Şimdi Ara

DH SİGARAYLA SAVAŞ GRUBU (159 Üye) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
1
Favori
24.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk orta 3. sınıfta paket almaya başladım buda 14-15 yaşları eder. lise 1. sınıfta artık paket hep cepteydi. şimdi 28 yaşındayım. 2002 yılında yani 23 yaşınd askere gittim. askerliğimin son 3. ayı idi. bölük komutanı postasıydım. torunlar gelmişti. bir gün komutan kapısında beklerken toruna sen dur ben sigara içip gelicem dedim. yeni paket almıştım ve henüz hiç içmemiştim.
    arkamı döndüm 1 adım atmadan sanki sırtımdan bıçaklanmışcasına bir ağrı girdi. heralde kaslardandır, kaburgalardandır deyip gerindim zıpladım hopladım olmadı. nefes alamıyordum. ağrı gittikçe şiddetlendi. hemen komutanun arabasına bindirdiler beni ve revire götürdüler. genelkurmay başkanlığında yaptığım için herşey iyiydi. revirde bir ağrı kesici vurdular ve ambulans ile GATA'ya gönderdiler. tabi şu ana kadar ne olduğu konusunda birşey söyleyen yoktu. doktorlar anlamış ama panik yapmamam için söylemiyorlar.
    ambulans gataya vardı. hemen acilde ciğer filmlerim çekildi. 5 dk. içinde filmleri elime verdiler ve prof. ile görüşmem için 6. kata gönderdiler. prof.komutanın odasına girdim. filmleri verdim. yüzüme baktı. aynen şunu söyledi oğlum senin ciğerin çökmüş! (yani:spontan pnömotoraks=akciğerlerin hava toplaması) neye uğradığımı şaşırdım. anlamıyorumda. komutanım oturabilirmiyim dedim tabi dedi. sordum komutanım nedir? ne olucak bana? seni hemen ameliyata alıcaz dedi. ya arkadaş bi dur n'oluyor bi anlat. yok ne anlatması vakit kaybetmeden soktular operasyon odasına. narkoz markoz yok. sadece sağ koltuk altımda, alttan 4. kaburga kemiğimin oralara iğne vurdular. bu esnada ameliyatı yapacak olan komutan giyiniyor. bana şunları söylüyor "eğer canını yakarsam bana pembe önlük giydirsinler" ve o esnada pembe önlük giyiyordu. neyse iki kaburga kemiğimin arasına bir iğne batırdı acıyıp acımadığını sordu. acımıştı, demekki uyuşmamış hala. bir deneme daha yine uyuşmamış. 3.de neşter ile direk kesti. acıdımı dedi, acıdı dedim ama nafile. artık kestim dedi ve bir elinin baş parmağını direk içeri soktu, kestiği yeri genişletmek için. ben ecel terleri döküyorum, bana bakmamamı söylüyorlar ki bakamıyorum zaten.
    hasta bakıcı elinde eski 5 lt. su şişelerine benzer plastik bir şişe ile geldi. elinde de bir hortum, ucundan 25-30 cm. delik delik.
     DH SİGARAYLA SAVAŞ GRUBU (159 Üye)

    şimdi sıkı durun. o açtığı delikten hortumu sokacak. burada canın çok yanacak diyor. ne yapalım mecbur sokacaksın. sok gitsin! yemin ediyorum vücudumun sağ tarafını kopardılar sandım. hortumun ucunu sağ omzumda hissettim. öksür bakalım dediler. şişenin içi belli bir yere kadar su dolu, ben öksürdükçe o nargile gibi hava kabarcıkları yapıyor. hortumla ciğerimdeki havayı tahliye ediyorlar. Allah kimseye yaşatmasın bunları.
    Tam 28 gün boyunca o hortum içimde kaldı. bu arada 14. günde bir ameliyat geçirdim. ciğerimde kuş gözü büyüklüğünde 3 tane delik buldular, benzetmek gerekirse tıbbi bir uhu ile o delikleri kapattılar. daha neler neler yaşadım bu 28 günde bunu bir Allah biliyor bir ben. siz hiç gece vakti saat 01:00'dan 05:00'a kadar sadece her saat başı 15 dk. ara vererek öksürdünüzmü? (ciğerimi şişirmek ve havayı çıkarmak için) belkide oradan hiç çıkamayacaktım. Takdir- İlahi.. Sağlığıma kavuşmamda yardım eden doktorlardan, hemşire ve benim gibi hasta arkadaşlarımdan Allah razı olsun..

