Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar lütfen cevaplar mısınız?

    Dv kameramdan görüntüleri full dv kalitesinde Pinnacle ile (firewire kartı da var)aktarıyorum ve hiç sıkıştırma yapmadan izliyorum. Ama kalite usb den aldığımdan farklı değil. Ne yapmam gerektiğini anlamadım. Sorun kamerada mı, firewire kartında mı yoksa sorun yok da ben mi beceremiyorum. Çekim yaparken kamera ayarlarını otomatik (SP mode ve 16 bit ses) seçiyorum. Fakat pinnacle deneme sürümü olduğundan sanırım, quality ve data rate değerlerini değiştiremiyorum. Bilgisayarım 512 MB RAM, 1.4 Centrino, 32 MB ekran kartı, 40 GB harddisk ten oluşuyor. Lütfen sorunuma bir çağre. Bir şey daha, aynı kasete üst üste bir kaç kez çekim yapmak kaliteyi düşürüyor olabilir mi? Lütfen bana sorunumu çözecek şeyi adım adım anlatır mısınız? Artık bu işten bıkkınlık geldi. Bilgilerinize ihtiyacım var.
  • selam @lorenzo

    1- Biz mini Dv kasete kayıt yaparak dijital kamerada analog kayıt mı yapıyoruz?
    ---->DV kasete de digital kayıt yapılabilir.

    2- Mini dv kasete yaptığımız kayıtlar dijital mi analog mu?Eğer dijital ise mpeg kayıt olması gerkmez mi?
    ---->evet mpeg kayıt (senin kameranın özelliklerinde de mpeg kayıt olduğu yazıyor zaten)

    3- Bu kameralarda memory kartlara yapılan hareketli görüntülerin,kasetlere yapılanlardan bir farkı var mı?
    ---->muhtemelen daha az yer kaplasın diye daha düşük kalitede kayıt yapılıyordur.

    4- 1 saatlik bir görüntü için 500 Mb 'lık bir memory kart (memory stick duo) yeterli mi?
    ---->1 saatlik DVD kalitesinde mpeg2 formatında bir görüntü ortalama 2 GB yer kaplar.
    1 saatlik VCD kalitesindeki mpeg1 formatındaki bir görüntü ortalama 500 MB yer kaplar
    yani kayıt edilen görüntü kalitesine göre değişir.

    5- Memory stick duo kartına yapılan görüntü kayıtları için capture yapmaya gerek var mı?
    ----> aslında digital'in ne olduğunu kavrayınca bu soruların cevabını otomatikman sizde verebilirsiniz. ister resim, ister müzik, isterse bir program olsun sonuçta hepsi (...11010101010...) dan oluşur ve birer datadır. bize düşen sadece o datayı kasetten, memory stickden ya da cdden başka bir ortama aktarma yapmaktır. dolayısıyla bir görüntü kaybı söz konusu olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shas -- 29 Mart 2005, 15:48:30 >




  • YAVUZ ABİ HARİKASIN TAM BENDE BU SORUYU araştırıyordum aramadan buldum sayende
  • BEYLER HERKESE SLM BENDE HC-30 SONY CAMERA VAR CDYE KAYIT TAM OLARAK YAPAMIYORUM 2-3 DAKKALIK KAYIT YAPIP CD İSTİYOR SONY PİCTURE PACKAGE KULLANIYORUM BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM ETSİN LÜTFEN HERKESE İİ GÜNLER...
  • BEYLER BEN KAMERADAN CDYEDE BİLGİSAYARADA HİÇBİR YERE KAYİT YAPAMIYORUM MEMORY STİCKİ BİLGİSAYAR GÖRMÜYOR BU KONU LARDA BANA BİR PROGRAM ÖNERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ...
  • Benim KAMERAM DCR HC-42E ve ben bu kameradan cd ye kayıt olayını %80 olarak çözdüm diyebilirim kullandıklarım:1)ıee1394 i-link bağlantısı(hs den flexy marka 35 milyona aldım)2)ulead 8.0 veya pinancle9 p4 3.0 ile capture yaklaşık 9 gb yer tutuyor capture ise p4 3.0 ile yaklaşık 40 dak.ancak(svcd formatı için yalnız bu işi yapacak arkadaşlar için dvd-r almalarını tavsiye ederim hem daha az convert süresi hem daha kaliteli görüntü hemde tek cd ben nec3520A modelini almayı düşünüyorum sony picture package programını kullanmaya çalışanlar boşuna kendini yormasın hiçbir özelliği olmayan çok basit bir program
  • Merhaba Arkadaşlar lütfen cevaplar mısınız?

