Şimdi Ara

depremde pert olan araç hakkında bilgi yardımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar, Kahramanmaraş depreminde aracım enkaz altında kaldı, kullanılmaz hale geldi, preslendi diyebilirim, aracımı kasko firmasına teslim ettim ancak araç parasını ödemeden önce aracımı ihalede satılmasını beklemem lazımmış, ilk defa aracım pert oldu o yüzden sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum, kimse sorsam farklı bir şey söylüyor, bu olayla ilgili olarak başından geçen var mı, bu süreç nasıl işlemektedir. teşekkürler.




  • Merhaba,

    Geçmiş olsun.

    PERT işlemleri bir iki hafta kadar sürebilir. Bu süreçte siz de ilan sitelerindeki, aracınızla aynı model, km ve özelliklerdeki araçların ilanlarının ekran görüntülerini kayıt ederek, piyasa araştırması yapın.

    Sigorta şirketiniz size aracınızın rayiç değerini teklif edecektir. Bu tutar sizi tatmin etmezse, yaptığınız piyasa araştırması ile itiraz edebilirsiniz.

    Aracınızın sovtajı satılınca bu tutar satın alan firma tarafından, kalan bölüm ise sigorta şirketi tarafından size ödenecektir.

  • Biz Bize Sigorta kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkür ederim, ancak t.s.b listesinde 738 bin yazmakta ancak 2. El sitesinde 800 bin aracımın eşdeğeri, şimdi ben 800 alabilir miyim acaba

  • Sonöysmbükücü S kullanıcısına yanıt
    Kasko değer listesindeki tutar kasko primlerinin hesaplanmasında baz alınır ve piyasa şartlarına göre güncellenir.
    Size ödenecek tutar piyasa rayiç bedelidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonuç ne oldu? Biz de aynı durumdayız henüz bir gelişme yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biz bize'nin dediği gibi, TSB kasko değer listesinden gelen fiyat, sigorta matrahı içindir. Sizin aracınıza ödenecek olan fiyat, aracın km'si, hasar geçmişi vb. gibi durumlar göz önüne alınır, piyasadan fiyatlar toplanır ve mutabakatname gönderilir. Eğer mutabakatname'deki fiyat sizin için az ise, itirazda bulunup, bu sefer siz 10 farklı firmadan fiyat toplayarak sigorta şirketine veri gönderebilirsiniz. Emin olun orta yol bulunur. Canınızı sıkmayın. Çok çok geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biz Bize Sigorta

    Kasko değer listesindeki tutar kasko primlerinin hesaplanmasında baz alınır ve piyasa şartlarına göre güncellenir.
    Size ödenecek tutar piyasa rayiç bedelidir.
    Sahibindende olan ilanların yaklaşık 100-120 bin aşağısını teklif ediyorlar bu durumda ne yapabiliriz? İlanların fotoğrafını gönderince bunlar hasarsız diyorlar ancak benim aracımın kilometresine eşdeğer sadece o ilanlar var. Teklif ettikleri tutar 300.000 kmdeki araçların tutarları.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.