Şimdi Ara

DEVRE MÜLK TATİLLER VE RCİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
86.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: düşperest

    14 günlük süre var caymak için. 14 gün içinde ihtarname çekilmeli. biz 4. gün çektik ihtarnameyi. ama ellerinde senetler de var. caymam halinde 5000 tl ödemeyi kabul ediyorum diye kağıt bile imzalatmışlar. ama bir değeri yok böyle bir şeye hakları da yok. hukuken geçersiz yani. senetleri 300 tl karşılığında aldık. normalde vermiyorlar 3000 -5000 den aşağı.çok insanı mağdur ediyorlar. adliyeye tüketici mahkemesine başvurmak gerekiyor. avukattan yardım almadan da işin altından kalkmak zor gibi.

    Alıntıları Göster
    yakın zamanda bir telefon geldi çekilişle tatil kazandığımızı ve 2 saatlik bir tanıtım olacağını söylediler.
    tıpkı yukarıda örnekleri yazıldığı gibi.
    biz de atladık gittik.
    bize yemekli boğazda tur şeklinde en fazla 2 saat süreceği söylendi. yat a bir girdik bir sürü insan. ama yemeklik bir ortam yok. elimize bir form tutuşturuldu. sonra birileri geldi anlattı durdu. o kadar cazip konuşuyorlar ki neredeyse ikna olacaktık.
    sonra ara verdiğimiz vakit google dan bir aratayım dedim. bir sürü dolandırma haberleri. hemen pembe gözlükleri çıkarıp düşünmediğimizi söyledik. neredeyse yalvaracaklardı. 15 bin küsüre çıkardıkları fiyatı 10 bine kadar düşürdüler. daha da yardımcı oluruz gibi laflar.. zor kurtardık kendimizi.
    ayrıca 2 saat değil bildiğin 4 saat sürdü.




  • kadircan kullanıcısına yanıt
    iyice orayı kullananlardan görüş almak lazım. bazı devremülk ile satış yapan tatil yerleri devremülkü satmak yada kiralamak istediğinizde sıkıntı çıkarıyor satıştan pay falan istiyor.
    yada mesela devre mülkü aldınız o hafta işiniz çıktı gidemediniz yerinize bi akrabanızı falan gönderseniz bile vekil parası isteme gibi olaylar oluyor. yada o tatil yerindeki havuzu yada çeşitli aktiviteleri kullanmak için extra ücret istiyorlar. ihlas armutlu tatil köyü var devremülk sistemi oradan biliyorum bunları.
  • Bu devre tatil olayından uzak durun. İzmir seferihisarda teospa otelden devre tatil aldık önce rci üyesi olduklarını söylediler ancak 2 yıl sonra üyelikleri bitti şimdi otel tadilatta,satılacak vs diye müşteride kabul etmiyorlar teospa otel zedeler lütfen burdan bana ulaşın mahkeme vs neler yapacağımızı konuşalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    Bu devre tatil olayından uzak durun. İzmir seferihisarda teospa otelden devre tatil aldık önce rci üyesi olduklarını söylediler ancak 2 yıl sonra üyelikleri bitti şimdi otel tadilatta,satılacak vs diye müşteride kabul etmiyorlar teospa otel zedeler lütfen burdan bana ulaşın mahkeme vs neler yapacağımızı konuşalım
    Benim sözleşmemde aidat ödenmeyen yıllarda tatilden ve günübirlik kullanımdan faydalanılamaz , ayrıca 2 sene bakım aidatını ödemeyen üyelerimizin üyelikleri iptal olur diye yazıyor.
    Bu ödenmeyen yılların aidatları daha sonraları karşımıza çıkar mı__?
  • Devremülk nedir?

    Kişinin yılın belli zamanlarında tatil ve dinlenme amacıyla 7, 10 ve 15 günlük seçeneklerle satın aldığı mülk hakkına devremülk denilir. Devremülkte mülkün tamamını ve kullanımı değil yılın belirli dönemlerinde kullanım hakkını sahip alırsınız.

    Devremülkün en büyük avantajı satın aldığınız devremülkü ömür boyu seçtiğiniz tarihlerde ücretsiz olarak yararlanabilmenizdir.

    Devremülkünüzü kullanmadığınız dönemlerde kiraya verme hakkına sahipsiniz. Devremülkler tapulu olduğundan istediğiniz zaman devremülkünüzü satabilirsiniz.

    Devremülk değişim sisteminde haftalık değişim sistemi de söz konusudur. Devremülk değişim sistemine üye olarak kayıt yaptıranlar devremülklerinin kullanma dönemlerinde paylaşım havuzuna dahil olarak başka tesislerden de yararlanabilmektedirler. Devremülk değişim sistemi sayesinde kişiler her sene aynı yere değil, başka yerlere de gidebilmektedirler. Böylece devremülk sahipleri her yıl istedikleri zaman diliminde farklı yerler de tatillerini yapabilmektedirler.

