Şimdi Ara

dfi lanparty ut p35-T2R ve q6600 g0 sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • değiştirmediğin tek psu kalmış sanırım..onu da denemende fayda var..
  • yok yok değiştirmediğim hiçbirşey kalmadı.. tagan 480 vardı, şimdi high power 1000 lik var. Ekran kartı olarakta ati 1800gto, 8600gt, ve şuanda da ati 4850 var, ram olarakta ocz 2*2 1066mhz taktım, kingston tek 1gb 800mhz ram taktım.. hdd olarak samsung, seaget ve raptor taktım banamısın demiyor hala aynı sorun hala aynı sorun.. pc nin açılış hızı 10dk filan bu kadar kasması doğalmıdır. bir sürü para verip rezil olmak böle bişey olsa gerek... Bütün parçaları taktığımda sıfırdan format attım denedim..
  • Sayın Sezmel,

    Anakartınızda bir üretici hatası var gibi görünüyor.
    Satıcınıza başvurmanızı tavsiye ederiz.

    Saygılarımızla,
    Teknobull
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezmel

    yok yok değiştirmediğim hiçbirşey kalmadı.. tagan 480 vardı, şimdi high power 1000 lik var. Ekran kartı olarakta ati 1800gto, 8600gt, ve şuanda da ati 4850 var, ram olarakta ocz 2*2 1066mhz taktım, kingston tek 1gb 800mhz ram taktım.. hdd olarak samsung, seaget ve raptor taktım banamısın demiyor hala aynı sorun hala aynı sorun.. pc nin açılış hızı 10dk filan bu kadar kasması doğalmıdır. bir sürü para verip rezil olmak böle bişey olsa gerek... Bütün parçaları taktığımda sıfırdan format attım denedim..

    Öncelikle geçmiş olsun..
    Değişmeyen anakart ve cpu kalmış.. Önce başka bir cpu ile deneyin eğer sorun verirse
    anakartı değişmen gerekecek.
    Bu gibi sorunların insanı nasıl çileden çıkardığı çok iyi bilirim,Titizlike parçaları toplarsın
    artık iyi bir sisteme sahip oldum dediğin anda beyninden vurulmuşa dönersin.
    İnşl en kısa zamanda sorunu çözersin.




  • kafayı kırdım artık.. yarın sabah erkenden ASUS P5Q-E P45/LGA775/PCI-E/DDR2 anakart alıyorum sorun düzelirse size yazarım eğer düzelmese bütün parçaları toplayıp sobada yakmaya karar verdim.. bir insana bu kadar zulüm yeterli.. :D
  • Hocam biosu değiştirmenizi tavsiye ederim bazı bioslar p35 kartlarda Q serisinde ve 45 nm core2duo larda sorun yapıyordu.Misal olarak benim anakartım ilk başta 3.2 yi geçmedi e5200de(e8500e0 ile 590fsb+4.78 sıvı gördü) bios değişiminden sonra e5200de biraz olsun düzeldi şu anda 3.8e kadar çıktım engelleyen hiçbirşey yok ama daha ileriye anakart yüzünden gidemedi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burak9006

    Hocam biosu değiştirmenizi tavsiye ederim bazı bioslar p35 kartlarda Q serisinde ve 45 nm core2duo larda sorun yapıyordu.Misal olarak benim anakartım ilk başta 3.2 yi geçmedi e5200de(e8500e0 ile 590fsb+4.78 sıvı gördü) bios değişiminden sonra e5200de biraz olsun düzeldi şu anda 3.8e kadar çıktım engelleyen hiçbirşey yok ama daha ileriye anakart yüzünden gidemedi.

    hocam en son biosu kullanıyorum.. ben yinede ne olursa olsun değiştircem.. içimde kalmasın.
  • evet arkadaşlar asus yüzümü kara çıkarmadı ve sorun düzeldi tahmin ettiğim gibi sorun borddan çıktı... şuan kngiht da wow da yağ gibi çalışıyor makina kendine geldi sonunda. yardım eden arkadaşlara teşekkürler. artık bu dfi'ında bi garantiye gitmesi şart oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezmel

    evet arkadaşlar asus yüzümü kara çıkarmadı ve sorun düzeldi tahmin ettiğim gibi sorun borddan çıktı... şuan kngiht da wow da yağ gibi çalışıyor makina kendine geldi sonunda. yardım eden arkadaşlara teşekkürler. artık bu dfi'ında bi garantiye gitmesi şart oldu.


