Şimdi Ara

|||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.501
Cevap
32
Favori
307.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kron Zeon'la (ki benim kullandığım kadro oluyor) 1 metre yükseklikten atlayan bir Fatih Abi var İzmir'de, misal o kadro kırılmadı Sedona mutlaka ondan daha yüksek bir yerden atlatılarak ya da çok daha fazla zorlanarak kırılmıştır. Ahmet, aslında her ne kadar atlamayı zıplamayı sevsen de, senin kullanım tarzında kırılması çok zor. Yani o kadar zorlamayla da kırılmazlar, telaşa gerek yok

    Ayrıca XC harici bir tarz yapılacaksa XC kadro almak da ne ola ki!? Alın efendi gibi DJ, Street, FR tarzlarına uygun kadrolar, binin paşa paşa, caanım XC kadrolarını heba etmek de niye?

    Tur işine birşey diyemiyorum, zira bisiklete binemiyorum bu aralar, aynı şekilde duatlon'a da gelemem. Hem yoğunum, hem koşuyla pek aram yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SERCAN_MTB

    Kron Zeon'la (ki benim kullandığım kadro oluyor) 1 metre yükseklikten atlayan bir Fatih Abi var İzmir'de, misal o kadro kırılmadı Sedona mutlaka ondan daha yüksek bir yerden atlatılarak ya da çok daha fazla zorlanarak kırılmıştır. Ahmet, aslında her ne kadar atlamayı zıplamayı sevsen de, senin kullanım tarzında kırılması çok zor. Yani o kadar zorlamayla da kırılmazlar, telaşa gerek yok

    Bende anlatmaya çalışıyorumda yok , street'e başlarsam ben azıtırım diyor. O kadar piskopat street-freeride cı var kadro kıramıyor, ama Ahmet illa kıracak takmış kafaya. Aslında kırarım kırarım diyo, kıramasada zorla kırar Ahmet, onda o potansiyel var.

    Tabi DJ,Street,FR kadroları alınması daha iyi. Sonuçta kendi tarzlarına göre üretilmişler. Xc kadrosu xc için üretilmiş ne kadar freeride yapılsada çok ileri gittinmi sorunlar oluşur. :)



    Edit: İmla hatası, cümle eksikliği, anlatım bozukluğu, yüklemin yanlış yerde kullanılması, noktalama işaretlerinin gereğinden fazla konulması, zarf tümlecinin dolaylı tümleç gibimsi kullanımı, gizli öznenin çok gizli olması..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 4 Aralık 2007; 19:58:35 >




  • Şimdi şöyle bir durum var, tekniği iyi olan bisikletçiler 1mt'den atlasalar bile çok iyi iniş yaptıkları için kadroya hiçbir şey olmadan iniş yapabilirler. Mesela bende arada oluyor hissediyorum inişim çok yumuşak oluyor ama çoğu zaman tekniğim kötü olduğu için çaat diye iniyorum. Olur da XC kadro ile böyle bir hata yaparsan biraz yüksek yerden atlarken kadronun gitme ihtimali yüksektir. Ama dediğin gibi kolay kırılır şeyler değil, azim edersen kırabilirsin

    Şöyle Dirt Jump ve Street karışımı bir bisiklet alıp başlamak istiyorum da işte benim de hiç vaktim olmuyor, ancak haftasonu vaktim oluyor onda da organizasyona mı katılayım bisiklet mi çalışayım motocross'a mı gideyim yoksa haftaya verilmiş ödevleri mi yapayım şaşırıyorum, anlayacağın biraz krizlerdeyim çıkmaya çalışıyorum..




  • O da doğruda yine kadronun kırılması çok zor. Yamultursun bişiler olur ama kırılması için epey uğraşman gerek. En iyisi yapcağın tarza göre bisiklet almak. Yani FR yapcaksan FR için üretilmiş bisiklet..


    Seninde işin zor. :) Benimde şimdi 2. sınavlar başladı hep evdeyim. :) Ama ben olsam motocross a yoğunlaşırdım. Hem motocross hem bisiklet biraz gereksiz oluyor. İkisinden birini seçsen daha iyi. Haftasonunu o seçtiğine ayırabilirsin. Hem bisiklet hem motocross oldumu haftasonu hangisinde vakit geçirceğine karar veremessin.




