Şimdi Ara

DHBT HABER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, daha iyi bilinen ismi ile DHBT sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel alımında geçerli olan ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınav KPSS puanı ile birlikte değerlendirilir ve gerçekleştirilen DHBT MÜLAKATçağırımı için büyük bir öneme sahiptir.

    Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımında iki kademeli bir sistem yürütmektedir. Kurum bünyesinde işe girmek isteyen İmam Hatip, İlahiyat Ön lisans ve İlahiyat lisans mezunları KPSS sınavı ile birlikte DHBT sınavına da girmek zorundadır. DHBT sınavında her mezuniyet durumundaki aday kendi eğitimine uygun bir müfredata bağlı olarak 40 adet soru cevaplamaktadır. Bu sorular Dinler Tarihinden, Hadis, Siyer’e uzanan bir konu kapsamında gelir. Din görevlisi adaylarının sadece teorik bilgileri bu sınav ile ölçülebilmektedir. Ancak işin ucunda pratiğe dökülmesi gereken bilgiler de bulunmaktadır. Örneğin bir imamın Kur’an bilgisi, tecvidi, mahreçi olmadan imamlık yapması düşünülemez. Bu nedenle Diyanet alımlarında DHBT sonrasında bir de mülakat süreci bulunmaktadır.

    DHBT mülakat tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesinden duyurulur. Bu yıl DHBT sınavının üzerinden 6 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz mülakatlar hakkında herhangi bir duyuru gelmedi. Bu nedenle adaylarda kaygılı bir durum gözlenmekte. DHBT Haber sitesinde yapılan bir duyuruya göre ise kaygılanmaya gerek yok. Diyanet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre mülakatlar 3 ayrı tarihte gerçekleştirilecek ve de ilk mülakat dönemi Mart ayında başlayacak.

    Peki mülakat sistemi nasıl?

    Mülakata çağrılmanız DHBT puanınıza bağlı. Alınacak personel miktarının 3 katı aday mülakatlara DHBT puanına göre çağrılacak. Yani alımlar en yüksek puanlardan başlayacak. Ardından yapılacak alımlarda git gide puan sıralamasının düşmesi bekleniyor. Doğal olarak ilk alımlara çağırılmasanız bile önümüzdeki alımlarda bir umudunuz olduğunu unutmayın.

    Mülakatta neler sorulacak?

    Mülakat genel olarak Kur’anı-ı Kerim üzerinden geçecek. Yüzünden okumanız ve ezber durumunuz dinlenecek. Tecvid kuralları sorulacak, sizin genel olarak kendinizi ifade edebilmeniz önem arz edecek. Bu nedenle okuyuşunuzu ve ezberlerinizi geliştirmeniz ve rahat olmaya çalışmanız en önemli etkenlerden biri. Mülakat süresince fıkıh soruları da sorulabilir. Bu konuda kendinizi hazırlamanız ve Diyanet tarafından yayınlanmış iki ciltlik beyaz kaplı ilmihali okumuş olmanızı tavsiye ederiz.

    Diyanet mülakat tarihleri henüz belli olmasa da çalışılacak konu fazla olduğundan şimdiden kendinize bir program hazırlamanız gerekir. Bu konuda size yardımcı olacakhttp://dhbthaber.blogspot.comweb sitesinden faydalanabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.