Şimdi Ara

Devlet Yüksek Lisans İçin Yurt Dışına Öğrenci Gönderiyor Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar devletin ( Yüksek Lisans için yurt dışına gönderme ) böyle bir desteği veya sınavı falan var mı acaba ?

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende bu konunun cevabını arıyorum burs verenler var ama devletin yardımını duymadım
  • Burs verenler geri donmen kosulu ile veriyor ve yuklu tazminati var devlet de herhangi istedigin bir imkan saglamiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suriyeliysen neden olmasın:)
  • YLSY bursunu bi' araştır derim. Basitçe açıklamak gerekirse devlet sana yüksek lisans veya doktora için burs veriyor. Bu burs öyle şakaya gelen bir burs değil, ülkeye göre değişiyor ancak temel olarak okul fiyatı + aylık 1500-2000 dolar diyebiliriz. Hatta dil bilmiyorsan dil kursuna da gönderiyor seni yurt dışına. Ancak tek şartı var, yurt dışında kaldığın sürenin iki katı süre ile burada gitmeden önce seçeceğin kurumda çalışman. Yan şöyle, diyelim Amerikada doktora yapmak istedin ve direk doktoraya başvurup kabul aldın, doktoranın süresi 4 sene sürüyor. Bitirip geldiğin zaman 8 sene o seçtiğin kurumda çalışman gerekiyor. Aslında işin de hazır sayılıyor. Bazı arkadaşlar dönmeyip orada kalmayı tercih ediyor bu sefer de senin içni ödedikleri tüm parayı, yani okul + aylık parayı senden tahsil ediyorlar ancak bir anda hepsini değil. Aylık ödemeler ile alıyorlar senden geri ve ertelemesi falan var. Başvurmak için gereken tek şey ALES ve okul puanun olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar da yarı yarıya hesaplanıyor olması gerek, yani ALES puanının %50 si + okul bitirme notunun (4.00 üzerinden olan notunun 100 üzerine çevrilmiş hali) %50 si. Eleme sistemi de şu şekilde oluyor; bu ales + okul notundan elde ettiğin puan üzerinden sıralanıyorsunuz, diyelim sen bilgisayat mühendisliğinden bir yer seçmek istiyorsun, o zaman belirli kontejanlar oluyor diyelim 15 kişi. Bu kontejanların 3 katı kadar kişi mülakata cağrılıyor yani 45 kişi diyelim. Bu çağrılan 45 kişi az önce bahsettiğim puan ile sıralanan ilk 45 kişi oluyor. Mülakattan geçerseniz eğer bursu alıyorsunuz. Başarılı biri iseniz ve vizyonunuz geniş ise çok büyük ihtimalle seçilirsiniz zaten.

    Gideceğiniz okulu kendiniz seçip başvuruyorsunuz bu arada, istediğiniz okulu seçmekte özgürsünüz. Ben başvurmayı düşünüyordum fakat başka işlerden dolayı başvuramadım. Umarım sizler başvurursunuz ve olumlu sonuçlar alırsınız. Yolunuz açık olsun şimdiden :)

    Hahi dip not düşeyim burası çok önemli. Başvurunuzu yaparken size 2 kişinin kefil olması isteniyor ve kefil olma şartları biraz ağır. Örneğin normal sigorta emeklisi kefil olamıyor gibi durumlar vardı. Biraz araştırın daha sonradan moraliniz bozulmasın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.