Şimdi Ara

DGS ile geçebilrimyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • direkt konuya giriyorum benim hedefim makine mühendisi olmak ama lys için pek tabanım yok 2 yıllık makine bölümüne gitsem daha sonra dgs ile 4 e tamamlayabiliyormuyum? tamamlarsam sene kaybım oluyormu cevaplarsanız çok sevinrim



  • DGS ile iyi okullara girmek çok daha kolay. Bir tanıdığım 2 yıllık elektronik okudu dgs ile odtü elektrik-elektronik mühendisliğine yerleşti. YGS-LYS'ye 40 yıl girse odtü ee'yi kazanamaz ama dgs ile girdi işte. ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ gibi okullar derslerini saymıyor ve birinci sınıftan başlıyorsun. Bahsettiğim çocuk 3 yıl odtü ee'de kaldı fakat tek bir ders dahi veremeden okulu bıraktı. DGS ile odtü, itü'ye girenler genelde başarılı olamıyor.
  • Dgs ile geçiş yaptığında yeni okulun uygun görürse 2 den devam edebiliyorsun. Ders içeriklerinin uyuşması lazım. Dgs ile geçişte kontenjan sıkıntısı var. Direkt güzelce hazırlanıp lys ile kazanmak daha mantıklı. Lys tabanım yok diyorsun ama ister dgs ister direkt geç bölüme geçtiğinde derslerde zorlanırsın o yüzden çalışıp temeli oluşturman lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.