    Bu forumda bilgisi olan insan sayısı sanıyorum bilgisiz insanların sorularını cevaplamak için yetersiz ama benim sorunum cidden çok önemli. Çok uzun süredir uğraşıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplasın. Sorunumu tekrarlıyorum.

    Dv kameramdan görüntüleri full dv kalitesinde Pinnacle ile (firewire kartı da var)aktarıyorum ve hiç sıkıştırma yapmadan izliyorum. Ama kalite usb den aldığımdan farklı değil. Ne yapmam gerektiğini anlamadım. Sorun kamerada mı, firewire kartında mı, programda mı yoksa sorun yok da ben mi beceremiyorum. Çekim yaparken kamera ayarlarını otomatik (SP mode ve 16 bit ses) seçiyorum. Fakat pinnacle deneme sürümü olduğu için sanırım, quality ve data rate değerlerini değiştiremiyorum. Bilgisayarım 512 MB RAM, 1.4 Centrino, 32 MB ekran kartı, 40 GB harddisk ten oluşuyor. Lütfen sorunuma bir çağre. Bir şey daha, aynı kasete üst üste bir kaç kez çekim yapmak kaliteyi düşürüyor olabilir mi? Lütfen bana sorunumu çözecek şeyi adım adım anlatır mısınız? Artık bu işten bıkkınlık geldi. Bilgilerinize ihtiyacım var.




  • Ben capture yaptığım zaman neden tarih ve saatin çıkmadığını sordum ancak herkes bir şey söylüyor kitapçık falan diyor,yani aşağı yukarı bütün kameraların menüsü aynı Sony TRV 460 E benimki yani burda Date diye bir seçenek var ve ben bunun her türlüsünü denedim ancak olmuyor, nasıl yapıldığını bilen bir arkadaş varsa söylesinde öğrenelim...Teşekkür ederim şimdiden bizi aydınlatacak arkadaşa...
  • Resimleri kameraya yükleyip LCD görebiliyorum. kılasör ve dosya isimleri uygun seri isimler olmalı, ressim boyutu kamerada kullanılan boyutlardan birine eşit olmalıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kemalim23

    Ben capture yaptığım zaman neden tarih ve saatin çıkmadığını sordum ancak herkes bir şey söylüyor kitapçık falan diyor,yani aşağı yukarı bütün kameraların menüsü aynı Sony TRV 460 E benimki yani burda Date diye bir seçenek var ve ben bunun her türlüsünü denedim ancak olmuyor, nasıl yapıldığını bilen bir arkadaş varsa söylesinde öğrenelim...Teşekkür ederim şimdiden bizi aydınlatacak arkadaşa...


