Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam dostlar aranız yeni katıldım.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. kameramla 16/9 formatında çektiğim görüntüleri bilgisayara aktarırken kullandıgım programlar görüntüyü 4/3 formatında kaydediyor.ayarı varsada ben bulamadım. sadece movie maker da bu ayarı buldum. fakat movie maker la aldıgım görüntüleri diğer programlarla (pinnacle 9 veya ulead 8 veya cyberlink power director)edit ederken yine 16/9 formatını 4/3 formatına çeviriyor. bu yüzden herşey oldugundan uzun görünüyor.

    bide pinnacle olsun ulead olsun yada cyberlink olsun bunlarla yazdırdıgım DVD leri dvd player a taktıgımda check disk yazıyor.

    ben dvd leri 16/9 formatında izlemek istiyorum. özellikle bu konuda yardımcı olursanız sevinirim




  • Merhabalar, forumunuza yeni katıldım. Ama uzun zamandır yazıları takip ediyorum ve benim için çok faydalı bilgiler öğendim. Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

    Benim sizlere (çok basit gelebilir) bir sorum olacak: Ulead videostudio 7 kullanarak Firewire kablosu ile Sony DCR-HC14E kameradan kaseti (MİNİ dv) bilgisayara (laptop: p4 1.7 double layer dvd rw) aktarıyorum. Üzerinde gerekli düzenleme ve efektleri yapıyorum. Sonrada VCD formatında CD ye yazdırıyorum. Buraya kadar bir problem yok. Ancak yazdırdığım CD yi VCD playerim (premier) okumuyor (veya okuyor gözüküyor ama ekranda birşey yok.). VCD playerda, vcd filimler ve dışarıda kasetten çektirdiğim vcd ler çalışıyor. Bunun sebebini anlayamadım.
    Problemimin çözümüne yardımcı olursanız sevinirim.
  • benim bir sorunum daha var.

    ulead 8 ile ile yapmış olduğum cd yi.

    nero ile disk kopyala seçeneğinden kopyalama yapmak istediğimde kopyalayamıyorum.

    diskin başı yaratılamıyor gibi bir şey yazıyor.

    teşekkürler.
  • bende Canon MV700 kamera var, bir şekilde pc ye bağladım ve kasetteki görüntüleri bilgisayara aktarmak istiyorum...bu bilgisayara katardıklarımı da neroyla yakıp cd ye çektikten sonra vcd playerde izleyebilmeliyim...

    bu güne kadar bunun için Windows Movie Makeri kullandım ama bir türlü wmv uzantılı dosyalardan kurtulamadım...movie maker videodaki kayıtları ya ( 8 seçenek veriyor bunların ilk 6 sı wmv ama kaliteleri farklı 2 si avi uzantılı dvd onlarda acayip çok yer kaplıyor) wmv yada avi olarak kayıt etirebiliyorum ve sonra nero ile vcdye çekmeme rahemn vcd player de ve bilgisarda çalışmıyor..yeşil bir görüntü çıkıyor( bilgisayara wmv şekilinde çalışıyordu ama vcd ye çevirince çalışmamaya başldı)..

    önerileriniz nedir acaba movie maker den başka bir programmı kullanmalıyım yoksa bu wmv uzantılı dosyaları bir prpglamla vcd ye mi çevirmeliyim yada movie makerden pc ye kayıt ettirriken ( abim 1 yıl önce burdayken yaptığını söylemişti o 6 kaliteden biriyle kayıt edince vcd ye dönüştükten sonrda görüntüde problem olmamıştı) farklı bir seçenekmi denemeliyim....


    arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...




