Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ağzına sağlık yavuz...lafı ağzımdan aldın...ben de pinnacle studio9 kullanıyorum da...
  • öncelikle cevabın için teşekkür ederim bu yaptıklarımızı movie maker ile yapmamız mümkün mü yada ulead yükledim ben onunla yapmamız mümkün mü bunu da biliyosan anlatırsan sevinirim cevabın için teşekkürler bide bi soru daha trial version la bunları yapmak mümkün mü ulead ve pinnacle de.... movie maker la baya bişi yaptım ama resmi sağüst köşeye koymaya gelince tıkandım... tekrar teşekkürler...
  • Sorunum araya kaynamadan bir kez daha yazmak istedim. Sayın Yavuz Bey ve diğer tüm bilgili arkadaşlardan ricam bana yardım etmeleri. Eski mesajımı gönderiyorum tekrar:

    Yavuz bey ilginizden ötürü çok teşekkür ederim. Ayrıca yeterl,i bilgi vermediğim için de kusuruma bakmamanızı rica ederim. Kullandığım kamera JVC GRD 200. Çözünürlük 800.000 piksel. Firewire kartı ile aktarım yapıyorum. Fakat söylediğiniz gibi gerçekten ışıktan kaynaklanıyor olabilir. Fakat ikinci bir sorun da görüntü duraksıyor. Sanıyorum bu ulead ile alakalı bir sorun. Çünkü pinnacle da bu sorun olmuyor fakat onda da kalite ulead daki kadar iyi olmuyor. Pinnacle da hiçbir ayar yapamıyorum. Bu programların herhangi birisinde aktarımı hangi ayarlarla nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim. Ayrıca çekim yapmam gereken önemli bir olay var önümde. Lütfen ilginizin devamını rica ediyorum. 7 mayısa kadar bu sorunu çözmem gerekiyor.




  • sn. mehmetned arkadaşım, şu senin sorununu çözelim artık, çünkü devlet meselesi gibi oldu...öncelikle istersen baştan başlayalım ve yavuzun da dediği gibi bilgisayarının,kameranın,televizyonunun kısacası aktarma ve izleme aşamasında kullandığın bütün aletlerin özelliklerini yazarsan daha sağlam olacak...kolay gelsin...
  • İlginize tekrar tekrar teşekkür ederim. Eğer çözebilirsek şu sorunu size çok minnettar olacağım. Çözmesek bile yardımlarınız için yine de teşekkürler. İlk olarak bilgisayarımın özelliklerinden başlayayım. 512 MB ram, Centrino M işlemci 1.4 Ghz, 40 GB harddisk, 32 MB Intel Ekran kartı Dell marka bir Laptop. Kameramın özellikleri: JVC GRD 200 marka. daha önce ccd 800.000 piksel sanıyordum fakat özünürlüğü 1.33 Megapiksel (Öyle yazıyor ürün açıklamasında). Sony Dv kaset kullanıyorum. Sp modunda görüntü kaydediyorum. Firewire kartım mevcut. Pinnacle 9 ve ulead 8 yazılımlarım bulunmaktadır. Görüntü daha önceden de söylediğim gibi dakikası 180 ile 250 mb arasında değişiyor. Karıncalanma dediğimiz tipte bir bozukluk mevcut. Yani kare kare oluşmuyor. Özellikle yazılımlar hakkında bilgim çok kısıtlı. Kullanmayı bilmiyorum diyebilirim. Dv formatında kaydettikten sonra izliyorum ve görüntü yukarıda da belirttiğim gibi oluyor. Şunları da belirteyim görüntü aktarırken kamerada herhangi bir ayar yapılacak mı bilmiyorum yani yapmıyorum. Görüşmek üzere.




  • Öncelikle belirtmem gerekir ki ulead ya da başka bir aktarım/düzenleme programı kullanmadığım için o sorulara cevap veremeyeceğim özür dilerim.

