Şimdi Ara

Derdini anlatmak için için başlık açmaya bile çekinir hale geldim. Bunun sebebi ne olabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam.




    Bu forumdonanımhaber hesabını 2007 senesinde, 15 yaşındayken açmışım. Şu an eskide mesajlarıma dönüp bakıyordum da, ergenlik yıllarımda her ne kadar saçma sapan şeyler yazmışsam da en azından cesaret edip bir şeyler yazabilmişim/fikir beyan edebilmişim.


    Ben şuan 32 yaşındayım. Son on senede noldu bilmiyorum ama baya özgüvensiz biri hale geldim. İnternetteki çeşitli platformlarda insanlardan yardım istemek/derdini anlatmak için bir başlık açma veya bir konuya mesaj vermek için cesaretimi toplamadan önce mönitor ekranına 2 3 saat bakıyorum. Evdeki yakınlarıma bunu söylediğimde, git mesaj at insanlar sana diyecek ki, kafamda kuruntu kuruyorsun diyorlar. Bu özgüvensizliğimi nasıl kırabilirim?


    Bu arada sanırım yazdıklarım baya muğlak oldu sanırım ama demek istediğim şey mesela bir derdim varsa bunu kimseye anlatmıyorum, bunun dışında bir şey hakkında fikir beyan etmede kendimi yetersiz görüyorum. Ayrıca insanlara özel mesaj atmaya falan da çekiniyorum.


    Kendimi bu durumdan nasıl kurtarabilirim, bir fikri olan varmı?








  • Psikiyatriye bir görünün isterseniz hocam.

  • Teşekkür ederim.

  • gidecek ve doktor diyecek ki sosyal fobin var bunu asmak icin ustune gitmen lazim. nasil ustune gidilir peki soylemesi kolay ama pratikte isler sarpa sariyor. seni ne kadar gerse rahatsiz etse strese soksa da ustelemedikce cozemezsin bunu. onlarca baslik ac farkli forumlara gir sacma sapan seyler yaz oyun oyna oyun chatinde sacmala ses ac nefret ederim ama dc ye falan gir orada konus insanlarla. kimse seni tanimiyor bunu dusun gercek hayatta asla gormeyeceksin o insanlari. her sey kontrolun altinda bunun farkina var. silmene bakar sadece. korku gercek degildir. ama eger onu beslersen ve hicbir sey yapmazsan seni bitiren o olur. acamadigin basliklar degil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 91li veya 2lisin, calismiyor musun, is hayatinda insanlarla etkilesmiyor musun? Yaslarimiz yakin, ben de 2006 uyesiyim, ergenligim cok sancili gecti, cok yalniz kaldim ama buraya bir baslik acmaya hep cekindim. Sonra uni ve is hayatiyla rahatladim.

    Sorunun kaynagi muhtemelen fazla dusunmek. Fazla dusunmeye firsat vermeden cikip hayati yasaman lazim. Hic bir getirisi olmuyor insana bi dusuncelerin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mayhem. Hocam teşekkür ederim cevabın için. Kusura bakma baya geç cevap verdim. Yani tek yol dediğin gibi herhalde başka yolu yok çünkü araştırdığım kadarıyla (mesela psikologlar) ne kadar sıkılsanda, çekinsen de, kalbim çarpsa da korkularının üzerine gitmek zorundasın diyor bunu aşmak için. İnşallah bunu aşarım, daha sonra da gerçek hayatta bunu üstümden atmayı istiyorum..


    @PunisherLord Hocam ben iki lisans okudum ama daha yeni iş hayatına daha yeni başladım asgari ücretle (32 yaşındayım) kendi hatalarımdan dolayı, bana miras falan kalırda çalışmam gibi kafamda planlar vardı (hatta ikinci lisansımı iş hayatından kaçmak için okudum), yanlış yaptığımı anladım son zamanlarda. Bu sosyal çekingenlik, özgüvensizliğin yanında adam akıllı para kazanabileceğim bir işe/kariyer de bulmam lazım.

  • Al benden de o kadar hocam. 2010'dan beri foruma üyeyim. Her zaman konu dışı özele gelip insanlarla muhabbet eder, kendi sorunum olunca konu açardım. Şimdi yaş 30 oldu. İçime attığım o kadar büyük sıkıntılar yaşadım ki. Anlatacak kimsem kalmadı. Buraya gelip yazmaya da çekiniyorum. Yazdığım tek bir cümle için bile insanlar nasıl yargılayacak diye düşünüyorum. Sonra Vazgeçiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu açıklığa kavuşturalım, burada derdini anlatmama sebebin nedir?


    - Utangaçlık çekingenlik

    - Anlatacağın şeylerin çok mahrem olması

    - Kimse tarafından önemsememek korkusu

    - Çözüm bulunamayacağı fikri


    Bunların çoğunun üstünden anonim olduğunun farkında olmakla gelebilirsin.

    Önemsememek korkusu da bir korku değil farkındalık olmalı. Gerçekte aileden başka kimse kimseyi önemsemiyor zaten. Yetişkinlikte bu hayatın gerçeği.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belli bir yaştan sonra her dedini gelip burada paylaşmak saçma geliyor olabilir.

    kaç yaşında adamsın çünkü ergenken daha kolay oluyor bazı şeyler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi aynı şekilde ben de hesaba yeniden girince şaşırdım, buraya pat küt fotoğraf atıp oldukça özel şeyler yazdığım bir dönem olmuş. Ama en azından böyle platformlarda hocam yeniden aktif olmaya başladıkça insan tekrar bi açılıyor. Benim yazdıkça yazasım geliyor şuan çok saçma bir şekilde.


    Bence anonimliğinizin olduğu mecralarda kafanızdan her geçeni(yasadışı değilse) dökün gitsin. olan senin öz benliğine değil hammerdown'a olur ki bence bir sıkıntı yok. Diğer koularda ise gerçekten teknoloji bir nimet. Ağızdan çıkması bin bela olan her şey takır takır yazılabiliryor. Benim tavsiyem mesajlarınızı gönderdikten sonra nefesinizi tutup gözleri kapatım 10 a kadar saymanız. Zaten sonra artık olan olmuş oluyor ve kabullenme başlıyor.

    Mesajınıza geç cevap gelmesi veya gelmemesi yine bir panik durumu belki yaratabilir ama zamanla bence rahatlarsınız.

  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt

    Sizde benim gibisiniz demek ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

    Hocam bu bence daha cok utanganclik/cekingenlik ve daha sonra kimse beni umursamayacak/sallamayacak diye dusunmemden kaynaklaniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum hocam ama bence özgüvensizlikten kaynaklaniyor gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OdayıKarartanLamba kullanıcısına yanıt

    Anladim hocam. O halde bende sıkıntı yaratacak durumlar icin anonim hesap kullanmayi düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 26 Kasım 2023; 13:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.