    Birçok devremülk değişim firması vardır. Devremülk değişim ücreti tesisten tesise değişerek ortalama 150 ile 400 dolar arasındadır.

    Devremülk nasıl iptal edilir?

    Devremülk iptalini devremülk sözleşmesinin kurallarına göre yapılması gerekmektedir. Sözleşmede geçen; kişi tesisi gördükten sonra sözleşmeyi imzalamışsa ve daha sonra devremülkü beğenmediğini anlamışsa sözleşme iptalini yapabilmektedir. Sözleşme 10 gün içinde yasal olarak feshedilebilmektedir.

    Fakat alıcı devremülkü görmeden kapı da ya da dışarıda tanıtılarak karar verip aldıysa tesisi görüp beğenmediği takdirde sözleşme feshi için 7 günlük yasal süresi bulunmaktadır. Yasal sözleşme fesih süresini kaçıranlar devrmülk iptalini yapamazlar. Fakat kapıda görmeden satın alınan devremülk için Yargıtay’ ın emsal kararı bulunmaktadır. Buna göre sözleşme cayma süresi devremülkü satın alanın devremülkü gördüğü andan itibaren başlar şeklindedir.




  • Böyle yeni üyelikler doluşuyorsa aklıma ilk gelen şey: uzak durmak. Buram buram reklam kokuyor.
  • Aynı şekilde anne ve babamıda kandırmışlar, lüks otelde yemekler, peşlerinden ayrılmayan üniversiteli kızlar, psikolojik baskı derken ikna etmişler bizimkileri. Sonradan geldi akılları başlarına. Bugün arayıp sözleşmenin iptalini istiyoruz yoksa gerekli yerlere başvuracağız dedik kabul etmediler. Avukatla görüşmeye gidiyoruz.

    Ah orada olacaktımki...
    İnsanlarda onur,şeref gibi kavramlar kalmamış
    Uzak durun, samsunda sheraton denen lanet yerde yapıyorlar bu tanıtımları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 10 Temmuz 2017; 17:19:48 >
  • Arkadaşlar devremülk satmak isteyenlerin ilanlarını tarayıp iptal edebiliriz diyenler türedi internette.
    Özellikle googla amcaya devremülk iptali yazında devremulkiptali isimli siteler çıkıyor. Ben yazdım ve güven emlak adı altındaki siteyi buldum aradım. Avukat v.s. çok güzel konuşup ikna ediyorlar. Devremülk ünüzü iptal edicez derken 530 liram gitti. ses seda yok. Sizlerde kanmayın inanmayın arkadaşlar.
  • 12.06.2019 günü ne yazık ki bizde bu sisteme girdik. Şu an için cayma hakkımızı kullanarak çıkacağız. Ancak inş sıkıntı yaşamadan çıkarız ama sanmıyorum. Neyse şunu söyleyeyim size sakın söylediklerine inanmayın. Bizde sosyal medya da eşimin yaptığı yoruma dönerek ücretsiz tatil kazandınız ancak Yalova'daki 5 yıldızlı otelimize gelip 2 saatlik tanıtımımıza katilirsaniz aktiflesecek dediler. Ancak amaç sizi otele getirip bu tanıtım dedikleri hikayeye katılmanız. Çünkü tanıtım sonunda size devre tatil dedikleri bir zamanların devremülk sistemini satmaya çalışıyorlar. Öyle ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki inanın almayacak sadece katılıp ücretsiz tatili onaylayıp çıkacaktım ancak aldım neyse otele gittiğiniz de sizin yanınıza sorumlu bi kişi veriyorlar. Otelde olduğunuz sürece sizi biran yalnız bırakmıyor orada kimseyle konusturmuyorlar. Özellikle üyeler ile temas edemiyorsunuz hani nasıl memnun musun diye kimseye soramıyorsun. Fiyat ile alakalı hiç birşey söylemiyorlar önce ballandıra ballandıra anlatıyor senin ilgi alanlarını anlayıp onun üzerinden yürüyorlar. Biz yurtdışı sistemine ve bodrum otellerine kandık. En son fiyatı öğrendiğimiz de 45.000 TL gibi bi absürt bir fiyat verdiler kabulan etmedim sonra 29.000 TL ye indiler taksitlendirme yaptılar 60 ay kadar. Ödeme de kolaylık sağladılar bizde bizi düşünüyorlar sandık ancak son bomba 💣 daha gelmemiş kredi kartı var mı ya da kredi çekebilir misin diye sordular saf gibi var dedim sonra sözde sadece size özel 15.000 TL olur dediler tabi biz bu fiyatı duyunca kaçar mı misali olur dedik. Tabi bunu anlattıklarına binaen kabul ettik. Yalnız size düşünmek için fırsat vermiyorlar yarın cevap veririz desen yarın peşin fiyattan üye olabilirsiniz diyorlar. RCI denen sisteminde 2 yıllık aidatını ödüyorlar ömür boyu öderiz gibi birşey yazmıyor imzaladığınız sözleşme de imzalarken farketmedim bu maddeyi bu arada aldığımız devre tatil ömür boyu geçerli imiş sözde. Bugün araştırma yapınca şikayetleri falan görünce vazgeçtim. İnş çıkabilirim




