Şimdi Ara

Diablo 3 Betada Olan Eksikler ve Düzeltilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, bu güne kadar envai çeşit çekiliş, binbir çeşit kampanya yapıldı, neredeyse Diablo 3'ü oynamayan kalmadı.. Cümle alem 15 Mayısı beklemeye koyuldu, oyunu oynayanların çoğunun düşüncesi olumlu yöndeydi eski diablo havasını tutturmayı başarabilmişlerdi..
    Bildiğiniz gibi daha oyun çıkmadı, çok acımasız eleştriler yapmaya gerek yok. Fakat içimizde kalan "aha hacı bu olmamış" dediğimiz yada "aga ne gerek vardı böyle şeylere" dediğimiz şeyler nelerdir ? Genel bir araştırmaya girelim diye düşündüm
    Benim şahsi fikirlerim olarak ;
    - Öncelikle grafikler beklediğim kalitede değildi, hafiften bir comics romanlarını andıran biraz torchlight havasında, özellikle item çizimlerindeki kalitesizlik ve düşen potionların neredeyse 8bitlik görüntüsü hoşuma gitmeyen en önemli madde.
    - Beni en çok şaşırtan olaylardan birisi de Cinematicsler oldu doğrusu, bugune kadar Blizzard'tan böyle bişey çıkabileceğini tahmin etmezdim açıkçası, yani her oyun içi videosu efsaneleşen bir firmadan nasıl bu kadar kötü bir şey çıkar, anlamıyorum . Neyse izleyin yorumu siz yapın..
    *Bu Cinematic 2005 yılına ait Warcraft 3 'ten (Hd olarak izleyin lütfen): http://www.youtube.com/watch?v=5YLkuSufiN4&hd=1
    *Bu video ise Diablo 3 ten : http://eu.battle.net/d3/en/media/videos/?keywords=&view#/monktrailer
    - Anlamadığım bir diğer unsur ise skill sistemi ; hakkında bazı yazılar okudumda gözlerime inanamdım benim kaçırdığım şey nerede acaba diye soruyorum kendime lütfen bir göz gezdirin ; http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27858188 şimdi eğer biraz baktıysanız bana burdaki mantığı biriniz anlatabilir mi ?
    Neyse arkadaşlar, bunlar benim kendi gözlemlerim sizlerde kendi düşüncelerinizi paylaşırsanız belki ilerde Diablo 3'ün gelişmesine katkı sağlayabiliriz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogue_ass -- 2 Nisan 2012; 23:12:30 >











  • Oyun ilk çıktığında Diablo 1 de oyun dünyasına fark atmıştı grafik olarak seyir olarak.
    Diablo 2 ilk çıktığında RPG oyunu bize öğreten oyun olmuştu ve yine zamanına göre iyi grafikleri vardı.
    Diablo 3 de bu tarz bi fark göremedim.Yani bence sadece Diablo2 oyuncularının açlığını paraya çevirmek için yapılmış gibi. Bence itemler kırılmalıydı çok savaştığında aniden itemin yok olma gibi bi olaslığı olucaktı buda oyunu sürekli bitmek bilmeyen bi serüvene sokar. Tamam sürekli değişen mekanlar ve itemler bunu sağlıyo ama ne bileyim bir + sı yok bu online Auction House ise bence başlarda güzel sonlarda cılk bi şey . Bi düşünsenize bu oyuna çıktıktan 6-7 ay sonra başlayan birini. AH den herkez alıcağını almış itemler dizilmiş vs.. 0 Dan kasıp yetişmesi nirvanada bir oyun olmamalı bence. Daha kısa vadeli bir oyun gibi Diablo 3. Firmanın adı saolsun bir yere kadar götürücek.
  • Verdiğin diğer videoları zaten izlemiştim, ki herkez izledi onları zaten. Ayrıca diğer mesajında gönderdiğin videoyu da ben açamadım.. Neyse kardeşim zaten sen konuyu baştan yanlış anlamışsın, bilmiyorum okudun mu yazdıklarımı ama zaten ben burda Blizzard'ın nekadar iyi bir 3d animation takımından olduğunu ve nasıl böyle bir Cinematic hazırladığından bahsettim.
  • Cinematicler konusunda kesinlikle katılmıyorum, yanılıyorsun diablo 3 çok iddialı bir lore ile geliyor ve bunu destekleyecek cinematicler var. Zaten oyun çıkmadan önce yayınlanan Azmodan'lı Cinematic ile Oyunlar arası en iyi Cinematic ödülünü aldı adamlar, daha ne yapsınlar?
    Cinematicler gayet başarılı, devamını bekle sadece oyun çıkınca göreceksin.