    Sevgili mehmetned arkadaşım. Pinnacle 9 ile aktarım yaparken (firewire ile) iki seçeneğin mevcut. Birincisi Full DV capture (yani herhangi bir işlem yapmaksızın kasedin olduğu gibi bilgisayara aktarılması ki bu avi formatında oluyor) ve ikinci seçenekte mpeg olarak bilgisayara aktarmak. Mpeg olarak bilgisayara aktarırken 4 seçeneğin mevcut. birincisi dvd compatible, ikincisi svcd compatible, üçüncüsü vcd compatible ve dördüncü olarak ta custom. ikinci seçeneği seçtiğinde yani MPEG olarak bilgisayara görüntüyü aktarmak istediğinde haliyle bir yandan görüntü alınırken diğer yandan render yapılacağı için makineyi oldukça ama oldukça kasacaktır.

    Yeri gelmişken birşey söyleyeyim ulead ya da pinnacle.de aynı kamera ile ve aynı ayarlarla bir dosya oluşturduğunda kesinlikle kalite farkı olamaz. yukarıda timuciny arkadaşımızın da belirttiği gibi aynı rakamsal değerlerle yapılan bir video dosyasında aynı kamerada görüntü aynıdır. yani pinnacle.de daha kalitesiz dediğinde muhakkak bir şeyleri değişik yapıyorsundur.

    Benim tavsiyem kesinlikle görüntüyü full dv quality olarak bilgisayara almaktır. bu 60 dk.lık bir görüntü için yaklaşık 12 gb gibi bir büyüklük olsa da bence daha rahat çalışmak için gereklidir. aynı anda hem görüntü alıp hem dvd compatible bir dosya oluşturmaya çalıştığında bilgisayarın ne kadar kasılacağını artık sen tahmin et çünkü sonuçta yazılımsal olarak bunu yapacaktır.

    Gelelim render aşamasına. Görüntüleri bilgisayara aldığında ikinci sekme olan edit penceresine geldiğinde görüntüler üst kısımda olacaktır. Ctrl+A yaparak tümünü seç ve aşağıdaki timeline.ın birinci karesine bırak. (Efekt uygulamak ya da diğer işlemleri burada anlatmıyorum çünkü detaylı olarak üzerinde duruldu ama nedense kimse okumuyor)

    Daha sonra üçüncü sekme olan make movie.ye gelinir. soldaki listede mpeg seçilir ve settings tuşuna basılır. burada yine belirttiğim gibi dvd compatible, svcd compatible, vcd compatible ve custom seçeneği vardır.

    dvd compatible seçip ok.e bastığınzda birde start tuşuna basmanız dvd dosyasının (.mpg) oluşmasını sağlamış olursunuz. bu işlem 60 dk.lık bir kaset için 90 dk. kadar sürebilir bu makinenin hızına bağlıdır. dvd compatible bir dosya 720*576@25 fps for PAL ve 6000 kb/s data rate değerlerinde olacaktır. buradaki 6000 değeriyle oynamak için dvd compatible değil custom seçmek ve 720*576@25 fps.yi değiştirmeden 6000 değerini 12.000 değerine kadar çıkarmak mümkün olacaktır. bu görüntünün daha fazla yer kaplamasına neden olacak ama aynı zamanda avi dosyasının sıkıştırılırken daha az kayıp vermesini de sağlayacaktır. normal bir dvd 4.7 gb 120 dk.lık görüntü alabilecekken data rate.i 12.000.e çıkardığımızda ancak 1 saatlik görüntü alabilecektir.

    ulead.da görüntünün niye kesik olabileceği konusunda bir fikrim yok ama madem pinnacle yapmıyor bence pinnacle kullanın. ayrıca lütfen konuyu bir daha gözden geçirin.




  • Arkadaşlar aklımdayken sorayım dedim bende samsung vp-d103i kamera var iee 1394 le capture yapıyorum (ulead video studio 7.0)saat ve tarih bilgisini capture da göremiyorum?Bunun için programda bir ayar var mı?kameraya baktım 1394 için böyle bir ayar gözükmüyor!Şimdide teşekürler.

