Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar herkese


    belkı tembellık edıyorum ama su soruya acıl cevap bulmam gerekıyor
    dcr-hc 38 sony marka kamera aldım usb den herhalde 1394 dedıgınız sey ondan
    bılgısayarıma goruntulerı atmaya calısıyorum fakat donanımda kameramı goremıyorum nedenını ogrenebılırmıyım
    herkese teşekkür ederım .....
  • Arkadaşlar selamlar.....
    Bir kaç sorum olacak ....
    İkizlerimin doğumu için kardeşimdeki sony dcr dvd 803 kamerayı emanet aldım mini dvd ye kayıt yapıyor....
    Dvd ye kayıttan sonra finalize ediyorum.....
    Görüntüyü dvd playerda yada bilgisayarda dvd seyreder gibi izlediğimde normal(16/9 formatında) ama vob dosyalarını bilgisayara atıp divx yapmak istediğimde yada sadece vob dosyasını izlersem görüntü 4/3 yani herkes ince uzun görünüyor....
    video kenarlardan sıkıştırılmış şekilde...
    orjinal halinde 16/9 olarak nasıl divx/vid avi dosyasına dönüştürürüm Auto guardian knot olmadı...
    windows media playerde izlerken özelliklerde şu var
    uzunluk:15.04
    bit hızı:-
    medya türü:video
    Video boyutu 720 x 576
    en boy oranı:16:9 gerçek, 4:3 görüntülenen
  • sony vegas sorunu çözdü aynısını yaşayan arkadaşlara bilgi olsun....
  • Benim mini dv kameram var.Geçen sene bu sayfayı okuyarak ie 1394 kart aldım ve masaüstü bilgisayarım da çok rahat bir şekilde görüntü aktarımını yaptım.Fakat şimdi dizüstü var.ie1394 girişide de var.Fakat uygun kabloyu bir türlü bulamadım.Kabloyu nerden bulabilirim.Ben şırnaktayım ve burda şu ana kadar rastlamadım hatta kablonun adını bile bilen yok.nerden bulabileceğime dair bir internet sitesi falan yazabilirmisiniz?ya da kabloyu satıcılar ne diye bilir yazarmısınz?cevap verenlere şimdiden teşekkürler..
  • giriş ve çıkışların nasıl olduğunu tarif et olmazsa al götür ikisinide buradan çıkıp buraya girecek dersin verirler... bulursun muhakkaki yani:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molekul -- 12 Kasım 2007; 12:16:06 >
  • kabloyu firewire diye arat .Yalnız laptop için genelde pin girişi 4 tür.Yani şu anda elindeki kablo kamera- masaüstü ise 4-6 pin /kamera -laptop ise 4-4 pin firewire kablosu işini görür.gitttigidiyorda,gold da,teknosa da internet şubelerinde ben bu kabloyu gördüm.Google da arat daha çok bulursun.
  • Yine bir dv to dvd sorusu:
    -DV çıkış olan 8 mm lik sony kameram var
    -Ulead 11 yazılımım var
    -K lite codec pack yüklü
    -masaüstü performansım yeterli
    -Firewire kablom var(kartımda var)
    Ulead 11 de dv to dvd sihirbazını kullanarak.55 dk .lık görüntyü dvd ye high quality şeklinde çevirip kaydettim.(hatta programı iyi bilmediğm için hoş bazı efektlerde eklenmiş)Ama görüntü öğle çok takılıyor ki nerdeyse hiçbir şey yazmamışım.(1 dk izliyorsun takılıyor ileri alıyorsun aynı olay tekrarlıyor.)
    Bana çözüm yolu tavsiye edebilirmisiniz.
  • ya arkadaşlar canon s3 Is digital fotoğraf makinamdaki videoları media playerden nası izleyebilirim.ve ya nasıl çalıştırabilirim.bilgisyar da hata da veriyor .çok zor durumdayım bilen varsa bi anlatabilir mi??
  • merhabalar

    Arkadaşlar elimde bir sony hc17e var. kamerayı usb ile bilgisayara tanıtabiliyorum fakat 1394 ile tanıtamıyorum.Kasanın üzerinde 1394 girişi varmış bende üzerine kablosunu aldım (6 pin- 4 pin). Usb ile sorunsuz bağlayabiliyorum fakat 1394 kablosu ile bağladığımda ''usb aygıtı tanımlanamadı'' diye bir uyarı veriyor. 1394 ile kamerayı nasıl tanıtabilirm, mutlaka bir püf noktası olmalı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, lütfen bu konuda yardımvı olun. Acil bir çekim yapmam gerekiyor da Şimdiden çok teşekkür ediyorum
  • ARKADAŞLAR BENİM SORUM ŞU FORMATLAR İLE İLGİLİ OLACAK...



