Şimdi Ara

DGS Mİ YKS Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ben ön lisans Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdim ve bölümümü iyi bir okulda Bilgisayar Mühendisliği bölümüne tamamlamak istiyorum.

    İki tane soru soracağım(Aslında başlıkta sordum ama ayrıntıları önemli tabii) ama önce ön bilgi vermek istiyorum.

    Şimdi benim sadece Matematik’ten biraz temelim var. Meslek lisesinden mezun olduğum için sayısal görmedim doğal olarak ama 15 günde Matematik temeli attım. Diğer sayısal(Fizik, Kimya, Biyoloji) derslerden hiçbir alt yapım yok. Sadece Fiziğin ilk konusunu çalıştım dün ve diğer derslere de bugün itibariyle başlıyorum.

    Durumumu az çok anladığınızı umuyorum ve sorulara geçiyorum.

    1)Sayısal alt yapım olmamasına rağmen düzenli ve azimli çalışarak YKS’de iyi bir okul kazanabilir miyim? (Gerçekten iyi çalışacağım o konuda soru işaretiniz kalmasın)

    2)Sadece DGS’ye çalışsam ve kazansam okuldaki derslerde diğer sayısal dersler de zorlanır mıyım?

    Neden iki sınava gireceğimi soracaklar olanlar için ise cevabım gayet basit; Sadece Türkçe ve Matematiği bilip okuldaki Fizik, Kimya, Biyoloji gibi üniversite düzeyi fen derslerine hem sıfırdan başlayıp hem de hocanın anlattıklarını anlamayıp ekstra bir zaman harcayacağımı düşündüğüm için ikisine gireceğim.

    Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • DGS tabii ki de. Üstelik mezunsun. DGS yapamayan YKS asla yapamaz.
  • hangi okulu hedeflediğine bağlı. odtü itü gibi okullarda fizik-1 ve fizik-2 zorlayabilir. ama biraz daha orta düzey bi okulda fizik-1 ve fizik-2 daha kolay oluyor. ayrıca yks çok daha zor bi sınav. dgs çok daha kolay ve sadece 2 dersten sorumlu olacaksın. ayrıca fen bilgin olmasa da çalışırsan bir şekilde iyi üniversitelerin fen bilimi derslerini de bir şekilde verebilirsin. ayrıca dgs ile girdiğin üniversitede hazırlıktan başlatıyorlar, bunu da düşün. 2-3 sene geriden başlamak senin için sorun olmayacaksa kesinlikle dgs derim.
  • gokborualp kullanıcısına yanıt
    İyi bir okul istiyorum. Yıl farkı hiç sorun değil. Evet Fizik dersleri kolay olmayacak ama ona da artık ekstra zamanlarda çalışacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o zaman dgs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.