Şimdi Ara

###### DEV KARŞILAŞTIRMA N95 8GB & N96 BOL RESİMLİ/DETAYLI ###### (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
22.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Bu mesajı 7 agustos 2009 da yazıorum Sizce suan n95 8 Gb almak mantıklı olurmu bıraz eskı bı model kalıyor ya digerlerine göre oyuzden Bıde aklımda n85 var ne dersiniz
  • N96 Nın 1-2 + Özelliği Dışında N95 8Gbden Hiç Bi Farkıyok Ayrıca N96 Bana Hiç Class Bi Tel Gibi Gelmiyo N95 8Gb Daha Havalı Daha Çekici
  • @Ahmet0101n;
    N95 8Gb'ı ne kadar süre kullandın acaba? Ben karşılaştırmada elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım ve herhangi bir tarafı tutmadım iki telefonun da artı ve eksilerini açıkça belirttim. N96'yı V30'a yükselttim eğer zamanım olursa küçük bir fotoğraf karşılaştırması daha yaparım. Ama N96'nın fotoğraf konusunda üstün olduğunu görmedim ilk sayfadaki karşılaştırmamda da birbirlerine üstünlük sağladıkları fotoğraflar var.

    @madmen1994;
    Telefon eski olunca ne oluyor? Çıkış tarihinin eski olması ne kadar önemli ki, bence önemli olan barındırdığı teknoloji. Ve şu an bile piyasadaki telefonların çoğundan üstün. N85'e göre 0.2inç daha büyük bir ekranı var. N85'inde amoled teknolojili ekranı var. Büyük ekranda film izlemek çok keyifli oluyor. İlle de N85 diyorsan N96 al hiç olmazsa ekranın büyük olur.

    anilcanss;
    Evet sana katılıyorum N95 8Gb görünümüyle daha ağır duruyor. Deklanşör ve yanındaki kısayol tuşunun metal olması kameranın çevresini saran yuvarlağın metal olması gibi şeyler çok güzel görünüyor. N96'da hepsi plastik deklanşörde aydınlatma bile yok.




  • Bende mayıs ayında n95 8gb aldım...Daha önce böyle bir telefon kullanmadığım için başlarda biraz zorluk çektim...Hacklemek, program yüklemek vs vs...Ama şimdi çok alıştım, elimden düşmüyor ve her işimi görüyor...Tek bir kötü yanı var kızağı...Şu müzmin kızak oynaması sorunu bende de var...Takır tukur oynuyor yerinden...Daha önce kullanmış arakdaşların tecrübelerine dayanarak servise vermeyi düşünmüyorum...Bir ay sonra yeniden eski haline geldiğini söylediler...Bunun dışında bu özelliklere sahip piyasadaki rakipsiz bir cihaz...Ben hizlialdan almıştım ama şu anda stoklarında yokmuş, hepsiburadada da aynı şekilde stoklar tükenmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet0101n

    Yapma arkadaş ya :) eminim şurda n96 ya kötü diyenler arasında onu daha kullanmamış olanlarda vardır.. Arkadaş haziran ayında aldım n96yı alırken bu sitedeki veya başka sitedeki yorumları okumuştum korkaarak aldım ciddi anlamda telefona ön yargılı yaklaştım kullandım evet sorunları vardı güncellemesi yapılınca hepsi yok oldu tek sorunu telefonun MESAJ YAZARKEN telefon kasıyo ee arkadaş her güzelin bi kusuru vardır bu sorununda şöyle çözümü var ayarlara girersin arkadaş kısayol tuşlarından birini NOT lar olarak ayarlarsın notlardan mesja yazıp yollarsın..YApmayın arkadaşlar ya utanamsanız lanetleyeceksiniz telefonu.. nokia nın çıkarttığı en iyi telefonlardan biri diyebilirim. evet telefon pahalı ama bu kötülemek adına bi sebeb değildir.. n95 8 gb de kullandım fotoğraf kalitesiyle dağlar kadar fark var n96 v30 sürümü beklentilerimin çoğunu karşıladı gerçekten.İnternettede ben hiç donduğunu teleofnun kastığına rastlamadım sizde öyle nasıl oluyor şaşırıyorum ben gayet rahat bir biçimde istediğim yerlere girebiliyorum eğer internet gezintisini bi pc veya iphone ile kıyaslamaya kalkarsanız tabiki yanılırsınız bu karpuzla kavunu karşılaştırmak gibi anlamsız birşey olur .. neyse uzatmaya gerek yok Ben telefondan çok memnunum .. v30 sürümünün tek eksiği mesajlar yavaş yazılıyo bazen takılıyo katil olmanıza bi sebep olabilir:) ama kim bilir belki yakın zamanda yeni güncelleme çıkar o sorun ortadan kalkar .. Kullanmadıysanız telefonu burda karalamayın adamları ekmeğinden etmeyin :) saygılar

    Bahsettiğin mesaj kasma olayı v30a yükselttiğimde yaşadım hard format attıktan sonra sorun biraz azaldı. problemin nedenini aşağıya ekledim versiyon yükselttikten sonra formatla o problem azalıyor dene. Tamamen haklısın herkes "benim olan en iyisi gerisi düşman" mantığıyla yaklaşıyor birde önceki versiyonların fiyasko olduğunu düşününce n96 sayfaları bok atmayla dolu kalıyor. N96 sahiplerinin v30a yükseltip hard format çakıp dosya yöneticisinden 16gb hafızaya girip seçeneklerden "depo hafızasını biçimlendir" yaptıktan sonra telefonun herşeyini yükleyip denemelerini tavsiye ederim o zaman gerçek anlamda n96 nın ne olduğunu göreceksiniz. Herkes pile takmış durumda 40 50 dakikada tam şarj olan bir telefondan bahsediyoruz burada bunu bir şekilde es geçiyorlar. Bu arada iphone ile internet gezintisini merak ettim bu dediğinden sonra.
    n96 neydi? Gpsi rezaletti (açık havada bile kapalı havada kötü çeker diyordu) bağlanmıyordu 5 dakika bekletiyordu. v30a kadar aldığım günden beri gpsim bozuk zannediyordum. Makina yavaştı hele yatay simge çubuğu seçiliyse yaşadığın kasmanın haddi hesabı yoktu. O kasışta internet felaket oluyordu zaten. Artık bu saydıklarım tamamiyle kalktı ortadan v30a yükseltip söylenenler abartı demek çözüm değil dediğim gibi sadece yükseltmek birşey ifade etmiyor hard formatı çak harddiskede at bi format sonra bakın bakalım abartımıymış değilmiymiş.


