Şimdi Ara

Ders Çalışamıyorum.Ne olur yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu sene önüme bir hedef koymuştum.Çok ders çalışcaktım.Bunu yapmayı da istiyorum.Ama şöyle bir durum var.
    Derse oturuyorum bir 45 dk çalışıyorum.Ondan sonra birden vücudumda anlam veremediğim bir halsizlik,bitkinlik,isteksizlik,uyku hali oluşuyor.Hafif başım ağrıyor.Yani o anda istesem de ders çalışamam.Nedenini bilmiyorum.Daha sonra da bütün istek kaçıyor.Kitapları topluyorum tv nin önüne geçiyorum

    Saat 1,5 ta okuldan geliyorum.Saat 3,5 ta derse oturuyorum geceye kadar ders çalışacam diye gaza getiriyorum ama sonrası malum.
    Belki şundan dolayı olabilir:Benim kötü bir huyum var.Geç uyurum.Okul başlayalı üç gün oldu ben gece başına 4,5 saat uyudum.Ve hergün başıma bu halsizlik geldi.

    Dert bende derman sizde.Ne olur bir çare bulun.Bu sene dersaneye de yazıldım 2800 liraya(11. sınıf).
    Ailemin emekleri boşa gitmesin.Notlarımı çok iyi getirmeliyim ve öss ye çok iyi hazırlanmalıyım.
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everyevery5 -- 22 Eylül 2010; 23:04:33 >







  • up
  • up
  • Yasaklaman, kaldırman lazım. İraden yok mu diyenler gelecektir fakat bu iş iradeden çıkar alışkanlığa kayar birazcık. Bütün elektronik aletleri kaldır 2-3 hafta kendini zorlayarak ders çalış, sevdiğin derslerin testlerini çöz sonradan alışırsın zaten.
  • ok hocam.Evet arkadaşlar zamanım kısıtlı 5 dk sonra pc kapancak.Başka önerisi olan
  • Aynısı bende oluyor arkadasım sıcaklıyorum o an ne varsa serinlemek adına (klima,vantilatör,pencere vs.)
    hersey gözüme batıyor ne biliyim simetri problemide var bende tam test cözerken falan görüyorum sandalyeyi masayı falan gidip düzeltiyorum icine s.cıyorum dersin :D Son zamanlarda cokda müthis olmayan bir cözüm buldum müzik dinliyorum fon müzigi hafif tonlu geneli sözsüz 1 saatten sonra dinlemeye baslıyorum tabi Cok verim alammıyorum ama Hic calısamamktan iyidir. O dersane ücretini falanda düsünme Öle seyler bulanıma sokar adamı ailen o senin vermek zorunda zaten Vermicek olsaymıs senin yapmıcaklarmıs ne diyim İnşsalah düzelir ve basarılı olursun :=:):):
  • geleceğin özel üniversitelisi dedected



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 22 Eylül 2010; 23:13:52 >
  • up
  • up
  • Yapıcağın şey basit önce günlük kendine bir zaman koy mesela bugün yatmadan 3 saat mutlaka çalışırım diye.Ve kendine de bir ödül koy örneğin film,pasta,yemek,veya oyun oynamak. Ama altın kural 3 saat çalışmadan asla bu ödülüne ulaşma iradene sahip ol
  • okuyup ne yapıcaksınız işsiz kalıcaksın kendini avundurma
  • okul açılalı 1 hafta olmadı daha ne dersi bu la ?
  • Uykunu 1Düzene Sokmalısın ancak böyle verim alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kürşat.

    okul açılalı 1 hafta olmadı daha ne dersi bu la ?

    kardeş ben konuyu açan kişiyim.Benim durumum şöyle.Ben 11. sınıf için dersaneye yazıldım ama 3 hafta geç başladım.O 3 hafta da millet hızlandırma yapmış haftanın 6 günü ders yapmış.Şimdi benim en azıdan mat ve geometride eksikleri kapatmam lazım...
    Ayrıca bu hafta sınav yaptılar ben hiç bir şey bilmediğim için giremedim..Sözelleri bir şekilde telafi ederiz ama sayısalları nasıl halledecez ki.Bilirsin sayısal dersler kitaptan çalışarak öğrenilmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malumat12 -- 23 Eylül 2010; 16:26:13 >
  • Okumazsan başını duvarlara vurursun bunu bi kere kafana sok okuyupta çok rahat zengin bi hayat sürebilirsin...Ben liseyi bitirdim 1 sene boşta kaldım ondan sonra açıktan üni okudum kendimi geliştirdim yabancı dil filan bilgisayar eğitimi aldım şimdi ben iş aramıyom bana iş teklifleri geliyo....Sen önce bunu kafana koyacan okumadan olmaz...Şimdi ders nasıl çalışabilirsin ona gelelim Benim ezberim filan iyi değilde ama ders çalışırken şu püf noktası var kafanda bişey olmucak derste ders eğlencede eğlence olacak...Okuduğnu anlamak için okucaksın kendimi ders çalışıyorum diye göstereyim diye değil...Vede ben bu konuyu ne kadar çabuk bitirip o kadar çok rahatlarım diyceksin şahsen benim kendimde uyguladığım yöntemler bunlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyPLanet

    Okumazsan başını duvarlara vurursun bunu bi kere kafana sok okuyupta çok rahat zengin bi hayat sürebilirsin...Ben liseyi bitirdim 1 sene boşta kaldım ondan sonra açıktan üni okudum kendimi geliştirdim yabancı dil filan bilgisayar eğitimi aldım şimdi ben iş aramıyom bana iş teklifleri geliyo....Sen önce bunu kafana koyacan okumadan olmaz...Şimdi ders nasıl çalışabilirsin ona gelelim Benim ezberim filan iyi değilde ama ders çalışırken şu püf noktası var kafanda bişey olmucak derste ders eğlencede eğlence olacak...Okuduğnu anlamak için okucaksın kendimi ders çalışıyorum diye göstereyim diye değil...Vede ben bu konuyu ne kadar çabuk bitirip o kadar çok rahatlarım diyceksin şahsen benim kendimde uyguladığım yöntemler bunlardı.

    hocam nerede çalışıyorsunuz.Ne iş yapıyorsunuz.Ne okudunuz?
    Aldığınız maaş kaç.Biraz fala oldu belki ama...




  • İşten çıktım 1.500 maaşım vardı en son simensten iş teklifi geldi...İşletme
  • Bendede aynı sorun vardı çözemedim sonrada dersanede benim açımdan sorunlar oldu iyice soğudum dersden falan boşladım. Umarım sen başarırsın.
  • Tembellik

    Bende de var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.