  • Karaderili Grup şirketinin dolandırıcılık ihbarıdır. 12.06.2019 günü ne yazık ki bizde bu sisteme girdik. Şu an için cayma hakkımızı kullanarak çıkacağız. Ancak inş sıkıntı yaşamadan çıkarız ama sanmıyorum. Neyse şunu söyleyeyim size sakın söylediklerine inanmayın. Bizde sosyal medya da eşimin yaptığı yoruma dönerek ücretsiz tatil kazandınız ancak Yalova'daki 5 yıldızlı otelimize gelip 2 saatlik tanıtımımıza katilirsaniz aktiflesecek dediler. Ancak amaç sizi otele getirip bu tanıtım dedikleri hikayeye katılmanız. Çünkü tanıtım sonunda size devre tatil dedikleri bir zamanların devremülk sistemini satmaya çalışıyorlar. Öyle ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki inanın almayacak sadece katılıp ücretsiz tatili onaylayıp çıkacaktım ancak aldım neyse otele gittiğiniz de sizin yanınıza sorumlu bi kişi veriyorlar. Otelde olduğunuz sürece sizi biran yalnız bırakmıyor orada kimseyle konusturmuyorlar. Özellikle üyeler ile temas edemiyorsunuz hani nasıl memnun musun diye kimseye soramıyorsun. Fiyat ile alakalı hiç birşey söylemiyorlar önce ballandıra ballandıra anlatıyor senin ilgi alanlarını anlayıp onun üzerinden yürüyorlar. Biz yurtdışı sistemine ve bodrum otellerine kandık. En son fiyatı öğrendiğimiz de 45.000 TL gibi bi absürt bir fiyat verdiler kabulan etmedim sonra 29.000 TL ye indiler taksitlendirme yaptılar 60 ay kadar. Ödeme de kolaylık sağladılar bizde bizi düşünüyorlar sandık ancak son bomba 💣 daha gelmemiş kredi kartı var mı ya da kredi çekebilir misin diye sordular saf gibi var dedim sonra sözde sadece size özel 15.000 TL olur dediler tabi biz bu fiyatı duyunca kaçar mı misali olur dedik. Tabi bunu anlattıklarına binaen kabul ettik. Yalnız size düşünmek için fırsat vermiyorlar yarın cevap veririz desen yarın peşin fiyattan üye olabilirsiniz diyorlar. RCI denen sisteminde 2 yıllık aidatını ödüyorlar ömür boyu öderiz gibi birşey yazmıyor imzaladığınız sözleşme de imzalarken farketmedim bu maddeyi bu arada aldığımız devre tatil ömür boyu geçerli imiş sözde. Bugün araştırma yapınca şikayetleri falan görünce vazgeçtim. İnş çıkabilirim 18.06.2019 günü cayma hakkımı kullanmak için Yalova daki tesislerine gittim sorumlu müdür diye birine yönlendirildik adam neden çıkmak istiyorsunuz diye sordu bizde anlattıklarınız doğru çıkmadı ücretsiz tatil dediniz ücret istediniz dedik sonra neymiş bir bite yorgan yakiyormusuz diyor mudur bozuntusu. Neyse bizde size sebep göstermek zorunda değiliz cayma hakkımızı kullanacağız dedik burada bu yapılmıyor dedi. O zaman yapılan yere yönlendir dedik yapmıyor o zaman hukuki yoldan görüşürüz dedik. Çıktığımız gibi notere cayma hakkı ihtarnamesi çekmeye gittim. Çektim elimde resmi evrak var çok şükür yoksa süreyi uzatıp sizi haklarinizdan etmeye çalışıyorlar. Ayrıca termallere götürüp göstermeleri tanıtım değil size devre tatili sözde göstererek sattık demek için ve cayma hakkınızdan ve ileride açılacak davalardan kurtulmak için yapıyorlar. Çünkü cayma hakkı mesken görüldüğü an başlıyor uzaktan satışta bu böyle. Sakın bunlara uymayın. Pişman olursunuz.