    Bu arada not defteri çok daha seri ve mesaj yazmak için daha ideal ötekini kullanmaya hiç gerek yokmuş zaten sağol.

    ekleme: bahsettiğin kasma hala bir miktar var ve düzeltilemez bunun nedeni mesaj okuyucusundan da farkettiysen türkçe dili telefonun hızlı ulaşamayacağı bir hafızada kayıtlı (sonradan ekleme zaten) o yüzden mesaj yazarken türkçe seçiliyse kasıyor mesaj okuturkende bu böyle. çözümü mesaj yazarken seçeneklere girip yazma dilini ingilizce yapmak. O zaman jet gibi yazarsın. Bunun tabiki böyle olmaması gerekirdi türkçe dili cihaza sonradan eklendiği için bu böyle. Bizi adam yerine koysalardı fabrikadan türkiyeye gitmesi planlanan ürünleri türkçe dili entegreli şekilde çıkartırlardı gerçekten hiç zor birşey değil bu dediğim ama dediğim gibi adam yerine koysalardı... Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. smste kasma her zaman vardı v30da çoğaldı diyorsan formatlamayı dene şuan eski kasışa göre bir fark görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 8 Ağustos 2009; 6:45:09 >




  • Gene vur baba N96 Vur n96 ya taktiği..Utanmasak N73 İle kıyaslayıp telefonu daha berbat edeceksiniz !
    Sana burdan soruyorum inceleme yapan vatandaş !

    1-Kaç yıldır N96 kullanıyorsun (AY GÜN )diyeceksen sus konuşma!

    2-Kızak sorunu abartılmışta abartılmış. 1 haftada kızak sallamış .O senin telefonu kullanma biçimine bağlı.

    3- 14 aydır N96 kullandım İlk aldığım zamanlar sorunlar vardı Fakat V.3.0 İle bu sorunlar ortadan kalktı.
    Bu süreçte kızağımda sallanma görmedim Sürekli Kılıfla kullandım.Üstelik Wi-fi de N95 1 çubuk daha fazla çekiyormuş:)))

    Bu kadarda olmaz diyelim ne diyelim N95 in Wi-fi bulmadığı yerde N96 2 Çubuk gösteriyor..

    İnceleme yapacaksanız Adam gibi tarafsız yapın.Az kaldı N95 8 Gb ile N97 de kıyaslarsınız siz onuda yaparsınız.

    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus


    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor


    Hahahahah gülmekten öldüm sabah sabah! Bak ne dicem nokia bana mesaj göndermiş senin telefondan güzelini yaptık yan açılıyo dokunmatik ve klavyesi var vb ağır hakaretlerde bulunmuş hemen bi n97 topiği açıp merceğinin çizilmesine laf attım rahatladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus

    Gene vur baba N96 Vur n96 ya taktiği..Utanmasak N73 İle kıyaslayıp telefonu daha berbat edeceksiniz !
    Sana burdan soruyorum inceleme yapan vatandaş !

    1-Kaç yıldır N96 kullanıyorsun (AY GÜN )diyeceksen sus konuşma!

    2-Kızak sorunu abartılmışta abartılmış. 1 haftada kızak sallamış .O senin telefonu kullanma biçimine bağlı.

    3- 14 aydır N96 kullandım İlk aldığım zamanlar sorunlar vardı Fakat V.3.0 İle bu sorunlar ortadan kalktı.
    Bu süreçte kızağımda sallanma görmedim Sürekli Kılıfla kullandım.Üstelik Wi-fi de N95 1 çubuk daha fazla çekiyormuş:)))

    Bu kadarda olmaz diyelim ne diyelim N95 in Wi-fi bulmadığı yerde N96 2 Çubuk gösteriyor..

    İnceleme yapacaksanız Adam gibi tarafsız yapın.Az kaldı N95 8 Gb ile N97 de kıyaslarsınız siz onuda yaparsınız.

    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor



    Güzel kardeşim nerede konuşacağımı senden öğrenecek değilim, haddini bil! Ekimde çıkmış bir telefon (Türkiye çıkış tarihi ve yaklaşık 11 ay oluyor) 3 aydır bende. Bir telefonu incelemek için ilk alan mı olmak gerekiyor? Bilememişim pardon.

    Kızak sorununu abarttığım yok, gerçekten çok kötü durumda ama önceki mesajlarımda da yazdığım gibi kızak biraz da şans işi kimine hiçbirşey olmuyor kimi çok çabuk sallanmaya başlıyor. N95 8Gb'ıda aynı "ben" kullandım ona göre karşılaştırdım, o zaman N95 8Gb'ında bu kadar kısa sürede kızağının sallanması gerekirdi.

    N95 dediğin düz mü bilmiyorum, karşılaştırma yaptığım telefonları yan yana koyup wlan taraması yaptırdım, bağlandım, internette gezindim sonuçlar bunlar daha neyi savunuyorsun?

    Karşılaştımayı gayet objektif yaptım N96'yı ben de kullanıyorum niye N95 8Gb'ı tutayım, karşılaştırmayı adam gibi yaptım da sen okurken Adam gibi okumayı dene.

    N95 8Gb ile N96 arasında kalan birçok arkadaşımız vardı sürekli konular açılıyordu "Aradaki farka değer mi?", "Ne tür farklılıklar var?" gibi bende bunları aydınlattım şimdi N97 ne alaka?

