Şimdi Ara

Devrim erken başladı: Google, güneş pilleriyle çalışan cihaz geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devrim erken başladı: Google, güneş pilleriyle çalışan cihaz geliştiriyor
    Google, dünyanın en güçlü iç mekan güneş pilleriyle çalışacak yeni bir tüketici ürünü geliştirmek üzere düşük ışıklı, iç mekan güneş pili teknolojisinde lider şirket Ambient Photonics ile işbirliği yaptı CES 2024'te duyurulan yeni cihaz, herhangi bir ışık kaynağını elektriğe dönüştürerek onu sürdürülebilir, pilsiz ve bağlantılı bir cihaz haline getiriyor. Ambient Photonics ürünü, rakiplerinden çok daha verimli bir cihaz. Google ortaklığı ise hızlı bir devrim başlatabilir.



    Google, devrimi hızlandırabilir



    Google, Ambient’in yeni devrimsel güneş pillerini hangi cihazlarda kullanacağını açıklamadı ancak ürün 2024 yılına çıkacak. Ancak en nihayetinde Google’ın iç mekanlardaki ürün gamı belli. Dolayısıyla firma, yeni teknoloji akıllı hoparlörü, akıllı ekranları, kapı zilleri veya kendi başına çalışan WIFI yönlendiricilerinde kullanabilir. Ambient’in güneş pilleriyle bu ürünleri şarja takma veya pillerini değiştirme gibi bir ihtiyaçlar ortadan kaldırılabilir.



    Devrim erken başladı: Google, güneş pilleriyle çalışan cihaz geliştiriyor
    Ambient Photonics'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Bates Marshall, ortaklıktan ve üründen duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi: "Ambient Photonics, çığır açan düşük ışıklı, iç mekan güneş pili teknolojimizden tam olarak yararlanan türünün ilk örneği olan bu üründe Google ile birlikte çalışmaktan büyük heyecan duyuyor.”



    Ambient’in yeni çözümü ışığı her iki tarafından da enerjiye dönüştürebiliyor. Bu, cihazın daha fazla enerji üretebileceği, hücre verimliliğini artırabileceği ve daha güçlü elektronikler sağlayabileceği anlamına geliyor. Ambient çift yüzeyli güneş pilinin ön tarafı, Ambient hücrelerinin bilinen gücünün %100'ünü sağlarken, arka tarafı ön taraftaki enerjinin en az %50'sini sağlıyor. Daha fazla detayı hemen alttaki haberimizden öğrenebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Devrim niteliğindeki iç mekan güneş enerjisi teknolojisi tanıtıldı



    Bu teknoloji, geleneksel olarak pille çalışan birçok ticari ve tüketici ürününün tasarlanma ve üretilme biçiminde tamamen devrim yaratma potansiyeline sahip. Ambient Photonics, iki yüzeyli güneş pillerinin yeni devrimsel moleküller sayesinde en loş koşullarda bile rakip çözümlerden 3 kata kadar daha fazla güç sunabileceğini iddia ediyor.




    Kaynak:https://ambientphotonics.com/press-release/ambient-collaborates-with-google-solar-powered-device







  • Yine pil haberi 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sürekli şarj gerektiren ama güneş altında olmayan aletler için kullanışlı. Bununla kablosuz modem de yaparsın, Bluetooth hoparlör de. Evde dursa bile sürekli şarj olur pili hiç bitmez. Ama asıl bomba herhalde akıllı saatler için olur, oh mis gibi şarjları hep dolu olur (veya en azından çok daha geç biter).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilini değişmeye üşendiğim evdeki hesap makinesinde yıllardır kullanıyorum.

  • Ucuz olsunda herşeye koysunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonsuz enerji paradoksu. Yanına LED bağlar sonsuza kadar şarj ederim.

    Peki karbon ayak izini soran var mı? Yok.

    Google cebine para girmeden bir işe yatırım yapmaz. Hiçbir büyük şirket ayağına sıkmaz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.