Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sony HDR-FX1E kamera aldık. çekimleri HD olarak yapıyoruz ve USB den almak istiyoruz. ama kamerayı bağladığımızda hiç bir şekilde bilgi penceresi gelmiyor. capture programları felan da yükledik. bir de kamera yanında cd verilmedi internette de baktım bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim
  • arkadaşlar mehaba
    bende garantisi dolmuş sony hc 42e model garantisi dolmuş mini dv kamera var. Kameram son günlerde "reinsert the cassette" ve "c:31:40" uyarı mesjı veriyor kaseti çıkarıp tekrar taktığım zaman kaseti yarısına kadar içine alıp duruyor reset düğmesine bastığımda kaseti içine alıyor.Kameranın içinde kaset olamdan açtığımda ise bir sorun gözükmüyor.
    Ben rizedeyim bu sorunun en kolay çözümü nedir?
    Şimdden teşekkrüler
  • Arkadaşlar merhaba kaleradan görüntü aktarma konusunda ben şöyle bir çözüm buldum.Ama bu çözüm çektiğimiz görüntülerin üzerinde herhangi bir işlem yapmadan dvd ye aktarmak istiyenler için olabilir. Benmi Sony DCR 37 E kameram var ben çektiğim görüntüleri Vestel marka dvd recordere bağlantısını yapıyorum ve görüntüleri izlerken aynı zamanda da dvd ye aktarıyorum.Kayıt bittikten sonra dvd olarak görüntülerimi izleyebiliyorum. DVD recorderımı aynı zamanda televizyon yayınlarını da kaydetmekte kullanıyorum.
  • Bu Vestel marka dvd recordere ne kadar.?
  • arkadaşlar. görüntü kaybı olmasın diye kameradan avi formatında aktarma yapıyorum. sonra bunu cucusoft programı ile dvd formatına çeviriyorum. ve yazdırıyorum. oluşturduğum dvd yi dvd player a takıp çalıştırdığımda ilk 20 dakikadan (yaklaşık) sonra oynamıyor. bilgisayarda ise sonuna kadar oynuyor. ben formatımı yanlış çeviriyorum yoksa dvd okuyuculardan mı kaynaklanır. Ne yapmam lazım? teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar ilk başlarda sölemem gerekirse konuların hepsini okuyamadığım için direk son saydafaya sorumu soruyorum.Benim canon md101 dv kameram var.Dv kalitesinde 1 saat kaydettiğimde 12 gb yer kapıyor ben bunu 5 gb gibi bir kapasiteye indirmem için ne yapmam gerekiyor.Bu konuda yardım eden olursa o kadar memnun eder ki, inşallah ilgilenen olur erkenden yarın için bana lazım.dvd cdsine sığdırmam gerekiyor.12 gb lık videoyu Yardımcı olabilecek arkadaşlardan çok teşekkür ederim olabilirlerse.
  • Merhaba Güven...
    Procoder3 benim beğenerek kullandığım bir video convert programı.
    Eğer bilgisayarında yüklü ise .avi formatındaki görüntülerini .mpeg formatına dönüştürerek bilgisayarda izlemek üzere DVD medyada saklayabilirsin.
    Hoşça kal...
  • ben konuda anlatılan gibi bir aktarma yapmadım....
    bundan 2 yıl önce sony nin yanında gelen picture package cd si ile aktarmaya çalışmıştım 90dk lık bir kaset için tahminen 23 saat gibi bir süre çıkmıştı.
    biraz daha karıştırdım bu sefer pc ye aktarma yerine direk cd ye vcd formatında yazdırma yaptım o zamanda pc dayanmadı ve pc res atmıştı :)
    geçenlerde yine biraz uğraştım bu seferde windows movie maker ile yapmaya çalıştım görüntüyü kameradan direk aldım yanlış hatırlamıyorsam bu seferde video çok hızlı yani normalinden hızlı hareket ediyordu.
    bir süre sonrada bu konuda anlatılanları yapma çalışırım da benim kafama bir soru takıldı video aktarırken kameradan video izleme moduna alıp kayıt ettireceğimiz yere kadar kameradan izliyoruz ya daha sonra gerekli prog. açıp oradan kayıta basıyoruz. peki kameramızdan video izlemeyi 2 kat hızlandırıp kayıt yapsak ve daha sonra video düzenleme prog. dan bu videoyu 2 kat yavaşlatsak olur mu ? yani maksat kameradan daha kısa zamanda aktarma diye düşünüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHcreative -- 24 Haziran 2008; 15:32:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: uyanikguven

