Şimdi Ara

Devletin Vergi Almakta Israrcı Olması ve Ülkenin Geldiği Nokta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vergi ile kalkınmadığımız kesin hatta ülkenin geriye gittiği bile doğrudur örnek olarak dolar kuruna bakabilirsiniz. İnsanları köle gibi çalıştırarak ülkeyi abad edemezsiniz. Ülkenin gelir sistemi yeniden inşaa edilmelidir.




  • Niye ısrar ediyorsunuz. Bir vermiyorum, iki vermiyorum hala ısrar ediyor, ayıp  


    Şaka bir tarafa, eskiden gününde ödemek benim için bir prensip meselesiyken artık gecikme zamlarını heasaplayıp enflasyona yediriyorum. Böylece enflasyon vergisinin bir kısmını kurtarmış oluyorum.

  • Hiçbir halt yapmadan, üretim ve yüksek teknoloji gibi alanlara değer vermeden salt vergi tahsil ederek bir yere varamazsınız. ChatGPT'yi koy o da vergi toplar. Hatta daha etkin şekilde. Ama vatandaşa bir yararı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar işi biliyor. vergi veren %50nin altında kaldığı için abanıyorlar onlara .Ve sonuçta bir şekilde %51i buluyorlar.. Gelir vergisi ödemeyen: emekli, memur, asgari ücretli, basit usül esnaf buna sosyal yardım alan 10milyonu ekle .Şimdi işyeri açmak istesen basit usül yapılmaması için 40 takla atıyorlar ... Tabii bunun sonunda diğer kesime %40lara varan gelir vergisi , herkese ÖTV ,arabası olana ayrıca MTV , yol parası köprü parası olmadı %100lere varan enflasyon vergisi... Sonuçta iktidar %51i alıyorsa doğrusunu yapıyorsun biz yanlış düşünmüşüz demek düşüyor

  • Bizde vergi karşıtı bir hareket yok ki kim gelirse gelsin önceki ekonominin içine etmiş geçici olarak arttırmam lazım diyip kalıcı olrak vergileri arttıracak. Amerika koloniyken ingilizlere vergi vermemek için eyaletler birleşip çay partisi denen olayla ingilizlere saldırıyor olay amerikanın bağımsız olmasına kadar gidiyor. Amerikanın dincisi kilisenin parasını cemaat ödesin diye kendini parçalamış bizimkiler genelevden gelen vergilerle maybach’a biniyor. Sırf halkın vergi-düşmanlığı kaybolmasın diye amerikada hala önce maaşı alıp vergiyi sonra veriyorsun devletin ne kadar geçirdiğini hisset diye. Bizde devlet hala kutsal zorunlu askerlik kalksın mı diye sor hele askerliğini çoktan yapmışsa kalksın cevabı almana imkan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet fahiş vergilerini geri çekmediği müddetçe kaybedecek inşallah. Bir araba alıyorsan ikincisi devlete. Bir de yetmiyor yıllık vergiler çart curt. O da yetmiyor paranı batırdı. Araba alsan bile olası bir tamir gerektiğinde pahalıya mal oluyor.


    Yani bu ülkede düzen bu mu olmalı. Kademeli vergi olmalı her şey de. Gıda’da dahil. Bende %1 alıyorsan zenginden %5 al. Pahalı bir şeyse benden %10 alıyorsa zenginden %20 al. %30 alıyorsan %60 al. Ama herkesten %100 alma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.