  • bence movie maker la hiç uğraşma..çünkü iyi değil..ulead video studio 9'u öneririm.yaptığın filmleri istediğin formatta kaydedebilirsin.(dvd,vcd,mpeg vs.)bunun dışında movie maker da yaptığının beş katını yaparsın bu programla.sana linkinide vereyim http://ftp.ulead.com/pub/Trial/VideoStudio9/uvs9_tbyb_e_ulus.exe yalnız verdiğim link programın 30 günlük denemek için kullanabilirsin.artık crack mi bulursun yada satın mı alırsın o senin bileceğin iş..
  • ..
    quote:

    Orjinalden alıntı: ibohas

    bence movie maker la hiç uğraşma..çünkü iyi değil..ulead video studio 9'u öneririm.yaptığın filmleri istediğin formatta kaydedebilirsin.(dvd,vcd,mpeg vs.)bunun dışında movie maker da yaptığının beş katını yaparsın bu programla.sana linkinide vereyim http://ftp.ulead.com/pub/Trial/VideoStudio9/uvs9_tbyb_e_ulus.exe yalnız verdiğim link programın 30 günlük denemek için kullanabilirsin.artık crack mi bulursun yada satın mı alırsın o senin bileceğin iş..




    eyvallah ibohas ..çok saol...demo olayını hallederim...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: agalık

    ULEAD STUDİO 5 İLE ÇALIŞMA



    1- Proğramı kur ve aç.
    NEW PROJECT tk (Solda üstte dosya kağıdı ikonu)
    2- PROJECT NAME isim ver.
    3- OKEY de.
    (ANA EKRAN açılır.)
    4- STORYBOARD’ a tk.
    5- LOAD VİDEO’ dan (sağ tarafta)
    a-) DOSYA çağırırız( nereden istersek: masaüstü, desktop, belgelerim,)
    b-) Gelen dosyayı taşıma yöntemi ile alt’a atarız.
    c-) İstediğimiz kadar dosyayı çağırıp alt’a atabiliriz.
    6- FADE İN’ den ( ) sol tarafta atacağımız kısmı ayarlarız.
    7- FADE OUT’ tan ( ) sağ tarafta atacağımız kısmı ayarlarız.
    Her atılan dosya için ayar yapılır, dosya atılır.
    8- APPLY CHANGES (√ ) tk. İşlem okeylenir.
    9- EFFECTS tk’la (üstte başlıkta.)
    a-) Araya efeccects atarız.(taşıma yöntemi ile.)
    10- SWİCH TO STORY BOARD MADE açarsak görüntü kara kare gelir.
    a-) Araya istediğimiz yere de efekt atabiliriz.
    11- TİTLE tk’la ( başlık yazarız.)
    a-) Direkt olarak karelerin altında görülen kanala yazı yazılır.
    b-) Çubuğu ekranın neresine yazı yazmak istersek oraya getir. TK’la ve yazıyı yaz.
    c-) Sol taraftaki oval görüntünün altta iki ikonun sağındaki OKEY TUŞU’ndan OKEY’liyoruz.
    Ve en alt’a yazıyı atar.
    d-) Yazının olduğu kareyi hareket ettirerek istediğimiz kareye atarız.
    12- VOİCE tk’la
    a-) Sağda hoparlörlerin(12 adet) olduğu yerin üst sağ hoparlör den müzik çağrılır.
    DIŞARIDAN SES EKLEMEK
    a-) Mikrafondan konuşup ses çağırabiliriz.
    b-) Ses kartına mikrafon bağla( masaüstünde mikrafon vardır.) Oradan ses kaydedilir. Proğramları vardır.
    c-) Mikrafondan kaydedilen ses (12 adet hoparlö) panonun olduğu yerden
    “KONUŞMA-1, KONUŞMA-2”… “AÇ”denir. 12 adet hoparlönün olduğu yere konuşma atılır
    d-) Panodan “KONUŞMA-1” alınır. OK ile istenilen yere taşınır. Parça uzunsa görüntü boyunda kısaltılır.
    13- MONTAJ BİTTİ
    14- FİNİSH tk.
    15- MAKE A MOVİE tk.
    16- CUSTOM’a tk.(en altta),
    a-) İsim yaz.
    b-) MPEG seç.
    17- OPTIONS tk.
    18- GENERAL tk.
    a-) AUDIO and VIDEO olacak.
    b-) 25 FRAME SEC olacak.
    c-) 352×288 olacak.
    19- COMPRESSION tk.
    a-) PAL VCD olacak.
    b-) 1123 yazılacak.
    c-) 224 yazılır. STEREO işaretle, OPTİMUM CD ROOM işaretle.
    20- TAMAM de.
    21- KAYDET de.
    Kopyalama başlar. Bittikten sonra tek parça olarak masaüstüne atar.
    Masaüstünden CD’ye yazdırılır.