    merhaba arkadaşlar ilk başlarda sölemem gerekirse konuların hepsini okuyamadığım için direk son saydafaya sorumu soruyorum.Benim canon md101 dv kameram var.Dv kalitesinde 1 saat kaydettiğimde 12 gb yer kapıyor ben bunu 5 gb gibi bir kapasiteye indirmem için ne yapmam gerekiyor.Bu konuda yardım eden olursa o kadar memnun eder ki, inşallah ilgilenen olur erkenden yarın için bana lazım.dvd cdsine sığdırmam gerekiyor.12 gb lık videoyu Yardımcı olabilecek arkadaşlardan çok teşekkür ederim olabilirlerse.

    http://forum.donanimhaber.com/m_1154428/mpage_1/key_/tm.htm

    Ulead VideoStudio 11.5 Plus , Ulead VideoStudio 9.0 gbi capcure programları kullanıp aynı programla render edip DVD ye çevirebilirsin.




  • arkadaşlar panasonic nv gs11 model kameradan biligsayara görüntü akktardık yanlız şu konuda sıkıntı çekiyoruz
    kamerada oynatırken tarihi görebiliyoruz ancak bilgisayara aktardıktan sonra bilgisayardaki görüntüde tarih göstermiyor kullanma kılavuznda uyumlu yazılım gerektirir diyor acaba bana bu konuda yardım edebilirimisiniz program ismi örneğin şimdiden teşşekürler
  • Arkadaşlar ben daha öncede belirttiğim gibi çektiğim görüntüler üzerinde bir oynama yapmadan dvd ye aktarıyorum.Bunu da vestel marka dvd rekorder ile yapıyorum bir arkadaş fiyatını sormuş ben iki sene önce 350 ytl ye aldım ama eniştem benden bir sene sonra regal marka dvd rekorder aldı vestelle aynı özelliklere sahip alış fiyatı 270 ytl idi.Normal bir kaset çekimi yaklaşık bir saat sürüyorsa izlerkende aynı şekilde yaklaşık bir saat sürüyor ve bir dvd ye kayıt yapıyorum üstelik dvd de hala kayıt yapacak yer kalıyor.
  • capcure kartları 30 ytl civarı pc ye rahatlıkla monte edilebiliyor. Programı ve kablosu hediye. Yani dvd recoder ekonomik ve pratik bir çözüm değil. Fiyatını o yüzden sordum. almışsınız aldığınıza göre size artık pratik.
  • beyler yukarıda da yazmıştım acaba o düşünce sizce olabilir mi ?

    yani kameradan aktarım yaparken 2 kat hızlı oynatacan, video düzenleme programında da aktarılan videoyu 2 kat yavaşlatıp pc'ye kayıt etsek olur mu sizce ?
  • arkadaşım merhaba bende uvs8 kurdum fakat capture dediğimde 2dk çalışıyor yada çalışmıyor captureden çıkıyor.Bide illaki quiktime kurulumu olması lazım bilgisayarda Ule.vid.st 8 kullanan arkadaşlar lütfen yardımınızı rica ediyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: özbalkesli


    GÜNÜN ÖZETİ :

    Bugün öğleden sonra, kamera ve bilgisayar bağlantısı konusunda bir piyasa araştırması yapmak üzere kendimi dışarı attım.

