Şimdi Ara

Detaylı Resimli Koss Portapro İncelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
29.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sonunda mymemoryden aldığım portapro bu gün geldi markofoniden alan arkadaşlara göre ingiltereden daha kısa sürede geldi toplam 8 günde. Biraz dinledim hatta şu an yazarken kulaklarımda flac parçalar dinliyorum. Sesi pc'ye bağlı son derece iyi önceden duyamadığınız bir çok sesi duyabiliyorsunuz. Sahnesi çok güzel, tizler süper, baslar çok değil ama olması gerektiği gibi. Bir süre dinledikten sonra seslerin iyice oturacağını tahmin ediyorum. İpod nano ile dinledim önce ama ipod ile kullanacaklara pek tavsiye etmiyorum çünkü sesi pek yeterli değil cep anfisi kullanmanız gerekebilir. Pcde yada ses çıkışı güçlü olan mp3 playerlarda kesinlikle tavsiye edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 21 Mayıs 2010; 15:35:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamirCakir

    sonunda mymemoryden aldığım portapro bu gün geldi markofoniden alan arkadaşlara göre ingiltereden daha kısa sürede geldi toplam 8 günde. Biraz dinledim hatta şu an yazarken kulaklarımda flac parçalar dinliyorum. Sesi pc'ye bağlı son derece iyi önceden duyamadığınız bir çok sesi duyabiliyorsunuz. Sahnesi çok güzel, tizler süper, baslar çok değil ama olması gerektiği gibi. Bir süre dinledikten sonra seslerin iyice oturacağını tahmin ediyorum. İpod nano ile dinledim önce ama ipod ile kullanacaklara pek tavsiye etmiyorum çünkü sesi pek yeterli değil cep anfisi kullanmanız gerekebilir. Pcde yada ses çıkışı güçlü olan mp3 playerlarda kesinlikle tavsiye edebilirim.


    1.'si markafoniden 5 günde geldi
    2.'si amerikan ipod ile dinlemeni öneririm. pc'den daha yüksek ses çıkışı var ayrıca çok kaliteli sesler
    3.'sü hayırlı olsun




  • 1. markofoniden 7 iş günü içinde kargolanacağı yazıldığı için öyle yazdım.

    2. amerikan ipod yada alman beni bağlamaz elimde orjinal ipod nano 4 cü jenerasyon var ve sesini beğenmediğini yazdım, emektar creative muvo mp3 çalarım bile çok daha güzel ses verebiliyor portapro ile burda kasteddiğim hem ses kalitesi hemde yüksekliği idi. Bu yüzden de ipod ile tavsiye etmedim.

    3. Eyvallah saolasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 22 Mayıs 2010; 1:59:22 >
  • Kesinlikle dış ortamda kullanılacak bir kulaklık değil; geçen gün metroya binip kulaklığı kulağıma taktım son ses açınca etrafımdaki insanlar tip tip bana bakmaya başladılar sesten rahatsız oldukları belliydi. Sesi kısınca da kendim birşey duyamadım metronun ve insanların gürültüsünden. Yine de bilgisayar başında kullanmak için iyi bir kulaklık.
  • Böyle incelemelere ihtiyacımız var.
    Tebrikler
  • @mcroll'unda dediği gibi dışarıda kullanılacak bir kulaklık değil ancak evde veya sessiz ortamlarda dinlenebilir. Dışarıda kullanmak için ayrıca bir kulak içi almanızda yarar var.
  • Sonunda bende porta proyu aldım ama pişman oldum malesef. Daha önce aldığım sony ex300 den biraz daha net ses veriyor fakat bassları çok zayıf kaldı. Basslı şarkıları dinleyemiyorum tenekeye dönüşüyor ses. Hayal kırıklığı yaşadım açıkcası. Hala inanamıyorum bu kadar kötü bassı olduğuna r Fiio3 ile deneyemedim bile sesi bozdu hemen. Mymemory den aldım sahte değildir heralde. Neyse kuvvetli bassı olan birşeyler almak lazım.
  • konu biraz hortlamış gibi oldu ama, kalite bu kişiden kişiye değişir. Ses çıkışı çok yüksek bir aygıta taktıysan, ses fazla açıldığında baslarda biraz çatlama oluyor doğru. Ama fazla sese değil ses kalitesine bakıcaksın. bir süre dinledikten sonra burnin olayı var biraz olsun o çatlamalar düzelecektir.

    Kendimden örnek verim kulaklığı müzik setimin kulaklık çıkışına taktığımda ve sesi fazla açtığımda bas seslerde çatlama oluyor kulaklık zorlanıyor. Ama pcye yada mp3 playerlara bağladığımda son seste bile çok berrak bir ses alıyorum. Sonuçta bu bir hi-fi kulaklığı değil.