    Son olarak 200-250 lira fazla verildi diye N96 üstün olacak ha bir de sonra çıkmıştı değil mi? Yapmayın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeemmi


    quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus


    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor


    Hahahahah gülmekten öldüm sabah sabah! Bak ne dicem nokia bana mesaj göndermiş senin telefondan güzelini yaptık yan açılıyo dokunmatik ve klavyesi var vb ağır hakaretlerde bulunmuş hemen bi n97 topiği açıp merceğinin çizilmesine laf attım rahatladım.


    Usta tamamda N97yi hiçbir şekilde çizilmiyor.Çizmeyi denedim bizzat olmuyor mercekde koruma var ne çizilmesi..Haklıya haklı doğruya doğru:) N96 İle n97 Kıyaslamak ayıp olur biraz:))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_


    quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus

    Gene vur baba N96 Vur n96 ya taktiği..Utanmasak N73 İle kıyaslayıp telefonu daha berbat edeceksiniz !
    Sana burdan soruyorum inceleme yapan vatandaş !

    1-Kaç yıldır N96 kullanıyorsun (AY GÜN )diyeceksen sus konuşma!

    2-Kızak sorunu abartılmışta abartılmış. 1 haftada kızak sallamış .O senin telefonu kullanma biçimine bağlı.

    3- 14 aydır N96 kullandım İlk aldığım zamanlar sorunlar vardı Fakat V.3.0 İle bu sorunlar ortadan kalktı.
    Bu süreçte kızağımda sallanma görmedim Sürekli Kılıfla kullandım.Üstelik Wi-fi de N95 1 çubuk daha fazla çekiyormuş:)))

    Bu kadarda olmaz diyelim ne diyelim N95 in Wi-fi bulmadığı yerde N96 2 Çubuk gösteriyor..

    İnceleme yapacaksanız Adam gibi tarafsız yapın.Az kaldı N95 8 Gb ile N97 de kıyaslarsınız siz onuda yaparsınız.

    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor



    Güzel kardeşim nerede konuşacağımı senden öğrenecek değilim, haddini bil! Ekimde çıkmış bir telefon (Türkiye çıkış tarihi ve yaklaşık 11 ay oluyor) 3 aydır bende. Bir telefonu incelemek için ilk alan mı olmak gerekiyor? Bilememişim pardon.

    Kızak sorununu abarttığım yok, gerçekten çok kötü durumda ama önceki mesajlarımda da yazdığım gibi kızak biraz da şans işi kimine hiçbirşey olmuyor kimi çok çabuk sallanmaya başlıyor. N95 8Gb'ıda aynı "ben" kullandım ona göre karşılaştırdım, o zaman N95 8Gb'ında bu kadar kısa sürede kızağının sallanması gerekirdi.

    N95 dediğin düz mü bilmiyorum, karşılaştırma yaptığım telefonları yan yana koyup wlan taraması yaptırdım, bağlandım, internette gezindim sonuçlar bunlar daha neyi savunuyorsun?

    Karşılaştımayı gayet objektif yaptım N96'yı ben de kullanıyorum niye N95 8Gb'ı tutayım, karşılaştırmayı adam gibi yaptım da sen okurken Adam gibi okumayı dene.

    N95 8Gb ile N96 arasında kalan birçok arkadaşımız vardı sürekli konular açılıyordu "Aradaki farka değer mi?", "Ne tür farklılıklar var?" gibi bende bunları aydınlattım şimdi N97 ne alaka?

    Son olarak 200-250 lira fazla verildi diye N96 üstün olacak ha bir de sonra çıkmıştı değil mi? Yapmayın...





    Kızak Kullanana Göre Değişir.Ne tür farklılıklar Var demişsin Bunların en Büyüğü 16 Gb hafıza ve bunun artabilmesi.Üstelik real player codec bileşenler daha fazla fortmat açıyor n95 8gb dan.
    N95 8 GB telefonu kötülemiyorum çok severek aldım kullandım.Ama bırakın artıK N96 ile arasında bariz farklar var bu V.3.00 Yükledikden sonra daha açık bir şekilde belli oluyor..
    Tabiki kimin bütçesi neye yeterse onu alır herkeze saygımız sonsun ama N96 Alacakların kafasını karıştırmak o telefon iyi değil bir alt modeli daha iyi onu al tarzını yaratmak biraz saçma

    Video kalitesini öğrenmek isteyorsan N96 nın 1 dk video çek Her iki telefondada iki videoyuda Pc'ye at ve videoların boyutlarına baq hangisi daha yüksek boyutta !
    Kimsenin hakkını yemiyoruz N95 8 Gb N96 dan işlemci olarak daha hızlı bunu saklamak ayıp olur.Ama N96 ile arasında bariz farklar var en önemlisi navigasyon çok hızlı biçimde çalışıyor ve uydu bulma hızı mükemmel.Ama artık N97 ye geçtik bakalım Hayırlısı.

    İnceleme güzel olmuş ama bazı noktaları abartılı bunu belirtmek istedik N73-N95 8 GB-N96- Iphone 3G-N97 Bu telefonları kullandım N95 8 Gb bütçesi yetene en kral telefon..




  • selam arkadaşlar ben önemli bişi sormak istiyorum 2 senedir n95 kullanıyorum ufak tefek yazılım hataları kasma filan oldu servise yolladım genpada pek bişi bilmiyo telefonumun heryeri değişmiş yenilenmiş çok mutlu oldum fakat yazılım olarak yani işletim sistemi sanki hiç bişi yok gibi aynı devam ediyo ordan aldım ve kvk ya verdim bilmiyorum değişmesini istedim telimin ankara dışına çıkıyorum telefon cart diyo bayılıyo arıza veriyo tekrar servise vermmem sıkıntı neyse 4 hata bu 5 kere servise verişim sanırım n 95 telefon üretilmiyo artık yani bilmiyorum n 95 8gb ile mi değiştiririler yada n 96 ilemi bilmiyorum genpada telefonumu ambalajlı gibi herşeyini değiştirmiiş cihaz 0 gibi olmuş mutlu olduğum ve en sevdiğim müthiş bi n 95 di ama işte ne deyim forumları okuyunca n 96 danda biraz soğudum sanki eksikleri var gibi peki n 95 8 gb mi yoksa n 96 mı karasızım ama şuna emin olun n 95 gibi her şeyi mükemmel bi cihazın üretimi nasıl durdurulur onu anlamış değilim lütfen yardımcı olun .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krokodil06