    Birde ucuz boş dvd nereden bulabiliriz kargo falan olabilir.Samsun da sordum minumum 0.75 YTL.Daha ucu varmıdır (çok miktarda alsak)
  • kameranın çekim modunda müdahele edebileceğin saat/tarih ayarı vardır,yani çekim esnasında istersen saati istersen tarihi ya da her ikisini birden ekrana basabilirsin...gerçi dediğin kamerayı hiç kullanmadım ama genelde her kamerada var...
  • capture yaparken kameranın lcd ekranında gözüküyor ama pc de gözükmüyor...
  • bayrak2268... senin sorununla ilgili tartışmalar 5. sayfada çok yapılmış, oraya bakarsan daha verimli olur...kolay gelsin...
  • mehmetned... yavuz'un dediği herşeye katılıyorum...ama yine de bunları yapmana rağmen halen aynı sorunu yaşıyorsan bence geriye sadece bilgisayarınla ilgili sorunlar kalıyor...yani ekran kartında veya firewire kartında sorun olabilir, bilgisayarında gerekli codecler yüklü olmayabilir vs....bunların sorunlu olması belki de kesinlikle senin sorununla alakalı değildir ama yine de ihtimal olarak düşünmek lazım...çünkü gerçekten geriye hiçbirşey kalmadı...bir de yapabilirsen hepimizin görmesi açısından bozuk görüntünden 10-15sn. lik bir kısmı bir dosya haline getirip burada yayınlarsan ya da mail olarak atarsan belki daha farklı yaklaşımlar sunabiliriz...kolay gelsin...
  • Merhabalar

    bu arada timuciny akadaşın dediği kodek olayı kafamı karıştırdı. Sorunum acaba o olabilir mi. Ben kendi elimle herhangi bir kodek yüklemiş değilim bilgisayarıma. Bu konuya da bi açıklık getirirsek sevinirim. Sizden bir ricam daha var. Mail adreslerinizi yazarsanız timuciny arkadaşımızın dediği gibi size çektiğim görüntünün bir kaç saniyelik bölümünü gönderebilirim ve böylece daha kolay yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler.
  • movie maker ile görüntüye resim gömebiliyormuyuz... ve nasıl acaba..
  • mehmetned... codec'lere bakmak için my computer'e sağ tıkla, properties-hardware-device manager-sound,video and game controllers - video codecs-properties....eğer burada en az 10-15 codec görüyorsan(mpeg2-mpeg3-mpeg4-divx vs.) tamamdır...ama sen yine de emin olmak istiyorsan dergi cdlerinde veya internette üctetsiz bulabileceğin k-lite codec pack'i yükle... kolay gelsin...
  • Merhabalar

    Bir şeyi sizlere söylemeyi ihmal etmişim ama benim kamera Pal sistem değil. NTSC sistem. Bunun bi önemi var mı acaba. Ayrıca ben görüntüyü media player da küçük bi karede izlediğimde çok net. Bu çözünürlükle alakalı bi sorun mudur kesinlikle. Yavuz bey sizden de mail adresinizi alabilirsem size de bi küçük görüntü göndermek isterim tabi eğer mümkünse. Teşekkürler.
  • En önemli ayrıntıyı atlamışsın kardeş. Kameran NTSC ise görüntüyü aktarırken (Pinnacle.de) muhakkak capture settings kısmında ntsc seçmelisin.

    Ben elimden geldiğince yardım etmek için buradayım. Tabiki mail adresimi veririm.
    mail adresim : bahcekapiliyavuz@e-kolay.net
  • Merhabalar benim kameram sony dcr-hc42e(1MP) ve şunu merak ediyorum henüz deneme fırsatı bulamadım ama 4.7gb dvd yerine 8.5gb lık dual dvd ye kayıt yapan arkadaş varmı? bu dual dvd lere en yüksek kayıt seçeneklerimiz ne olacaktır. birde sormak istediğim 1 milyon piksel bir kamera için en yüksek görüntü seçenekleri ile ne kadarlık bir yere ihtiyacım olacaktır dual dvd gereksizmidir? ilginize teşekkürler.
  • sevgili yavuz..
    benim şöyle bir sorunum var..
    pinnacle 9 kullanıyorum..
    ana kartım asus p5gd1pro
    ses kartı on board ve 7.1 destekli..
    bilgisayarımda hiçbir problem yok maşallah..tıkırtıkır işliyor..
    şöyleki;
    pinnaclede cideoya mp3 fortmatında müzik eklicem..
    işta yukardan istediğim klasöre girip, dosyaları alıyorum..
    yukardaki bölümde preview dediğim zaman çalıyor!
    dosyayı alıp, aşağıda nota yada hoperlör işareti olan bölüme koyduğumda
    yani videoya dahil ettiğimde "loading mp3 audio failed" yazıyor ve görüntüye müzik ekleyemiyorum!
    işin garibi yukardaki yerde play deyince çalıyor, aşağıda çalmıyor!
    nedir bunun hikmeti sevgili yavuz ağabey?