    Bas seslerden beklediğin nedir bilmiyorum. Zamanında creative marka bir kulaklığım vardı baslar felaket gümbür gümbürdü ama tizler ve midler felaketti buda baş ağrısı yapıyordu bir süre sonra. Portaproda ise tüm sesler berrak ve duyulması gerektiği gibi olduğundan uzun süreli dinlemede bile baş ağrısı yapmıyor dinledikçe dinleyesi geliyor insanın.

    Senin kulaklıkta belki bir üretim hatası olabilir. Tavsiyem aldığın yerle yada direk koss ile iletişime geç bir sorun varsa kulaklığı sorgusuz değiştireceklerdir.

    Ayrıca almak isteyen varsa elimdeki kulaklıkları elden çıkartıyorum. Hevesle baya bi kulaklık almıştım. Neredeyse hiç kullanmadım. Koss portapro bu linkte ilgilenen bakabilir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_42789088/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42789088




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 7 Eylül 2010; 21:34:22 >
  • horttttt
    Sonunda bugün portapromu aldım aramadığım yer kalmadı bir tek hb de 25.yıl özel üretim diye 124 tl gibi abartılı bir fiyatı vardı normal portapro yu elmasepetinde bile bulamadım bugün oyun bakarken tesadüfen d&r da buldum fiyatı 95 tl çektiler canıma tak etti dedim satın aldım.Kulaklığı yarım saat önce sansa clip te dinledim ilk izlenimim bu konuda her ne kadar profesyonel olmasamda kulaklığın sahnesi çok hoşuma gitti vokaller çok berrak ve çok sıcak bir sese sahip ancak şu ana kadar hep kanaliçi kulaklık kullandığımdan yapısına alışmakta zorlanıyorum.Tiss ve midlere lafım yok incelemede arkadaş midlerin zayıf olduğunu söylemiş ama ben buna katılmıyorum çoğu parçada vibe ii'de bile duyamadığım enstrüman seslerini yakalayabiliyorum.Basslar ise dediğim gibi kanaliçi kulaklıkların genel yapısı bass lı olmaları tabi bu ne kadar doğal bilinmez (300-400 dolarlık kulaklık kullanmadım) ama portapro nun bassları gerçekten çok doğal.
    Bir yarım saatte pc de denedim x-fi titanium'un kulaklık çıkışına direk bağladım aslında son seslerde bassların çatlama şikayetim yüzünden portapro yu seçmiştim 60 ohm luk empedansa sahip diye ne yazıkkı burda beni hayal kırıklığına uğrattı sesi köklediğimde yine basslarda çatlama meydana geliyor inanılmaz bir cızırtı sesi en önemlisi ise bana göre bu kulaklık kesinlikle pop-club-tekno tarzlara göre değil metal ve rock türlerinde kulaklık bambaşka bir hal alıyor sırf bu yüzden elimde tutabilirim ama yeni olduğu içinde sesin biraz açılmasını beklicem memnun kalmazsam da satmayı düşünüyorum.




  • Dün akşam bu yazdıklarımı geri alıyorum dicem millet saldırcak şimdi evet arkadaşlar kulaklığı sabaha kadar çalıştırdım seslerde inanılmaz değişmeler oldu basslar şimdi daha da oturdu mid ve tissler zaten tam istediğim gibiydi yapısına da az buçuk alıştım gibi.Ses yüksekliği pc de gerçekten çok yüksek ve sese yüklendikçe değil bozulma daha iyi ses veriyor gerçekten parasının hakkını veriyormuş ama aynı durum sansa clip için geçerli değil.Clip te ses yüksekliği pc den sonra çok düşük geliyor sanırım clip portaproyu besleyemiyor zaten akşamları pc başında kullanmayı düşünüyordum.Bu kulaklıkta bence metal ve rock dinlemek ayrı bir keyif sahne genişliği harika sanki kulaklıktan değil normal hoparlörden dinliyor hissi veriyor açık kulaklık olduğundanda kulakları boğmuyor izalasyon zayıf ama şarkılar başladığında dışardan gelen hiçbir sesi duymuyorum.Dediğim gibi ses çıkış gücü gerçekten yüksek kutusundaki değerlerde 101 db ama bildiğimiz gibi bazı firmalar bu değerleri sallıyor sanırım koss sallamaya gerek duymamış. Enstrüman bulunan şarkılarda çok çok iyi sürekli metal ve rock türlerinde dinledim bir de edip akbayram, zülfü livaneli'nin albümlerinde dinledim bağlamaların sesini duyunca insana vay be dedittiriyor ama elektronik müziklerde benim için halen vasatın üstünde dediğim gibi vibe ii gibi kanaliçi kulaklıkların yapay basslarına alışık olduğum için portapronun ses doğallığından dolayı alışamadım ancak şarkıların gerçekten bass olan yerlerinde de gümbür gümbür koyuyor bassı.Genel olarak ilk izlenimimin aksine kulaklığa ısındım aynı değerde bir kafaüstü kulaklığı 150-200 tl den aşağı olacağını hiç sanmıyorum helal olsun koss'a .
    En önemli noktası ise malzeme kalitesi ve yapısı kulaklık dış görünüm olarak şekil ama kırılgan bir yapıya sahip emektar shp-200 gibi kullandıktan sonra fırlatıp atamıyorum umarım 1-2 ay sonra elimde kalmaz ve aklıma takılan bir soru kutunun üstünde kulaklığın koss tarafından sorgusuz sualsiz ömür boyu garantili olduğunu belirten bir sembol var bu durum elmasepeti içinde geçerli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 30 Kasım 2010; 13:34:28 >