    çıkarken doktora sordum neler yapamam diye. aklın varsa sigara içme, başka canın ne isterse yap dedi.
    o yeni açtığım paketmi ne oldu? ambulans şoförüne verdim ve 2 yıl boyunca sigaraya el sürmedim.

    Not:Arkadaşlar üzgünümki itiraf etmem gerekiyor.şu anda yine sigara içiyorum. öyle deli gibi değil. yakıp duman üflüyorum. psikolojik ve ailevi nedenlerden dolayı. ancak tek isteğim bırakmak. bunun çok büyük bir aptallık olduğunu biliyorum. ve istesem şu anda bırakabileceğimi biliyorum. sizde bilinki sigara denen illet bir anda rahatlıkla bırakabileceğiniz bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoPaRLoR -- 21 Kasım 2006; 18:07:11 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: khanturks


    quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Gerçekten khanturks1 geçmiş olsun diyecektim unutmuşumÜnal bu arada artık sigara içmezzin heralde.Sevdiğinden çekiceğin var yoksa



    Teşekkürler @ComeKillMe.

    Umarım burayı okuyan tüm arkadaşlara bir örnek olurumda az da olsa işe yarar benim bacak :)


    İnşallahh (AMİNN)

    Bakın sigaradan kaybettikleriniz diye düşünün ben size birkaç örnek veriyim
    Örnekler:
    -Wücudunuzdaki hücreler ölüyor.
    -Ağız kokusu.
    -Ünal gibi sevdiklerinizden ayrılıyorsunuz.
    -Ünalın dedesi gibi bacağınız gidebilir.
    -Boşa harcanan para.
    -Zaman kaybı
    -Dumanıyla diğer insanları zehirliyorsunuz ve rahatsız ediyorsunuz.

    Daha bunun gibi daha nice örnekler verilebilir buna.Ama ben sadece sizlere birkaçını yazdım.
    Bunları düşünseniz zaten artık ağzınıza bir sigara bile koymazsınız diye düşünüyorum




  • Hoparlor Geçmiş olsun abi.Walla sigarannın vücutta sağ bıraktığı yer yok heralde.Bu arada yazını okurken gözümden yaş geldi.Ama beni bir yandan da güldürdün.Neden diye sorarsan.O sigara paketini ambulans şöförüne verdim demişsin.Orda sen can peşindesin ve sigaranı hala düşünebiliyorsun.Demek bu kadar bağımlılık yapıyor.
  • Ya arkadaşlar neden buraya kimse bakmıyor sohbet ortamı oluştursak daha iyi olmazmı?Bence üye olanlarında buraya 3 günde bir msj atması iyi olur.
  • selam size arkadaşlar. bugün geç geldim biraz kusura bakmayın. tüm yazılanları okuyamadım tekrar kusura bakmayın. grubumuza üye olmak isteyen arkadaşlar tekrara dan yazabilirler mi acaba rica etsem?
  • hocam beni ekle ilk ama bişe dicem bole kuru kuru forum açmakla olmaz kendi aranızda toplanın çözüm yolları bulun bişeyler yapın yani forumla bırakılmıyo.sigara içmem ztn alla şükür
  • üye sayısı artıyor galiba
  • @hacicem: haklısın aslında. bişiler yapmak lazım ama hep arakdaşların işleri okulları dersanesi oldugunu dusunursek biraz zor olacak gibime geliyo
  • SİGARAYA EVET Kampanyası yapacam bende
  • yok o bağımlılıktan değil, sigara yüzünden başıma birşeyler geldiğini anladığım anlarda "Allah kahretsin bunu" deyipte ambulans şoförüne veripte bir daha 2 yıl boyunca elime almadığım paketti. Ve bugün itibariyle sigara pakedini evde bıraktım, burdada paket almayacağım. Dün akşam güzel bir duş aldım, ardından sigara içmedim, bu sabah evden çıktığımda elimde mandalina vardı, derin derin nefes aldım güzel Bursa'mın havasından ve "Bu hayatı kızım ve eşim için daha çok yaşamalıyım" dedim...
    quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Hoparlor Geçmiş olsun abi.Walla sigarannın vücutta sağ bıraktığı yer yok heralde.Bu arada yazını okurken gözümden yaş geldi.Ama beni bir yandan da güldürdün.Neden diye sorarsan.O sigara paketini ambulans şöförüne verdim demişsin.Orda sen can peşindesin ve sigaranı hala düşünebiliyorsun.Demek bu kadar bağımlılık yapıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HoPaRLoR

