Şimdi Ara

DGS HAZIRLIK PROBLEMLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    dgs hazırlanıyorum problemlere asılmak istiyorum kafamda 30 net yapmak var. bu nu problemleri anlayarak çözmek istiyorum problemleri üstüne düşemme rağmen anlamadım bi akıl verin nasıl çalışayım anlamıyorum abi ne yapıyorsam yapıyım problem çözmeyi yapamıyorum. haftasonu dersaneye gidiyorum hafta içi çalıştığım için evde vakit ayırıpta ders çalışamıyorum . konuyu anlamaktada zorluk çekiyorum ne bok yiyecemi şaşırdım.

    bir yol yordam gösterin lütfen.



  • problemlerin kısayolları formülleri var onları ezberleyebilirsin son çare olarak. ben becerememiştim direk ezber olunca uygulayamıyorum soruya kendi mantığımla yapmak istiyorum ama sen böyle yapamıyorsan ezberlemekte faydda var. ayrıca video izleyebilirsin.
  • Basit seviye sorularla başla, problemlere geçmişsin tamamda denklem kurmayı, oran-orantıyı, rasyonel sayıları, temel kavramları vb.. bilmeden problemleri yapamaman normal. Örneğin 2 doğal sayının toplamı 23 tür desem sen eğer temel kavramları bilmessen doğal sayının ne olduğunu anlamassın denklem kurmayı bilmessen denklemide kuramaman normal mesela 2 değişken için x+y=23 dersin soruya görede değişir mesela tek değişkende yazarsın soruda verilenlere göre onu bulmaya çalışırsın mesela x+(23-x)=23 gibi eğer benim fikrimi sorarsan ben ezber yapmanı istemem bence mantığını anla soruların. Rasyonel sayıları öğrenmeden sayı-kesir problemlere geçip yapamaman normal kesirleri bilmeden sen o kesirlerin cebirsel sorularını geçtim artık problemlerini çözmeye çalışıyosam eğer yapamaman normal. Yok benim cebirim tamam oralarda problemim yok dersen o zaman zor seviye sorularla başlamak yerine basit seviyeden başlayıp sonradan arttırmanı öneririm. Yapamadığın soruları al bi şekil onları bi yerde topla çözmeye çalış çözemessen birine çözdür fakat sonra bi soruya bak eğer buna sonradan baktığında çözümden anlamayacağını düşünürsen hemen açıklamalı şekilde yaz onu sanki o soruyu ilkkez gördüğünde açıklamaları okuyup sorunun çözümünü anlayacağın şekilde bunları önce kendin yapmaya çalış sonradan yapamassan o açıklamalarını oku sonra bidaha yapmaya çalış bu dediğimi yapmanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blument -- 21 Mart 2019; 17:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.