Şimdi Ara

Detroit: Become Human (2019) [PC ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
9
Favori
44.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

    ben 60 fps yi hiç alamadım ortalama 25-40 fps arası gidip geldi ayarlar en sonda başta 40-50 fps'yi görünce aha dedim yırttık ama ondan sonra 30'lara düşmeler olunca umursamadım nasıl olsa film gibi oyun

    daha sonun yaşattığı etkiyi üzerimden atayım ondan sonra oynarım tekrar tekrar
    reis textureu ultra yap gerisini high birak ultra gereksiz fps düşürür
  • Şu an kaç para

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rdr2'yi gözümde bitiren bulanıklık sorunu burada da mı var ne sanki
    https://imgur.com/NfeFaO7
    https://imgur.com/KADD8XC

    bana aşırıya kaçılmış alan derinliği gibi geldi kendisi en düşük ayarda

    netlik konusunda rdr'ye bin basar elbette grafikler dokular inanılmaz güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 15 Şubat 2020; 21:50:48 >
  • BF 60 fpsde 4/8 6/6 işlemcide oyanaybiliyorsan. Witcher 3 ü yada o oyunu 4/4 işelmcide fps sınır olmadan oyanamlı o oyun. Kötü tembel bir port olmuş
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    salla fazla irdeleme en azndan karakterlerin yüzleri net rdr2 bambaşka bi nokta
  • evet öyle netlik dokuların detayı inanılmaz seviyede. 12 gb ram kullanımı görünce anlamıştım 2 gb vram paylaşıldığını

    bu arada oyun şu an 140 tl ama 200 bile verilir zamanında 20'ye alıp az daha oynamadan hesabı satacaktım allah korudu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 15 Şubat 2020; 22:23:37 >
  • Bu gölge derleme muhabbetini geçemiyorum bir türlü. Hiçbir hata vs. vermeden direkt oyundan atıyor %50'lerde falan. 4 kere denedim hepsinde aynısı oldu. Böyle bir sorunla karşılaşan, çözümünü bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu gölge işleme şeyini iptal edemiyor muyuz ya? Her açıldığında onu bekliyorum birde bende uzun sürüyor 1 saat falan.
  • millet gölge derlemeden şikayet etmiş ama sürücü güncellediğim için tekrar yapılması gerekiyor oyun oynanamaz halde, rastgele arkada yükleme yapıyor sistemin ırzına geçti sağ olsun ağır çekime giriyor ara sıra

    bunu nasıl yapmaya zorlayabilirim ? gölge derlemesinde yapılacak yükleme oyunun ortasında yapılıyor paso rezillik yahu ne salak saçma bir şey bu
  • Uzun zaman sonra oyunu oynama fırsatı buldum ve fazlasıyla beğendiğimi söyleyebilirim. Oyunun ilk zamanlarında hem fazla müsait değildim hem de sorunlarının çözülmesini bekledim. Müsait olup indirdiğimde de 4 çekirdek desteği gelmemişti 4 çekirdek desteği gelince de vakit bulamadım aylardır bir türlü denk gelememiştik Bu sancılı sürecin sonunda 13 saatlik oyun süresiyle hikayeyi tamamlamış oldum. Spoiler içermeyen kısma girmeden önce kısaca artı eksi değerlendirmesi yapacağım. Oyunu tam iyi sonla bitiremedim 2 karakter için en iyi sonla bitirirken diğer karakter için kötü sonla bitirdim. Tekrar bazı yerleri düzeltip iyi sona ulaşmayı planlıyorum.


    Artılar

    - Oyunun çok fazla sonu çok fazla ihtimali var bu da her oyuncuya farklı ve özel deneyim sunabiliyor. 1-2 kararımda sadece %2-3 kişi benimle aynı düşünmüş. Akış şemalarına göz atınca bile çok fazla yol olduğunu görebiliyorsunuz. Kararlarımın birçok yerde değerinin olması da ayrı güzel.