    İlk durağım, Ankara'nın meşhur elektronik firması Mavi Bilgisayar oldu. Önce kamera reyonunda Sony kameralara baktım. Sağolsun görevli arkadaş benimle epey ilgilendi. Alıcı olduğumu anlar anlamaz da "sarayım mı burada mı yersiniz" moduna geçiverdi. Ben ise henüz "evlenmeden olmaz" triplerindeydim ve kendisine "dur bakalım, çekilen görüntüleri bilgisayara aktarmak için bir kart almak gerekiyormuş. Önce onu netleştirelim" diyordum. Suratı asılaraktan beni OEM reyonuna yönlendirdi. OEM reyonunda görüştüğüm görevli, derdimi dinledikten sonra önüme kocaman bir kutu koydu. "İşte ihtiyacınız olan donanım budur. Adına Capture Card denir ve fiyatı da 300 YTL'dir" dedi.

    Fiyatını 30-40 YTL beklediğim zımbırtının 300 YTL olduğunu duyunca sırtımdan bir ürperti geçti. Hani neredeyse hayatım da bir film şeridi gibi gözümün önünden geçecekti. (Artık o filmi bilgisayara nasıl aktarırdım bilmiyorum...) O an, yaklaşık bir aylık kamera alma maceramın sona erdiğini hisseder gibi oldum. Çünkü başlangıçta zır cahil olduğum bu konuda bir aylık emek sonucu iyi-kötü bir fikir sahibi olmuş; tamamen rasyonel bir zemine dayanmasa da nasıl bir kamera almam gerektiği konusunda kendi kendimi ikna etmiştim. Hiç beklenmedik bu 300 YTL'lik ilave masraf, bir aylık analiz ve karar sürecimi tamamen boşa çıkarmıştı.

    Bu bir ayda yüz kere fikirsel gel-git yaşayarak sonunda mini DV'ye karar vermiştim. En başta kendi kendime "Lan oğlum var işte üçyüze-beşyüze kameralar! Alırsın birini..." diyordum, sonra biraz araştırınca "ille de HDD" fikrine kapıldım, daha sonra "yok, yok, mini DV iyidir" fikrine geri döndüm. Bu arada tahmini harcama rakamım "üçyüzler-beşyüzler" düzeyinden "binbeşyüzler" seviyesine kadar çıkıp sonradan "en son beşyüzdür" seviyesine kadar inmişti (ki bütçem için en gerçekçi rakam da bu seviyelerdi). Şimdi karşılaştığım "beşyüz+ilave üçyüz" seviyesi, tüm hesabı şaşırtan bir faktör olarak suratıma tokat, tekme, sopa, muşta, şişe, yumruk, taş, levye, beyzbol sopası gibi çarpmıştı. Acı gerçek, "Heyttt! Tutmayın layn beni!" diyerekten üstüme geliyordu...

    Derhal terk ettim mağazayı... Soğuktu ve yağmur çiseliyordu (yok abarttım; çiselemiyordu). Ankara'nın akşam ayazı yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlamıştı; bir nevi "Kibritçi Kız" ruh haliyle Vatan Computer'e doğru yöneldim. Vatan Computer'de de sonuç benzerdi. "Haaa, siz Capture Card diyorsunuz. Şu an elimizde yok ama fiyatları 250'den aşağı değil" deyip kestirip attılar!

    İkinci golü de kalemde gördükten sonra taktik değişikliğine gittim. "Madem mini DV'nin bana maliyeti 800-900 düzeyinden aşağıya olmayacak; o zaman HDD alternatifini tekrar dikkate alırım" diyerekten; mini DV'yi yedek kulubesine alıp, HDD'yi sahaya sürdüm. Armada alışveriş merkezindeki Teknosa'da da sahaya bu kadro ile çıktım. "En pahalı mezelerden getir" edasıyla görevliye "şu HDD kameralara bakacam" dedim. O da bana "Siz bilirsiniz ama mini DV düşünmez misiniz? Henüz HDD'ler mini DV'nin görüntü ve kayıt kalitesine yaklaşamadı. Hem de aralarında neredeyse 1.000 YTL fiyat farkı var" demesin mi?!...

    Israr üzerine teşhirde mevcut Sony DCR-HC37E mini DV'yi inceledim. Cihaz çalışır durumdaydı; bayağı bir kurcaladım. 40x optik zoom'u vardı; aynı anda 20x optik zoom'a sahip Sony DCR-HC27E mini DV'yi de çalıştırarak görüntüyü karşılaştırdık. HC37E daha iyi geldi gözüme...