    yakardeş ben bunu yapacamda trv460e de bi sorun çıkarmaz demi ha bu arada ulead studio 5 i download edebileceğimiz adres varmı




  • Selam Arkadaşlar,

    Samsung 103i Mini DV sahibiyim. Gerek ev ortamında gerekse dış ortamlarda ileride çocuğa anı olarak kalsın diye bir dizi çekimler yapıyorum. Çoğunlukla evde çekim yaptığım için normal oda ışığı ortamında çekimlerin kötü olduğunu farkettim(menüden auto veya oda içi ayarlı olmasına rağmen). Yani ışığın zayıf olduğu yerlerin çekimini yaptığımda çok karıncalı gösteriyor. Kameranın kendi ışığını kullansam bile yeterli gelmiyor. Ayrıca lambaderin ayınlatmasını açtığım zaman ortam çok aydınlık olmasına rağmen yine ev çekimi başarılı değil. Sanki tül perdenin arkasından çekim yapıyormuşum gibi hoş olmayan bir görüntü var. Açıkçası pek içime sinmedi bu durum. Kameranın lensi 800.000 piksel ama carls zeiss gibi bir markası yok. Samsung'un kendi ürünü olan standart lens.
    1- Ben şimdi sony'nin 800.000 piksel olan bir kamerası ile aynı ortamlarda çekim yapsam yine aynı sonucu mu alırım?
    2- Sony'nin 19E ve 17E miniDV olan modellerin özelliklerine baktım bir tek lens dışında Samsung'tan bir farkları yok. Onlar da 800.000 piksel ve kıyaslarsak sonuç hangisinde daha verimli olabilir?
    3- Eğer verimli bir sonuç alırsam elimdeki kamerayı nerede satabilirim?

    Konu hakkındaki sorularıma cevap vermenizi dört gözle bekliyorum.
    Kolay gelsin.




  • Mkagıtcı: Ne yazık ki tatmin edici bir fark göremezsiniz. Bunların hepsi el tipi amatör kameralardır. Düşük ışıkta performansları böyledir. Sony de alsanız Panasonic de alsanız ev ortamı ampul ışığında çok belirgin bir fark yaratmaz.
    Ancak yarıprofesyonel bir kamera almak lazım ki onlar da çok pahalı. Ama şunu söyleyebilirim, 1Mp üstü Sony kameralar ile Panasonic 3CCD kameraların düşük ışıkta performansı 800K CCD si olanlara göre daha iyidir.
  • Anlaşıldı yeknet...

    Demekki anlattığına göre kötü bir ürün aldım diye üzülmeme gerek yok. Senin dediğin gibi yarı profesyonel cihaz almak için o kadar para saymaktansa tipik ev kullanıcıları için olanı alıp işini görmek daha mantıklı.

    Teşekkür ederim yeknet cevabın için ama bir sorum daha olacak. Kameradan kaydettiğim görüntüleri capture ettikten sonra sahne sayısı 15-16 yı buldu. Ancak bunu menülü DVD ye yazdırmak istediğim zaman 10 tane chapter!dan fazlasını önizlemeli menüde göstermedi. Diğer kalanları nasıl göstereceğim. Yoksa menülerde 10 adet chapter ile mi sınırlı. (Pinnacle kullanıyorum) Eğer sınırlı ise o zaman 5-10 dakika çekimi yapılmış olanları birleştirip menüdeki chapter sayısını azaltmayı düşünüyorum. Tavsiye programın varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkagitci -- 14 Kasım 2005, 13:29:20 >
  • merhaba arkadaşlar...ailem haftasonu carrefour'dan SAMSUNG VP-D353 DVM modeldeki kamerayı almışlar...sizce bu makine nasıldır...bilgisi olan var mı acaba...fotğraf makinesi konusunda biraz bilgim var ama kamera konusunda bilgim yok...yardım ederseniz sevinirim...719 ytl 18 taksit ile almışlar...