    BİR DV KASETE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER EN KOLAY KULLANILABİLİR ŞEKİLDE VE EN İYİ GÖRÜNTÜ KALİTESİNDE HANGİ FORMATTA KAYIT YAPILMALI DV, DVD, DVX, HQ, VCD

    AYRICA ŞU GÖRÜNTÜNÜN YANLARINDA BOŞLUK OLMAMASI İÇİN HANGİ ÖLÇÜ DEĞERİNDE KAYIT YAPILMALI ( 4:9 ) VS. VE 570X 150 VS. BU KONULARDA BİRAZCIK BİLGİ VEREN ARKADAŞIM OLURSA ÇOOOOOOOOOOOK SEVİNİRİZ.

    BİRDE EĞER GÖRÜNTÜYÜ İLERİDE BİZDEN VCD OLARAK İSTEYEN OLABLİR. DVD Sİ YOKTUR BU DURUM İÇİN ÖNCE HANGİ FORMATTA KAYIT YAPMALIYIZ. YADA DİREK VCD OLARAK MI KAYIT YAPMALIYIZ.

    BİRAZ FAZLA OLDUM BİLİYORUM FAKAT BİRDE KAYIT ESNASINDA ( ÖRNEĞİN ULEAD VB.) BASI DEĞERLERİ 5000 DEN 8000' E YÜKSELTLİYOR FALAN KALİTEYİ ARTTIRMAK İÇİN. BU İŞLER NASIL OLUYOR BİR BİLEN ŞÖYLE KISA BİRER AÇIKLAMA YAPARSA EPEY ARKADAŞIN İŞİNE YARAR.

    ŞİMDİDEN ÇOOOOK TEŞEKKÜRLER




  • merhsba, bende de aynı sorun vardı. 1394 ile bağlandığım zaman uleadı kullanıyorum, o zaman sorun olmuyor, ama sony' nin kendi programını kullandığım zaman USB aygıtı bulunamadı diyyor. O zaman kamerayı kapatıp açmak ya da kabloyu söküp takmak gerekiyor. Ben uleadı kullanıyorum. Uleadı açtıktan sonra kamerayı çalıştırıyorum direkt olarak kamerayı görüyor. Sonra görüntü kaydetmeye başlıyorum.
  • arkadaşlar, kameram sony HC-24. Kullandığımn program ulead, aktarırken 1394 potunu kullanıyorum. Sorunum aktardığım çekimlerde çekim yaptığım tarih gözükmüyor. Aktarırken kameranın veri kodunda tarihin açık olmasına dikket ediyorum ama gözükmüyor. Ama alttaki kayıt bilgilerinde kayıt tarihi gözüküyor, film üzerinde gözükmüyor neden acaba?
  • Merhaba ...başlıktan dolayı buraya yönlendim şuan doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum eğer yanlış yerse özür dilerim .. Öncelikle animasyon(çizgi film ) öğrencisiyim ve kendimi video dalında geliştirmek istiyorum (kısa film ,klipler vs)bundan ötürü bir kamera almam gerekiyor bunun için hem sürekli kullanıp kendimi geliştirip ve aynı kamerayla ilerde profesyonel işler yapmak istiyorum klip ,reklam ,ve kısa filmler çekmek gibi bunun içinde ikikere masraf yapmak istemiyorum .Kullanışlı, kalitesi en az sanatsal bir klip çekip pro . derece (tv de) yayınlanacak düzeyde bir kamera istiyorum bunlar içinde abimin kendine aldıgı kamerayı düşünüyorum : Sony HDR-HC1E:http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=392231&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
    fakat bazı sorularım var ;
    1 :kısa filmler çekicegim için görüntü kalitesini hiç sıkıştırmadan kasetten bilgisayara atabiliyormuyuz usp kablosuyla .
    2 :harddiskli bir kamerayımı yoksa kasetli bir kamerayımı tercih etmeliyim ?gibi :hepsiburadada bana özelmiş 250 ytl indirimli
    JVC GZ-MG37E DIGITAL VİDEO KAMERA + CASE LOGIC ÇANTA HEDİYELİ (TÜRKÇE MENÜ) makerayımı yoksa?
    3 : eger ne işin war bunlarla şu camera senin işine yarar diyeceginiz başka bir model warsa lütfen beni bilgilendirin

    teşekkürler...




  • arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var geçe hafta aldığım sony hdr ux3e HD MİNİ DVD kameramda yaPtıgım kayıtları görüntü kalitesinden ödün vermeden nasıl bilgisayara aktarabilirim. araştırdım benim cihazda firewire kablosu olmuyormuş dolayısıyla ne yaparsan yap kalite kaybı olur dediler. alırken 3 tanede 60 dk. rw dvd de almıştım hepsinede en yüksek kalitede hd görüntü kaydettim doldu hepsi bilgisayara aktarıcam kalakaldım.
  • soru daha önce soruldu mu bilmiyorum.foruma uzun zamandan sonra ilk defa girdim.sorum şu: acaba bu pinaccle bu data rate yi ayarlamamıza izin veriyor mu yoksa otomatik mi yapıyor bu işi?
  • Sony hc96e kullanıyorum. Görüntüyü bilgisayara aktarmak için de pinnacle studio 11 kullanıyorum. Kamerada 16:9 modunda çektiğimde, programda capture ederken, ya da movie yaparken widescreen modunu seçmem gerektiğini anladım. Ama bir de progressive widescreen modu var ve widescreen'in current değerleriyle aynı değerlerde capture ediyor ve movie yapıyor bunu seçince de. Progressive widescreen'i mi seçmeliyim, widescreen'i mi bilemedim. Bu progressive nedir? Ne katar görüntüye? Bileniniz varsa, paylaşırsa memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rugu -- 27 Kasım 2007; 23:06:46 >
  • öncelikle yavuz arkadaş böyle bir yer açtığın için teşekkürler. Bu işi senin sayende kaptım diyebilirim, Sorunuma gelince firewire ile mini dv kameramdan ulead 8 programı ile avi formatında görüntüyü alıyorum. daha sonra dvd'ye yap diyorum, yapıyor da ama yaptığım dvd'ler bilgisayar üzerinde oynuyor ama dvd player da oynayamıyor, zorlanıyor, başlıyorum izlemeye donup donup kalıyor kare kare bozuk görüntüler oluşuyor ve dvd başa dönüyor , 15 gündür bu işlerle uğraşıyorum. Bir türlü çözemedim bu işi? Sorun avi'deki çekimden mi ? dvd'ye convert ederken mi yoksa benim dvd player biraz ucuz cinslerden o yüzden mi okuyamıyor ? yardımcı olurmusun? bu arada benim yaptığım bu dvd'ler hariç her türlü dvd'yi dvd playerım oynatıyor:)
  • Öncelikle Pinnacle.de data rate.i ayarlama şansımız var. Custom seçeneği ile bunu ayarlayabilirsiniz.

    Sevgili eseshy,

    Senin probleminin tam olarak ne olduğunu anlamak için programda hangi ayarları kullandığını bilmek gerekiyor. Mesela farkında olmadan NTSC olarak render etmişsen haliyle dvd player.da sıkıntı yaşabilirsin. Bunun dışında render ettiğin görüntüyü yine Ulead.da mı dvd yaptın.

    Ben genelde görüntüyü Pinnacle.de aktarırım ancak sonrasında Sony DVD Architect programını kullanırım.
  • Öncelikle Pinnacle.de data rate.i ayarlama şansımız var. Custom seçeneği ile bunu ayarlayabilirsiniz.

    Sevgili eseshy,

    Senin probleminin tam olarak ne olduğunu anlamak için programda hangi ayarları kullandığını bilmek gerekiyor. Mesela farkında olmadan NTSC olarak render etmişsen haliyle dvd player.da sıkıntı yaşabilirsin. Bunun dışında render ettiğin görüntüyü yine Ulead.da mı dvd yaptın.

    Ben genelde görüntüyü Pinnacle.de aktarırım ancak sonrasında Sony DVD Architect programını kullanırım.


    Yavuz dostum ilgin için teşekkür ederim. Ben de pinnacle programı yok. ulead 8 ve WinDVD adında iki program var , ulead masaüstü bilgisayarım da olan diğeri de leptopla üzerinden gelen bir program. Her iki bilgisayarımda da bu işi denedim. olmadı. Evet hem Ulead programında hem de WinDVD'de görüntüleri ikisindede denemek için ayrı ayrı render ettim. Ayrı ayrı dvd yaptım. Taktım ama yine sonuç değişmedi Görüntüler Leptopta ve masaüstü bilgisayarımda dvd olarak oynuyor ama dvd playerde oynayamıyor PAL özelliğine falan da hep dikkat ettim, render'ı en iyi 8264 bitrate'de yaptım. ama donma , kare görüntüler ve takılmalar devam ediyor. yani sorunun neden kaynaklandığını aklım almadı. İŞİN İLGİNÇ TARAFI DVD YAPTIĞIM (RENDER YAPTIĞIM )GÖRÜNTÜLERİ DVD OYNATICININ USB GİRİŞİ VAR ORADAN FLASH BELLEKLE RAHATLIKLA İZLİYORUM, AMA AYNI GÖRÜNTÜYÜ DVD YAPINCA DURUM VASAT . Eğer söyleyecek bir sözün yoksa canın sağolsun...




  • Söyleyecek çok fazla söz yok. Görmeden fazla yorum yapmak yanılgıya neden olabilir.

    Pinnacle kullan desem ve standart dvd seçeneğini kullansan belki sorunun çözümüne katkı sağlamış olurum. Bitrate.i o kadar yükseltmene gerek yok. 6000 dbt ile 8264 arasında çok fark olacağını zannetmiyorum ancak render işlemi sırasında makineyi çok kastırdığın belli.
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.