    Sayın Kemalim23,
    Bu dijital kameralar çekim tarihi ve zamanını direkt filmin üzerine,filmin bir parçasıymış gibi değilde ,ayrı bir data olarak başka bir alanda kayıtlı tutuyor.Eğer kendi kameranda kaydettiğin görüntüleri izlemek istersen bu tarih ve zaman bilgileri direkt filmin üzerine yapıştırılarak görüntüleniyor.Çünkü kendi çektiği datayı tanıyor.Ancak bu görüntüleri başka bir medyaya aktarmaya çalıştığınızda bu sefer gözükmüyor.Çünkü aktarmada sadece film olarak çekilen bilgiler aktarılıyor;oysa tarih ve saat bilgileri bu kameralarda görüntü olarak kaydedilmiyor.Baştada söylediğim gibi farklı bir alana farklı bir şekilde kaydediliyor.
    Bunun avantajı şu olabilir diye düşünüyorum:
    Bu tür dijital kameralarda çekilen görüntüler profesyonel amaçlı kullanıma imkan verecek (örneğin bir tv de yayınlanabilecek veya tarih ve saat bilgilerinin gözükerek ekranda yazılar,tarihler ile görüntünün izlenmesini engelleyecek görüntülerin çıkması istenmediğinde vb...) net çekimler yapılabildiğinden bu amaçla kullanılmasına olanak sağlıyor.
    İllaki tarih-zaman bilgileri film üzerinde gözüksün istiyorsan :
    1- Bu makinalar profesyonelliğe yönelik olduğundan görüntü aktarımı içinde profesyonel bir capture kartı alman gerekiyor.Bu kartlar yapıları ve yazılımları gereği bu tür bilgileri de yakalıyor.
    2-Bir usb ( usb 2.0 firewire kartından daha hızlı görüntü aktarır.)veya firewire kartı yoluyla görüntüyü aktar ve herhangi bir video edit programı ile görüntünün başına ve sonuna tarih ve zaman bilgilerini elle kendin gir.(İstersen görüntünün tümü üzerinde sürekli görünmesini de sağlayabilirsin edit programlarıyla.)
    Aynı sıkıntıyı bende çektiğim için sonunda bu bilgileri öğrendim ve sizlerin de benim gibi uzun uzun araştırıp uğraşmasını istemediğim için bunları yazdım.
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo -- 4 Nisan 2005, 9:47:31 >




  • meraba arkadaşlar

    Sayın lorenzo bir cevap da benim soruma verseydiniz sevinirdim. Yok mu bu işlerden anlayan bir yardımsever.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_2479549/tm.htm
    birde buna bir göz atabilir misin..? sanırım burada bir hatada 8 saat falan sürmesi dilersen sana kullandığım progranların da yazayım.Görüntüm daha evvel capture kartı ile kaydedilip divx e çevrildi ama daha sonra da dvd yazıcı alınca dvd olarak deneyeyim dedim profesyonel birşey olsun istedim ama bu olaya takıldım kaldım.Bu programla sahneler canlı olarak görülebiliyor ama bana bu hata çıktı.Kısa not bu konuyu bir de buraya taşır mısın.Şimdiden teşekkür ederim...
  • Teşekkür ederim Lorenzo demek istediğini anladım, Teşekkür...
  • cevap verecek kimse yok mu...?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetned

    meraba arkadaşlar

    Sayın lorenzo bir cevap da benim soruma verseydiniz sevinirdim. Yok mu bu işlerden anlayan bir yardımsever.


    Yazınızda belirtiğiniz gibi sanıyorum aktarım programınızla ilgili bir sorun var.Başka bir aktarım programı deneyin bakalım.(Örneğin Ulead video stodio ile aktarımı bir deneyin.) Yoksa pinnacle ile full capture modunda aktarım yaptığınızda 720x576 boyutunda ve 6000 kb/saniye ile görüntü yakalamanız lazım ve bir saatlik bir kayıt yaklaşık 11 GB gibi bir alan kaplamaktadır.
    Başka bir görüntü yakalama programı ile deneme yapınız.
    Kolay gelsin
  • Sayın lorenzo ilginize teşekkür ederim. Fakat ben ulead 8.0 la da denedim fakat değişen bir şey olmadı. Programda bahsedilen bit rate ya da kb / saniye gibi ayarlamaları bulamadım ya da yoktu. Eğer bu tür ayarlamaları bulabilirsem tüm bu verilerin değerlerini iyi bir görüntü alabilmek için nasıl ayarlamam gerekiyor. Kısacası bu değerlerin sayısal karşılıkları nedir? 6000kb/saniye gibi bilgileri verebilir misiniz?