    Sorunu çözdüğüne sevindim,Sistemini güle güle kullan
  • sorunu çözdüm çözmesine ama burnumda da gelmedi değil. denemediğim varyasyon kalmamıştı. DFİ garantiye yollucam ama nerden aldığımı unuttum ve faturayıda bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezmel

    sorunu çözdüm çözmesine ama burnumda da gelmedi değil. denemediğim varyasyon kalmamıştı. DFİ garantiye yollucam ama nerden aldığımı unuttum ve faturayıda bulamadım nasıl yapıcam bilemiyorum..


    Öyle durumlar oluyor ne yazık ki. Arkadaşta benzer sistem vardı, denemediğimiz şey kalmadı, ama yine makina takılıyordu, reset, kilitlenme. Tüm parçaları kontrol ettik, bir türlü bulamadık. Sorunlu olan neydi tahnmin edin - HARD DİSK! HDD'yi aldım evimdeki bilgisayara Vista kurdum, sistem aynı şekilde davranmaya başladı! Sistem, belli bir süre sonra ya da belki de kafası belli bir yere kadar geldiğinde garip olmaya başlıyordu.

    Geçmiş olsun.
  • 450ytl gibi bir para verip sürünmek ve sorunun hangi parçadan olduğunu bilememek insanı kanser etmeye yetiyor yetiyorda artıyor.
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun...

    Başımdan geçen yıl geçenleri yazayım :)

    Geçen yıl ; Quad 6600, Asus Maximus Formula X38, 2 GB OCZ Reaper, Thermaltake Bigwater 760i Water Cooling, Thermaltake 750 Watt Tak-Çıkart, 2 Adet 74 GB Raptor, XFX 8800GT, LG 19' LCD, Enermax Chakra, Ixtrema Fanlar vs... Bir kasa toplamıştım ve çok sürmedi o büyük anlamsız ego mutluluğum. Önce ;

    2 adet Asus Maximus Formula yaktım ki üçüncüsüne de fiziksel hasar vermiştim onu da sayarsak tam 3 anakartım gitti. Bana maliyeti : 450+410 (acıdılar geliş fiyatına saydılar ikincisini) = 860 YTL

    İlki servisteyken ikincisini aldım. Daha servisten gelmeden fiziki hasar verdim işlemci bloğunu sökerken ve teknik serviste 50 ytl karşılığında yaptırdım o haliyle 310 YTL'ye aldığım yerin sahibine sattım. 310-50=260 YTL. Servisten gelen diğerini de sanırım 350'ye satmıştım. 860 YTL verdiğim Maximus'ları 610 YTL gibi bir fiyata ancak elimden çıkarabildim.

    O kadar çilenin üzerine 250 YTL zarar ettim.

    Tüm bunlara anakartın yaktığı yanlış hatırlamıyorsam 5 GB kadar ramleri de dahil edersek sanırım durumun vehametini görebilirsiniz.

