Şimdi Ara

Detaylar belli oldu: “Yurt dışında yaşayanlar” telefonlarını 180 gün kayıtsız kullanılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Detaylar belli oldu: “Yurt dışında yaşayanlar” telefonlarını 180 gün kayıtsız kullanılabilecek
    Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresinin 120 günden 180 güne çıkacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Şimdi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kararın detaylarını paylaştı. Açıklamaya göre yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresi Türkiye’de yaşayanlar için artmayacak. Bu uygulama, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazları kapsayacak.



    180 gün kayıtsız kullanım yurt dışında yaşayanlar için geçerli



    Bilindiği üzere yurt dışından alınan akıllı telefonlar Türkiye’de 120 gün süreyle kayıtsız olarak kullanılabiliyor. Bu süre dolmadan da gerekli IMEI kayıtları yapılması gerekiyor. Eğer Türkiye’de ikamet ediyorsanız geçtiğimiz günlerde açıklanan ve kayıt süresinin 120 günden 180 güne çıkacağını söyleyen yeni mevzuat değişikliği sizin için geçerli olmayacak. Yani, Rize’de yaşayan birisi Gürcistan’dan iPhone alacaksa yine 120 gün içinde IMEI kaydı yaptırmak zorunda.



    Ayrıca Bkz.Yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkıyor



    Öte yandan yurt dışında yaşayan Türkler, getirilen yeni mevzuat değişikliğinden yararlanabilecek. Uraloğlu, yaptığı açıklamada "Yurt dışında yerleşik vatandaşlarla mavi kart hamili kişilere ilave haberleşme hizmeti verilmesine ilişkin mağduriyetin giderilebilmesi için BTK tarafından alınan kararla düzenleme yapıldı." ifadelerini kullandı.



    Süreç nasıl işleyecek?



    Açıklamaya göre yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının beraberinde getirdiği cihazlara ait yalnızca bir IMEI numarasıyla sınırlı olmak üzere kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkartılacak. 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi dolan kişilere, e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde 2 defaya mahsus olarak 30'ar günlük ilave kullanım süresi tanımlanacak. Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak. Süre uzatımına ilişkin BTK kararı gerekli altyapının oluşturulmasının ardından 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-uraloglu-yurt-disindaki-turklere-yonelik-mobil-cihaz-duzenlemesinin-detaylarini-anlatti/3093420







  • Yurt dışında araba getirip kullanma süresini de 4 yıla çıkardılar. Herşey Türkiye dışında yaşayana güzel. Zaten orada euro kazanıyorlar bu hakların kaldırılması lazım bizim ekonomimize katkıda bulunmayıp oy kullanıyorlar. Haksızlık bu. Çileyi biz çekelim sefayı dışarıdakiler sürsün.
    ya parasını ödeyip kayıtta ettiremiyorsun.30000 tl para veriyorsun neymiş giriş çıkış olacakmış neden niçin hala bu şartı koşuyorlar parayı al kayıt et en azından insan imei çakmaya uraşmaz devlet kazansın zorlana imei çaktırıp kullandırtıyorlar insanlara.adam 45000 tlf satıyor fabirkada üretip ta çinden ülkemize getirip birde kar yapıyorlar devlet 30000 tl üretmeden alıyor aynı parayı onda da şart koşuyorlar.
  • Cok belirsizlikler var. Mesela yurtdisinda yasayan adam telefonu yaninda geri goturup 1 sene sonra tatile geldiginde bu sure sifirlanmis mi olacak yoksa kaldigi yerden mi devam edecek.

  • Ya arkadaş ne yaptıkları, neden yaptıkları hiç bir şey belli değil.

    Sürekli yeni düzenlemeler yapılıyor ve ne zaman düzenleme yapılsa hemen arkasından kaos ortamı oluşuyor...

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Zekaniza hayranim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kayıtsız telefonu getirdin, yurt dışına gidip gelmesiysen uzatamazsın. Gittin geldin 2 ay uzatıp 6 ay kullanabiliyorsun. Diğer simi taktın 4 ay daha kullanabilirsin. Ondan sonra tekrar yurtdışına çıkıp gelmen lazım ki 2 ay daha uzatabilesin. Yurtdışından gelip geçici kalanların işine yarayabilir. Onun dışında şu anlık kayıtsız süresiz kullanmak için bir hak tanımıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asc2 -- 27 Aralık 2023; 16:59:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne dertmiş be yıllardır çözülemiyor bir rahat bırakın insanları

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çift sime gun dogdu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim için bir şey yapsalar idi şaşırırdım zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bize su yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beratt06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yurtdışından Türkiye’ye geldiğimde yanımda getirdiğim telefonumda ne olacağını bilmek istiyorum sadece

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışında araba getirip kullanma süresini de 4 yıla çıkardılar. Herşey Türkiye dışında yaşayana güzel. Zaten orada euro kazanıyorlar bu hakların kaldırılması lazım bizim ekonomimize katkıda bulunmayıp oy kullanıyorlar. Haksızlık bu. Çileyi biz çekelim sefayı dışarıdakiler sürsün.

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    1 ocakta sıfırlanacak...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    yurt dışından sadece emekliler için geçerli araç.dışarıdan euro getirdikleri halde euro yükseliyor gelmediğinde sen düşün ürettiğin ürünleri daha çok gurbetçiler alıyor yabancılar değil.gelen turistten fazla gurbetçi harcıyor para.gurbetçi inan almanda harcamadığı parayı tr de harcıyor başka ab ülkesinde tatile gitse daha hesaplı hem yollarda gümrük v.s olmaz 3 ay gelmesin gurbetçi o zaman görürüm sizi.turist bugün var yarın yok en ufak bir başka ülkeyle anlaşamadınmı turist gelmez ama gurbetçi mecbur geliyor adamın evi akrabaları arabası v.s var.

  • ya parasını ödeyip kayıtta ettiremiyorsun.30000 tl para veriyorsun neymiş giriş çıkış olacakmış neden niçin hala bu şartı koşuyorlar parayı al kayıt et en azından insan imei çakmaya uraşmaz devlet kazansın zorlana imei çaktırıp kullandırtıyorlar insanlara.adam 45000 tlf satıyor fabirkada üretip ta çinden ülkemize getirip birde kar yapıyorlar devlet 30000 tl üretmeden alıyor aynı parayı onda da şart koşuyorlar.

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • siparis alinir Detaylar belli oldu: “Yurt dışında yaşayanlar” telefonlarını 180 gün kayıtsız kullanılabilecek 

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    quote:

    3 ay gelmesin gurbetçi o zaman görürüm sizi
    aynen kardeş Türkiyenin dış borcunu falan da siz gurbetçiler Alman boku temizleyerek kapatıyorsunuz zaten dimi, doğru..

  • TR içinde yasal olarak kullanma süresi dolmadığı halde, hattı iletişime kapatarak, devletin kurumu, yasayı çiğnedi ama kimse bunu konuşmadı. Benim hattım kapanmadan 120 gün kullanabilme hakkımı gasp ettiler. Olan şey: ya kaydettir ya da hattını da s... seni de s...

  • Hep yurt dışında yaşayanlar ya da Türk vatandaşı olmayanlar için bu düzenlemeler. Memlekette yaşayıp da ter döken, emek veren, kendi vatandaşı için hiç bir düzenleme yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tam bir ''Ektim biçtim kaç kabak'' sorunsalı oldu bu ülke. Çat tokat. Ama ayıktırmıyor yine de kimseyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.