    Mamafih yine aynı ikileme düştüm: Mini DV alırsan bilgasayara aktarım için bir de bilmenme kartına 300 YTL vereceksin! Sony'nin HDD'leri 1.1100 YTL'den başlıyor... Ne yapsak?!... Aaaa, iki mağaza ötede Vestel var; biliyorum ki orada JVC satılıyor. Bir de oraya bakalım...

    Vestel mağazasındaki arkadaş da gayet ilgiliydi ama ağzından baklayı çıkarmadan edemedi: "Kasetli alırsanız ayrıca Capture Card'a 250-300 YTL vermeniz gerekir!"

    Çıktım mağazadan... Bir şey aklımı kemiriyor: Yahu forumda yazan bir sürü insan KASETTEN GÖRÜNTÜ AKTARMAK İÇİN FIREWIRE IEEE 1394 DONANIMINA GEREKSİNİM VAR. BUNUN DA BEDELİ 30 YTL CİVARINDA diyor. Bunlar ise Capture Card diyorlar. Bu ikisi aynı şey mi? Değil ise benim ihtiyacım olan bunlardan hangisi? Mavi Bilgisayar'da çıkardıkları kutunun üzerindeki yazı ve resimler bir nevi TV kartını andırıyordu. Benim ise zaten Avermedia TV kartım var. Bunu belirtmeme rağmen forumdakiler bana "IEEE 1394 almalısın" dediler. "Capture Card almalısın" demediler ki...

    Geldim eve, girdim google'a, yazdı her iki terimi de... Evet, bu ikisi farklı şey ve galiba benim Capture Card almam gerekmiyor. Allah'ım görüyorum, görüyorum!

    Bu uzun yazıyı burasına kadar okudunuz mu bilmiyorum ama; eğer okuduysanız şu Capture Card-IEEE 1394 farkını bir izah eder misiniz? Ben IEEE 1394 alırsam mini DV alabilecek miyim? Zek MÜREN de bizi görecek mi? Ne dersiniz?...



    Harika aynı olayları bende yaşadım inanılmaz...


    Gerçi şimdilerde öğrendim capture kartını ama bu mesajı yeni okudum.Şimdilerde dvd kaydederken kamera ısınıyo filan diyolar insan ne alacağını şaşırıyor.




  • hemşerim yardım etde çıkalım şu işin içinden bende bal-kesliyim deli erolun toprağından şu anda wind.movie maker ile saat 12 de başladığım svcd dönüştürme işlemindeyim dokuz saat oldu daha hala olmadı
  • mrb arkadaşlar bende sony DCR TRV 480 E modeli kameram var firewire IE 1394 kart var ama kartın driver cd si yok kayıp oldu bu kartın driverlarını nereden bulabiliriz.bilgi verirseniz sevinirim.herkese kolay gelsin.. :)
  • ARKADAŞLAR İÇİNİZDEN BİRİNDEN BU SORUMA CEVAP GELSE ÇOK SEVİNİRİM!

    ANLAMIYORUM BURDA BİR TEK BENMİ PANASONİC KAMERA İLE ÇEKİLEN KASETLERİ SONY KAMERA İLE CAPTURE ETMEYE KALKIŞTIM?

    ARKADAŞLAR PANASONİC İLE ÇEKİLEN KASETLERİM VAR SONY KAMERA İLE İZLEDİĞİMDE GÖRÜNTÜ DE BİR SORUN YOK AMA SES DE TİTREME OLUYOR BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR!BU HATADAN DOLAYI CAPTURE EDEMİYORUM.PANASONİC KAMERA YANIMDA DEĞİL VE BULMAYA ÇALIŞIYORUM...


    TEŞEKKÜRLER!
  • Selamlar

    Dcr-hc24e kameradan vista yüklü bilgisayara görüntü aktaramıyorum.

    bilgisayar kamerayı tanımıyor nasıl tanıtacağım

    Bilgisayarda İEE1394 girişi yok
    Picture package yükledim i-link ten aktar uyarısı veriyor başka nasıl aktarabilirim
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.