    selam arkadaşlar ben önemli bişi sormak istiyorum 2 senedir n95 kullanıyorum ufak tefek yazılım hataları kasma filan oldu servise yolladım genpada pek bişi bilmiyo telefonumun heryeri değişmiş yenilenmiş çok mutlu oldum fakat yazılım olarak yani işletim sistemi sanki hiç bişi yok gibi aynı devam ediyo ordan aldım ve kvk ya verdim bilmiyorum değişmesini istedim telimin ankara dışına çıkıyorum telefon cart diyo bayılıyo arıza veriyo tekrar servise vermmem sıkıntı neyse 4 hata bu 5 kere servise verişim sanırım n 95 telefon üretilmiyo artık yani bilmiyorum n 95 8gb ile mi değiştiririler yada n 96 ilemi bilmiyorum genpada telefonumu ambalajlı gibi herşeyini değiştirmiiş cihaz 0 gibi olmuş mutlu olduğum ve en sevdiğim müthiş bi n 95 di ama işte ne deyim forumları okuyunca n 96 danda biraz soğudum sanki eksikleri var gibi peki n 95 8 gb mi yoksa n 96 mı karasızım ama şuna emin olun n 95 gibi her şeyi mükemmel bi cihazın üretimi nasıl durdurulur onu anlamış değilim lütfen yardımcı olun .


    N95 Ve N95 8 GB Modellerinin Fabrika Üretimi durmuştur.Satılan Sıfır Cihazlar Stok Cihazlarıdır.Forumda Bas bAS bağırdık Durdu Die..Ayrıca Kvk Yada Genpa O cihazı sana sıfır vermemiştir.Kvk Genpa genelde dış kasayı komple değiştirip içine yazılım yüklüyor yani formatlıyor..N95 i alıp N95 8 GB modeli vermez N96 hiç vermez.Yapacağı en güzel şey telefonun piyasadaki en son fiyatını sana geri öder..
    N96 da eksikler yok .V.3.0 İle sorunsuz çalışıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus

    Video kalitesini öğrenmek isteyorsan N96 nın 1 dk video çek Her iki telefondada iki videoyuda Pc'ye at ve videoların boyutlarına baq hangisi daha yüksek boyutta !

    videoda haklısın n96 bariz daha üstün ama sadece zoom yapıldığında belli oluyor çünkü n95 8gb da zoom yapınca netlik önemli ölçüde bozuluyor n96 da ise bu azalma çok çok az n95 8gb'ta göre

    ama bu durum diğer 5mp nokia lardada aynı durumda n86 n85 n79 6220cl. gibi modellerde 3600 kbps de çekiyor yani n96 ile aynı boyutta çekiyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_


    quote:

    Orijinalden alıntı: kazarus

    Gene vur baba N96 Vur n96 ya taktiği..Utanmasak N73 İle kıyaslayıp telefonu daha berbat edeceksiniz !
    Sana burdan soruyorum inceleme yapan vatandaş !

    1-Kaç yıldır N96 kullanıyorsun (AY GÜN )diyeceksen sus konuşma!

    2-Kızak sorunu abartılmışta abartılmış. 1 haftada kızak sallamış .O senin telefonu kullanma biçimine bağlı.

    3- 14 aydır N96 kullandım İlk aldığım zamanlar sorunlar vardı Fakat V.3.0 İle bu sorunlar ortadan kalktı.
    Bu süreçte kızağımda sallanma görmedim Sürekli Kılıfla kullandım.Üstelik Wi-fi de N95 1 çubuk daha fazla çekiyormuş:)))

    Bu kadarda olmaz diyelim ne diyelim N95 in Wi-fi bulmadığı yerde N96 2 Çubuk gösteriyor..

    İnceleme yapacaksanız Adam gibi tarafsız yapın.Az kaldı N95 8 Gb ile N97 de kıyaslarsınız siz onuda yaparsınız.

    Anlamadığım Şu Nokia N96'yı üretirken N95 8 GB kullanıcılarına küfür dolu msj mı gönderdi bunu merak
    ediyorum ki bu kadar kötüleniyor



    Güzel kardeşim nerede konuşacağımı senden öğrenecek değilim, haddini bil! Ekimde çıkmış bir telefon (Türkiye çıkış tarihi ve yaklaşık 11 ay oluyor) 3 aydır bende. Bir telefonu incelemek için ilk alan mı olmak gerekiyor? Bilememişim pardon.

    Kızak sorununu abarttığım yok, gerçekten çok kötü durumda ama önceki mesajlarımda da yazdığım gibi kızak biraz da şans işi kimine hiçbirşey olmuyor kimi çok çabuk sallanmaya başlıyor. N95 8Gb'ıda aynı "ben" kullandım ona göre karşılaştırdım, o zaman N95 8Gb'ında bu kadar kısa sürede kızağının sallanması gerekirdi.

    N95 dediğin düz mü bilmiyorum, karşılaştırma yaptığım telefonları yan yana koyup wlan taraması yaptırdım, bağlandım, internette gezindim sonuçlar bunlar daha neyi savunuyorsun?

    Karşılaştımayı gayet objektif yaptım N96'yı ben de kullanıyorum niye N95 8Gb'ı tutayım, karşılaştırmayı adam gibi yaptım da sen okurken Adam gibi okumayı dene.

    N95 8Gb ile N96 arasında kalan birçok arkadaşımız vardı sürekli konular açılıyordu "Aradaki farka değer mi?", "Ne tür farklılıklar var?" gibi bende bunları aydınlattım şimdi N97 ne alaka?

    Son olarak 200-250 lira fazla verildi diye N96 üstün olacak ha bir de sonra çıkmıştı değil mi? Yapmayın...