    öte yandan Beta tester'lardan biriyim ve oyunu ilk yükleyip ilk log in oldugumda bir miktar hayal kırıklıgı yaşadım çünkü beklentilerim çok çok çok ÇOK yüksekti ( evet deli gibi bekliyordum) ve bu beklentilerimi haliyle oyun yeteri kadar karşılayamadı ama o ilk oyunla karşılaşma anını atlattıktan sonra alıştım ve alıştıkça da daha çok hoşuma gitmeye başladı.
  • DİabloIII'de bana sorarsan eksik olan şeyler,
    Cinematikler hiçbir zaman hiçbir oyun için umrumda olmamıştır, çoğu zaman beklentileri yükseltmekten başka bir işe yaramazlar ve oyunun oynanışı ile uzaktan yakından zerre kadar alakaları yoktur. Oyun içine yerleştirilmiş ara geçiş demoları her zaman tercih etmişimdir.
    Eksik gedik ne var derseniz, rare itemleri karakterimiz ile ident edeilbiyoruz ki bu olay bana oyunu çok çocuksu hale getirilmiş hissi veriyor, madem ben ident edeibliyorum o zaman neden çantama unident olarak düşüyor ki ? yerden alırken otomatik ident etsin işte :) İlk rare itemimi düşürdüğümde bir heve önce Decard a gittim ne göreyim ident gibi bir özellik yok, sonra demirciye gittim onda da yok, sonra Vendorları dolandım hiç birinde yok :( kendi kendime sanırım identify scrool bulmam lazım diye düşündüm ( eski patchlerde bu şekilde ayarlanmıştı izlediğim oyun içi görüntülerden aklımda kalmış) ee identify scrool da yok :( sağ tıklasam ne olur acaba dedim ana bi baktım benim herif ident ediyo :( o anda kısa süreli bir soğuma geldi, umarım offical versyonunda bu şekilde ident olmaz, daha karmaşık ve zor işlemlerden geçmemiz gerekir. en azından bi scroll bi bişey kullanalım yahu :(
    İkinci en büyük eksik, Templar denen zavallı mahlukat üstünde hiçbir kontrol yetkimizin olmayışı, hiçbir follower'ı kendimiz yönetmiyoruz, sadece itemlerini verip salıyoruz ortaya gidiyor. Moblara dalıyo dayı bi de ukala ukala konuşuyo bi bakıyosun damagelere 2-3 ulen %75 nerf yemişsin bi de konuşuyosun :) Bildiğim kadarıyla offical sürümde %75'lik nerf kaldırılacak.
    Deckard Cain'i çok çabuk kurtardık beta sürecinde, ilk görüntüleri izlediğimizde Decard Cain'in bu kadar kısa sürede kurtarılaiblir olacağını düşünmemiştim, malum 4 dakikalık vir video sadece Decard Cain'in yıldızın altında kalması konu edilmemişmiydi :)
    Oyun hakkında yazılan çizilen herşey deli gibi Spoiler veriyor aslında anlayana elbette bu da çok büyük bir eksi bence.
    Onun dışında, grafik zaten umrumda olmaz ben hala Follaut 1 , Heros 3 , D1 , D&D vs. oynayan bi piskopatım :) Senaryo iyi olsun bana yeter.
    Eksiklerden bir diğeri de CE içeriği, bana ne kardeşim WoW için verilen hayvandan bana da SC avatarından :( Kardeşim ben Diablo Fan'ı bir adamım bana ne Blizzard'ın ürettiği diğer oyunlardan :( Blizzard bu ayrımı gerçekleştiremeyecek kadar kıt bir firma olmaya başladı. Bu mantık şuna benziyor, Fifa13'ü CE alın hepinize NFS Figürü hediye (malum EA Games) :S Ne farkı var ? CE içeriği tamamen hayal kırıklığı ama genede CE almaya çalışıcam umarım gece satışında madara olmayız.

    Beklentilerim yok mu ? Elbette var, özellikle de popüler oyunlara Türkçe altyazı çalışması yapan gönüllü ekiplerden D3 için sağlam birşeyler bekliyorum.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.




  • @keshberfo, güzel tespitler, katılıyorum.

    çok konuşuldu ama oyundan çıkartılan bir sürü şeyden ben de rahatsızım+üzülüyorum. ama release olmadan yorum yapmak istemiyorum.
  • oyunu oynamadım ama ss lerde itemlarım ismi alıştığımız sevdiğimiz diablo font iken, açıklamaların arial (sanırım) olması beni rahatsız etti
    hafta sonu path of exile denedim
    o oyunda bile daha güzeldi
    hatta orda item manyaklığımı iyice artırdım
  • yerdeki item'larım font'u arial sanırım. bence güzel görünmüyor. daha neler çıkar da... beta işte. release olsun. o zaman konuşucam inşallah
  • Monk trailer hakkında denilebilecek cidden bir şey göremiyorum. Bildiğin takoz gibi göstermişler, hiç özen gösterilmemiş..
    kısacası Monk trailer dışındakileri Hd izlemeni tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.