    - Hikaye ve karakterler. Oyunda 3 ayrı karakterin(ve çevresinin) yolculuğuna şahit oluyoruz. Her birini ayrı ayrı sevdim hepsinin çok güzel hikayesi var Markus ve Kara ile daha çok bağ kursam da Connor da onlardan geride değildi benim için. Bazıları için Connor olsun dünya yansın da olabilir dediğim gibi herkese ayrı bir deneyim sunuyor.

    - Bilim kurgu. Günümüzde çok fazla bilim kurgu oyun yokken kaliteli olanların sayısı da fazla olamıyor. Detroit yapay zeka temalı bilim kurgu türünü sevenleri tatmin edecektir. Bu türü sevenler için en altta 2 dizi yazdım mesajın sonuna bakabilirsiniz.

    - Karma sistemi. Neredeyse her kararımız başka karakterler üzerinde iyi kötü etki yaratıyor ve bunlar farklı hikaye yolları da açabiliyor.

    - Ses ve görsellik. Oyunun güzel bir seslendirme kadrosu var onun dışında modelleme ve çevre görselliği de oldukça güzel.

    - Fiyatı ve Türkçe desteği. Oyunu 20 liraya aldım ama 80 liraya da alırdım tabii 80 liraya alsam sistem yüzünden iade ederdim ama oyunun o paraya değdiğini düşünüyorum. Uzun zamandır indirim almadı güzel bir indirim alsa da herkes oynasa. Türkçe dil çok nadir aradığım bir şey çünkü teknik kelimelerin çevirisinin yanlış olması beni çok rahatsız ediyor. Bu oyundaki çeviriden oldukça memnun kaldım.


    Eksiler

    - Kamera kontrolü zorlukları. Neredeyse 20 yıldır oyun oynayan biriyim o yüzden az çok kontrol ve oynanabilirlik kavramlarını bildiğimi düşünüyorum. Bu oyun kontrol olarak fena değil ama kamera açıları tam bir zulüm. Bir yerde köşeyi dönüyorum kamera ya yamuk kalıyor ya da farklı açıya geçiyor. Bu işin en temeli karakterin hemen arkasında bir sabit kameradır şu ayarı koyun da rahat edelim.

    - İşlemi iptal edememe. Oyun kararların üzerine dönen bir oyun ondan artı kısımlarda bahsettim ama burada da bir eksiden bahsetmek istiyorum. Zaman sınırlı kararlar buna dahil değil ama bir kararı verdikten sonra onu geri alma imkanı olmalı diye düşünüyorum. Her işlemin ne sonuç getirdiğini bilmiyoruz bir görevde çöpü itmeye basıyorum adam yanıcı bomba çıkarıp çöpü yakmam için "sağa kaydır" işareti veriyor ve bundan vazgeçme şansım olmuyor bence bir eksi bu.

    - Kötü optimizasyon. Gelen bir güncelleme ile CPU kullanımı çok daha geri çekildi ama GPU kullanımı ve alt sınırı hâlâ bu oyun için fazla yüksek. İşlemcim ve RAM'im önerilenin üzerinde olmasına rağmen ekran kartım minimumun altında kalıyor. Son görev dışında 30 FPS'in altını görmedim tamamen kötü değil ama daha iyi de olabilir. Bu konuda bir güncelleme gelirse oyunu bir tur daha oynamayı planlıyorum.

    - Tekrar oynanabilirlik zorluğu. Oyunun çok farklı yollara sahip olması tekrar oynanabilirlik konusunda çok fazla imkan sunuyor ancak oyunun yapısı buna çok uygun değil. Ufak bir kararı değiştirmek için bile tonla görev yapmanız gerekiyor. Örneğin Markus ile ilgili ufak bir kararı değiştirmek istediğimde diğer karakterler ile de bir sürü görev yapmam gerekiyor. Akış şeması sistemini kullanıp değişen kararları direkt yansıtmayı seçmemeleri talihsizlik olmuş. Hadi uzun uzun oynamak istediniz diyelim bu sefer 50 kere aynı diyalogları göreceksiniz ve oyunda bir diyalog atlama tuşu yok. RPG oynayanlar bilir boşluk tuşu ile sonraki cümleye geçilir çoğu oyunda böyle bir özellik ciddi zaman tasarrufu sağlayabilirdi. Bu oyunda sadece çok vakti olanların tekrar tekrar oynamasına imkan var.