    Kızak Kullanana Göre Değişir.Ne tür farklılıklar Var demişsin Bunların en Büyüğü 16 Gb hafıza ve bunun artabilmesi.Üstelik real player codec bileşenler daha fazla fortmat açıyor n95 8gb dan.
    N95 8 GB telefonu kötülemiyorum çok severek aldım kullandım.Ama bırakın artıK N96 ile arasında bariz farklar var bu V.3.00 Yükledikden sonra daha açık bir şekilde belli oluyor..
    Tabiki kimin bütçesi neye yeterse onu alır herkeze saygımız sonsun ama N96 Alacakların kafasını karıştırmak o telefon iyi değil bir alt modeli daha iyi onu al tarzını yaratmak biraz saçma

    Video kalitesini öğrenmek isteyorsan N96 nın 1 dk video çek Her iki telefondada iki videoyuda Pc'ye at ve videoların boyutlarına baq hangisi daha yüksek boyutta !
    Kimsenin hakkını yemiyoruz N95 8 Gb N96 dan işlemci olarak daha hızlı bunu saklamak ayıp olur.Ama N96 ile arasında bariz farklar var en önemlisi navigasyon çok hızlı biçimde çalışıyor ve uydu bulma hızı mükemmel.Ama artık N97 ye geçtik bakalım Hayırlısı.

    İnceleme güzel olmuş ama bazı noktaları abartılı bunu belirtmek istedik N73-N95 8 GB-N96- Iphone 3G-N97 Bu telefonları kullandım N95 8 Gb bütçesi yetene en kral telefon..


    N96 ile arasında çok fark göremedim şahsen, birbirine yakın modeller. N95 8Gb kullanım olarak daha pratik geliyor ama direkt N96 kullananlar bunu farkedemez gayet normal gelir N96'nın kullanımı.

    Video kalitesi nereden çıktı anlayamadım. İlk sayfaya video karşılaştırmasını ekledim dileyen indirir izler, videodan anlamadığımı daha önceki mesajlarımda dile getirdim.

    N96 V30 uydu bulma konusunda daha başaralı yanyana koydum ve denedim.

    Ve sayın 14 aylık N96 kullanıcısı aşağıda linkini vermiş olduğum konu ilginç geldi bana doğrusu.

    http://forum.donanimhaber.com/m_33043150/mpage_1/key_//tm.htm#33043150




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeemmi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet0101n

    Yapma arkadaş ya :) eminim şurda n96 ya kötü diyenler arasında onu daha kullanmamış olanlarda vardır.. Arkadaş haziran ayında aldım n96yı alırken bu sitedeki veya başka sitedeki yorumları okumuştum korkaarak aldım ciddi anlamda telefona ön yargılı yaklaştım kullandım evet sorunları vardı güncellemesi yapılınca hepsi yok oldu tek sorunu telefonun MESAJ YAZARKEN telefon kasıyo ee arkadaş her güzelin bi kusuru vardır bu sorununda şöyle çözümü var ayarlara girersin arkadaş kısayol tuşlarından birini NOT lar olarak ayarlarsın notlardan mesja yazıp yollarsın..YApmayın arkadaşlar ya utanamsanız lanetleyeceksiniz telefonu.. nokia nın çıkarttığı en iyi telefonlardan biri diyebilirim. evet telefon pahalı ama bu kötülemek adına bi sebeb değildir.. n95 8 gb de kullandım fotoğraf kalitesiyle dağlar kadar fark var n96 v30 sürümü beklentilerimin çoğunu karşıladı gerçekten.İnternettede ben hiç donduğunu teleofnun kastığına rastlamadım sizde öyle nasıl oluyor şaşırıyorum ben gayet rahat bir biçimde istediğim yerlere girebiliyorum eğer internet gezintisini bi pc veya iphone ile kıyaslamaya kalkarsanız tabiki yanılırsınız bu karpuzla kavunu karşılaştırmak gibi anlamsız birşey olur .. neyse uzatmaya gerek yok Ben telefondan çok memnunum .. v30 sürümünün tek eksiği mesajlar yavaş yazılıyo bazen takılıyo katil olmanıza bi sebep olabilir:) ama kim bilir belki yakın zamanda yeni güncelleme çıkar o sorun ortadan kalkar .. Kullanmadıysanız telefonu burda karalamayın adamları ekmeğinden etmeyin :) saygılar

    Bahsettiğin mesaj kasma olayı v30a yükselttiğimde yaşadım hard format attıktan sonra sorun biraz azaldı. problemin nedenini aşağıya ekledim versiyon yükselttikten sonra formatla o problem azalıyor dene. Tamamen haklısın herkes "benim olan en iyisi gerisi düşman" mantığıyla yaklaşıyor birde önceki versiyonların fiyasko olduğunu düşününce n96 sayfaları bok atmayla dolu kalıyor. N96 sahiplerinin v30a yükseltip hard format çakıp dosya yöneticisinden 16gb hafızaya girip seçeneklerden "depo hafızasını biçimlendir" yaptıktan sonra telefonun herşeyini yükleyip denemelerini tavsiye ederim o zaman gerçek anlamda n96 nın ne olduğunu göreceksiniz. Herkes pile takmış durumda 40 50 dakikada tam şarj olan bir telefondan bahsediyoruz burada bunu bir şekilde es geçiyorlar. Bu arada iphone ile internet gezintisini merak ettim bu dediğinden sonra.
    n96 neydi? Gpsi rezaletti (açık havada bile kapalı havada kötü çeker diyordu) bağlanmıyordu 5 dakika bekletiyordu. v30a kadar aldığım günden beri gpsim bozuk zannediyordum. Makina yavaştı hele yatay simge çubuğu seçiliyse yaşadığın kasmanın haddi hesabı yoktu. O kasışta internet felaket oluyordu zaten. Artık bu saydıklarım tamamiyle kalktı ortadan v30a yükseltip söylenenler abartı demek çözüm değil dediğim gibi sadece yükseltmek birşey ifade etmiyor hard formatı çak harddiskede at bi format sonra bakın bakalım abartımıymış değilmiymiş.


