Şimdi Ara

Deniz Suyunun Hidrolizinden Ne Kadar Elektrik Üretilebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum. Bir ödevim var. Deniz suyuna bakır ve çinko çubuklar batırarak ne kadar elektrik üretilebileceğini öğrenmem gerek. Ne kadar deniz suyundan, hangi büyüklükte çubuklar batırarak ne kadar elektrik üretebiliriz? Bunu bilen veya öğrenebileceğim kaynak gösteren birileri olursa sevinirim. Sayısal değerlere ihtiyacım var. Herkese iyi günler.



  • Hidroliz yaparak elektrik üretmez tüketirsin. Sudan elektrik üretebilmek için onu aromik olarak parçalayacak bir sistem geliştirmeli ortaya çıkan enerjiyi de buharlı makine mantığı ile elektriğe dönüştürmelisin. Bu dediğim de 2 çubukla olacak iş değil.

    Senin araştırman gereken konu hidrojen yakıt pili

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Aslında 'Hidroliz' demem yanlış oldu. Hidrolizde su, elektrik kullanılarak hidrojen ve oksiyenlerine ayrılıyor, hidrojenle de enerji üretiliyor. Benim ihtiyacım bu değil.

    Deniz suyuna bakır ve çinko çubuklar batırılarak deniz suyundaki tuzun iyonlarına ayrılması; oluşan +, - yüklerle de bir akım oluşturmak. Bunun sayısal değerlerine ihtiyacım var fakat internetteki araştırmalarımdan bir sonuca ulaşamadım. Kimyacılar için basit bir soru olacağını düşünüyorum aslında ama çevremde bir kimyacı yok maalesef. Ödev teslimine daha 1 ay olduğu için rahatım şimdilik. Son dakikaya kalırsa sıkışacağım için şimdiden bir cevap bulsam çok iyi olur.

    Kurmak istediğim sistem:





  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Şimdi fark ettim de, videonun altında sayısal değerler yazıyormuş. Bu işimi görür. İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.