Şimdi Ara

DGS İngilizce Bölüm Muafiyet Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 senelik üni. de türkçe bölüm okuyup DGS ile ingilizce bir bölüme geçtiğimizde muafiyet'ler nasıl oluyor üni. den üni. ye değişiyor mu ?



  • bende merak ediyorum takip
  • Takip
  • Muafiyet durumları her zaman okuldan okula değişir. Bölüm türkçe de olsa %30 ingilizce de olsa %100 ingilizce de olsa bazı derslerden muaf olabilirsiniz de olmayabilirsiniz de. Bu tamamen ilgili bölüm hocalarının ve bölüm başkanlarının insiyatifindedir. Hangi derslerden muaf olabileceğinizi fikir edinmek adına geçen yılki uygulamara bakarak görebilirsiniz. Ancak bu sadece fikir edinmek içindir. Geçen yıl veya geçen yıllardaki muafiyet uygulamaları değişebilir çünkü hocalar değişir , hocaların fikirleri değişir vs. Tercih etmek istediğiniz okullarda DGS ile geçmiş öğrencileri bulmaya çalışın ve hangi derslerden muaf olduğunu sorun. Ancak aynı bölümdeki öğrencilerin bile farklı muafiyetleri olabilir. Bu öğrencilere ulaşmaya çalışırken facebookta okulun bölmün gruplarını bulun katılın ve orada bölüme DGS ile geçenleri aradığınızı içeren bir paylaşım yapın.




  • Arkadaşlar bu durum mevcut mezun olduğunuz bölüm ve geçmek istediğiniz bölüm arasındaki ortak dersler AKTS, okul, bölüm, hocalar gibi bir çok değişkene bağlı. %100 İngilizce mühendislik bölümü için hazırlık şart koşuluyor en iyi ihtimal ile 2. sınıftan başlayıp fark derslerini alıyorsunuz arkadaşlar.
  • up
  • Uludağ Önlisans Makineden, Karabük %100 ingilizce makine mühendisliğine geçtim. Sadece Türk-Dili 1,2 ve Inkılap 1,2 derslerini saydılar. Ayrıyeten ben hazırlığı geçtiğim için Yabancı Dil 1 ve Yabancı Dil 2 'yide saydılar.

    Onun dışında sayılan hiç bir ders yok. Örneğin, Önlisansta aldığım Bilgi iletişim uygulamaları dersi (Microsoft Office fln) , Teknik Resim, Fizik, CNC Torna ve Freze, Temel imalat işlemleri, Alışılmamış imalat yöntemleri gibi daha aklıma gelmeyen ders içeriği aynı olan dersler sayılmadı. Öğrenci danışmanına sorduğum da, sen %100 ingilizce kazanmışsın anca Inkılapla Türk dili sayılır dedi. Dilin farklı olmasından dolayı sayılmaması çok saçma bir durum.

    Teknik Resim evrenseldir, dili yoktur ne alaka yani. Microsoft Office denen programı biz şuan derste Türkçe kullanıyoruz hoca da dahil. Hoca da Türkçe anlatıyor, ingilizce de bilmiyor zaten.
    Keza CNC Torna ve Freze için de bu geçerli, Makineyi kullanman için programlama kodlarını bilmen yeterli, Dersi hangi dilde aldığının bir önemi yok.
    Böyle saçma bir eğitim sistemi olamaz. Bizim muafiyetlerimizi yapan şahsiyetlerin kriterleri nedir acaba çok merak ediyorum. Hangi mantığa göre yapıyorsunuz bu işi ? Eğer sen bu alanda yüksek lisans yapıp Doçent Rektör cart curt ne b*k olduysan artık, bazı dersleri hangi dilde aldığınızın önemi olmadığını bilecek kadar bu mesleğe aşina olman gerekir.

    En alta "bu ülke adam olmaz" diyerek yorumumu bitiriyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.