    Bu arada not defteri çok daha seri ve mesaj yazmak için daha ideal ötekini kullanmaya hiç gerek yokmuş zaten sağol.

    ekleme: bahsettiğin kasma hala bir miktar var ve düzeltilemez bunun nedeni mesaj okuyucusundan da farkettiysen türkçe dili telefonun hızlı ulaşamayacağı bir hafızada kayıtlı (sonradan ekleme zaten) o yüzden mesaj yazarken türkçe seçiliyse kasıyor mesaj okuturkende bu böyle. çözümü mesaj yazarken seçeneklere girip yazma dilini ingilizce yapmak. O zaman jet gibi yazarsın. Bunun tabiki böyle olmaması gerekirdi türkçe dili cihaza sonradan eklendiği için bu böyle. Bizi adam yerine koysalardı fabrikadan türkiyeye gitmesi planlanan ürünleri türkçe dili entegreli şekilde çıkartırlardı gerçekten hiç zor birşey değil bu dediğim ama dediğim gibi adam yerine koysalardı... Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. smste kasma her zaman vardı v30da çoğaldı diyorsan formatlamayı dene şuan eski kasışa göre bir fark görmüyorum.



    Evet kardeşim denedim yazma dilini türkçeden çıkarttım ve kasma tamamiyle hallorldu bunu söylemen gerçekten çok iyi oldu benim için ama hala mesajda kasma yaşayan arkadaşlarım varsa dediğim gibi not defterinden yazın yollayın en basit ve mükemmel yolll.

    ----------


    4 ay kullandım arakdaş ben n95i 8gb yi.Yerden yere vurmuşsunuz ya n96 yı öncedende dedim bunu iphone veya n97 le karşılaştıramazsınız bunlar farklım klasman siz hiç yazıcı ile tarayıcıyı karşılaştırabilirmisiniz ya .. kızak problemi eğer kızağın ilk günkünden biraz yavaş hareket etmesiyse bahsettiğin o olağan birşey nokia kızak konusunda pek başarılı değil ama buda can sıkıntısı yaratacak düzeyde değil kızağa çok önem veren biriyseniz samsung alacaksınız ömür boyu kullanacaksınız.Objektif oldum demişsinde arkadaş bana hiç objektif gelmedi çektiğin fotoğraf kadar düşük kalitede fotoğraf ben 1 kere çekmedim dediğim gibi çok büyük ihtimalle sürüm güncellemediğin içnidir o.. yani kullanamyan adamların gelipde burda çok kötü vs. yanlısı yorum yapması biraz saçmaa geliyor ve insan açıkcası alamdan önce 3-4 adım geriye gidiyor ... sen belki doğrudur objektif yaklaşmışsındır sana sözüm değil sadece n96 gibi harika bir telefonu kullanmadan insanlar nasıl kötü diyor anlamıyorum.Senin beklentini karşılamamıştır belki buna ben birşey diyemem . AMA ARKADAŞ BENİM BEKLENTİMİ FAZLASIYLA KARŞILADI . telefonu şarja koyunca hangi ara şarj olduğunun fakrına varamıyorum :) sizin için 2 gün sonra şarjı bitince tam boşken batarya bakacam kaç dakikada full dolu oluyor..Bu bana göre çok önemli bir özellik...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeemmi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet0101n

    Yapma arkadaş ya :) eminim şurda n96 ya kötü diyenler arasında onu daha kullanmamış olanlarda vardır.. Arkadaş haziran ayında aldım n96yı alırken bu sitedeki veya başka sitedeki yorumları okumuştum korkaarak aldım ciddi anlamda telefona ön yargılı yaklaştım kullandım evet sorunları vardı güncellemesi yapılınca hepsi yok oldu tek sorunu telefonun MESAJ YAZARKEN telefon kasıyo ee arkadaş her güzelin bi kusuru vardır bu sorununda şöyle çözümü var ayarlara girersin arkadaş kısayol tuşlarından birini NOT lar olarak ayarlarsın notlardan mesja yazıp yollarsın..YApmayın arkadaşlar ya utanamsanız lanetleyeceksiniz telefonu.. nokia nın çıkarttığı en iyi telefonlardan biri diyebilirim. evet telefon pahalı ama bu kötülemek adına bi sebeb değildir.. n95 8 gb de kullandım fotoğraf kalitesiyle dağlar kadar fark var n96 v30 sürümü beklentilerimin çoğunu karşıladı gerçekten.İnternettede ben hiç donduğunu teleofnun kastığına rastlamadım sizde öyle nasıl oluyor şaşırıyorum ben gayet rahat bir biçimde istediğim yerlere girebiliyorum eğer internet gezintisini bi pc veya iphone ile kıyaslamaya kalkarsanız tabiki yanılırsınız bu karpuzla kavunu karşılaştırmak gibi anlamsız birşey olur .. neyse uzatmaya gerek yok Ben telefondan çok memnunum .. v30 sürümünün tek eksiği mesajlar yavaş yazılıyo bazen takılıyo katil olmanıza bi sebep olabilir:) ama kim bilir belki yakın zamanda yeni güncelleme çıkar o sorun ortadan kalkar .. Kullanmadıysanız telefonu burda karalamayın adamları ekmeğinden etmeyin :) saygılar

    Bahsettiğin mesaj kasma olayı v30a yükselttiğimde yaşadım hard format attıktan sonra sorun biraz azaldı. problemin nedenini aşağıya ekledim versiyon yükselttikten sonra formatla o problem azalıyor dene. Tamamen haklısın herkes "benim olan en iyisi gerisi düşman" mantığıyla yaklaşıyor birde önceki versiyonların fiyasko olduğunu düşününce n96 sayfaları bok atmayla dolu kalıyor. N96 sahiplerinin v30a yükseltip hard format çakıp dosya yöneticisinden 16gb hafızaya girip seçeneklerden "depo hafızasını biçimlendir" yaptıktan sonra telefonun herşeyini yükleyip denemelerini tavsiye ederim o zaman gerçek anlamda n96 nın ne olduğunu göreceksiniz. Herkes pile takmış durumda 40 50 dakikada tam şarj olan bir telefondan bahsediyoruz burada bunu bir şekilde es geçiyorlar. Bu arada iphone ile internet gezintisini merak ettim bu dediğinden sonra.
    n96 neydi? Gpsi rezaletti (açık havada bile kapalı havada kötü çeker diyordu) bağlanmıyordu 5 dakika bekletiyordu. v30a kadar aldığım günden beri gpsim bozuk zannediyordum. Makina yavaştı hele yatay simge çubuğu seçiliyse yaşadığın kasmanın haddi hesabı yoktu. O kasışta internet felaket oluyordu zaten. Artık bu saydıklarım tamamiyle kalktı ortadan v30a yükseltip söylenenler abartı demek çözüm değil dediğim gibi sadece yükseltmek birşey ifade etmiyor hard formatı çak harddiskede at bi format sonra bakın bakalım abartımıymış değilmiymiş.


