Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon (785. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rednebula , TempleBar Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
16.326
Cevap
409
Favori
688.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • radyohead R kullanıcısına yanıt

    6-7 ay önce tüm detayları yazdım hasar hesaplamanın. Ama 70lvl öncesi hesaplamaya gerek yok. Yeşil stat hangisinde yazıyorsa o itemi takın derim. Ve tabi sınıfa bağlı saniye başı mana yenileme ve düşman öldürdükçe mana kazanma şart hızlı lvl alma için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 7 Nisan 2024; 11:1:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu başlıktamı yazdınız? profiliniz kısıtlı. daha önce yazdıklarınız görünmüyor.

    teorisini öğrenmek istiyorum damage bucket ların. bazıları DPS de hesaplıyor bazıları owerpower ıda denkleme koymuş.

  • Ortak gamepass kullanıp diabloya girilebiliyor mu deneyen var mıdır ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • radyohead R kullanıcısına yanıt

    kendi build lerimi kendim yapıyorum. başkalarından kopya çekiyor muyum tabi ki hangimiz yapmıyoruz ki asla ama asla hiç kimsenin build ini kopyalamam. o build o oyun onların oyunu benim değil. başkalarının fikirleri ve yaklaşımları elbet çok önemli, herkes herkesten bir şeyler öğreniyor.


    misal rob un build leri tutarsız bizim çocuklar bazen kopyalıyor aynı itemler aynı skiller paragonlar ama birşeyler yanlış, ya bilerek yapıyorlar ya da build paylaşmak konusunda beceriksizler.


    bir başka örnek daha vereyim. last epoch da geçenlerde bir build gördüm benimkine çok benziyordu, bakayım dedim benle farkları nedir diye. adamlar build i build yapan 2 tane pasif özelliği ne vidyolarında ne de verdikleri planer linkinde paylaşmışlar. ama o iki pasif olmadan da o build olmaz. bilerek yapıyorlar.


    bir başka örnek daha vereyim. adam build i yapmış, nm100 de öyle uçuyor böyle kaçıyor vs vs. bakıyoruz verdiği hasarlara 100k 200k yaratıklar tek yiyor. nm100 de yaratıkların canı 10m 15m sen ne ara 100 de 1 i kadar vurup tek atıyorsun arkadaş.


    böyle çok tip var hiç birine inanmayın. bana da inanmayın ama dediğim gibi herkesin fikri yaklaşımı değerli bizlere kendi build lerimizi yaparken fikir verme için.




    neyse hocam sizin sorunuza cevap vereyim. build yapmak için gerekli şeylere, basitçe sıralayacağım


