Şimdi Ara

Dgs tercih hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önlisans ikinci sınıfa geçtim. Bu yıl deneme amaçlı dgs ye girdim. Seneye hemşireliğe geçmeyi düşünüyorum. Puanım baya yüksek geldi. Şimdi dgs tercihleri varmış. Gidip tercih yaptım fakat şöyle bir sorun var ÖSYM sistemi tercihlerimi kabul etti. Muhtemelen hemşirelik de gelir, ama ben mezun değilim ki. Nasıl oluyor bu iş? X üniversitesi gelse gidip kayıt yapıp dondurabilir miyim diyeceğim, ama mezun değilim diplomam yok, kayıt yapamam muhtemelen. Ee öyleyse sistem neden bana tercih hakkı vermiş. Aklımda deli sorular

    Edit : Bir şekilde kazandım ve önlisans diplomam olmadığı için kayıt hakkı vermediler diyelim. Ee seneye dgs ye girdiğimde puanım kırılacak? Var mı bir bilgisi olan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wearesorryserver -- 23 Ağustos 2019; 20:31:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İlginç bir konu, takip. Sonucu yazar mısınız buraya.
  • Nautilus20 kullanıcısına yanıt
    Cimer üzerinden ösym den bilgi istedim. Sonuç olarak tercih hakkım var, şartlı kayıt adı altında bahar dönemi başlangıcında mezun olmak şartı ile kayıt hakkı varmış fakat ben bahar dönemi sonunda mezun olacağım için kazanırsam üniversitenin kayıt yapıp yapmayacağı öğrenci işlerine kalmış. Yani 1 dönem yasal olarak geç kayıt yapabilirsin. Fakat 2 dönem geç kayıt yönetmelik olarak yapamazsın. Oldu da kazandın ve üniversite kayıt yapmadı. Seneye puanın 0.45 ile çarpılacak yani puanın kırılacak. Seneye puanım kırılmasın diye tercihlerimi sildim, kural gereği en az 1 tercih olması lazımmış, kazanmayayım diye en yüksek puanla kapatan yeri tercih ettim ve kazanamadım dgs yi.
    Kazanamadım diye sevinen bir benim herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.