    - Kararlar affedici değil. Bazı önemsiz duran kararlar bile çok önemli sonuçlara yol açabiliyor ve geri alma şansınız olmuyor. Spoiler içinde buna bir örnek vereceğim
    Kanada'ya kaçarken Kara eğer bileti geri verirse Luther ölüyormuş. Böyle basit duran bir karar için fazla cezalandırıcı bir sonuç.




    Bitirdiğim son hakkında


    Connor konusunda biraz kötü oynadım ilk rehineyi sorunsuz hallettim, sonraki sorguda Connor Android cennetine gitti, stüdyoda aykırıyı bulamadım, çatıda Simon'ı bulmadım, Amanda ile aram tarafsız kaldı yukarı çıkamadım ve sonunda görevden alınıp fişini çektirdim. Hank ile arası iyiydi belki tekrar oynayıp kurtarabilirim. Connor'ın ölmesinden dolayı Jericho'nun gizli kalması da iyi oldu aslında.

    Kara konusunda muhtemelen en iyi sona ulaştım. Alice ve Luthor ile aile düzeyinde bağ kurdum Jerry'leri de kurtardım. Tek içime dokunan biletleri geri vermemekti ama sonradan diğer ihtimali öğrenince iyi ki vermemişim dedim.

    Markus konusunda da neredeyse en iyi sona ulaştığımı düşünüyorum. Kurtarabildiğim kadar Android kurtardım ve barışçıl bir yol izleyip zafere ulaştım. Depoya saldırırken bekçiyi hayatta tuttum o da ileride Markus'u kurtararak büyük yardımda bulundu. 1 tane bile insan öldürmedim ve öne çıkan yoldaşlardan da hiçbirini kaybetmedim. North ile aşık, Simon ve Josh ile de arkadaş kaldım. North ile öpüşmeleri de olayı kurtaran hamle oldu. Barışçıl gittiğim için bu Kanada sınırında Kara ve Alice için de çok önemli oldu barışçıl gitmeseydim birini veya hepsini feda etmem gerekecekmiş. Tek pişmanlığım Carl'ın ölmesi oldu. Eksi maddedeki affedici olmamaya bunu da yazabilirim. Carl'ın önünde oğlunu öldürmek istemedim ama Carl öldü




    Bu oyunu sevenlere 2 tane dizi tavsiyem olacak Humans ve Almost Human İsimlere IMDb linklerini de ekledim üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Humans; Markus'un hikayesine ve evrenin genel hikayesine çok benziyor, benim oynadığım Markus ile dizinin baş karakteri olan Mia/Anita arasında ciddi paralellikler var. North ile de Niska diye başka bir karakter arasında baya benzerlik var. Onun dışında Kara ve Alice hikayesine benzer bir hikaye de dizinin birkaç bölümünde mevcut.

    Almost Human ise direkt Hank ile Connor arasındaki bağın benzerine sahip 2 ana karakteri anlatıyor. Dizi mükemmel değil ama güzel zaten fazla bölümü yok. Oyunu oynamayanlar bile keyif alarak izleyebilir. North'un sesi ve modeli olan Minka Kelly de dizide yer alıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Diğer sonları da denemelisin hocam, ciddi eğlendirir ve ne kadar ayrıntı kaçırdığını görüp şaşırırsın
    Önceki (Quantic Dream) oyunlarını oynadıysan ne Fahrenheit, ne Beyond Two Souls ve ne Heavy Rain gibi. Anormal etkisi var bazı seçimlerin.. (ve telafi etmesi ya imkansız ya da zor)

    Canım da çekti, tekrar başlasam mı bilemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drima

    Diğer sonları da denemelisin hocam, ciddi eğlendirir ve ne kadar ayrıntı kaçırdığını görüp şaşırırsın
    Önceki (Quantic Dream) oyunlarını oynadıysan ne Fahrenheit, ne Beyond Two Souls ve ne Heavy Rain gibi. Anormal etkisi var bazı seçimlerin.. (ve telafi etmesi ya imkansız ya da zor)

    Canım da çekti, tekrar başlasam mı bilemedim
    Birkaç kararı değiştirmek istiyorum da oyunda diyalog atlama olmaması çok büyük eksiklik tekrar aynı diyalogları yapmak da istemiyorum. Bir de Kara hikayesinde değiştirmek istediğim bir yer yokken onu da tekrar oynamak zorunda kalmak can sıkıcı. Bakalım ne zaman diğer sonları denerim bu dediğim 2 konuda güncelleme gelse direkt yarın tekrar oynarım.




