Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.439
Cevap
91
Favori
259.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;


    Denon x2500h AVR kullanıyorum. TV HDMI-arc ile bağlı. TV sesini AVR'den alıyorum sorun yok. İstediğim şey zone2'ye bağlayıp diğer odaya taşıdığım hoparlörlerden de main zone'da TV çalışıyorken zone2'den de TV sesi gelmesi. Bunu yapamadım.


    Main zone'dan TV sesi gelirken aynı zamanda Zone2'den spotify'da çaldığım müzik sesi geliyor. Bunda sorun yok. Ama TV sesi alamadım.


    Nasıl yapabilirim? Teşekkürler,

  • Mayers! kullanıcısına yanıt

    Benim 5.1 sistemde de ön LR 4 ohm, diğerleri 8 ohm. İlk başta ben de 4 ohm ayarlamıştım ama daha sonra yabancı forumlarda bu ayarın sadece AVR gücünü kısıtladığını, başka bir şey yapmadığını, aşırı ısınma ya da clip vb. sorun yaşanmıyorsa ayara gerek olmadığını okudum. Şu an normal 8 ohm ayarında kullanıyorum, sorun yok.


    Size önerim, sesi çok açmıyor, AVR'yi çok zorlamıyorsanız, ısınma sorununuz yoksa olduğu gibi kullanın. Ya da, 4 ohm olarak ayarlayın, performans düşüklüğü görmezseniz öyle devam edersiniz, içiniz rahat olur.

  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    Hocam,

    Kullanmakta olduğum hoparlörler arasında 6 ohm çekenlerde var.

    Ben 4 ohm ayarlarsam 6 ohm olan hoparlörlere akım yetersiz kalmaz mı ?
  • brusher B kullanıcısına yanıt
    Sesi çok açmıyorum, AVR’yi hiç zorlamıyorum. O yüzden de ısınma gibi bir problem yaşamıyorum.

    Eğer bu ayar AVR’nin gücünü kısıtlıyorsa, böyle bir ihtimal dahi varsa değiştirmeye hiç gerek yok hocam
  • Mayers! kullanıcısına yanıt

    Hocam AVR gücü voltaj ile ayarlıyor. Mesela belli bir ses seviyesi için 2.4 volt veriyor. Hoparlör direnci 8 ohm olduğunda V=RI formülüne göre 0.3 amper çekiliyor. Aynı voltajda 4 ohm hopalör bağlandığında 0.6 yani 2 kat fazla amper çekiliyor. Sesi daha fazla açtığınızda voltaj artacağı için çekilen akım da o oranda artacak. ALt seviyelerde bu akımlar önemsiz ama yukarı seviyelerde yüksek akım hoparlörünüze ve cihazınıza zarar verebilir. Yine yabancı forumlarda okuduklarıma göre, aslında cihazlar bu gibi durumlara karşı dayanıklı ama üreticiler hem kendilerini sağlama almak, hem de bazı devlet standartlarını karşılamak için bu ohm değiştirme ayarlarını koyuyorlar. Zaten zorlanma olduğu zaman hoparlörden cızırtı vs. anlarsınız.

  • brusher B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam vermiş olduğunuz bilgiler için
  • merhaba

    Ben Pioneer VSX520 den yeni Denon AVC S660 H receivera geçtim .Benim sorunum Pioneer PL 990 pikabı phone girişine bağladığımda boğuk bir ses aldım Diğer AUDIO in girişlerden ses alamadım sadece Tuner girişinden ses alabildim sebebini anlayamadım oysa hepside RCA kırmızı beyaz girişli.

    Açıklaması ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz.

  • aloz A kullanıcısına yanıt
    Sizin pikabınızda dahili phono amfi var. Bu sebeple Denon’daki phono girişini kullanmamalısınız.

    Bu durumda pikabı bağlayabileceğiniz Tuner yada hemen üstündeki cbl/sat yada media player analog girişlerini kullanabilirsiniz.

    Bunun için Denon’un menüsünden sanırım inputs (girişler) bölümünden sesi nereden alsın gibi bir ayar var. Orada genellikle Hdmi seçili olur. Onu analog olarak seçmeniz gerekiyor.

    Burada Denon’a sen cbl/sat yada media player tuşuna basıldığında sesi nereden alacağını söylemiş oluyorsunuz.

    Günümüzde avr’lere genellikle ps, pc yada medya oynatıcı gibi kaynak cihazlar Hdmi ile bağlandığı için bu ayar Hdmi olarak seçili gelir. Sizin gibi farklı bağlantı yapacak kullanıcılar ise bu ayarı değiştirmek zorunda.



     DENON AV RECEIVERS




  • Sn Turuncu 55 ilgi ve açıklayıcı cevabınıza çok teşekkkür ederim.Bilginin paylaşıldığında güzel olduğunu gösterdiniz.iyi günler diliyorum

  • aloz A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Umarım sorununuz da çözülmüştür.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Evet çözüldü o girişlere analog tanımladığımda bütün girişlerdende ses alabildim .ancak ben yinede ayrı bir tuner bağlamayacağım in pikap girişimi Tunerde bıraktım isminide pikap olarak değiştirdim tekrar teşekkürler.İyi günler

  • merhabalar, Denon AVR-X 4300H 9.2 Black receiverımı yurtdışına çıktığım için satıyorum, aslında ona bağlı Jamo S606 set +jamo sub300+jamo Dolby atmos hoparlör setleriyle oluşturduğum 9+1 sistemi de satmak istiyorum, ilgilenen olursa ulaşabilir, yer İzmir, gelip dinleyebilirsiniz(fiyatı konuşabiliriz).

