Şimdi Ara

DH Black Metal topluluğu. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
0
Favori
11.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dųŋĸēłħēïť

    gidin dalga geçicek başka bir konu bulun.


    daha yeni başlıyorlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Crabeinmorn


    quote:

    Orjinalden alıntı: Dųŋĸēłħēïť

    gidin dalga geçicek başka bir konu bulun.


    daha yeni başlıyorlar

    Haz edemiyorlar galiba yukardaki arkadaşlar beya bi dalga geçmişler !

    Dimmu'yu bırak bana göre piyasaya oynayan bi grup ve sadece antichristliği kalmış
    DarkThrone dinle babadır.
  • Dimmu?

    Burzum hakkındaki yorumlarını da alayım şeker.
  • Burzum'u severim. atmosferik ve depresiflik yönü var şarkılarındaki o müzik basit görünsede hep aynı tonla gitsede bir süre sonra beynin uyuşuyor.
    Zaten yaptığı dunkelheit parçası efsanedir.
    Erblicket Die Tochter Des Firmaments adlı parçasıda süperdir.
    Dinlemeni öneririm yani.
  • dinsiz imansızlar...Black metalde allaha kufur edıyolar lan
  • black metal dinlerim genelde, son zamanlarda pek güzel grup bulamadım, yine de:

    shiningle vokalleri aynı olan Ondskapt fena deil,
    IXXI idare eder
    Den Saakaldte değişik bir müzik tipleri var
    Forgotten Tomb'da güzel depresif biraz
  • Silencer ve Nocturnal Depression dinle.
    Silencer efsanedir.
  • Çok kvlt ve tr00 bir mesajdı.
  • ay çok korktum çok korktum
  • Bu akşam korkarım
  • ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wIzI_ -- 14 Şubat 2009; 19:16:22 >
  • tam olarak dinleyemediğim bir iki grup var, dinleyen varsa yorumlarını alalım

    aura noir
    xasthur
    blut aus nord
    desaster
    tsjuder
  • vay vay ergen sivilcesine bak sen..okulda öğretmenlerin kulağını çekmiyor mu senin asi çocuk ? topiğini yesinler senin..

    @kırıkkılıç

    aura noir ve xasthur zaten albümleriyle BM ye çok şey katmış gruplar mutlaka bütün albümlerini dinle bence..Blut aus nord ilk 4 albüm ve son 2009 albümleri hariç fazla özgün bir grup değil ama dediğim albümler çok iyi..Ötekileri ben de detaylı dinlemedim yorumum olmayacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 10 Şubat 2009; 23:39:45 >
  • @wızı yazını okuyunca takip ediliyo hissine kapıldım yazdıkların az çok benim düşüncelerimi yansıtıyor,yoksa fatihle derin bir bilgi alışverişimi oldu(%100 olmuş :D) :F fuzuli araştırmalarımın sonucu bulduğum grupları forum çatısı altında görmek güzel :F

    marduk la nargaroth zaten olmazsa olmazım,immortal yada burzum zaten bilindik gruplar

    1349,watain,thunderbolt,krieg gibi bi çok ıvız zıvır grupta var tabi,ama yinede dinleyin bir iki bişey çıkar mutlaka

    drudkh ve summoning son zamanlarda rastladığım en güzel gruplar diyebilirim,artık hızdan çok başka tatlara doğru eğilim göstermeye başladım sanırım

    ve tabiki bathory,quorthon a olan platonik aşkımın asıl sebebi black metal dünyasına kazandırılan ilk ve tam black metal albümleri olmasada,ailecek beğenerek dinlememize neden olmuş harika müzikler icra etmesidir.black metal başlığında değinilmesi gereken bir şahsiyet diye bir iki kelime yazayım dedim.

    bi kaç aydır bir sürü adı sanı pek duyulmamış grup keşfettim ama şimdi yazmaya üşendim kusura bakmayın zaten herşeye üşenir oldum