    1. öncelikle neyin ne olduğunu bilin. bu da her şeyi okuyup denemekten geçer. en azından oynadığınız karakter ile ilgili.
    2. okuyun
    3. okuduğunuzu anladığınızdan emin olun.
    4. okuduğunuzu anladığınız ama emin olmadınız arkadaşlarınıza ya da burası gibi forumlarda sormaya çekinmeyin.
    5. matematiksel olarak kafanızın çalıştığından emin olun. ya da rpg oynamayın bir daha asla. herkes 3 ile 5 i toplayıp 8i bulur. herkes 8 in yarısının 4 olduğunu bilir. herkes 4 ün %75 fazlasının 7 olduğunu hesaplar. bu basit matematiği yapamıyorsanız lütfen rpg oynamayın. ya da japonların yaptığı çiçekli böcekli rpg ler var onları oynayın illa rpg oynayacaksanız. ya da ne bileyim disco elysium gibi boş beleş işleri. ama aksiyon rpg ler temel matematik gerektiriyor.
    6. kullanmak istediğiniz yetenekleri tercih etmelisiniz. felsefi olarak karar vermeniz gerekmekte. misal yakıncı olacam ama tek hedefe çok vuracam herkesi teker teker tek ata ata öldürecem gibi.
    7. basit bir google araştırması ile tercih ettiğiniz yeteneklere ait spesifik eşya varsa onu öğrenmelisiniz.
    8. tercih ettiğiniz yeteneğin hasar tipini belirlemelisiniz fiziksel mi ateş mi kanamamı vs vs.
    9. hasar türünü tercih etmelisiniz. çok mu vursun, az ama sık mı vursun, sürekli mi vursun, vurmasın ama etki bıraksın yaratıklar o etkilere mi ölsün vs vs. (6.maddenin sağlaması olarak düşünebilirsiniz)
    10. buraya kadar tüm arpg oyunlarında standart olan işler. buradan sonrası diablo4 özeline girecek.
    11. kritik mantığı nasıl çalışıyor, şanslı vuruş nasıl çalışıyor bilmeniz gerekmekte. hangi yetenekler kritik vurur. misal channeling yetenekleri overpower vurmaz diablo 4 de ama kritik vurur. misal ww (burgaç) kritik vurur ama overpower vurmaz. bunları sorabilir araştırabilirsiniz. çünkü diablo4 size söylemez.
    12. yeteneklerin açıklamalarındaki sayıların başında +% ya da x% yazar. + işaretli olan toplanır. x işaretli olan çarpılarak eklenir (eklenir kısmı önemli eğer eklenmezse çarpıla çarpıla gider sayılar büyümez.) (1,05 ile 1,20 direk çarpılırsa çok da birşey değişmez gibi / bunu detaylandırıp kafanızı karıştırmayacağım)
    13. ilk hedef x% olan özelliklere yüklenmeniz. örnek. druid paragon da, kitle kontrolü etkisindeki düşmana fazla vurur statı ne kadar yüksekse toprak yetenekleri o kadar fazla vurur gibi birşey var, demek ki o build bol miktarda "kitle kontrolündeki düşmana hasar" statını toplayacak demektir.
    14. paragon daki koşulları sağladıktan sonra yetenekleri ne sıklıkla yapabileceksiniz onlara yüklenmek, yani mana (mana olmazsa 1-2 kere vurup beklemeye geçersiniz) yani can (can olmazsa ölürsünüz mananın bir anlamı kalmaz) yani bekleme süresi kısaltma (adından belli)
    15. sonrası buildinize uygun koşula göre hangi statın % si yüksekse onu toplamak. misal yakıncı oynuyorsunuz ama uzaktaki düşmana fazla vurur statını toplamışsınız hiç bir işinize yaramıyor.. ya da kanama oynuyorsunuz ama bol miktarda kritik şansı ve kritik hasarı toplamışsınız, kanama kritik vurmaz (süreli hasar / dot / damage over time krtik vurmaz) ya da düşmana sersemletme yapamıyorsunuz ama sersemleyene çok vurur statı toplamışsınız gene hiç bir işe yaramayan stat. yani buildiniz neyi gerektiriyorsa o stat lardan olacak itemlerinizde ya da paragon da.
    16. en sevdiğim gerçekle yüzleşme yani deneme yanılma. felsefik olarak herşeyi yaptınız geriye matematiksel hesaplamalar kalıyor az vuruyorsunuz ya da mananız çabuk bitiyor ya da kolay ölüyorsunuz. telaşa mahal yok, 13 - 14 ve 15 maddelerdeki durumlar arasında değişiklik yapacaksınız demektir. hasardan kısıp defansa, defanstan kısıp manaya, manadan kısıp bekleme süresine gibi gibi stat kaydıracaksınız demektir.
    17. sezon 4 te paragon tahtalarına yaklaşım tamamen değişecek, çünkü tüm istatistikler (all stats) diye bir affix artık yok. ona göre hedef paragon özelliğine gitmeniz gerekmekte. misal büyücüsünüz, 2 yol var biri hep zeka diğeri karışık. benim önerim karışık olan yolu tercih etmeniz olacaktır. çünkü 4. ve 5. paragon tahtalarındaki ek özellikleri de almış olma ihtimaliniz artar.
    18. gene paragonda bazı glyph ler (oymalar) şöyle der "her 5zeka başına yakındaki düşmanlara çok vurursunuz" genelde böyle oymaları tercih edin. "nadir özelliklere %100 fazla etki verir" gibi glyph leri az tercih edin. çünkü diğerini geliştirme durumunuz o bölgede ne kadar çok puan harcarsanız atağınızda o kadar artar demektir.
    19. diablo 4 özellikle 4.sezonda daha kolay olacak build yapma konusunda. önce x% olanları toplayın itemlerinizde paragonlarınızda sonra +% . yeteri kadar defans yeteri kadar mana..