    2 GB Reaper 1066 kit gitti önce... Adam yine halime acıdı idareten ram verdi ama onlar hiç dayanamadı. 2 GB garantiden geldi yine güm...Baktım ramler de hiç dayanmıyor 2 GB'lık Crucial Ballistix 1066 aldım. Ram maliyetini hiç hesaplamayayım değil mi :)

    Ben tersten anlattım ama önce ramler arızalanıyor sonra anakart tamamen göçüyordu. Epey süründüm. Denemediğimiz tek parça sanırım işlemci ile güç kaynağı kalmıştı ama sistem sağlam iken Crysis'i yüksek (high) ayarlarda yarım etmiş, COD4'ü harika akıcılıkla oynamıştım. Yani işlemci ile güç kaynağı darboğaza veya şüphe bırakacak bir duruma sokmamıştı. Ancak çok sürmüyor ramler teker teker, çifter çifter derken anakartlar göçüyor ve doymak bilmez egom ısrarla stabiliteyi yakalamaya çalışıyordu. En sonunda aylar süren macerama son verdim.Çünkü ;

    Çizgi Elektronik'teki görevli tüm ayrıntıları anlattıktan sonra cevap olarak ''İLGİNÇ'' diyebilmişti sadece.

    Tabi ben bunları konu açıp yazdım ve Maximus'un DH üyeleri nazarında itibarı pek kalmadı ki o meşhur DET DRAM hatasının beni her sabah deliye döndürmesini hatırlamak dahi istemiyorum. Bazıları olsun diye aldı ve bir sürü DET DRAM konusu açıldı, konularda yazıldı vs... Yöneticiler konu Asus'un dağıtıcısı Çizgi'ye dokunuyor diye açtığım konularımı da sildiler vsss.

    Peki ben ne yaptım Crucial Ballistix'leri, Raptor'ları sattım, su soğutmayı sattım. abit IP35 aldım, Reaper'ları abit ile kullanmaya başladım öncelikle sistemi temel donanımlarda sadeleştirdim ve multimedya kasaya dönüştürdüm ama artık bana maliyeti bir Alienware sisteme ulaşan bilgisayarı kullanmanın zevkinden çok acısı oluyordu ve en sonunda bu yaz forumda köklü 1700'e sattım :)

    Şimdi Asus EEE PC 1000H ile mutlu mesut günlerimi yaşıyor, doymak bilmez egomun ''Ama bak Nehalem geliyor, X58 cipsetler piyasaya sürülmeye başlandı'' gibi şeytani vesveselerini duymamazlıktan gelerek bu sevdadan bir daha buluşmamak üzere vedalaştığımı söylüyorum kendime :)

    Ne berbat günlerdi şimdi halime şükür..Çinliler haklı internet de bilgisayar da bu çağın yeni hastalığı :) (Haber7)

    TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN. Umarım bundan sonra paranın hakkını almak nasip olur sana.




  • Dostum bende kendimi aşırı düşkün sanırdım.Yazdıklarını okuyunca benim durumumda olanlarda varmış dedim.Bu hastalığın tedavisi bulursan bana da bildir.Akşama kadar çalış eve geldim.Şu yeni aldığım e8400 le oynuyorum.4.5 ghz de stabiliteyi sağlayamadım.Saat gece 1 ve hala uğraşıyorum.Sabah 8 iş var.Hadi hayırlısı
  • evet senin yazını okuduktan sonra halime şükrettim allahtan benim arızalan yanan bir ürünüm yok ama beni baya bir masrafa soktu. Nehalemi bekleyenlerden olmadığım için dfi p35 almıştım. Yoksa onu bekle bunu bekle, ha dur şu çıkacak, dur alma çıktı çıkıyo dersek soluğu mezarda alırız. :D Bana başka konuda yardımcı olmanızı istiyeceğim sizden dfi nerden aldığımı unuttum onu nasıl garantiye gönderebilirim.
  • Sayın sezmel,

    Biz Teknobull olarak hiç UT-P35 getirmedik ama yinede size yardımcı olmak isteriz.
    Ürünün seri numarısını yazasanız ürünün garantisi konusunda üreticiden bilgi alabiliriz.

    Saygılarımızla,
    Teknobull
  • hocam geçmiş olsun umarım çözersin sorunu en kısa zmanda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.