  • Oyunu aldık bakalım.epic indirimi ile 82 liraya gelmiş oldu.Gtx1660ti ve 16 ram ile full ayarlarda oynarım herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yere kadar donsa da, arada oyunda atsa da oynadım.
    Fakat şimdi hiç oynanmıyor.
    Bahsettiğiniz 4 çekirdek desteğini nereden indirebilirim ?
  • Detroit: Become Human (2019) [PC ANA KONU]

    Sistem bu.Yandaki ekranda youtube ve görev yöneticisi açık. Oyunda her şey düşük ayarlarda. 30 fps sabit xbox kontrolcüsüyle oynayabildim. İlk girişte aşırı yavaş yükleniyordu. Adeta yüklenmeyecekti. Görev yöneticisini açıp önceliği gerçek zamanlı yapınca çok hızlı bir şekilde yüklenmeye başladı. 60 fps kilidiyle 40-60 arası gezen fps vardı 30'a sabitledim zaten aksiyon oyunu değil böyle de gayet güzel tüketiliyor. İşlemci 4 çekirdek + 4 thread ve 2014 model dizüstü oyuncu bilgisayarı. Oyun sırasında toplam işlemci kullanımı %80-90 civarındaydı. Dediğim gibi en başta oyun açılması aşırı yavaşken %100 cpu kullanıyor ve arkada youtube oynamasına engel oluyordu %100 olduğu için. GPU kullanımı da 80 ler civarındaydı. Ram 3 gb kullanıyordu. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar önceliği gerçek zamanlı, yüksek v.b. denesinler. İşlerine yarayabilir.




  • Ben oyunu ilk çıktıktan 3-4 gün sonra indirip i3 6.nesil işlemci, 16gb ram ve rx460 ile oynamıştım. Şimdi sistemi değiştirdim ancak fps sorunu vs yaşamamıştım ya da yaşadım ancak hızlı bir oyun olmadığı için farkına varmadım herhalde.

    Uzun zaman sonra beni içine çeken bir oyun olmuştu. Quantic Dreams’in diğer yaptığı oyunların içinde en beğendiğim oyun bu oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyunu iyi kötü 30 fps oynatacak bir bilgisayarım var küçük kardeşimle oynamak istiyoruz ama çok pahalı 5 günlüğüne filan hesabını 15-20 tlye kiralamak isteyen olursa mesaj atarsa çok sevinirim. Günde 3-4 saat oynayarak 5 günde filan bitiririz herhalde. Teşekkürler
  • ps4te bitirmiştim şimdi de epicten aldım baştaki performans sıkıntıları gitmiş gibi başka bi gölge derinleme var 5 dk sürdü 1060gtx ile ultrada motion blur kapalı 60fps oynuyorum bayağı güzel olmuş şuanlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReiseReise -- 6 Nisan 2020; 21:37:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarıSarman

    Arkadaşlar oyunu iyi kötü 30 fps oynatacak bir bilgisayarım var küçük kardeşimle oynamak istiyoruz ama çok pahalı 5 günlüğüne filan hesabını 15-20 tlye kiralamak isteyen olursa mesaj atarsa çok sevinirim. Günde 3-4 saat oynayarak 5 günde filan bitiririz herhalde. Teşekkürler
    Valla kimse hesap vermez hocam maalesef. Heavy rain vs onları indirip oynayın onlarda güzeldir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detroit sistemimyeterli olduğu halde takılıyor sonra da oyun kendini kapatıyor 8 GB ram var acaba ondan mı ama çoğu insan 8 GB ram ile oynamış bu konularda bilgisi olan birisi yardımcı olursa hayrına

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.