Şimdi Ara

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #8



    DH Android uygulamasındaki yenilikleri ve gelecek planlarımızı, sizlere aktardığımız geliştirme günlüğü ile karşınızdayız. Sizlerden gelen yoğun istek üzerine (tam olarak bir “1” kişi) yeniden sahalara dönme kararı aldık. Gelin önce son geliştirme günlüğünden bu yana uygulamada neler değişti onlara bakalım. Daha sonrasında da şu anda üzerinde çalıştığımız ve uygulama deneyiminizi yeni bir boyuta çıkaracak gelecek planlarımızdan bahsedelim.



    Ne değişmedi ki



    Değişmeyen tek şeyin deği.. klişeler de değişmediği gördüğünüz üzere. Üzerinden aylar geçmesi sebebiyle son geliştirme günlüğü ile şu anda okuduğunuz bu günlük arasında uygulama tamamıyla kabuk değiştirdi diyebiliriz. Daha önce bahsettiğimiz eski altyapılı bölümlerimizi Kotlin ve MVVM ve eşleniğindeki yeni teknolojilerle şekillenen yeni mimarimize geçirme noktasında son halkadayız. Uygulamada gördüğünüz birçok kısım artık Google tarafından Android platformu için önerilen en güncel teknolojilerden güç alıyor.



    DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #8



    Son günlükten bu yana yenilenen sayfaları; Forum destek, şikayet, uyarı, sistem tavsiyeleri sekmesi, bildirim, cevaplanan mesajlar, popüler forumlar, dükkan ilan, taslaklar, topluluk kuralları, üyelik sözleşmesi, popüler konular, forum yönetimi, künye ve iletişim ekranları vb. olarak sıralayabiliriz.



    Tam sıcak fırsat havası



    Uygulamanın forum anasayfasındaki değişimin birçoğunuz farkındadır. Burada deneyiminizi baltalıyabilecek tasarımsal ve performans sorunları üzerine tüm uygulama genelini kapsayacak şekilde geliştirmeler yaptık. Hatta uygulama açılış hızındaki pozitif geri dönüşleriniz de buradaki çalışmalarımızın başarısını bizlere gösteren somut deliller oldu. Hepinize burdan yine teşekkürlerimizi iletelim.



    Buna ek olarak başta sıcak fırsatlar forumu olmak üzere bazı forumlarımızda ek güvenlik önlemleri ile bot hesapları engellemeye yönelik geliştirmeler yaptığımızı da ekleyelim. Robot değilseniz bu maddeyi dert etmenize gerek yok. (Gelecekteki bilinç kazanmış robotları bu cümlenin dışında tuttuğumuza dair bilgilendirmemizi de yapalım.)



    DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #8



    Şöyle arada kalan birkaç değişimden de söz etmeden olmaz. Mesela; TikTok videoları için önizlemeler, video yükleme sisteminde performans ve eski android sürümlü cihaz iyileştirmeleri, sistem belleği tüketimi üzerine iyileştirmeler, haber içeriklerinde tasarımsal değişiklikler, Android TV uygulamamız için hata düzeltmeleri, uygulama simgelerinin yüksek çözünürlüklü cihazlar için düzenlenmesi, Facebook ile giriş seçeneği iyileştirmeleri, Xiaomi cihazlarda kaynaklanan renk sorunlarının giderilmesi bunlardan bazıları.



    Yaz şarkıları ve gelecek planlarımız



    Yaz şarkıları için forumdan özel mesaj atabilirsiniz, seve seve yardımcı olabiliriz. 2022 Summer Hits hazırlıklıkları tamamlandı. Neyse asıl konumuz olan uygulamanın gelecek planlarına dönecek olursak bizi de şu an oldukça heyecanlandıran bir geliştirmenin içindeyiz. Evet, uygulama içerisinde birçok ekran ile tüm forum ve portal deneyimini sizlere bir arada yaşatmaya çalışıyoruz ancak çoğunuzun en çok vakit geçirdiği yerin konular olduğunu biliyoruz. 



    Ayrıca Bkz.DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7



    Yaklaşık bir ay önce başladığımız yeni konu ekranı, uygulamadan aldığınız deneyimi bambaşka bir seviyeye çıkarmaya hazırlanıyor. Uygulamamızın yeni tasarım dili ile daha okunabilir ve güncel görünümüyle bir yandan gözünüze hitap ederken bir yandan da çevrimdışı modlar, yeni listeleme özellikleri, ikinci el satışlar için yeni arayüzler ile aldığınız deneyimi de kat kat artırmayı planlıyoruz. Her mesajın kendi çapında zengin içerik barındıran yapısını da hesaba katınca haliyle biraz daha vaktimizi alabileceğini söyleyebiliriz. Ancak çabalarımız size mükemmel sonucu ulaştırmak yönünde. Kısacası beklediğime değdi dedirteceğiz sizlere.



    DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #8



    Yine bir günlüğün daha sonuna geldik. Her zaman olduğu gibi tüm DH ekibine bu geliştirmelerdeki katkıları dolayısıyla teşekkürlerimizi iletelim. Uygulama ile ilgili isteklerinizi ve şikayetlerinizi ister bu haber altından isterseniz de çoğunuzun haberdar olduğu Android Uygulamamızın Güncelleme Geçmişi isimli konudan bizlere iletebilirsiniz.



    DH Android Ekibi













  • İos da gece modu yok gözlerim bozuldu artık
  • Bu ios size ne etti gardaşım?
  • iOS gece modu DH
  • quote:

    Orijinalden alıntı: run...rabbt

    İos da gece modu yok gözlerim bozuldu artık
    her fırsatta ios övüp uygulama desteğini eksik bırakmak
  • DH iOS Uygulaması geliştirme günlüğü:
  • ios tarafi kaderine terkedilmis halde, birazda ios uygulamasını geliştirseniz be Gün hocam.
  • İnsanları adam yerine koyup iOS sorularına bi tane cevap veremediniz ulan bir sürü kişi iOS kaderine mi terk edildi diye sorup duruyor 10 saat bu haberi yazdıktan sonra 2 cümle iOS için de açıklama yapabilirsiniz hala karanlık modu bile yok iOS tarafında
  • Asıl forum kısmı daha pratik olmalı. Forum kısmına geçtiğimizde editörün seçtikleri, sıcak fırsatlar, sıpsıcak fırsatlar, sıcak yorum yazılan sıcak fırsatlar. Bunların bir kısmını kapatabiliyoruz. Ama üstte detay yapalım güzel bir şey yapalım derken son kullanıcı için gereksiz bir karmaşa var. Forumda başlık arıyacağım en alta inip tüm forumları bulmak zulüm.
    Giderek gelişiyor ekipin eline sağlık. Ana sayfa kısmı çok güzel ama forum kısmında şu fazla özelleştirme isteği bence gereksiz. En azından forumun ana şablon olan kısmı üstte olsun altına kim ne isterse açar kapatır.
  • Acil iOS uygulaması üzerinde çalışılmalı.Daha karanlık mod desteği bile bulunmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.