  • teşekrüler inceleme için..Yararlı oldu..DARTY ya da D&R den alacağım ..İnşallah çok kaba değildir..dişarıya ses vermesi sorun değil zaten ses düzeyinin yarısını geçmiyorum bile.
  • oldukça ufak bi kulaklık , resimlerde kaba duruyo genelde.ses verme sorun olabilir ama çok emin olma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peacelick

    oldukça ufak bi kulaklık , resimlerde kaba duruyo genelde.ses verme sorun olabilir ama çok emin olma


    Katılıyorum bu kulaklık sokakta veya toplu taşıma araçlarında kullanılmaz içerdeki ses aynen dışarıda kullanıcak arkadaşın kesinlikle bu konuda takıntısı olmamalı hatta masanın üstünde koyduğumda bass sesini bile dışarı veriyor benim için sorun yok bugün kulaklık daha bile iyi dinledikçe ses oturuyor bass vurunca kulaklığın kafanızda oynadığını hissediyorsunuz entresan bir şey bu arada darty nin sitesinde 65 lira hemen mağazaya koşup heyecan yapmayın çünkü stoklarında yok çakallar teknosa taktiğini kullanıyorlar istanbul da bir tek d&r mağazalarında var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 1 Aralık 2010; 10:19:52 >




  • dr fiyatı da daha fazla ama
    Eee madem ses fazla veriyorsa Sennheiser OMX-180 modeline yönelelim
  • porta pro ile sporta pro arasında ses kalitesi farkı var mıdır, farklar nelerdir?
  • selam arkadaslar.eger hala koss porta pro kullanan varsa diye yaziyorum.. benimde aklima 2 gndür takilmis durumda. cok güzel yorumlar okudum. tavsiye eder misiniz bana. su anda Sennheiser cx300 ii kullaniyorum kulak ici. cok fark var midir??sagolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ra673

    selam arkadaslar.eger hala koss porta pro kullanan varsa diye yaziyorum.. benimde aklima 2 gndür takilmis durumda. cok güzel yorumlar okudum. tavsiye eder misiniz bana. su anda Sennheiser cx300 ii kullaniyorum kulak ici. cok fark var midir??sagolun

    Aralarında pek çok fark var, Portapro her anlamda daha iyi bir kulaklıktır ancak dış kullanıma uygun bir kulaklık değildir. Yalıtımı yok denilebilir, hem dışardan ses alır hem de dışarıya müzik yayını yapar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ra673

    selam arkadaslar.eger hala koss porta pro kullanan varsa diye yaziyorum.. benimde aklima 2 gndür takilmis durumda. cok güzel yorumlar okudum. tavsiye eder misiniz bana. su anda Sennheiser cx300 ii kullaniyorum kulak ici. cok fark var midir??sagolun

    Aralarında pek çok fark var, Portapro her anlamda daha iyi bir kulaklıktır ancak dış kullanıma uygun bir kulaklık değildir. Yalıtımı yok denilebilir, hem dışardan ses alır hem de dışarıya müzik yayını yapar..

    tesekkür ederim cevap icin. yalitim olayi eger öyleyse biraz kötü acikcasi. baska kapali kulaklik ne önerirsin? sony veya sennheiser düsündüm var mi aklinizda kaliteli bir kafa üstü kulaklik?




  • Kullananlar philips sho 8803 ünde iyi olduğunu söylüyorlar fakat bende portapro ile philips arasında kalmış durumdayım sırf yalıtım olayından ötürü
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.