Şimdi Ara

DHL de Operasyon başladı. Nerdeyse Nisan ayında herşey gümrüğe takılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardan beri yurtdışından ürün alan ve kargosunda DHL i tercih eden ben Nisan ayında üst üste 3 tane şok yaşadım. DHL ile gelen tüm ürünlerim gümrüğe takıldı. Malum yeni beyanname yayınlanmış. Artık deklarasyona bakılmaksızın her koli ve poşet açılıyor. Yani mp3 player yazdırıp kamera getirenler gümrük kapısını aşındıracaklar. Bu sadece DHL için geçerli değil tabi. Devlet postasıyla gelenlerde aynı şekilde ayrıntılı kontrole tabi. Ama yine de hongkong post, china post yada ems ile gelen postaların biraz daha rahat geçeceğini düşünüyorum. Zira DHL e 1000 kargo geliyorsa PTT ye 100000 geliyor. DHL de ürününüz takıldığında devlet gelen ürünün sadece %20 sini alırken DHL abuk subuk belge paralarıyla gelen ürünün neredeyse %40 ını alıyor. Yani gümrüğe takılan her ürün devleti değil DHL, UPS, TNT gibi şirketleri zengin ediyor.

    Ayrıca DHL ile ilgili olarak şöyle bir iddia da var. DHL bugüne kadar gümrüğe tabi olan malları gümrüksüz olarak ülkeye sokmuş. Haber şu şekilde.
    http://www.milliyet.com.tr/dhl-sorusturuluyor/guncel/haberdetay/11.01.2011/1337618/default.htm

    İyi de benim anlamadığım DHL de devletin gümrük memurları görev yapmıyor mu? Yani bu ürünleri DHL kafasına göre geçiriyor mu gümrükten. İnanılır gibi değil. Çok enteresan bir ülkede yaşıyoruz.

    Bir de şöyle bir haber var.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17617683.asp

    Bu haberi şu sebeble verdim. Şimdi devlet bir taraftan yeni yasalar çıkararak milletin getirdiği mp3 player ın kameranın vergisine göz dikiyor. Bir taraftanda sınırdan tonlarca uyuşturucu, sigara, cep telefonu ve elektroniğin geçmesine göz yumuyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.