    Bu arada not defteri çok daha seri ve mesaj yazmak için daha ideal ötekini kullanmaya hiç gerek yokmuş zaten sağol.

    ekleme: bahsettiğin kasma hala bir miktar var ve düzeltilemez bunun nedeni mesaj okuyucusundan da farkettiysen türkçe dili telefonun hızlı ulaşamayacağı bir hafızada kayıtlı (sonradan ekleme zaten) o yüzden mesaj yazarken türkçe seçiliyse kasıyor mesaj okuturkende bu böyle. çözümü mesaj yazarken seçeneklere girip yazma dilini ingilizce yapmak. O zaman jet gibi yazarsın. Bunun tabiki böyle olmaması gerekirdi türkçe dili cihaza sonradan eklendiği için bu böyle. Bizi adam yerine koysalardı fabrikadan türkiyeye gitmesi planlanan ürünleri türkçe dili entegreli şekilde çıkartırlardı gerçekten hiç zor birşey değil bu dediğim ama dediğim gibi adam yerine koysalardı... Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. smste kasma her zaman vardı v30da çoğaldı diyorsan formatlamayı dene şuan eski kasışa göre bir fark görmüyorum.



    Evet kardeşim denedim yazma dilini türkçeden çıkarttım ve kasma tamamiyle hallorldu bunu söylemen gerçekten çok iyi oldu benim için ama hala mesajda kasma yaşayan arkadaşlarım varsa dediğim gibi not defterinden yazın yollayın en basit ve mükemmel yolll.

    ----------


    4 ay kullandım arakdaş ben n95i 8gb yi.Yerden yere vurmuşsunuz ya n96 yı öncedende dedim bunu iphone veya n97 le karşılaştıramazsınız bunlar farklım klasman siz hiç yazıcı ile tarayıcıyı karşılaştırabilirmisiniz ya .. kızak problemi eğer kızağın ilk günkünden biraz yavaş hareket etmesiyse bahsettiğin o olağan birşey nokia kızak konusunda pek başarılı değil ama buda can sıkıntısı yaratacak düzeyde değil kızağa çok önem veren biriyseniz samsung alacaksınız ömür boyu kullanacaksınız.Objektif oldum demişsinde arkadaş bana hiç objektif gelmedi çektiğin fotoğraf kadar düşük kalitede fotoğraf ben 1 kere çekmedim dediğim gibi çok büyük ihtimalle sürüm güncellemediğin içnidir o.. yani kullanamyan adamların gelipde burda çok kötü vs. yanlısı yorum yapması biraz saçmaa geliyor ve insan açıkcası alamdan önce 3-4 adım geriye gidiyor ... sen belki doğrudur objektif yaklaşmışsındır sana sözüm değil sadece n96 gibi harika bir telefonu kullanmadan insanlar nasıl kötü diyor anlamıyorum.Senin beklentini karşılamamıştır belki buna ben birşey diyemem . AMA ARKADAŞ BENİM BEKLENTİMİ FAZLASIYLA KARŞILADI . telefonu şarja koyunca hangi ara şarj olduğunun fakrına varamıyorum :) sizin için 2 gün sonra şarjı bitince tam boşken batarya bakacam kaç dakikada full dolu oluyor..Bu bana göre çok önemli bir özellik...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet0101n


    quote:

    Orijinalden alıntı: efeemmi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet0101n

    Yapma arkadaş ya :) eminim şurda n96 ya kötü diyenler arasında onu daha kullanmamış olanlarda vardır.. Arkadaş haziran ayında aldım n96yı alırken bu sitedeki veya başka sitedeki yorumları okumuştum korkaarak aldım ciddi anlamda telefona ön yargılı yaklaştım kullandım evet sorunları vardı güncellemesi yapılınca hepsi yok oldu tek sorunu telefonun MESAJ YAZARKEN telefon kasıyo ee arkadaş her güzelin bi kusuru vardır bu sorununda şöyle çözümü var ayarlara girersin arkadaş kısayol tuşlarından birini NOT lar olarak ayarlarsın notlardan mesja yazıp yollarsın..YApmayın arkadaşlar ya utanamsanız lanetleyeceksiniz telefonu.. nokia nın çıkarttığı en iyi telefonlardan biri diyebilirim. evet telefon pahalı ama bu kötülemek adına bi sebeb değildir.. n95 8 gb de kullandım fotoğraf kalitesiyle dağlar kadar fark var n96 v30 sürümü beklentilerimin çoğunu karşıladı gerçekten.İnternettede ben hiç donduğunu teleofnun kastığına rastlamadım sizde öyle nasıl oluyor şaşırıyorum ben gayet rahat bir biçimde istediğim yerlere girebiliyorum eğer internet gezintisini bi pc veya iphone ile kıyaslamaya kalkarsanız tabiki yanılırsınız bu karpuzla kavunu karşılaştırmak gibi anlamsız birşey olur .. neyse uzatmaya gerek yok Ben telefondan çok memnunum .. v30 sürümünün tek eksiği mesajlar yavaş yazılıyo bazen takılıyo katil olmanıza bi sebep olabilir:) ama kim bilir belki yakın zamanda yeni güncelleme çıkar o sorun ortadan kalkar .. Kullanmadıysanız telefonu burda karalamayın adamları ekmeğinden etmeyin :) saygılar