    ah unutmadan diğer sorunuza cevap vereyim diablo 4 de itemlerinizdeki affix olan (affix i türkçe nasıl diyebilirim bilmiyorum itemdeki stat özellik olan stat değil) herşey toplanır ve o damage bucket dediğiniz kovada toplanır.


    not: bunları yazmak hesaplama yapmaktan daha uzun sürüyor. gözünüzü korkutmasın. ya da korkutsun arpg oynamanın olayı bu azıcık derinlik olsun. yoksa gider getea oynarım rdr oynarım saybırpunk oynarım witcher oynarım.




    benden bu kadar. forumu daha yormayacağım yeni sezon gelene kadar. ptr a daha girmem göreceğimi gördüm. geri dönüşlerimi yaptım. hatta fazla geri dönüş yaptığım için blizzard forumunda yeter dediler daha artık konu açamaz yorum yapamazsın dediler. Last epoch dan devam. o daha iyi oyun. iyi den kastım diablo 4 çocuk oyunu daha geniş kitleyi hedef aldıkları için. iyi den kastım 2 oyunun arasında dağlar kadar fark var. diablo 4 geliştiricileri last epoch gibi poe gibi oyun yapamaz mı tabi ki de yapar ama hedef kitleleri sıradan oyuncular olduğu için asla yapmayacaklar.



    çok detay sorular için brazian#2653 ekleyin çekinmeyin. seve seve yardım ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 7 Nisan 2024; 14:0:42 >




  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    güzel bilgiler teşekkürler. benimde bir katkım olsun bilmeyenler için.


    Kritik vuruşu hasarı toplam %80 olan item ları giydiniz üzerinize. (silah, eldiven vs.. hepsinin toplamı). bunların %50 lik kısmı çarpılıyor (x%50), kalan %30 ise toplanıyor (+%30). Bu durumda %50'den sonraki daha yüksek olan diğer toplanan affixleri tercih etmek daha mantıklı duruyor. Örneğin %50 den sonraki %30 luk bir kritik hasar olan item ı giymek, %40'lık yakın dövüş hasar bonusundan daha kötü bir tercih görünüyor. En azından ben izlediğim videolardan böyle anladım.

    Aynı şekilde savunmasız için %20'ye kadar olan kısım çarpım, sonrası toplama.



    peki @Brazian bazı skill ve item'larda ne + ve x yazıyor. oyundaki hata mı bu? örnek paylaşabilirim oyuna girip bir ekran görüntüsü alabilirim.

    birde 15. madde ile ilk paragrafta yazan kısım çakışmıyor mu? yani 15. madde de mesela yakıncıysanız uzaktaki düşmana +%hasar kullanmayın dediniz. ama ilk paragraftaki bucket örneğinde tüm + damage'ler toplanır dediniz. yani o sepette yakın hasar hesaplarken uzaktaki düşmana hasar değişkenide toplanıyor. neden bu benim total hasarımı etkiliyor.





  • Arkadaşlar en fazla kaç lvl nm dungeon'ları tek başınıza dönebiliyorsunuz? 100lvl dungeon'lar imkansız değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 7 Nisan 2024; 14:43:40 >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

    çok kolay oluyor karakterin build i tam ise.

  • radyohead R kullanıcısına yanıt

    hocam düzeltme yapıyorum, yanlış anlama;


    eğer itemde %80 kritik yazarsa onu 50+30 diye bölmüyor oyun o hep +%80. çünkü oyun zaten temelden %50 fazla kritik hasar veriyor. yani önce gerekli kondisyonlar (şartlar) sağlanıyor hesaplama yaparken sonra %50 si ekleniyor. atıyorum hiç kritik hasarınız yok ama kritik vurdunuz, düz 100 vurdunuz kritikli 150 olur gibi...



    hata yok. + ve x yazımlarında (bug lar dışında) +% damage bucked dedikleri büyük toplama gider. x% sonraki damage bucked hesaplandıktan sonraki işlem sırası olur. bu yüzden öncelik x% li olan özellikler diyoruz. x işaretli gördüğünüz zaman gözü kapalı alın eğer size uyuyorsa.


