Şimdi Ara

DHCP relay problemi Quicknet pirelli router apple time capsule

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam,

    Quicknet in verdigi pirelli router ile ilgili bir problemim var, evdeki sistem biraz karisik oldugu icin detayli anlatmaya calisacagim.

    1- quicknet ten gelen network kablosu calisma odasinda apple time capsule e bagli - time capsule interneti quicknetten alip 10.0.1.2 den baslayarak dhcp ile dagitiyor. burdan hem wireless hemde ethernetten den ip alip kullaniyorum. (time capsule 300 mbit wireless dagitabildigi icin calisma odasinda bu duruyor / wireless backup / wireless print vb icin)
    2- time capsule den salona cektigim bir ethernet kablosu quicknet in verdigi pirelli router a gidiyor. pirelli router time capsule den 10.0.1.7 gibi bir ip alip kendi dhcp serveri ile 192.168.1.2 den baslayarak bunu dagitiyor. pirelli modeme de xbox 360 / next uydu cihazi/ pop corn media player ethnet ile bagli / nintendo wii ve esimin macbook u da wireless bagli. bu cihazdan alinan ipler dolayisi ile 192.168... seklinde oluyor ve bu sekilde olursa internete cikista problem yok.
    3-problem surada basliyor, salonda ve oturma odasinda 2 farkli dhcp server calistigi icin bu cihazlar ayni network de gibi davranmiyor, dosya paylasiminda sorun yasaniyor, ozellikle popcorn network den media caldigi icin dosya paylasimi onem tasiyor. ne yaptiysam ne kadar karistirdiysam da pirelli modem in dhcp relay yapmasini saglayamadim, kesinlikle ip yi kendi dagitmak istiyor. aksi takdirde hic bir sekilde calismiyor.
    4-time capsule un dhcp araligini degistirip 192.168... bandina aldigimda ise ayni ip de iki dhcp server oynamiyor kesinlikle internete cikamiyorum.
    evet arkadaslar ne yaparim da bu pirelli modeme sen su 10.0.1.7 ip ni al sus butun ip leri de time capsule dagitsin derim?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.