Şimdi Ara

Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burada yetkili kişiler var anlaşılan. Bir motor aldım, ancak çalıştıramadım. 2V-3V ile çalışıyor,yaklaşık 80A çekiyor.Aslında 1s batarya için şöyle sürücüler var ;



    Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin...


    Ancak bunların da en iyisi 10A. Acaba bu esc'ye alternatif başka devre/sürücü/esc var mıdır ? Her yeri dolandım bulamadım. Esc ile motor arasına motor sürücü eklemeye çalıştım. Ancak onlarda en az 5v ile çalışıyor,olmadı. 2s esc'ler içinde 3v ile çalışan var. Onlar bir tur döndürüp akım kesiyor. İşin içinden çıkamadım. Motorları çalıştıramadığımdan proje öyle masada duruyor.





  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Lehim tabancası kalın bakır telin bükülmesi ile rahatlıkla çalışması devam ettirilmekte ve de şebekeye direk bağlı. ama kızdırma bujisi 12Volt ile ek gerilim ayarı istemekte ve de kimbilir kaç amper çekiyordur. Ayrıca bozulduğunda yenisini almak mecburi yeni bir bakır tel büküp takmak gibi değil.


    Diğer taraftan fiyatları 50-150 arasında gösteren birçok site var bu denli ucuz muymuş... Epey zaman önce bununla yapılan lehime denk gelmiştik yutubede ama sıcak hava tabancasına değil....


    Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin...Inventor 101youtube
    How to make hot air gun using glow plug How to DIY Home Made HowTo Hot air gun at home Homemade Hot air gun simple at home homemade hot air blower making hot air gun diy hot air gun Glow plug ideas Another glow plug project 👉how to make a foam cutter pen using glow plug https://youtu.be/2Zqr5k9mAuQ ⚠️ Warning! Do not try this at home, anything you try in this video is at your own risk be safe. Music YouTube audio library Inventor 101 #glow #plug#idea
    https://www.youtube.com/watch?t=592&v=VzmsNIsR1EI&feature=youtu.be




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Soğukken 10A civarı bir akım çeker. Isındıkça dirençleri artıığı için çektikleri akım düşer.

    Bu bujilerin çıkmaları oldukça ucuz fiyata alınabilir. Yıllık bakımlarda değiştiriyorlar, sökülenler genellikle hurdaya gidiyor. Bunlar değerlendirilebilir.

    Küçük araçlarda kullanılanlar 12V, kamyon, otobüs gibi araçlarda 24V olanları kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Mayıs 2023; 15:53:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Geç cevap adına özür dilerim, iş güç ancak ... Evet tek parça 1 mm sac rulo haline getirilmiş tuvalet kağıdı veya şerit metre örneği vereyim.

  • """""

    Selam.


    2004 clio sembol elektronik tesisat.

    hararet 99 c yi görünce 1 nolu fan rölesine bilgi gitmiyor.

    fakat aynı anda klimayı açınca 1 nolu fan rölesine bilgi gidiyor.

    bilgisi olan varmı ???

    """"""

    Sayın @Emin-Firtina


    Klima radyatör fan vb aynı sırada bulunduğundan takılma vb akla gelmekte. Eğer fan çalışmıyor diye bilgi gitmiyor sanılıyorsa fanın kablolarında elektrik olup olmadığına bakılabilir o esnada.


    Beyin ile mi kontrol ediliyor ?https://forum.donanimhaber.com/devre-talep-ne-lazimsa-isteyelim-bilenler-yardim-etsin--155825184

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Sağolun, evet beyin ile kontrol ediliyor. hararet göstergesi normal fakat 1 nolu röleye fan aç bilgisi gitmiyor.

    aynı hatta klima acınca 1 nolu roleye fan aç bilgisi gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

    ACaba röleye bilgi gitmiyor mu yoksa röle çekmiyor ya da fan çalışamıyor mu? Röle bobin uçları mı kontrol edildi ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    röle fan sağlam, klimada açilıyor, hararette açılmıyor.

    aklıma hararet sensörü geldi, 3 kablolu.

    belkide birisi bilgi, digeri 1. kademe diğeride 2. kademedir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Düşük voltaj yüksek akım sürücü bulunmuyor evet.

    Esc kullandığınız için hız kontrolü yapacağınız anlaşılıyor,

    IRLB3034 gibi bir mosfet ile hız kontrolü yapabilirsiniz.


    Yön kontrolü de gerekiyorsa, o mosfetten 3 tane daha

    veya o akımlara dayanabilen 1 veya 2 röle gerekecek.

  • limbesh kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Dediğinizi denemiştim, ancak şöyle bir sorun olmuştu. Pot'u çevirince, mesela ; %95 seviyesine getirince motor dönmeye başlıyor. Mesela pot %50 seviyesinde iken motordan ses geliyor ama dönmüyor. Aynı devreyi, klasik 1amper çeken 130 motorlarla deniyorum, gayet güzel çalışıyor. Pot'un her bir derecesinde hız artıyor/yavaşlıyor. Farklı mosfetlerle,farklı pot'larla denedim. Sonuç hep aynı.