    15. madde de "sonrası buildinize uygun koşula göre hangi statın % si yüksekse onu toplamak." yazmışım kilit nokta "uygun koşul" koşul sağlanmıyorsa o statın etkisi hesaplamaya dahil edilmez.



    aslında aynı soruya cevap veriyorum. damage bucket dedikleri şeye sadece uygun koşullardaki statlar dahil ediliyor.




    cins bir örnek vereyim. druid den, uzakçı druid den (yakın uzak ayrımı için silah savurma mesafesi dışındaki herşey uzak. metre yarıçap vs ölçümü yok, kol+silah menzilinde değilse uzaktaki düşmandır artık)


    * silahınızdan 4k hasar gelsin.

    * yetenek açıklamasında silah hasarının %75 i kadar vurur desin

    * +%200 fazla vurur hasarınız olsun

    * +%300 kritik fazla vurur hasarınız olsun

    * +%500 yakındaki düşmana hasar artar olsun

    * +%50 uzaktaki düşmana hasar artar olsun

    * +%100 zehirlenmiş düşmana hasar artar olsun

    * +%200 canınız çokken hasar artar olsun

    * x%100 canınız çokken hasar artar olsun

    * paragon nodu "fırtına yetenekleri yakın ve uzak hasar artarın (x)%20 si kadar"

    * düşmanda da hiç defans zırh vs olmadığını düşünelim.


    geçelim hesaplamaya. düşman zehirlenmiş olsun, vuruşunuz kritik olsun, yaratıkta sizden uzakta olsun ve sizin canınızda yarım olsun


    silah hasarı 4k > yetenek hasarı bu durumda 3k olur (%75 i ya 4 de 3 ü yani)


    >3k ile koşulları uygun olanları hesaplayacağız.


    > %200 (fazla vurur) + %300 (kritik hasar çünkü kritik vuruyoruz) + %50 (uzaktaki düşman çünkü düşman uzakta) + %100 (zehirlenmişe hasar çünkü düşman zehirlenmiş) = %650 (işte bu damage bucket) (eklemediklerimiz, düşman yakında değil, bizim canımız çok değil bunlarda uygun olmayan koşullar)


    > 3k + (3k%650) = 22500. (özetle yetenek hasarı + 6,5 katı, çünkü damage bucket ekleniyor)


    > paragon özelliğini ekleyelim yakındakine hasarın %20si (yani %500 ün %20si) %100 + uzaktakine hasarın %20 si (yani %50 nin %20si) %10 = x%110 paragon özelliği


    > 22500 + (22500%110) = 47250 (kısaca 21000x2,1=47250) (demiştim ya çarpılarak ekleniyor )


    > kritik vurduğumuz için %50si yani 1buçuk katı 47250 x 1,5 = 70875 vereceğimiz hasar.


    sırasıyla böyle...



    bazıları kolaylık olsun diye x% li hesapları çarpar kendi içinde kafanız karışmasın, örnekteki gibi paragon özelliğinin %110 (yani çarpanı %100+%110=%210 sıfırları at 2,1) ile kritik hasarı çarpar ( %100+%50 = %150 sıfırları at 1,5) 2,1x1,5=3,15 ile direk damage bucket i çarpar 3,15x650=%2047,5 bulur. sonra bu bulduğu yüzdeyi yeteneğin üzerinde gördüğü sayıya ekler. yani şöyle birşey görürseniz bu ne ola ki demeyin (1,5)x(1,05)x(3,2) gibi hesap sırası ve mantığı örenkteki gibidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 7 Nisan 2024; 15:24:37 >




  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

    Build tam ise sorun yok 100 dönmekte

  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

    şimdi gidip 4500 curroption deneyecem, void knight o kadar yüksekleri göremez derler. ben görürüm kardeşim. last epoch daha iyi oyun.