    bir diğer sorum şu:
    misal 50MB'lık bir videoyu açıp üstünde oynama yapıcam..
    ama program videoyu büyüklüğüne göre parçalayıp sahne sahne ekliyor o yukardaki bölüme..
    yani ben 50 MB'lık dosyayı bir bütün olarak koyamıyorum..
    e 15 dakkalık bir video eklemeye kalksam en az 100 parçaya bölecek,
    herbirini tektek aşağıya atmak lazım..iş değil..
    bunun bir çözümü var mı?

    son olarak..
    yazı efektleri hep sabit..diğer basit prog.larda bile farklı efekler vardı..
    saol gir, yukardan gel, yanıp sön, fade şeklinde belir, dönerek gel vs..
    bunlarda hep sabit, sadece yazı ekliyor..
    yada var da ben mi bulamadım..

    biraz fazla oldu ama kusura bakma lütfen..
    cevabını bekliyorum,
    sevgiler....

    nek




  • geçen hafta snazzi III pci analog chapter kart aldım.görüntü kaydı yaparken (analog kamera veya vhs videodan) yakaladığı görüntünün alt ve sağ kenarında (yarım veya 1 santim kadar) görüntü bozulması oluşuyor. buğulu veya yeşil bir bozukluk ortaya çıkıyor. sorun videoda mı diye tv ye takıyorum gayet güzel görüntü veriyor. ama snazzi ile chapter yapınca ortaya çıkıyor. başka bir bilgisayarda başka bir kart ile denedim fakat aynı sonucu aldım.farklı kaynaklar ve kasetler de denedim. yani video kameradan kayıt yaparkende oldu vhs video dan yaparken de.analog kayıt yapan herkes bu sorunu yaşamıyordur herhalde.kasetten değilde direk aldığı görüntüyü kayıt yaparken ,yani bir webcam gibi o andaki görüntüyü yakalrken böyle bir sorun olmuyor. kayıt esnasında kart ile birlikte gelen movie mill yazılımını kullanıyorum. sorun ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmlar dilerim.




  • Sevgili nek,

    1. MP3 formatında müzik atmanı pek önermem zira böyle sorunlar çıkıyor. Bende anlamadım niçin sorun çıkardığını. Ben .wav yapıyorum sana da dosyayı .wav formatına çevirip öyle kullanmanı öneririm.

    2. Capture settings kısmında görüntüyü nasıl böleceğini belirleyebiliyorsun. Muhtemelen sendeki every 10 seconds yani 10 saniyede bir görüntüyü bölmeye ayarlıdır. Onu manuel yaparak (yani kendim belirleyeceğim diyerek) bir bütün şeklinde alabilirsin. Bir diğer yöntem de edit penceresinde CTRL+A yaparak tüm frame.leri seçmek ve hepsini birden aşağı sürüklemek.

    3. Pinnacle.de sağdan, soldan, alt ve üstten giren yazılar eklemen mümkün. Bunun için önce toolbox menüsünden create title, sonra istersen title overlay (yani arkadaki görüntü üzerine yazı ekleme ya da full screen title : boş ekranda yazı ekleme) yaparak sol üst köşede "editing title" yazısının altındaki ok işaretli seçenekleri kullanman gerekir. Ayrıca hazır title.lardan yararlanarak değişik efektli yazılara ulaşabilirsin.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.