    sizce bu kamera fiyat/performans açısından nasıldır...teşekkürler

    Detaylar : Fiyatı:39.94 YTL x 18 Taksit • Auto focus • Gece çekimi • Memory slot • Analog girişi • LED ışık • MPEG4 kaydı • Manuel focus • USB 2.0 PC • PC bağlantısı • Uzaktan kumanda
    KASET+ÇANTA+MP3-CD ÇALAR BEDAVA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derebey -- 14 Kasım 2005, 16:10:20 >
  • mkagitci : Pinnacle kullanmıyorum. Uleadda da hiç 10 kadar klipi DVD yapmadım. Ama 10'dan fazlasını 2. sayfada gösterebilir belki, olmuyorsa dediğin gibi kısa olanları birleştirip hazırlayabilirsin.
    derebey : Nasıl bir yardım bekliyorsun. İyi midir kötü müdür diye sorarsanız mutlaka bişey çıkar. Bence güle güle kullanın. uygun fiyatlı bir kamera.
  • merhaba arkaslar size bi sorunumu aktarayım;

    arkadasın sony mini dv kamerasıyla kayıt yaptık,, dolu kasetleri aldım eve getrip bilgisayarıma IEEE1394 portundan aktarıcam. buraya kadar bi sorun yok. ancak benim evimdeki kamera Panasonic marka ve sony kamera ile kaydettigimiz kasetleri icine takınca " format error. no data found" gbi bir hata veriyor. yani play e basınca sadece siyah bir ekran ve bu yazı gözüküyor,, kamera kasedi okumuyor.

    acaba sizce bu mantıklı normal birsey mi, farklı kameralar kasedin üzerine veriyi farklı formatta mı yazıyorlar?? simdi bnm tek sansım "kasetten cd ye cekım yapılır" diyen herhangi bir bilgisayarcıya gtmek. peki onların kamerası da farklıysa aynı hatayla karsılasılabilir mi? yoksa onlar bu iş için farklı bir cihaz mı kullanıyorlar? bu konuda bilgisi olan varsa sevinirm. teşekkürler...
  • Yeknet...

    Birleştirme programı tavsiye edebilir misin bana?
  • bilen yok mu aranızda?
  • Ben yukarda bir tane tavsiye ettim programın linkinide verdim.
  • hurican : kameraların marka ve modelleri nedir. Biri PAL biri NTSC olmasın.
  • Kameradan görüntü aktarma işi şu anda çok kolaylaştı. Bir kablo yetiyor.
  • Panasonic GS 140 kameramla kasetteki görüntüleri cd'ye atıyorum, kaset üzerinden izlerken gördüğüm tarih ve saati cd üzerinden izlerken göremiyorum, takip ettiğim kadarıyla aynı sorunla bazı arkadaşlarda karşılaşmışlar ben durumu Türkiye temsilcisi olan Tekofaks'a bildirdim ancak ne acı bir durumdurki yekili arkadaşlar cd ' ye atılan görüntülerde tarih ve saat görünmesinin mümkün olmadığını söylediler. Bu durumda bir daha göremeyeceğimiz ortamları hatırlamak uğruna çektiğimiz görüntülerih hatıralarına haksızlık yapılmış olmuyormu.
    yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler
  • aynen katiliyorum bcb2 bende samsung dvdrecorder aldim güya dv girisi var ama tarih göstermiyor bende mecburen anolog girisi kullaniyorum ayrica dvdrecorderi aldigim yere sordum malesef baska caresi yokmus idare edecegiz .
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.