Şimdi Ara

Depersonalizasyon yaşayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhabalar ben 2 3 aydır aşırı çaresiz ve korkmuş hissediyorum. aileme bunu anlattığımda bunu yaşamadıkları için benim ilgi çektiğimi sanıyorlar. ama ben şuan çok korkuyorum. sanki bilincim gidicekmiş gibi delirecekmişim gibi sanki konuşan ben değilmişim sanki burası gerçek hayat değilmiş gibi geliyor. panik atakla beraber yaşadığım bu durum sürekli geçmişi unutmama ve geleceği yarını bile hayal edememe sanki bu dakikam bile son dakikammış gibi gelmeye başladı. ben sanki bir hikayedeyim ve beni konuşturan beni yönlendiren benim düşünmediğim şeyleri biri bana yaptırıyormuş sanki hayal veya ruyadaymışım gibi geliyor. kendi yüzüme ve aileme gittikçe yabancılaşıyorum. her an ölücekmişim gibi geliyor sanki kalbim yerinden çıkıyor. bazen koltuğa sıkı sıkı tutunuyorum sanki kalkarsam kendimi öldürücekmişim gibi geliyor. çok korkuyorum. aileme ve kendime çok yabancılaştım. sanki onlar sevdiğim insanlar değilde yabancılar gibi geliyor. ilk zamanlar dua ediyordum ama Allah'ım günah yazmasın şuan o bile yalanmış gibi geliyor. bundan kurtulmak istiyorum. çok sıkıldım. böyle hissetmek beni yoruyor. gerçekleri idrak etmek çok zor oluyor. sanki gözümü alan bir ışık var gibi geliyor. bunu yaşayan varsa bana yardım edebilirse çok mutlu olurum. psikoterapiye gitmek istiyorum ama ailem bana inanamadığı için buna bir bütçe ayırmıyor. ben evden çıkamaz hale geldim tek başıma ne bi yere gidebiliyorum nede evde tek durabiliyorum. ne yapmalıyım. bunu yaşayan bilen lütfen yardım etsin.





  • Merhaba ben 10 yıldır yaşıyorum 2012 den beri,

    Depresyon sonrası ortaya çıktı,gittiğim bütün doktorlar duygu durum bozukluğu dese de değildi,

    2016 da tedaviyi bıraktım sonuç yoktu çünkü,2018 de tesadüfen bir kitapta yazı okurken keşfettim depersonalizasyon, derealizasyon olduğunu ama iyileşemeyeceğimi düşünerek tedavi olmamıştım,1 ay önce araştırmaya başladım, tek tedavi yöntemi Hipnoterapi aile desteği önemli ben de ailemi inandıramamıştım,ama yazıları ve açıklayıcı videolar onlarında farkına varmasını sağladı,

    Şu an tedaviye başladım, klinik psikolog Mehmet Başkak, adında bir doktor bakalım ne olacak.

    Tedavi mantığı 5 duyu organlarını kullanarak benlik farkındalığı sağlamak, Kapanmış ruh bilincini,benlik bilincini açmak,benliğinin farkına varmak.

    Görsel, duyusal,dokunsal,tatsal,ve kokusal olan şeylere odaklanmaya çalışmak,hissetmeye çalışmak ve bunları yaparken ben odaklı olmak.

    Çok zor bir hastalık, yaşayan herkese şifa versin inşallah mevlam.





  • Hissiz adam H kullanıcısına yanıt

    Kafa boşsa bu sıkıntıyı daha fazla yaşarsınız hocam. Kafanızı bir şeylerle meşgul etmeniz lazım. Uzun süreli can sıkıntısı, sürekli aynı günleri yaşama gibi durumlarda bu tip sıkıntılar görürsünüz. En iyisi düzgünce sosyalleşmek, farklı deneyimler deneyimlemek.

  • Ereksiyon oluyorum ama o dediğinizi hiç olmadım.
  • Katılıyorum size.

    Peki siz daha önce yaşadınız mı bu hastalığı?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.