Şimdi Ara

Dfi Lanparty LTx48 kullanıcıları yardımcı olurmusunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: turani07 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce almış olduğum DFI Lanparty JR P45-T2RS sanırsam kargodan kaynaklanan bir hasardan dolayı kullanmak nasip olmamıştı servise gitti geldi.daha sonra isterseniz farkını öderseniz DFI Lanparty LT X48-T2R verelim size dediler.olur dedik aldık.Evet kart oldukça güzel bir kart.JRp45 in servisten gelene kadar geçici olarak emanet asrock g41m-s kullanıyordum.performansı tartışılmaz asrock a göre.Ancak şöyle bir sorunum var iyi güzel hoş bütün donanım gayet güzel çalışıyor.Ancak işlemci bana fazla ısınıyormuş gibi geliyor sanki.çünkü everest ile sıcaklığa bakıyorum şu anda 68 derece. açık olan ise sadece ventrillo ve knight online.67-75 arasında gidip geliyor sıcaklık .işlemcide sorun var desek aynı donanımı bir kaç sefer asrock a sonra tekrar dfi ye taktım.asrockta 48 i geçmedi sıcaklıklar.ama dfi yi takınca ısınıyor.termal macunu da yeniledim.hala aynı değişen bir şey yok.sormak istediğim konu şu.daha önce bir yerde okumuştum forumda x38 di sanırım test eden bir arkadaş sıcaklıkları 10 derece fazla gösterdiğini tespit ettiğini söylüyordu.Bunda da öyle bir şey mi var yoksa fanımı değiştirmeliyim ne dersiniz arkadaşlar.kartı kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    Donanım: İntel e7500 ---- Powercolor Hd 5870---- kingston hyperx 2x2 dual 1066 mhz clh( 8500/K2/D2/4G)----anakart DFI Lanparty LT X48-T2R----
    Huntkey 700watt psu ---- seagate 1tb 32 mb cache hdd---Lg dvd-rw.

    ayrıca bu anakartla kington cl5 leri 1066 mhz de çalıştırabilen arkadaşlar da yardımcı olurlarda sevinirim.İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Not: Overclock yapılmadı hiç bir şekilde.







  • arkadaşlar yokmu yardım edebilecek ?
  • Anakartın biosu'undan kontrol etmen de fayda var sıcaklıkları, birde bios versiyonuna bak eski olabilir update yapman gerekebilir.

    Termal macun ise hemen etkisini göstermez en az 1 gün kullanman lazım ve ne çok ne de az orta seviye de sürmen lazım macunu, fazlası da zararlı oluyor...

    Soğutucu montajını da kontrol etmen de fayda var, fanın ayakları tam oturmamış olabilir vs.

    İşlemciyi meşgul eden uygulamalar olabilir " görev yöneticisi "nden bakmanı öneririm...

    Belleklere gelince de sanırım 2.2v ile çalıyor, zamanlamaları da CL/5-5-5-15 şeklinde olmalı, manuel olarak ayarlayıp 1066mhz'i girip timing ve beraberinde voltajını da girerek kayıt edip çıkman lazım bunu denedin mi ?
  • Ya dostum o işlemcinin o sıcaklıkta çalışması pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Bende x38 lanparty var. işlemci e5300 3,5 Ghz de yükte 45 derece oluyor işlemci. Belki bios update sorunu olabilir.
  • valla arkadaşlar şu anda 71 derece banada mantıklı gelmiyor anakart performan olarak çok güzel ama işlemcinin bukadar ısınması canımı sıkıyor. evet LEON-X hocam biostan da kontrol ettim sıcaklıkları aynı değişen bir şey yok.zamanlamaları ayarlıyorum aynı şekilde voltajı veriyorum yeniden başlatıyorum makine rem hatası veriyor c1 dıttt sesi.fan montajını da kontrol ettim bütün bacaklar tam olarak oturmuş durumda yerinden kıpırdamıyor bile kontrol ettim dört tarafından da bios uptade sizce sorunu çözermiki ne dersiniz.valla zaten forumda soğutucu aramaya başladım bile eğer bu anakarttan kullanan arkadsaşlar varsa lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.bakalım terman macun etkisini gösterince bir değişiklik olacakmı görev yöneticisinde işlemciyi meşkul eden bişi de yok halbuki kullandığım açtığım dosyalar kis 2010 ve çalışması gereken sistem dosyaları. e7500 işlemciye 4,6 4 gb cl5 remlerde 6,5 puan verdi buna bile bir anlam veremedim bios updatelerin hepsini yapsammıki acaba ?




