Şimdi Ara

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
34.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
358 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?


(En Son Oy Tarihi: 27.6.2022)
Giriş
Mesaj
  • 360 tane suriyeliyim diyen inşallah troldür

    forumda da suriyelilerle mi uğraşıyoruz yoksa lan
  • Hastanelerin kadin dogumlarini arastirin turklerden cok suriyeli dogumu var suan.bedavadan tc vatandasi olmak icin habire cocuk doguruyorlar.bunlari bu sekilde vatandas yapanlarin allah belasini versin.kadinlarina analarina yaslilarina gerekirse biz bakariz ama tasi siksa suyunu cikaracak olan erkekleri toplayip suriyeye savasa yollamalari lazim.sokakta kariya kiza laf atma bunlarda.otobuste toplu tasimada tasginlik yapma bunlarda.ulkenin ekonomisi bunlar yuzunden bertaraf oldu.acin kapilari avrupayami gidicek nere gidiceklerse gitsinler.yeter artik.kendi ulkemizde 2.sinif vatandas olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? suç bende okuduğunu anlamayan biriyle niye tartışmaya giriyorum ki? Kendi çapında haklısın kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriyelileri gönderirseniz ben de giderim.o yüzden kalsınlar yerleşsinler,oy kullansınlar,okullarimiza gitsinler,evlerimizde otursunlar,doğal kaynaklarimizi kullansinlar,paralarını da biz verelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 8 Ocak 2019; 19:53:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shengen pasaportuna sahip eşim için yıllık 2.000 TL ikametgah vergisi ödüyorum. Ayrıca işvereni çalışma izni için yıllık 3.000 TL ödüyor.

    PEKİ; bu adamlar ne ödüyor?
  • Gitsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten çok zor bir karar insan olarak üzülüyor insan ama bazıları varki buraya gelmiş şükredeceği yerde her türlü pisliği yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt
    Ya Arkadaş Ben Ne Diyorum Sen Ne Diyorsun. Cevap Vermeyince "kimlerle muhatap oluyorum" Ayakları.
    Burada Bu Heriflerle Birlikte Yaşayan Benim Ben ! Hakları Elinden Alınıp Mülteciye Verilen Benim !
    Gel Buraya Aynısını Yaşa Ondan Sonra Konuş !!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriye temizlendikten sonra suriyeli kardeşlerimiz geri dönmeli.

    Geri dönmeyenler gönderilmeli.

    Benim fikrim bu yönde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin, fakir, kadın, erkek, yaşlı, genç ayırt edilmeden hepsi sınırdışı edilmeli, vatandaşlık verilenlerden de eğer düzgün bir işi yoksa ve sicili temiz değilse direkt vatandaşlıktan çıkarılmalı. Istanbul'da özellikle Aksaray ve Laleli çevresinde evi/işi olanlara üzülüyorum sokağa çıkınca duyduğunuz konuşmaların %90ı arapça. Birde hayvan gibi anırarak konuşuyorlar, yolum üstünde olmasa asla uğramayacağım yerlerden biridir Aksaray.
    Bursa Osmangazi versiyonu var birde bunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 8 Ocak 2019; 20:47:9 >
  • Suriyeliler forumu da basmış... Suriyeliyim diyenlerin oranı % 8
  • Almanya'da Avrupanın çeşitli bölgelerinde refah bolluk bereket içinde oturan iki yüzlü insanlar oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay değil mi ?
  • Suriyeliler gönderilsin demek de doğru değil kalsın demek de doğru değil bence. Suriyeliler gönderilsin diyen yüzde 84e sormak lazım nasıl göndereceksiniz çoluk,çocuk,yaşlı milyonlarca insanı zorla sınırdışı mı edeceksiniz. Batıda Ermeni ve Kürt katili olarak nitelenen devletimizi bi de Suriyeli katili mi dedirteceksiniz. Evet devletin Suriyeliler konusundaki politikaları oldukça yanlıştı ülke yol geçen hanına döndü ve özellikle vasıfsız mülteciler ülkemize geldi ama olan oldu artık yapacak bir şey yok. Şimdi yapmamız gereken bu durumdan ülkemizin zarar görmemesini sağlamak.



    Özellikle büyükşehirlerde yaşayan milyonlarca Suriyeli ilerideki yıllarda etnik anlamda ülkemizin büyük sıkıntılar çekmesine neden olabilir. Gettolaşma, yasa dışı işlerin yaygınlaşması, etnik ayrımcılığın artması vs. görülmesi olası. Ancak bunları düşünüp de "Suriyeliler neden savaşmıyor?", "onlar Arap bedevisi kendi ülkelerine geri dönsünler" tarzındaki ırkçı söylemler insanlığa ve vicdana sığmaz. O insanlar asker değil sivil, ayrıca hadi savaşmaya karar verdiler diyelim kimin için savaşacaklar ? Zalim Esed için mi ? ABD destekli ne olduğu belli olmayan ÖSO için mi ? Veya kafa kesen ruh hastaları IŞİD/DEAŞ için mi ? O yüzden bu söylem boş bir söylemdir bu lafı edenler de eminim ileride savaş çıksa Avrupaya ilk kaçanlardan olacaklardır.