  • beni kasettin sanırım ama wIzI_ 'yı tanımıyorum valla

    tylor bütün bildiklerimi sana söylediğim için burda yazınca sanki başkaları da bilicekmiş gibi geliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 11 Şubat 2009; 1:50:37 >
  • harika bi tesadüf söz konusu o zaman günahını aldık arkadaşın =) hatta ayrıyeten kutluyorum arkadaşı müzik zevkinden dolayı :P

    zaten paylaşımı sadece senle yapıyorum bende,ama artık pek fazla araştırma hevesi ve fırsatı olmadığı için pek paylaşmaya ihtiyaçta duymaz oldum,sen yine formdasın canım sağdan solan buluyorsun bişeyler,zaten ara sıra yeni tatlar eklenmeyince yemek iyiden iyiye sıradanlaşmaya başlıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

    beni kasettin sanırım ama wIzI_ 'yı tanımıyorum valla

    tylor bütün bildiklerimi sana söylediğim için burda yazınca sanki başkaları da bilicekmiş gibi geliyor





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 11 Şubat 2009; 2:00:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: дltuğ

    konu dışından buraya kapılıp gelen absürd bir başlık işte..

    Evet ve bu mesajlarla konu Mizah/Eğlence bölümünü boylar.

    Yahu bu resul balay ne tümleşik bir tarza sahipmiş öyle.
  • Bu konu başlığının sorunu, başlığı açan ve dalga dışında ciddi ciddi yazan herkesin aslında BM'in B'sinden bile anlamaması. Olayı daha da kötü bir duruma sokan bir diğer faktör de; forumda "DH Metal Topluluğu" gibi bazen ikinci sayfalardan topladığımız ve herkesin serbestçe paylaşım yapabileceği bir başlık varken, geçici bir heves ile; iki hafta sonra 85. sayfanın dibini boylayacak bir başlığın açılması.

    Sözü geçen gruplar hakkında bir kaç yorum;

    Burzum: Bir arkadaş Burzum meşhurluğa oynuyor demiş. Popülariteye oynadığı kesin de meşhurluk tartışılır. Ayrıca o bahsettiği enstrümantel albümler süs olsun diye yapılmadı. Daudi Baldrs tamamen MIDI formatında kaydedilmiş bir albümdür. Varg'ın hapiste enstrüman kullanması yasak olduğu için o albüm o şekilde kaydedildi. Hjskaldf'de -yada her ne haltsa- biraz daha kolaylık gösterdikleri için, o albüm synth ve klavye ile kaydedildi. Bana sorarsanız Daudi Baldrs iyi, Hjskaldf kötüdür. Zaten Burzum Filosofem'de BM yapmayı bırakmış ve misyonunu tamamlamış bir grup.

    Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.

    Darkthrone: (Bir kere isim birleşik yazılır.) Çok ilginç bir gruptur. Bir arkadaş "kaliteli değil" falan demiş, işte mesajın başındaki ilk cümle oradan geliyor zaten. Darkthrone; ilk albümde At the Gates tarzında güzel bir DM icra etmiş, ondan sonra "Laaaan! Biz -Norveçliler- aslında hristiyan değilmişiz laaaan!" dedikten sonra kafası tavana vurmuş ve ABitNS gibi efsanevi bir albüm çıkarmış. Daha sonradan bunu diğer iki klas albümle üçlemeye bağlamış. Sonra baktılar, olay iyici özentiliğe döküldü, ortalık "ben çok pis bilekçiyim lan!" diyen adamlarla doldu, o zamanda Panzerfaust gibi bir klasikle eskiye girmeye karar verdiler. Daha sonra da CiA ile, "Biz Darkthrone'uz lan, BM'i biz yönlendiririz!" diyip, hiç özentilere bulaşmadan kendi türlerini -crust punk/thrash/black- icra etmeye devam ettiler. Ki son albüme bayıldım ben. Her "untrve" ve "entellektüel" BM dinleyicisinin dinlemesi gereken bir albüm. Trve kvlt wanna-be kid'ler sevmez. Sevmesinler zaten...

