Şimdi Ara

DH TTNET Tilgin Fiber Modem Kullananlar Kulübü [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
18
Favori
122.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duranek


    quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duranek


    quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duranek

    quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duranek

    quote:

    Orijinalden alıntı: elmariacci

    Tilgin hg 2331 modemi kullanan var mi arkadaslar ?

    Ben 2331 kullanıyorum. Dün gelip kurdular. Anten bir çözüm olmamakla birlikte anten girişi olsa yine de denemek isterdim. Çünkü evim 1+1 ve tek bir duvar var bilgisayarla modem arasında ona rağmen modemin olduğu yerde 22 mbit alıyorum bilgisayarın olduğu yerde 6mbit. Bunu nasıl çözebiliriz arkadaşlar? Router mı alayım ne alayım. her türlü öneriye açığım yardımlarınızı bekliyorum.

    Sanirim guclu anteni olan bir router almalısınız hocam

    Cevap için teşekkür ederim öncelikle.
    Anteni güçlü bir router aldığımda peki router-modem iletişimini kablosuz mu sağlayayım yoksa kabloyla mı routera bağlıyım modemi?

    Kablo her zaman daha saglikli olur ayrica evin icinde 2 tane dalga yayan antenin olmasi hos degil. Kabloyla baglayip modemin antenini kapatin bence

    Benimkinde anten yok ama siz dahili anteni kastettiniz sanirim. Onu nasil kapatabiliyorum acaba yardimci olabilir misiniz?

    Modem arayuzunden veya modemin ustundeki WiFi tusundan kapatip acabilirsiniz hocam

    Tesekkur ederim yine ilginiz icin. Peki kilit bir soru. Ayakkabilikta bulunan ttnet kutusuna modem benzeri bir sey taktilar ondan cikan ethernet kabloyu da tilgin modeme taktilar. O modeme benzer dedigim cihazda 4 tane ethernet girisi var. ben router i ona taksam internet almis olur muyum yoksa illa modemden mi almam lazim. Simdi dusunursek benim tum ayarlarim ve bilgilerim modemde. O modem benzeri alette degil. Ama modem benzeri alete takarsam super olur hem ortalikta gozukmez hem de orada sitenin jenaratorune bagli priz var. elektrik kesilse bile internetim kesilmez. Sanirim son sorum buydu ya da oyle umit ediyorum:)

    Bu konuda bir bilgim yok hocam ne desem yalan olur. Bilene sormanizda yarar var. Ayakkabilikta olan kutuyu ilk defa sizden duyuyorum. Emin olmamakla birlikte size ozel bir sey olabilir. Veya apartman girisinde bulunan panoyu daireye takmis olabilirler. Ben tesekkur ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim tilgin modemin acma kapama tusu calismiyor icini acip pinlerini lehimleyecegim fakat bir turlu modemin icini acamadim ici acilmiyormu acaba bilen varmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIHAYALPERESTII -- 18 Ekim 2015; 13:42:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tılgın modemim her kapatıp açtığımda fabrika ayarlarına dönüyor. Ve internet bir geliyor bir gidiyor. TTnet ile görüştüm Turk Telekom müdürlüğüne gidin onlar veriyor modemi diyor. Ulan ben internet hizmeti için sana başvurmadım mı. ona mı başvurdum. Gerçekten hizmet kalitesi yerlerde deli ettiler. bir aydır uğraşıyordum bağlasınlar diye bağladılar problemler boyut değiştirdi. Fiber vdsl özellikli istediğiniz modemi kullanabilirsiniz diyor bana. Kullanılabiliyor mu gerçekten? Var mıdır TTnetten bağımsız bir modem kullanan birileri yalın fiber kullanıcısı olup?
  • modemde sorun vardır modemini değiştirt veya müşteri hizmetlerini ara bridge moda almak istiyorum de kendi modemini tilgin modeme tak o modemden internete çıkabilirsin.
  • bende Hg2331 var alt katta duruyor ve üst katta sadece tam üst noktada çekiyor onun haricinde çekmiyor ben bu sinyali üst katta nasıl arttırabilirim bi el atar msıınız
  • arkadaşlar merhaba. siyah renkli modemin turuncu renkli antenini kopeğim kemirmiş, intenete girebiliyorum ancak sinyal seviyesi çok çok azaldı. hat kuzenimin uzerineydi, askerde olduğu için ttnet hat sahibinin araması lazım hiçbirşey yapamayız dedi. ne yapabilirm bu konuda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nogreyincolor

    arkadaşlar merhaba. siyah renkli modemin turuncu renkli antenini kopeğim kemirmiş, intenete girebiliyorum ancak sinyal seviyesi çok çok azaldı. hat kuzenimin uzerineydi, askerde olduğu için ttnet hat sahibinin araması lazım hiçbirşey yapamayız dedi. ne yapabilirm bu konuda?