    Bugün öğrendim ki ; bunun için pmw motor sürücü gerekiyormuş. Düşük voltajla çalışan tek pmw motor sürücü ; l298n mini. O da en fazla 2.5amper. Denedim, anında duman oldu zaten : ) Aslında eksik bilgi vermiş gibi oldum,kusura bakmayın. Motorlar 6 tane var. Her biri 2v ile çalışıyor. Her biri 15A çekiyor. Zaten en fazla 10a ölçebildim. 6 motor 80a ediyor. 15a benim tahminim,çünkü önceden 1s 10A esc alıp denemiştim. O da duman oldu. Hepsini birden geçtim artık ; sadece 1 motoru çalıştırabilsem yeter. O bile olmuyor yaw.





  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin...  "Hop hemşerim şöyle bir dur bakalım"Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin... 

    Bin çeşit mosfet var, size lazım olan tip mosfet zaten az bulunanlardan (çok düşük volt, çok yüksek amper ).

    Evet pwm kullanmak çok daha mantıklı.


    İlk adım olarak >Şu mosfeti< satın alacaksınız gibi görünüyor.

    Uygun şartlarda anlık 1300 ampere, sürekli 190 ampere dayanıyormuş IRLB3034.


    Siz bunu uzaktan kumanda ile mi kontrol edeceksiniz, yanından mı ?

    Elinizde, kullanabileceğiniz arduino vs var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 13 Haziran 2023; 19:26:38 >




  • limbesh kullanıcısına yanıt

    Açıkçası elektronik bilgim hiç yok hocam. Mosfeti düne kadar bilmiyordum. Gerçi şimdi de bilmiyorum : ) Devrelerden (Yazıcı,şarj aleti,ses sistemi vs.) sökmüştüm, bir tanesi 65A diye hatırlıyorum. Arduino bilmiyorum, ekipmanım da yok. Aracı uzaktan kontrol edeceğim, evet. Rc kumanda ve esc mevcut. Şimdilik en uygun pmw motor sürücü gibi geliyor. Bakalım aliexpress'e sadece pwm yazdım,arama genişledi. İçlerinden biri denk gelebilir bakıyorum tek tek.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Büyük boy bir rc araç mı yapıyorsun ?

  • limbesh kullanıcısına yanıt

    Araç çok hocam : ) 10kg'lık da var, 500gram da. Amaç ; motoru bunlar üzerinde deneyip, verimliliğini test edip, videoya almak. Herkes yapmış bu v6 tipli dc motoru. Ancak araç üstünde deneyen yok. Merak ettim ben de. Tepki olarak yapıyorum yani : ) Olmadı bir butona takıp, hız kontrolü olmadan, direk güç verip kontrol sağlayacağım. Bu 2v-3v motorlardan birkaç çeşit almıştım. 4A çekenleri de var. Olmadı onlarla yapacağım. Onlar l298n mini ile sürülebiliyor. Sürücü baya ısınıyor tabii. Ancak kısa süreli sürüş mümkün.


    -düzenleme-


    Bu gibi bir motor yapma peşindeyim ;


    https://www.youtube.com/watch?v=r2C6fH6X760


    Bu arkadaşın motorları 10k rpm. 1/4 dişli takmış. Böyle seri bağlı motorlarda güç sorunu olmuyor tabii ama, hız sıkıntısı var. Zaten güçlü motor alternatifi çok. Mesele hız. Ben 90k rpm olanlarını almıştım. Ölçtüm, değerler doğru. Yapabilirsem baya hızlı bir araç olacak bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amphitritel -- 14 Haziran 2023; 1:44:27 >




  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    V şekli ve kayışların en ufak bir artısı yok ama güzel görünüyor tabi.

  • Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin...CHAND MOBILESyoutube
    World's Cheapest Soldering Station YIHUA 936 SOLDRING IRON https://youtu.be/huEkt9Nqnqc 7-SEGMENT LED DISPLAY BASED SOLDRING IRON https://youtu.be/R2ntEpccLqk RESISTENCE COLOUR CODE https://youtu.be/ChnXewlthVg AMS1117 DEATAILS https://youtu.be/CpsiydsQAo0 5V TO 3.3V DC CONVERTER https://youtu.be/CpsiydsQAo0 T12 ERROR FAULT FIXING FIRMWARE https://youtu.be/2hioui057TA PARTS LIST 2X 220UF 2V CAPACITOR 1X 47UF 35V CAPACITOR 1X B5K VOLUME CONTROLL 2X 150 OHM 1WATT RESISTANCE 2X 5K OR 2.2K VERIABLE potentiometer 1X TRIAC BT136 1X TRIAC BT131 1X 474PF OR 684PF 1X 104PF 1X LM358 CMD IC 3X 470 OHM RESISTOR 1/4W 3X 10K RESISTOR 1/4W 1X 2.2K OHM RESISTOR 1/4W 1X 51K RESISTOR 1/4W 2X 100 OHM RESISTOR 1/4W 1X LED 5MM ANY COLOUR 1X 1N4007 DIODE 1X 1N4737 DIODE OR 15 VOLT 1WATT ZENER 1X CANNON CONNECTOR 5PIN MALE HOW TO MAKE ISP ADOPTER https://youtu.be/t5V_uFKzUSQ HOW TO MAKE A 3 AMPERE CELLPHONE CHARGER FOR BIKE https://youtu.be/RiD7QbuRRSw NOKIA KEYPAD SOLUTION https://youtu.be/xa1egVVW8zA NOKIA MIKE LOW VOICE SOLUTION https://youtu.be/jtsFoadItKg HOW TO USE USB JIG FOR FLASHING https://youtu.be/TTCiRL9p0es MAGIC WINDOWS USE IT WITHOUT INSTALL https://youtu.be/A73g4MWqNXc MAKE AND RESTORE WINDOWS BACKEUP WITH ALL DRIVERS https://youtu.be/a8IwOnQimlM HOW TO MAKE A BENCH POWER SUPPLY https://youtu.be/JEoiLMuUFcE REMOVE PASSWORD FROM WINDOWS https://youtu.be/ywGWYI2RIwQ MAKE BOOTABLE USB USING ANDROID SMART PHONE https://youtu.be/Au-lrEzKM8o RECOVER A DEAD ARDUINO https://youtu.be/CKH4aHXCItk FIX USB DEVICE NOT RECOGNIZED https://youtu.be/GIyQxquviRA MAKE A HIGH SPEED ISP ADOPTER https://youtu.be/G9hXTxfALkM RESISTANCE COLOUR CODE https://youtu.be/ChnXewlthVg ATMEGA8 SOLDRING IRON https://youtu.be/R2ntEpccLqk AMS1117 USAGE INFO https://youtu.be/CpsiydsQAo0 BIOS PROGRAMMING https://youtu.be/109JSaPqfhw 936 SOLDING IRON 907 SOLDRING IRON CONTROLLER https://youtu.be/huEkt9Nqnqc PCB LAYOUT DOWNLOAD https://mega.nz/file/ShsniaJI#FvAvvaJ2Lolv4Cr_UI7127BawtmjHeJ9Hw77qwMrt9A CONTACT https://web.facebook.com/raoilyas.chand https://web.facebook.com/groups/537531790319894/
    https://www.youtube.com/watch?v=1NbQ_vbDlyE

    Video altında pcb linkleri mevcut

  • Konu "c". C programı. BU sebeple @rafet32 @ipli jeton ve yazmadığımız tüm uzmanlarımız davetli.

    Malum bilip de unutan ya da kısmen bilip çabuk anlayan kişilere hızlı anlatımlar lazım. Acaba C programının en uzun en karmaşık hem de her unsuru ihtiva eden bir örneğini bölümde yazıp anlatsak tartışsak faydalı olur mu ?


    Öyle herşeyi ama hep herşeyi içinde barındıran ir örnek zor olabilir. Ama en karmaşık en zor olanı koyup anlatmaya başlayabilir üstadları. Bu sayede bilenler çok hızlı anlayabilir. Direk püf noktaları ve inceliklerinin söylenip uzun uzadıya kitap gibi anlatılmayan kısa özet.


    Ne dersiniz ?

  • Öneriniz ve düşünceniz için teşekkürler ama (amadan sonra gelecek olan açıklamalar genelde olumsuzluk belirtir, bu kural burada da geçerliDevre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin... ); Bu isteklerinizi forum ortamında, hele birde yazarak yapmak çok çok zor :( Elektronik bölümü olduğu için microdenetleyiciler ile bağlantılı kodlama da bunu yapmak daha da zor. Çünkü kodların bir kısmı doğal olarak ilglli mcu nun hardware özelliklerine, mimarisine veya dış dünyadaki sensör / modül gibi bir şeye dayanıyor. Bu noktada artık konu c olmaktan çıkıp hardware ve elektronik bilgisine giriyor, işin sadece programlama kısmını anlatmak anlamsız veya verimsiz hale geliyor.


    Çok fazla mcu üreticisi var, çok farklı geliştirme ortamları var, gönül ister ama bilmezki imkansızı ister Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin... 


    Diğer bir husus karmaşık projeler genelde tek bir c dosyasından oluşmaz. Herbiri binlerce satır içeren onlarca kendi yazdığınız farklı dosya, dışarıdan kullandığınız tonlarca kütüphane olabiliyor. Bunları DH nin teknik altyapısı altında sunmaya çalışmak (malum hala bu bölümde kod ekleme özelliği yok, iki satır kod eklemek için kulağımızı tersden gösteriyoruz) için biraz deli olmak gerekiyor Devre Talep... Ne lazımsa isteyelim bilenler yardım etsin... 


    Bu tarz sunumların mekani malumunuz github. Soru bazlı ve bildiğim platformlardan olduğu sürece zaten cevap vermeye çalışıyorum.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.