    Bir diğer sorunum da sorunun donanımla alakalı olma durumu. Böyle bir ihtimal söz konusu mu? Eğer söz konusu ise büyük bir ihtimal mi? Teşekkürler.
  • Merhaba tüm forum sakinlerine

    Ben yukarıda da belirttiğim üzere dv kameramdan beklenen verimi alamıyorum. Hatta beklenen verim değil verim alamıyorum desem yeridir. Nedenini de anlamakta zorluk çekiyorum. Bilgisi olanlara bir sorum var. Nasıl oluyor da 1 dakikalık bir görüntü yaklaşık 150-200 MB lik yer tutuyor da görüntü net olmuyor anlamakta zorluk çekiyorum. Capture yapıyorum bakıyorum bir dakikalık görüntüye 180 MB yazıyor fakat görüntüye bakıyorum netten download ettğim ve 5MB yer tutan görüntülerden daha kötü bir kalitede. Kullandığım capture programı trial versiyondu acaba diyorum alakası olabilir mi? Çünkü hiçbir ayarlama seçeneği bulamadım. Ulead 8.0 da NTSC formatında dv şeklinde capture yap diyebiliyorum bu kadar.
  • Merhabalar

    Kusura bakmayın üst üste üçüncü mesajım olacak ama artık bu işten gerçekten bıkkınlık geldi. Bilgisi olan arkadaşların sorunumu daha iyi analiz etmeleri için bir kaç bilgi daha vermek istiyorum. Capture yaptığım görüntü uzaktan izlendiğinde aslında iyi sayılabilir ama yakından izlediğinde ise çok kötü. Ekranda aslında kare kare görüntü oluşmuyor ama televizyonlar da genelde karıncalanıyor dediğimiz görüntü tipinde bir görüntü oluşuyor. Yakından baktığımda binlerce çok çok küçük noktacıklar görüyorum. Divx izlediğimdeki görüntü gibi net bir görüntü oluşmuyor. Ama bir fotoğrafı büyüttüğümüzde oluşan kare kare görüntüler gibi değil. Ulead studio 8 in tam sürümü var artık elimde. ulead ın ayarlarıyla birlikte nasıl capture yapacağımı ayrıntılı bi şekilde yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.




  • Selam
    Bu forumdan daha önce haberim olsaydı pinnacle9 u çözmek için bukadar tırmalamazdım heralde.
    Ben bir süredir seninde anlıyacağın gibi pinnacle9 da sonytrv460 kameramla kaydettiğim görüntüleri vcd-svcd yapıyorum,programda edit menüsünde herhangi bir clipteki görüntünün arasından bir bölüm silmek istiyorum.Clibe çift tıklayıp açtığımda sileceğim bölümü belirleyip spliti seçiyorum.Ayırdığım bölüm yeni bir clip haline getiriyor ama eski cliptende silmiyor bunu nasıl yaparım bana açıklarmısın şimdiden teşekkürler.
    Bu arada yaptığım filmleri mpeg1 kayedip neroda svcd yi seçip film yaptım ve dvd playere taktığımda filmi svcd olarak tanıdı,yani mpeg1 de svcd olabilyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi değer -- 5 Nisan 2005, 13:56:28 >
  • sevgili değer pinnicle için bişey diyemeyeceğim ama be ulead kullanıyorum senin dediğin gibi parçayı ayırınca sil deyince siliyorum ben ama senin programdada öyledir heralde asıl cevap vermek istediğim konu ise
    svcd nin mpeg1 veya 2 formatıyla alakası yok o vcd ye kullanılabilir menü eklemek için kullanlan bir format meg1 ve peg2 sadece belli sıkıştırma formatlarıdır
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.