    Enslaved ve Rotting Christ: Her zaman mainstream'e yakın olmuş iki grup. Ama iki grubun da diskografilerinin ilk albümleri klasik BM şaheserleri listesinin en tepesinde yer alır. Enslaved'in Frost ve Eld'i, RC'nin de Thy Mighty Contract'i paha biçilemez albümlerdir. Enslaved sonradan progresif şeysine bulaştı, RC de gotik ve dark öğeler kattı müziğine. Buna rağmen her zaman saygı duyulası gruplardır. Bu yüzden kvlt çocukları sevmez. Sevmesinler zaten... (2)

    Nargaroth: BM camiasının gördüğü gelmiş geçmiş en çakma adam ve grubu. Yok grubu aslında tee 87'de kurmuşmuş. Euronymous'un en iyi arkadaşıymış. Varg ile beraber kilise yakmışmış. (Daha sonradan Varg Kanwulf'u hiç tanımadığını söyledi.) Celtic ve Venom ile beraber ilk BM gruplarındanmış da, bilmem ne... "Black Metal ist Krieg" hariç çöp...

    Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...

    1349: Marduk klonu. Tipik "heyl seytın, ful spit, melodik" BM. Yaramaz.

    Watain: Eski albümleri daha bir iyiydi. Ama Sworn to the Dark da güzel. Burada bahsi geçen ender iyi gruplardan. (Bknz; İsveç'ten titretici çıksa yirim!)

    Drudkh ve Summoning: Bu iki grup da BM yapmıyor. En azından artık yapmıyor. Doğu Avrupa gruplarına devamlı bir önyargım olduğu için Drudkh'u hiç sevmedim. Summoning'i de BM olarak görmem ama kendi kulvarında iyidir.

    Xasthur ve Forgotten Tomb: SBM'i piyasa yapan iki grup. Xasthur'un ilk albümleri gerçekten nefistir. Forgotten Tomb ülke çapında kaybediyor. İtalya ve metal hiç bir zaman aynı kulvarda var olmadı. Zor. Tough luck! (İtalyan gruplarına karşı da bir önyargım vardır.)

    Arkadaşın biri bu başlıkta bahsi geçen, tek mükemmelliğe nail olmuş grup olan IXXI'e idare eder demiş. (Bknz; Bu mesajın ilk cümlesi.) Grupla aynı isme sahip olan albümü kaç yüz defa dinledim hiç bilmiyorum. Hala da dinleyesim var. O albümde boş parça yok. Kalan diğer gruplar; Desaster - Hellfire's Dominion klasik, gerisi biraz vasat. Thunderbolt; eski Horna tarzı, fena değil. Tsjuder; çöpe at.

    Gözden kaçırdığım gruplar da olabilir. Evet. Bu konu silinebilir artık.




  • pşşt Darkthrone a laf yok kırarım... aslında son albümeri her ne kadar hayal kırıklığı olsada , adamların geçmişte yaptıkları uğraşları çok büyüktür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol

    Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.

    Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...

    Bu konu silinebilir artık.


    Alıntı yaptığım kısımların noktasına kadar katılıyorum, katılıyorum da Dimmu harbi piyasa. İlk albümlerden bana ne, geçmişe mazi derler diyeceğim de ilk albümleri taş.klı o kadar çok piyasa thrash ve melodeath grupları dinliyorum, burda çelişecek. BM hakkında fazla bilgim yok (Temel unsurlar ve günümüz BM'si dışında) ve pek de sevmem, bu yüzden fazla ve aşırı yorum yapmak istemiyorum. Ama Marduk'a dokundurmadan da geçmem. Marduk'un Allah topunuzun belasını versin! Yaptıkları kadar dinleyici kitlesi yüzünden de nefret ediyorum.

    Bir de Nargarothı yanlışlıkla dinlemiştim, Moribund Oblivion muhtemelen (Kesin) bu gruptan esinlenmiş.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.