  • bu anakart ı kullanan pek yok galiba ses çıkmadı hala şansımızı büyük bir soğutucu alıp denesek mi acab diyorum
  • dostum eğer deneme şansın varsa aynı işlemciyi başka anakartta dene. Bir de kendi anakartında başka işlemci dene böylece sorun açığa çıkar. Sonrasında çözüm bulmak daha kolay olur
  • valla hocam boşta asrock g41ms var ona takıyorum işlemciyi ısınma olayı onda yok yük altında stok fan ile 48 gördüm en fazla.ama dfi ye takınca aynı işlemci ve fanı 75 e kadar gördüm sıcaklığın artışını. işlemcide sorun olsa yada fanda asrockta da ısınırdı ama dfi ye takınca ısınıyor.dfi yi update yapsam mı acaba bios unu.ozaman sorunun çözülme imkanı olurmu diye düşünüyorum
  • yada bios update yaptıktan sonra birde sağlam büyükçe bir soğutucumu alsam ne yapsam diyorum.forumda arıyorum şu anda dolaşıyorum güzel bir soğutucu bulmak için ama.varsa sağlam bir soğutucu tavsiye edebilirmisiniz.gerçekten işini tam anlamıyla yapan güzel bir soğutma sağlayan bir fan parasını hakedecek bir ürün olmalı.artık bios update ile de olmaz ise eğer yapacak tek şey kalıyor soğutucu almak
  • işe bak ya bios update yapayım dedik olmuyor exe ye tılıyoruz floppy drive istiyor ne işsse bende floppy yok ki :S varmı bir bilgisi olan arkadaşlar ?
  • sanırım kimsenin bir fikri yok.bios update de yapamıyoruz yine de araştırma yapmaya devam ve en iyisi sağlam bir soğutucu bulup yarın hemen siparişini vermek lazım artık belki bir çözüm olur.yardımlarından dolayı ve konuya göz atan herkese teşekürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turani07 -- 12 Nisan 2010; 2:14:55 >
  • Windows üzerinden yapabilirsin veya usb disk yardımıyla floppy'e gerek yok forumda araştır daha önceden bi arkadaşa nasıl yapabilceğini anlatmıştım.
    Sıcaklık için ise bios'ta PC Health Status'e girip ordaki Adjust CPU Temp'in defaultta olduğundan emin ol ayrıca yine PC Health Status'teki CPUFan Fully ON if CPUTemp ve CPUFan Turn OFF if CPUTemp'i 25C ayarla böylece işlemci fanın max devirde döner.
    Eğer bunlar sorununu halletmezlerse işlemcini önce Asrock'a daha sonra DFI'a takıp ikisinin arasındaki voltaj farklarını gözlemleyip bildirebilirmisin? (Öncelikli olarak ikisininde bios'tan resimlerini çek daha sonrada everest'ten bak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 12 Nisan 2010; 2:18:56 >
  • peki hocam şimdi bunları bir kontrol edeyim artık yarın hem yeni bir soğutucu siparişi vereyim hemde anakartları tekrar değiştirip bir kontrol ederim.ancak window üzerinden update yapamıyorum.insert floopy to write diyor tamam diyorum the current image format is not supported by the disk drive hatası veriyor işletim sisteminden de kaynaklanıyor olabilirmi acaba diye düşünüyorum ( win 7 ultimate x64) bakalım biostan söylediklerini kontrol edip bir uygulayayım sonucu yazarım birazdan.
  • Windowsla alakalı olabilirde sen en sağlıklısı olan USB yönetmiyle flash'la bios'unu hem daha basit hem daha güvenilir.
  • skid_row hocam dediklerinizi yaptım bios update yapmadım henüz daha asrockta sıcaklık 35 derece boşta cpu fan speed 2000 rpm vcore voltage 1,296 v , dfi de açılış sıcaklığı 45 derece şu anda az yük altına soktum direk 68 oldu dfi de woltage auto da 1,2825 vcore 1,21 vdram 1,88v bios değerleri bunlar ne dersiniz neden dfi de işlemci ısınıyorda asrock un bu anakart yanında işlemci ısısı daha az.asrock dfi ye göre çok daha yavaş bir anakart. ne dersiniz ben başka bir soğutucu alsam ne kadar etkisi olur performansa ve soğutmaya daha overclock yapmadan bukadar ısınıyor işlemci yapsak nerelere çıkacak alah bilir. ne dersiniz bios update yapınca bir değişiklik olurmu hadi soğutucu alalım diyorumda bunun kuzey köprüsü soğutucusu biraz büyükçe ona göre bir soğutucu seçmek lazım buna uyan güzel bir cpu soğutucusu hangi marka ve model olabilir. hala anlamadım şunları bir çözebilsem rahatlayacamda neyse bakalım allah yardımcımız olsun yardımlarını ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.




  • Voltaj normal duruyor. DFI'da fan 2000rpm'de dönüyor değilmi?
  • ing. varsa bu forumdan yararlanmanı öneririm.Benim epey bi sorunumu çözdüler.

    http://csd.dficlub.org/forum/forumdisplay.php?s=eb506b9ea073c99878dcb3b991aafccd&f=49

    flash tan bios update için:

    http://tw.dficlub.com/tw/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1837&forum=27&post_id=6679#forumpost6679

    ayrıca @skid_row un bios update ile ilgili konusu da bu forumda mevcut.




  • skid_row un yardımlarıyla bios update yaptık ancak işlemcinin ısınma sorunu hala devam ediyor şu anda sadece firefox açıkken ki sıcaklık değeri çekirdek 1 40 çekirdek 2 39 cpu 46 derece. varmı arkadaşlar başka önerisi olan ısınma sorunu olduğu gibi hala devam ediyor işlemcinin.yoksa anakart ın ısı sensörleri fazlamı okuyor sıcaklıkları yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.soğutucı çözüm olur diyorsanız ( şu anda stok fan var) LP LT X48 kuzey köprüsü biraz büyükçe buna tavsiye edeceğiniz bir soğutucu varmı marka ve model.
  • Dfi anakartla başka bir işlemci denediniz mi hocam ?
  • başka bir işlemci denem lütksüm yok elimde tek işlemci var ama dfi dışında farklı bir anakart var asrock canımızı sıkan ve kafamızı karıştıran da buya işte asrocta işlemci sıcaklı bir çok şey açtım aynı anda ve zorladım bayağa 50 dedi max ama dfi de 40 la başlıyor sıcaklık onun sebebini çözemedik hangi anakart sorunlu dfi mi asrock mu ikisinin birinin sensörlerinde sorunmu var anlamadım ki işlemcide sorun desek işlemci neden birinde ısınırken diğerinde ısınmıyor.düşündürücü bir konu hala araştırmaya ve yardımcı olan arkadaşlarında fikirlerini denemeye devam ediyorum.bakalımbir sonuca ulaşabilcekmiyiz hayırlısıyla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.