    Kuzeninizden gerekli bilgileri alın ve kuzenınızmış gibi arayın çağrı merkezini.. öyle embesil uygulamaya böyle bir çözüm müstehaktır ttnete..
  • tılgın modeme bağlanan fiber kablonun renk sıralamasını biliyormusunuz kablonun tırnağı kırıldı ikidebir çıkıyor yenilemek istiyorum.
  • arkadaşlar bu lanet modemde mtu ayarı yapamıyor muyuz bir türlü bulamadım. bir de modeme res atınca internetin bağlanması çok uzun sürüyor bıktım bu modemden artık eski evde kullandığım ttnetin dandik modemi daha iyiydi res atınca anında geliyordu internet bunda dakikalarca bekliyorum bağlansın diye res atmaya korkuyorum. yazılım güncellemesi falan var mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Creav

    arkadaşlar bu lanet modemde mtu ayarı yapamıyor muyuz bir türlü bulamadım. bir de modeme res atınca internetin bağlanması çok uzun sürüyor bıktım bu modemden artık eski evde kullandığım ttnetin dandik modemi daha iyiydi res atınca anında geliyordu internet bunda dakikalarca bekliyorum bağlansın diye res atmaya korkuyorum. yazılım güncellemesi falan var mı acaba ?

    Acilis suresi bende de oldukca uzun. Ttnet firmware update e izin vermiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selim20

    tılgın modeme bağlanan fiber kablonun renk sıralamasını biliyormusunuz kablonun tırnağı kırıldı ikidebir çıkıyor yenilemek istiyorum.

    Kategori 5 kablo hocam cat6 da kullanilabilir ama ev icin gereksiz diye biliyorum. Aratirsaniz semasi hemen onunuze dusecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba
    yardimci olursaniz sevinirim

    bende ttnetin verdigi Tilgin HG1332 modem var. Buna Western Digital my cloud disk alip ethernet ile baglamayi dusunuyorum.

    1. calisir mi?

    2. hizli calisir mi?

    3. wd de gigabit ethernet var, ama modemde var mi bilmiyorum. Bilginiz var mi?

    Ne onerirsiniz?


    Simdiden tesekkurler
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    TTNET usb desteğini kapattı. Modem üzerindeki firmware cihazın orjinal yazılımı değil ttnet tarafından modifiye edilmiş, özellik kısıtlamalı firmwaredir.
  • usb den degil ethernetten baglayacagim diski?
  • Bir arkadaş diğer dört portlu beyaz cihazı sormuş: her port bir müşteri anlamına geliyor. Yani her port için ayrı fatura çıkar. Misalen; üç kişi kullanmak istiyor her biri ttnet müracat edip hesap açıyor her birine tılgın siyah modem veriliyor sizden kablo gidiyor herkesin faturası ayrı çıkıyor olay bu.

    Ben de bir şey sormak istiyorum, bu tılgın modemi hiçbir şekilde değiştiremez miyiz? Buradaki farklı internet sağlayıcıları değiştirilir falan demişti de pek detay vermedi oluru var mi bu işin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet e kanet olası tilgin modem verdiği için burdan bir kez daha teşşekürlerimi gönderiyorum, verdiğim paralar haram olsun ttnet, SO gelsin o zaman göreşeceğiz ayrıca.

    Gelelim asıl meseleye. Arkadaşlar ttnet ten yalın fiber alıpta(24mbps) asus modem alan oldu mu? Asus dsl-ac68u mesela. Ben o lanet modem i komple kaldırıp asus modem i kullanmak istiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce TTnet fibere geçtim. TILGIN HG 2331 marka modem i getirip kurdular.
    1. Sorunum Hız testlerinde 23mbs olarak görünüyor ancak bir videoyu en düşük çözünürlüklerde filan anca izleyebiliyorum, kablolu kablosuz farketmiyor.
    2.sorunum modem en fazla 4 metre içerisinde çekiyor, yan odada nerdeyse hiç çekmiyor.
    TTnet ile görüştüm internet hattıyla ilgili herhangibir sorunun olmadığını modemle ilgili olabileceğini söylediler. Modem ayarıyla ilgili bi sorun olabilir mi , düzeltilebilir mi ? Yoksa modemin mi değişmesi gerekiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.