Şimdi Ara

DGS kumarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. şu an selçuk üniversitesi bilgisayar mühendisliği okuyorum (teknoloji fakültesi), buranın öğrenci ve öğretmen kalitesi yerlerde, sınavlara çaba göstermeden rahatça iyi bi ganoyla bitirebilirsiniz ve vasıfsız birer mühendis olabilirsiniz, ama benim büyük hayallerim var, beni iten bana yol gösteren öğretime-çevreye ihtiyacım var. ayrıca ben de her zaman boun, odtü, itü gibi belli bir kaliteye ulaşmış okullarda okumak istemişimdir. bu sene yksye tekrar girdim(üniversitede devam ederken) ama istediğim gibi bir sonuç alamadım. sonuç olarak bu yıl yine lanetli şehir konyada kalmak durumundayım, ama istemiyorum hiç istemiyorum. 2018-yks'de 23 ayt 22tyt neti yapmıştım(şu anki temelimi söylemek için yazıyorum bunu)

    işte kumar bu kısımda başlıyor, sizce hangisini seçmeliyim;
    1-konyada kalıp 3 sene sonra hayatıma teorik bilgisi hiç iyi olmayan bir mühendis olarak devam etmek
    2-yks-2019 tyt puanımla, hacettepe bilgisayar programcılığına girip. 2 sene boyunca dgs kasmak(buradaki ganom fena olmayacak, yazılımdan anlıyorum; meslek lisesi bilişim teknolojileri alanından iyi bi eğitim alarak mezun oldum) ve işin sonunda o çok istediğim odtüde mühendislik okuyabilmek, bitirebilirsem tabii hayatıma iyi bir eğitim almış mühendis olarak devam etmek.

    ek olarak: herhangi bir maddi sorumun olmayacak, tek sorunum hacettepe teknik myo şehir dışında ve yol biraz uzun sürüyor.
    ek2: matematik çalışmaktan hayatım boyunca hiç sıkılmamışımdır. 2 sene boyunca sürekli ve düzenli olarak matematik çalışabilirim.
    ek3: türkçem iyidir ama, okuma anlama ve yorumlama yeteneğim çok gelişmiş diyemem. 2018-tyt türkçe netim 29
    ek4: 2018de eşit ağırlıktan hazırlanıp edebiyatım rezalet olduğu için 55k sırlama yapmıştım.

    sorularım:
    -dgs zor mu?
    -benim gibi bir temele sahip birisi 2 yılda ilk 10a oynar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • dgs zor değil. eğer maddi sıkıntıların yoksa ve durumundan memnun değilsen dgsyi denemeni öneririm. yapman gereken iki yıl boyunca vize final dönemi çalışıp gno, diğer zamanlarda da dgs kasmak. süreklilik sağlamak çok önemli.

    ilk 10 vs muğlak bir konu. lisans matematik vs okuyup dgs ile hukuk için uğraşanlar vs var. bir de dgs, tyt tarzı olduğu için ne yaparsan yap birazcık şans. yani şans dediğim +- 5 net falan oynayabilir. sana önerim şöyle olur: çözüm 3d tyt matematik sb, 657 ales sb, birey b geometri. bunların üzerine artık full deneme. önemli olan denemedir. deneme ile süreyi kontrol etmen lazım ki o bahsettiğin iyi okullara gidebilesin. iyi bir gno, 48-50 mat neti, 30 tr neti ile odtü bilg müh rahatlıkla girersin diye düşünüuorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anladım, teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakın öyle bir hata yapma okuluna devam et mutlaka bitir.Risk almaya değmez dgs kontenjanları çok düşük ve her yıl sınav formatı değişiyor.Tekrardan 2 yıllık oku bitir dgsye hazırlan falan çok saçma olur zaman kaybına değmez.Okulunu oku aynı zamanda kendini mesleki anlamda hem teorik hem pratik olarak geliştirmeye bak yazın gönüllü stajlara git alanınla ilgili kurslar varsa onlara başvur sertifika al kendini geliştirdikten sonra inan diplomanda yazan okulun hiçbir önemi olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AltaNora kullanıcısına yanıt
    rahata çabuk alışan birisiyim. kendi bölümümde kalırsam çok çabuk gevşiyorum. tüm hedeflerim her seferinde erteleniyor. mühendislikler her yıl binlerce mezun oluyor. söylediğiniz kadar kolay olsaydı ülke kalkınırdı değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yas kac

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost_TR kullanıcısına yanıt
    20

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yola gireceksen hakkiyla gireceksin cunku en onemli sey olan yillarini feda edeceksin ve 6 yili gozunden cikaracaksin benden sana tavsiye kendini bir sorguya cek azimlimiyim ben ve bikmadan yapabilir miyim bunu cunku dgs de yilmaman lazim onemli olan bu
    Her gecen yil giren sayisi artiyor ve daha kaliteli insanlar giriyor bu yuzden bunu da dusun senin gibi dusunup giren bir suru insan vardir.
    Bence universitende kal kapabilecegin herseyi kap universite madem kolay geciyorsun iyi bir ortalama yap yatay gecis yap daha mantikli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost_TR kullanıcısına yanıt
    yatay geçiş olmuyor çünkü mtok ile girdim. karar verdim aöften web tasarım okuyacağım seneye okula gitmiycem dgs kasıcam 2-3 kaybetmek yerine 1 yıl kaybedeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak bu olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de dgs kasmanı öneririm. Matematik çalışmaktan hiç sıkılmadım demişssin. YKS'ye girecek olursan eğer fen ve sosyal de çalışman gerekecek. Ayrıca bölümümde iyiyim diyorsun. 2 yıl zamanın bol zamanın oluyor yani. Ben YKS ile hiç uğraşma direkt dgs başla derim. Hem de dgs de rakibin YKS den daha az olacak bu da senin avantajın.
  • Kesinlikle devam et çünkü diploma okulunun en değersiz olduğu bölümler belki Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği. Adam diplomaya bir bakar 4 yıl tamam, senin bilgine on bakar o önemlidir bu sektörde. Yks girersen işin gerçeği en iyi bölümlere zaten İstanbul Erkek, Galatasaray'da falan okuyanlar çok kolayca giriyor adamlar 4 yıl üst düzey kaliteli seviyede eğitim görüyorlar. Geriye kalanlara ise kolejlerden gelenler giriyor zaten onlarda yine üst düzey eğitim görüyorlar 4 sene boyunca (zaten orada okuyup başarısız olanlara şaşırıyorum) geriye ancak %5-10'luk kısım kalıyor ki onun da büyük bir kısmını Anadolu Liselerinden çıkanlar dolduruyor. Yani bırak evde hazırlanmayı kursta yada Meslek Lisesinde okuyanlarında oralara girmesi çok ama çok büyük bir başarı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.