  • Cross zor oluyor çünkü babamlarla gidiyorum daha 2-3 saat takılmışken hadi gidelim diye tutturuyorlar, zaten motorum bi garip, orda kimse de yok arkadaş olarak, babamın işi çıkabiliyor, yani o iş şimdilik zor

    Bisiklet neden güzel çünkü pratik, sürdüğüm her gün biraz birşeyler kapıyorum zaten, ama bisiklet alıp bu işe girdiğim zaman motocross korumalarımı takıp her hareketi denemezsem ben de neyim

    Kadronun yamulmasına gelince, bu dönem malzeme dersi alıyorum ve bu yamulma işi maddenin kırılganlık ve elastikliği arasındaki dengeye bağlı, mesela seramikler çok sağlam oldukları halde ani darbelere karşı dayanıklı değildirler çünkü kırılgandırlar, metaller çeşidine göre çok farklılık göstermekte, hatta aynı metali şok soğutma veya değişik yöntemler uygulayarak ciddi anlamda değiştirmek mümkün, alaşım olayından bahsetmeme hiç gerek yok zaten o işin sonu gelmez çünkü.. Yani kısacası kadronun yamulması için yumuşak ve plastik deformasyonu izin veren bir alaşım olması gerekir ki bu hiç istenen bir durum olmaz çünkü zamanla her tarafı gevşer açılır saçılır Bu yüzden daha sert yapılır, yükü ya adam gibi elastik bir esneme ile kaldırır kadıramazsa da aynen resimdeki gibi çat diye ortadan kırılır




  • İşin orasını bilemem tabi. Onu yapanlar bilir. Ama yamulan kadrolara göre konuştum. Yamulma derken aşırı yamulmadan bahsetmiyorum.
  • Küçükken bi hamur silgim vardı onla ne çok oynardım kopuşunu incelerdim yavaş yavaş veya hızlıca çekip farka bakardım hey gidi günler ne alakaysa artık, yamulmaktan çağrıştı heralde
  • Evet onların kopuşu güzeldi, kopmak üzere olan yeri sanki moleküllerine ayrılıyomuşçasına renk değiştirirdi falan.
  • Konuyu başlattık bitirelim artık Ahmet abimiz delirecek yoksaBatuhany fiyata takmışSercan ise mantıklı açıklamalarla Ahmet'i sakinleştiriyor.
    Alemsiniz yaf




  • Profesyonel motocross'cular düşünce kıramıyor ama ben kuyruğu kırdım mesela, bendeki azimden hiçbir komponent kurtulamaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: modiffy

    Konuyu başlattık bitirelim artık Ahmet abimiz delirecek yoksaBatuhany fiyata takmışSercan ise mantıklı açıklamalarla Ahmet'i sakinleştiriyor.
    Alemsiniz yaf

    Fiyata takmış derken ?

    Secan-Ahmet-Ben, bu üçlü fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Amacımız tartışmak değil, tartışmayızda zaten. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 5 Aralık 2007; 20:36:46 >




  • test



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaxxx -- 10 Ekim 2010; 1:59:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Azad__Arda

    Gözlüklerin Daha Güzel

    0_o gözlüklerim nerden çıktı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 5 Aralık 2007; 22:16:18 >
  • P.....nk gözlüğü

    Çektiğim o fotoğrafı gören her 10 kişiden 9'u yukarıdaki yorumu yaptı Batuhan
  • Hazır gözlükleri takmışken Karaköy'e de bi uğrasaydınız bari
  • Dalga geçmeyin lan gözlüğümle. Cidden p....nk gözlüğü gibi. Ama olsun hava açık-güneşli oldumu çok iyi oluyor. Kör noktalarının renkleri açık daha iyi görüyosun falan. Ayrıca sercan onun siyah ve sarı camlısını 16 ytl ye buldum aynısı. Onu alacam, takcam siyah camı bakalım o zaman ne diyeceksin. Gerçi p...nk gözlüğünü ben demiştim ama neyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 6 Aralık 2007; 16:45:06 >




  • Nerde lan? 16 YTL komple çerçevesiyle birlikte mi, sadece camlar mı? Ya da dur, msn'e gireyim
  • İlk önce slm verilir öğrenemedinmi bu yaşa kadar ? Bi hal hatır sor. Direk nerde lan 16 ytl ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: batuhany

    İlk önce slm verilir öğrenemedinmi bu yaşa kadar ? Bi hal hatır sor. Direk nerde lan 16 ytl ?






  • İşte size bi Duathlon'un sonu, öldük falan ama idare eder

    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=20015&page=1
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.