    yok o bağımlılıktan değil, sigara yüzünden başıma birşeyler geldiğini anladığım anlarda "Allah kahretsin bunu" deyipte ambulans şoförüne veripte bir daha 2 yıl boyunca elime almadığım paketti. Ve bugün itibariyle sigara pakedini evde bıraktım, burdada paket almayacağım. Dün akşam güzel bir duş aldım, ardından sigara içmedim, bu sabah evden çıktığımda elimde mandalina vardı, derin derin nefes aldım güzel Bursa'mın havasından ve "Bu hayatı kızım ve eşim için daha çok yaşamalıyım" dedim...
    quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Hoparlor Geçmiş olsun abi.Walla sigarannın vücutta sağ bıraktığı yer yok heralde.Bu arada yazını okurken gözümden yaş geldi.Ama beni bir yandan da güldürdün.Neden diye sorarsan.O sigara paketini ambulans şöförüne verdim demişsin.Orda sen can peşindesin ve sigaranı hala düşünebiliyorsun.Demek bu kadar bağımlılık yapıyor.




    helal olsun hocam sana ne diyim. sende bırakcaksın bu mereti




  • benide ekle benideee
  • bende kullanmıyorum sigarayı sevmem içenide yanımda içirtmemeye özen gösteririrm kız ark.ım bile içmememli içiyosa bırakmalı kısaca sigaradan nefret ediyorum beni üye yapacaksan adımın yanına parantez içinde sigara içmiyo ve nefret ediyo sigaradan yazarmısın
  • bende içmiyorum bu arada
  • Arkadaşlar ben de bırakmak istiyorum ama bi şey eksik burda nedir nedir hımm hedaayeeee
    Şaka tabiki en güzel hediye sigarasız bi hayat olsa gerek.Ciddi ciddi yazılanları okudum ve bırakmalıyım dedimmmm.Bırakanların yardım ve desteklerini bekliyoruz motivasyona da ihtiyaç var dimi.hafiften gaz şöölee.Bırakmak isteyenlerin,bırakanların ve içmeyipte destek verenlerin listesi ayrı ayrı olsa daha iyi olmaz mı ne dersiniz




  • 13 yaşındayim sigara içilen yerde bile zor duruyorum al bakalım benide
  • ben içmiyorum içmeyide düşünmüyorum benim babam günde 1 paket içer ben de denedim ama günde 3 milyon u bi kçşeye koydum öle içtim bi ayda 90 milyon oldu 40 milyonuna gold pre aldım 50 sini de verdim annem ee nasıll i taktik dimi ?


    beni de yazzz orayaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :smeago: -- 22 Kasım 2006; 19:40:40 >
  • oooo gruba yeni katılanlar olmuş ve herzamankinden daha fazla kişiii.Büyük başarı.İnşallah üye sayısı artar ve şu sigarayı bırakırsınız
  • Malesef bugün alkolün etkisiyle 3-4 tane içtim.. Ama 4 gündür ilk içişim. Normal zamanlar da hiç sigara içme isteği olmuyor artık..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaN®

    Malesef bugün alkolün etkisiyle 3-4 tane içtim.. Ama 4 gündür ilk içişim. Normal zamanlar da hiç sigara içme isteği olmuyor artık..


    boşver alkolle olur o kadar. bende uzun zamandır içmiyorum. içesimde geliyor ama canım istemiyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.