Şimdi Ara

Denizcilik Şirketleri Neden Başka Bölümden Eleman Alıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Denizcilik şirketlerine bakıyorum çalışanların çoğu işletme iktisat vb bölümlerden mezun.Bunları ucuza çalıştırmak için alıyorlar sonra kaç yıllık deneyimli de olsalar temel olmadığı için basit bir şeyi dahi idrak edemiyorlar.Birde şirketi uluslararası platformlarda temsil ediyorlar.Denizciler okullarda kolay yetişmiyorlar olay çözümleme analitik düşünme ile bilgilerini kullanmayı öğreniyorlar.Nasıl bir inşaat mühendisi yerine sosyolog çalıştırılmıyorsa aynı şey denizcilik içinde olmalı.Bana ingilizce vs den bahsetmeyin hangi denizcilik mezunu ingilizce bilmez.Torpille alın bu mezunları sözde denizci yapın limanlarda forwarderlar da acentelerde çalıştırın denizcilik mezunlarının başvurularına da yanıt dahi vermeyin olur mu.Atarlıyım çünkü böyle denizci kardeşlerimi görünce çok sinirleniyorum.Söyleyin bana bu ülkede yabancı firmaların franchisingini almaktan başka denizcilik adına ne gibi bir gelişme oldu.Girişimci denizci firmalar kapanıyor yabancı armator ve ff ler kazanıyor.Neden çünkü vizyon bu kadar.







  • Bu yüzden Türk denizcileri artık yabancı firmalara gitmeye başladı zaten. Eskiden İngilizce sorundu ancak bu yeni nesille birlikte halledildi büyük ölçüde. Malesef vizyonsuz şirketler ve yöneticilerle dolu bir camiamız var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Incoterms leri bilmeyen kendine satışcıyım diyor baksan iktisat mezunu.Bu sektörde bayanların şansı daha yüksek.Alakasız bölümlerden geliyorlar iki naz iki kapris satışçı olup yol alıyorlar.Bizim oğlan hala aynı yerde o olmasa yükleme hazır olmayacak.

    Maalesef denizciler arasında da eskiden olan bağlılık kopmuş vaziyette.Birbirlerine destek olmuyorlar sadece boy gösteriyorlar.
  • Hangi firma yada firmalardan bahsediyorsun gerçekten anlamadım ama zannedersem isim yapmış bir şirkette kolay kolay bunu göremezsin.
    Benim çalıştığım, iş ortaklığımızın olduğu şirketin neredeyse ana konusu şirket yönetiminde en az bir denizci bulunacaktır. Aksi taktirde sorunlar zaten öngörülemiyor. Yok mu senin dediğin gibi şirket? Elbette vardır ama benim gibi sorun yaşamak istemeyen çoğu şirket de onları görmüyorlar bile.

    Dert etmeyin o kadar. Bir süre sonra denizcinin değeri de fena şekilde artacak. Zamanında biz de her önüne gelene ehliyet vermeyin, piyasayı alt üst edeceksiniz derdik. Yaptılar dediklerini de, sonra o adamlar piyasaya çıkınca tekrar denize dönmemiz için astronomik rakamlar geliyor. Düşünmüyor da değilim hani. Böyle iyi oldu iyi. Şer görünende hayır vardır derler.
  • Iktisat ve uluslararasi lojistik mezunuyum ve kadinim. Bir arkadas kadinlarin daha kolay isi aldigini soylemis ama aslı yok. Ceva da staj yaptim. Denizcilik mezunu bir kac kisi ya vardi ya yoktu. Msc de calistim denizcilik ya da lojistik mezunu yine ayni sekilde bir kac tane varmiydi emin bile olamiyorum. Benden gecti artik ama denizcilik okuyorsaniz yurtdisi temsilciliklerde brokerlik yapin en guzel gelecegi ve getirisi olan o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara tarafından bahsettiğini ve kuru yük - tanker operasyon/kiralama departmanları için konuştuğunu düşünüyorum. çünkü enspektör değilsen duim vs. okumana gerek yok. çünkü enspektörlük hariç gemi adamı olmadan yapacağın herhangi bir iş duim okumanı gerektirmiyor. işin komik kısmı operasyon kiralama personel departmanı vs. duim bu alanlara dair hiçbir şey öğretmiyor. ayrıca piyasadaki genç duimci arkadaşlarla denizcilik ortamlarından sıklıkla bir araya geliyorum hiçbiri olaya hakim değil ve özgüvensizler. hala acentede çalışmayı hayal edenler falan var. okulda bu sektörün ne olduğu öğretilmiyorsa kendin araştırıp öğreneceksin o da yok. kendilerine hiçbir şey katmıyorlar. çoğunda ingilizce yok. sırf bu yüzden sektöre giremeyen var. tabi bir o kadar da tam tersi arkadaşlar var o ayrı. onları tenzih ediyorum. fakat bu işi denizci olmayıp layığıyla yapan hatta denizciden bile iyi bilen çok insan tanıdım. işe alan kişi karşı taraf ne kadar cengaver neler için uğraşmış ve yapmış neye hakim ve neler yapabilecek ona bakıyor. dolayısıyla okula bölüme hiç bakmıyorlar. çünkü çoğu bakıp pişman oldu.


    konteyner forwarderlık linelar vs. onlarda iş nasıl dönüyor çok bilmiyorum ama o iş denizciliğin en az kullanıldığı tamamen ticari bölümlerden mezun olanların yapabileceği bir şey.


    zabitlik yapmamış bir duim'cinin iibf'den mezun birinden hiçbir farkı yok. nokta.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.