  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    last epoch daha iyi oyun.


    hocam o kadar uğraşıyorsun zaman ayırıyorsun, bari bunu deme yahu :(

  • fasakasa kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Peki bana rogue için build linki atar mısın? Şimdilik assasım ama ilerde okçuya dönebilirim.

  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

    Ben genelde burayı takip ediyorum


    Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon
    Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezond4builds.gg
    Diablo 4 Best Builds
    https://d4builds.gg
  • burasıda güzel build için.


    bu dungeonların verdiği özelliklerin hepsini toplamaya çalışmıyoruz heralde dimi =) ömür yetmez. build için hangisi gerekliyse onu almak lazım sanki

  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    yok hocam estafurullah. ne güzel bilgiler veriyorsun. öğrenmek için buradayız zaten.

    ben bunu şimdi oyundan aldım. +%178 crit var. ama açıklamada x%50 sini kapsar diyor. kapsar dediğine göre +%128 ve x%50 düşünmüştüm.

    Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon




    diğer soru (X) mı (+) mı belli olmayan yerler için bir örnek bırakıyorum. çok büyük ihtimal bu örnek additive ama neden yanında artı veya çarpı yok?


    Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon




  • birde arkadaş şu atı daha önce veremezmiydin ya.. at geldi kahır bitti resmen.

  • radyohead R kullanıcısına yanıt

    178,2 kritik hasarı şartı sağlanmış hasarlar toplamına eklenir (dmg bucked) vs vs...



    oradaki %20 ve %48 senin silahının ve zeka statının yaptığı hasar artışının %20si ve %48i... ve varsa ateş hasarı artar vs vs her durumda eklenen hasarlar.



    ayrıca orada firebolt (ateş oku) görünce, muhtemelen çok kötü olacak ama 4.sezonda ateş oku build i deneyecem. ateş okuna yeni unique gelecek. ptr da düşmedi deneyemedim. sildim ptr ı da yüklemem daha. ama elemanın biri düşürüp eklemiş youtube a. (tabi elemanın build i bana göre kötü) sanırım meteor ile kombine edilirse, vampirik temel yetenek aspect i eklenirse, temel yeteneği fazla vurduran aspect kolyeye takılırsa (şuan sadece yüzüğe takılıyor sezon4 de o da değişecek yüzük aspect leri kolyeye de takılacak) epey dps çıkar.


    büyücü main oldum bende iyice. flameweaver yeni eşsiz bileklik, ateş oku ateş duvarından geçerken 4 e bölünüyor ve daha fazla vuruyor.


    Diablo IV [ANA KONU] | 4. SezonLurkinyoutube
    Really loving these gloves, it's the only realistic way sorcerer can utilize the engulfing flames aspect and deal more burning damage than they have life remaining due to glinting firebolt. Pro Tip: Stack 2-3 firewalls in the same spot then let em' rip. Esss Bugged. 0:00 - 9 Second T200 Boss kill 01:19 - T100 Pit 05:00 - T100 Pit Boss kill 05:34 - T200 Pit 11:20 - T200 Boss kill (same one as intro) 11:39 - Gear/Aspects (T100 run) 12:02 - Enchantments 12:07 - Skill Tree 12:45 - Paragon Board You can cap the first attack speed bucket without taking ancient flame. Basically if you have well over 50% attack speed rolls, you don't take ancient flame. I opted for combustion anyway to ramp the burning damage. You can run esu's boots if you want for crit chance.
    https://www.youtube.com/watch?v=9vUEQCM7WvU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 7 Nisan 2024; 18:16:16 >




  • Arkadaslar ben oyunun hikayesini bitirdim. Yakin dovus rogue oynuyorum. Level 48'deyim napacan simdi? Fisilti agacinin verdigi ödul uzerimde kilerden daha iyi de degil. Yan gorev mi yapcaz? Level kasmanin amaci var mi hikaye bitince?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramo Ağa R kullanıcısına yanıt

    Girmiyo maalesef battle.net hesabına yönlendirdiği için sadece gamepass hesabı olan oynayabiliyor. O zaman gamepass kardeşliğin ne anlamı kaldı değil mi ?

  • Ramo Ağa R kullanıcısına yanıt

    giriyor

  • 
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.