  • Sn. TURUNCU 55 merhaba

              DNON AVC S660H Receiverı TV ye HDMI 1 den bağladım, DIGITURK kutusunuda direk TV ye HDMI 2 den bağladım (bazı forumlarda  direk tv ye bağlamak daha net görüntü sağlıyormuş deniyor).TV dede ayrıca sitenin kablo kanalları var .

             Receiverin ARC fonksiyonunu Kullanmak için tüm ayarları yapmama rağmen kullanırken tv receivere geçiyor ancak kolonlardan ses gelmiyor TV nin tüm HDMI bağlantıları ARC fonksiyonlu ve tv ayarlarında ses sistemi bağlantı ayarlarını da yaptım.Receiverde HDMI ayarlarını da yaptım incelediğimde Receiverda Input Assign tablosunda TV Audio satırında ARC fonksiyonu aktif olmalı deniyor, fakat receiver bu fonksiyonu otomatik olarak aktif hale getirmiyor ellede yapılamıyor. Otomatik olarak DIGITAL yazıyor. RESET atmama rağmen olmadı .

            DIGITURK modemini direk Receivera bağladığımda sorun düzeldi ve ARC fonksiyonu aktif hale geldi.

            Ancak ben DIGITURK modemini ilk paragraftaki gibi kullanmak  istesem yukarda belirttiğim hataların veya çakışmaların olmaması için bir fikriniz olurmu?

             Birde Receiver açıldığında hangi girişte kalması gerektiği konusunda bir komut verilebiliyor mu. DIGITURK için CBL/SAT da kalmıyor  BLU-RAY  player açık olmamasına rağmen otomatik onun girişine geçiyor.Tekrar CBL/SAT seçmek gerekiyor.Bunu da doğal olarak evdeki hanımlar yapamıyor.Nasıl yapabilirim.

           

            Teşekkürler





  • aloz A kullanıcısına yanıt
    https://www.denon.com/on/demandware.static/-/Library-Sites-denon_europe_shared/default/dwb81009ee/downloads/avc-s660h-owners-manual-en.pdf

    Merhaba

    Tv’ye bağlı Digitürk vs gibi bir kaynağın yada tv’deki dahili Netflix vs gibi uygulamaların sesini arc ile Denon’dan almak istiyorsanız, Denon’un kumandasından tv audio tuşuna basmanız gerekiyor.
    Bu şekilde avr üzerindeki girişleri seçer gibi arc kanalından gelen sesi seçmiş olursunuz.

    Bu arada tv üzerindeki dahili uygulamaların sesini AVR’den alabiliyorsanız ama sadece Digitürk’ün sesi gelmiyorsa ona bir şey diyemeyeceğim.


    Bunun dışında, Digitürk’ü AVR’de cbl/sat’a bağladığınızda sanki hep o girişten açılsın gibi bir ayar vardı diye hatırlıyorum.
    Manuel’e bakıp emin olmak lazım.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Sn Turuncu 55

    İlginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim .

    Birinci paragrafta belirttiğiniz seçimi yapmıştım ona rağmen çözüm olmamıştı. sorun değil digitürkü AVR ye bağlayınca sorun çözüldü.

    İkinci paragraftaki konuda dediğiniz gibi Kullanma klavuzunu araştıracağım . Çözersem size bilgi veririm.

    Teşekkürler iyi günler

  • denon s970h model nasıldır arkadaşlar amazonda indirimde 30918 TL ye geliyor, ağırlıklı olarak sinema için kullanacağım tavsiye eder misiniz ?



    amazon
    Denon AVR-S970H 7.2-Kanal AV alıcısı, HiFi amplifikatör, Dolby Atmos, DTS:X, 6 HDMI girişi ve 2 çıkış, 8K HDMI, Bluetooth, WLAN, AirPlay 2, HEOS Mulitroom, Alexa uyumlu
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BDZVZNRC/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1
  • izmirli1713 kullanıcısına yanıt
    Hangi marka model hoparlör takımı kullanacaksınız
  • ironmantr kullanıcısına yanıt

    frontlar zensor1, center zensor vokal, surround olarakta elimde boston acoustic soundware xs var uydu hoparlörler onları kullanmayı düşünüyorum.

  • izmirli1713 kullanıcısına yanıt
    Sinema için Yamaha, Pioneer, Sony daha iyi olur , denon müzikte de iyi ama sinema agresiflik sertlikte pek memnun değilim
  • ironmantr kullanıcısına yanıt

    bu fiyatlara donanım olarak baktığım kadarıyla daha iyi bir model yok o yüzden sipariş geçtim sorunsuz gelir inşallah, şuanda denon x2200w sinema ağırlıklı kullanıyorum genel olarak memnunum, s970 i yazlık için aldım memnun kalırım heralde

  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.