Şimdi Ara

Denize düşen note4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefon denize düştü. Daha sonrasinda görüntü gidip geliyordu. Teknik servise gonderdim. 1300 tl fiyat cektiler. Display ve anakart değişecek dediler. Ekranın durumu bu şekil. Fakat isin ilginc kismi; Telefona mesaj geliyor, aradigimda ses gidiyor karsi tarafin sesi geliyor, tus kilidini acabiliyorum vs. Yani telefonun görüntü gelmemesi haricinde tüm fonksiyonları çalışıyor. Sadece display değişimi yapilabilecekken neden anakartida degistiriyorlar? Bilgisi olup yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
    Denize düşen note4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Eee kardeş, denize düşen Note 4'e sarılırmış

    Öncelikle geçmiş olsun. Anlaşılan grafik yonga sudan etkilenmiş. Bu tür telefonlarda zaten yonga değişimiyle anakart değişimi aynı fiyata gelir. Bu sebepten onarımı kesin olmayan çip değişim yerine en garanti yoldan yani anakart değişimi çözüm olur.
    Tekrar geçmiş olsun.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim cevabiniz icin. Peki herseyi calisan telefonun sadece display degisimi yeterli olmazmi? Sonucta baska sekilde etkilenmemis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arızadan arızaya değişir. Tam teşekküllü bi tespit yapılması gerekir. Display arızası kolay kolay olmaz. Sıvı teması elektronik parçalara hasar verir. En basitinden oksit-kireç kalıntıları elektrik iletimi yaratacağından çipin data bacakları arasında istem dışı veri aktarımına sebep olur. Bu durum genelde beyaz ekran-siyah ekran olmasına yol açar. Bu tür durumlarda kart tinerle temizlendiğinde, kalıntı kalmadığından eminseniz çip arızalandı demektir.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Dün bir tanıdığa götürdük teli. Arladaş yanımda açtı teli. Displayin sağ ve sol kısmına su sızmış ve hatta oraları çürütmüş. Displayin arkası yani elektronik kartın olduğu yerede temas etmiş fakat diğer iç tarafa ve soket bağlantı kısımlarına hiçbir şekilde temas etmemiş ki zaten telefonun tüm fonksiyonlarınn çalışmasından belliydi. Sıfır displayi taktı açtı ve telefon 0 gibi açıldı. Kartın bataryaya bakan kısmını yani lastikli kısmını temizledi. Daha sonra söküp diğer tarafına baktı ve hiçbirşey olmadığını gördü. Ve bana masrafı 650 TL oldu. Şuan telime kavuştum. Fakat sıkıntı şu. Samsung benden 1400 tl istedi. Tabi amaçları sırf para kazanmak olduğundan. Diğer sıradan bir servis çok sıvı almış yapılamaz deyip uğraşmadı bile. Arkadaş biz kime neyimizi emanet edeceğiz anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.