  • kesinlikle katılıyorum söylediklerine . yurtdışı ve bodrum gibi yurtiçi 50 otel olanakları var dediler insana bu hoş geliyor ve kabul ediyor. bizlerde gitmeden içeriği bilmedimiz için internetten araştırma yapamıyoruz. bende noterden ihtar çekeceğim cayma hakkı için. ihtarname örneğini paylaşabilir misiniz acaba ? birde noter ücreti ne kadar
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    Sözleşme ile Notere gidip cayma hakkı için ihtarname çekmek istiyorum deyin, size yazıp veriyor sonra okuyup eklemek istediğin birşey varsa ekletip 155 tl ödeyip çekiyorsun. Ancak bu şerefsizler onuda kabul etmiyor bilgin olsun, ben şu an tüketici mahkemesine başvuracağım.
  • Çok çok eski bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu görüyorsunuz.Devremülk olaylarından ve bedava tatil gibi şeylere inanmayın.Devremülklerin %90 ında hile hurda dolandırıcılık olup %10 luk kısma bile bulaşsanız doğru dürüst hizmet alamazsınız devremülklerden telefonunuza mesaj geldiğinde direk silin kerizlenmeyin...
  • can alptekin C kullanıcısına yanıt
    Kac lira aldiniz reklam icin ?
  • bayramolgun kullanıcısına yanıt
    aslında tatili kullanacaksan güzel sistem çok araştırdım kullanlayı da düşündüm ama fiyat çok pahalı geldi ve bende kendim hazırlayıp ihtarname çektim. kanunda çok açık kabul etmezlerse tüketici mahkemesinde boşuna masraf öderler kendileri bilir.bugün teslim edilecek ihtarname bakalım ne olacak
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    Ben Tüm Tüketiciler Koruma Dernegi başkanı Mehmet Barak ile görüştüm sağolsun güzel bir dilekçe hazirladi. bu şerefsizlerin mahkemeye sunabilecek itirazlarınin her türlü cevabını yazmış. 9 Temmuz da başvuruyu yapacağım Allah muvaffak etsin inşallah bizi. Gazamız mübarek olsun.
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    Sistemi hakkıyla yapan varsa güzel ama bu Termal City denen yer nitelikli dolandırıcı. Yaptigim araştırmalar da bu şirket çalışanlarınin bir çoğu Kuşadası otelcilik şirketi ve eski şifa tur organizasyon şirketinin çalışanları. Bu şifa tur buranın eski adı yani sana bir ömür boyu diye sattığı hizmet kendilerini iflas gösterip isim değiştirince bitiyor. sözde yaptığın sözleşmede geçen yer olan killi orman mevkii termal belediyesine ait arazi. Herhangi bir yapı ruhsatı yok. Sözleşmeye yazdirdiklari gezdim gördüm aldim ibaresi geçersiz çünkü gezdiğin yer senin aldığın hizmet yeri değil. Tapu almadı isen daha kolay ama tapu alsan bile sadecee bu seve bile iptal ettirir. İnş paranı alırsın dostum inş bende alırım.
  • Sistemi hakkıyla yapan varsa güzel ama bu Termal City denen yer nitelikli dolandırıcı. Yaptigim araştırmalar da bu şirket çalışanlarınin bir çoğu Kuşadası otelcilik şirketi ve eski şifa tur organizasyon şirketinin çalışanları. Bu şifa tur buranın eski adı yani sana bir ömür boyu diye sattığı hizmet kendilerini iflas gösterip isim değiştirince bitiyor. sözde yaptığın sözleşmede geçen yer olan killi orman mevkii termal belediyesine ait arazi. Herhangi bir yapı ruhsatı yok. Sözleşmeye yazdirdiklari gezdim gördüm aldim ibaresi geçersiz çünkü gezdiğin yer senin aldığın hizmet yeri değil. Tapu almadı isen daha kolay ama tapu alsan bile sadecee bu seve bile iptal ettirir. İnş paranı alırsın dostum inş bende alırım.
  • bayramolgun kullanıcısına yanıt
    500 tl para verip çek imzaladım. Para kaybı çok değil ama iş uzarsa biraz miğde bulandıracak desene. 14 gün içinde iade yapmaları yasalara göre zorunlu. Bende ihtar çekerken güzel yazdım yönetmelik maddelerini dahil belirttim. Tüketici mahkemesine vereceğin dilekçeyi mi tüketici derneği hazırladı? Benimle paylaşabilir misiniz e mail göndersem.
    Dediğiniz gibi durum varsa iş kötü. Biz tapuyu alıyoruz ama bunlar şirket değiştirince burda yerin yok diyorlar yani. Killi orman mevkii ni bi araştırayım bende bakalım otelin olduğu yer mi orası neresi
  • Ulan herkese aynı senaryo adamlar titancılara döndü :))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.