    Allah bizi onların şu an düştüğü duruma düşürmesin, zamanında özellikle Almanya'da Türklere yapılan muameleleri hepimiz biliyoruz. Suriyelilere karşı ırkçılık ve linç kampanyası başlatmak ülkede huzursuzluğu arttırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Asıl kızmanız gereken onlar değil bu duruma yol açan siyasiler ve politikacılardır. Tabi ki Suriyelilerin eğitimde ve bazı alanlarda Türk vatandaşlarına göre avantajlı olması çok yanlış. İnşallah bu gibi adaletsizlikler son bulur ve misafirliklerini sürdürdükten sonra (hakedenlere karşı iyi bir ev sahibi oluruz umarım) savaştan kurtulan ülkelerine geri dönerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avusturya’da yasayan Musluman ( :-) ) AKP secmeni Suriyeliler kalsin diyor hahaha saka gibi ya



    Suriyeliler kalsin, Turkler fakirlesmeye devam etsin, ekonomi coksun Avrupa’da yasayan sozum ona Turkler(!) icin bulunmaz nimet tabi ki.



    Avrupa’da yasayan bir Turk olarak kimseye pas gecemem, kimseyi kollayamam. Yasadigi ulkeye uyum saglamayan ya da uyum saglamayi reddeden, o ulkenin insanlarina saygi duymayan, kendi orman ya da cöl kulturunu o ulkeye getirmeye calisan herkes defolsun ya da defedilsin arkadas. Avrupa’daki Turkler de dahil buna.



    Suriyelilerin bu ulkeye gram yarari olmadi. Doktorlari, Muhendisleri, Sanatcilari AB’ye, ABD’ye gitti geride biraktiklari nargileci - it kopuk sapik tayfasini da Turklere itelediler kulli zarar. İnsan tipi bile yok cogunda... amazon ormanlarindan cikmisa benziyorlar.



    Velhasil adamlar Ulke ekonomisine zarar, demografik yapiya zarar, sehirlerin altyapilarina zarar, isciye zarar, herkese zarar. Suriyeliler geldiler de su eksigimizi giderdiler - su konuda pozitif bir katkilari oldu deyin, eyvallah deyip oyumu kalsinlar olarak degistirecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Savaştan kaçan vatan hainiymiş. Bu boş söylemi bırakın artık ve biraz düşünün. Nasıl savaşacaklar ? Kimin için savaşacaklar ? Onlar sivil asker değil. Zalim Esed için mi savaşacaklar ? ABD destekli ne olduğu belli olmayan ÖSO için mi ya da kafa kesen yobaz IŞİD için mi ?



    Ülkemizde yurtdışına kaçma planları yapan, bedelli askerlik gelsin diye bi yerlerini yırtan tipler konu Suriyelilere gelince savaştan kaçtılar diyor. Eminim ülkemizde savaş çıksa Avrupaya ilk kaçacak olan o tiplerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altay. kullanıcısına yanıt
    Olurmu öyle şey bizim millet en son çıkan savaşta destan yazdı. Tanka kafa attı uçağı havada tuttu bizmi bedelli askerlik yapacağız. Eğer Suriyeliler de bizim gösterdiğimiz kahramanlık örneğini gösterseydi şimdi ne abd ne Rusya ne İran o topraklarda yok olup gitmişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altay. kullanıcısına yanıt
    Abd destekli öso?
    Haha ? Kim ne kim ne değil daha onu bilmeden atıp tutman ne güzel yahu.
    Boş yapma, al kankalarınıda uza Suriyeye ozaman. Parazit gibi bizden beslenmeleri yeter.
    Kurtuluş zamanını düşün, ozaman 4 taraf kimlerin desteklediği belli olmayan it köpekle dolu. Ama halk ben asker değilim diyipte kaçmadı nenekerimiz dedelerimiz vatanı için evladı için savaştı. Başka ülkelere gidip it gibi senede 1 birey sayısını arttırmadı hanesinde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖSO'nun ortaya çıkmasında ABD'nin rolünü bilmiyorsan ben ne yapayım git araştır öğren.
    Suriye'deki savaşı anlatırken Kurtuluş Savaşı'ndan örnek vermen de ayrı bir ironi. Tam tamına bambaşka iki olay. Kurtuluş Savaşı Suriye'deki gibi bir iç savaş değildi, yabancı işgalcilere karşı yapıldı. Ayrıca Kurtuluş Savaşı'nda halk örgütlü bir yapıya sahipti cemiyetler vardı, kongreler vardı, Kuvayı Milliye vardı ve bunları planlayan komuta eden Mustafa Kemal gibi bir komutan vardı. Ancak Suriye'de bu tarz bir yapılanma yok tam bir çukur. Savaşmakla ilgisi olmayan ailelerin çocuklarını ve geleceklerini düşünerek daha iyi ülkelere göç etmesinden doğal ne var ki. Artık şu Suriyelileri de aynı kefeye koymayı bırakın iyisi de vardır kötüsü de kötüsüne bir şey diyen yok zaten ancak bu yaptığınız yabancı düşmanlığı ve ırkçılıkla masum ve iyi niyetli Suriyelileri de hedef tahtası yapmış oluyorsunuz.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.