    Bahsettiğin mesaj kasma olayı v30a yükselttiğimde yaşadım hard format attıktan sonra sorun biraz azaldı. problemin nedenini aşağıya ekledim versiyon yükselttikten sonra formatla o problem azalıyor dene. Tamamen haklısın herkes "benim olan en iyisi gerisi düşman" mantığıyla yaklaşıyor birde önceki versiyonların fiyasko olduğunu düşününce n96 sayfaları bok atmayla dolu kalıyor. N96 sahiplerinin v30a yükseltip hard format çakıp dosya yöneticisinden 16gb hafızaya girip seçeneklerden "depo hafızasını biçimlendir" yaptıktan sonra telefonun herşeyini yükleyip denemelerini tavsiye ederim o zaman gerçek anlamda n96 nın ne olduğunu göreceksiniz. Herkes pile takmış durumda 40 50 dakikada tam şarj olan bir telefondan bahsediyoruz burada bunu bir şekilde es geçiyorlar. Bu arada iphone ile internet gezintisini merak ettim bu dediğinden sonra.
    n96 neydi? Gpsi rezaletti (açık havada bile kapalı havada kötü çeker diyordu) bağlanmıyordu 5 dakika bekletiyordu. v30a kadar aldığım günden beri gpsim bozuk zannediyordum. Makina yavaştı hele yatay simge çubuğu seçiliyse yaşadığın kasmanın haddi hesabı yoktu. O kasışta internet felaket oluyordu zaten. Artık bu saydıklarım tamamiyle kalktı ortadan v30a yükseltip söylenenler abartı demek çözüm değil dediğim gibi sadece yükseltmek birşey ifade etmiyor hard formatı çak harddiskede at bi format sonra bakın bakalım abartımıymış değilmiymiş.


    Bu arada not defteri çok daha seri ve mesaj yazmak için daha ideal ötekini kullanmaya hiç gerek yokmuş zaten sağol.

    ekleme: bahsettiğin kasma hala bir miktar var ve düzeltilemez bunun nedeni mesaj okuyucusundan da farkettiysen türkçe dili telefonun hızlı ulaşamayacağı bir hafızada kayıtlı (sonradan ekleme zaten) o yüzden mesaj yazarken türkçe seçiliyse kasıyor mesaj okuturkende bu böyle. çözümü mesaj yazarken seçeneklere girip yazma dilini ingilizce yapmak. O zaman jet gibi yazarsın. Bunun tabiki böyle olmaması gerekirdi türkçe dili cihaza sonradan eklendiği için bu böyle. Bizi adam yerine koysalardı fabrikadan türkiyeye gitmesi planlanan ürünleri türkçe dili entegreli şekilde çıkartırlardı gerçekten hiç zor birşey değil bu dediğim ama dediğim gibi adam yerine koysalardı... Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. smste kasma her zaman vardı v30da çoğaldı diyorsan formatlamayı dene şuan eski kasışa göre bir fark görmüyorum.



    Evet kardeşim denedim yazma dilini türkçeden çıkarttım ve kasma tamamiyle hallorldu bunu söylemen gerçekten çok iyi oldu benim için ama hala mesajda kasma yaşayan arkadaşlarım varsa dediğim gibi not defterinden yazın yollayın en basit ve mükemmel yolll.

    ----------


    4 ay kullandım arakdaş ben n95i 8gb yi.Yerden yere vurmuşsunuz ya n96 yı öncedende dedim bunu iphone veya n97 le karşılaştıramazsınız bunlar farklım klasman siz hiç yazıcı ile tarayıcıyı karşılaştırabilirmisiniz ya .. kızak problemi eğer kızağın ilk günkünden biraz yavaş hareket etmesiyse bahsettiğin o olağan birşey nokia kızak konusunda pek başarılı değil ama buda can sıkıntısı yaratacak düzeyde değil kızağa çok önem veren biriyseniz samsung alacaksınız ömür boyu kullanacaksınız.Objektif oldum demişsinde arkadaş bana hiç objektif gelmedi çektiğin fotoğraf kadar düşük kalitede fotoğraf ben 1 kere çekmedim dediğim gibi çok büyük ihtimalle sürüm güncellemediğin içnidir o.. yani kullanamyan adamların gelipde burda çok kötü vs. yanlısı yorum yapması biraz saçmaa geliyor ve insan açıkcası alamdan önce 3-4 adım geriye gidiyor ... sen belki doğrudur objektif yaklaşmışsındır sana sözüm değil sadece n96 gibi harika bir telefonu kullanmadan insanlar nasıl kötü diyor anlamıyorum.Senin beklentini karşılamamıştır belki buna ben birşey diyemem . AMA ARKADAŞ BENİM BEKLENTİMİ FAZLASIYLA KARŞILADI . telefonu şarja koyunca hangi ara şarj olduğunun fakrına varamıyorum :) sizin için 2 gün sonra şarjı bitince tam boşken batarya bakacam kaç dakikada full dolu oluyor..Bu bana göre çok önemli bir özellik...


    Benim N96'yı yerden yere vurduğum yok. Sadece günlük kullanımda N95 8Gb daha pratik geliyor anlatmak istediğim bu ama ne kadar tepki aldım ilginç gerçekten. Kızak problemi kızakta oluşan boşluk ve ben Nokia'nın kızak konusunda başarısız olduğunu yazdım ilk sayfada buna bir itirazım yok.

    Karşılaştırmamın en başında N96'nın V20 olduğunu yazarak başladım ama herkes okumadan yorum yapıyor sanırım. Antalya'nın 40 derece sıcağında bir parka gidip terden suyum çıkarak çektim o fotoğrafları, 1-2 tanesinde sorun varsa kusura bakmayın artık.

    Kullanmadan kötüleyenler zaten kendini belli ediyor, ancak 1-2 cümle yazabilirler telefon hakkında ve telefona bu kadar para yatıracak bir insan iyice araştırır öyle alır.




  • hocam ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş
  • Ellerinize sağlık.Teşekkürler, çok güzel bi karşılaştırma olmuş
  • Ben teşekkür ederim arkadaşlar, bir faydam dokunduysa ne mutlu bana.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.