Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon (792. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.337
Cevap
410
Favori
688.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saetasdealtosbalcones kullanıcısına yanıt

    ben act 3 e geldiğimde 40 leveldim sadece ilk 2 bölgedeki yan görevleri yaparak ilerliyordum görevler iyice azalmadan yeni ana hikaye oynamıyordum sonra atsızlıktan sıkılıp biraz ilerleyip atı açtım o ara 47 falan oldum sonra ana hikaye bitse bile 3. dünya zorluğu açılmıyor her kestiğim yaratık çok az exp veriyor diye ana hikayeyi rushlayıp 50 level ile ana hikayeyi bitirdim. bence biraz az vakit geçirmişsiniz yan görevlerde ondan güçsüz kalmışsınız. Tavsiyem hawezar hariç her bölgede 2. kademeyi açana kadar yan görev+ dungeon ve etkinlik yapın öyle devam edin ana göreve.

  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Harita görevlerini yapmanın en kolay yolu nedir? Bir de kabus zindanı mühürlerini açıyorum hep yaptığım zindanlar, yapmadıklarımdan düşmüyor hiç bu neyle alakalıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler bişi soracağım oyunda biraz yeniyim de,


    Şu peşimize takılan kızın annesini öldüremiyorum bunu beraber birini çağırarak geçebileceğim bir join sistemi gibi bişi var mıdr ne nasıl yapılır?



    Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon
  • memnunov kullanıcısına yanıt

    Çoktan gecmissinizdir büyük ihtimal ama sizin nazarınızda 2 kelam laf edeceğim.


    Geçtiğimiz dönemlerde YouTube ve redit de dönen geyik vardı, oyuncular ve yayıncılar ile ile ilgili..


    İlki, eski tip araştıran deneyen sorgulayan oyuncu kitlesi yerine olmuyorsa tekrar tekrar tekrar deneyen yeni tip oyuncu kitlesi var. Yeni oyuncu kitlesini (genelleme yaparak) diablo türü oyunlara uygun olmadıklarını öne sürüyorlar, o oyuncuları daha çok souls like oyunlarına uygun olduklarını düşünenler arası bir tartışma sürüyor. Ve diablo türü oyunlarda duvara çarpan eski oyuncular ise önceki haritaları gidip güçlenip geri gelip takıldıkları yeri hızlıca geçenler olarak kabul ediyorlardı..


    İkincisi ise, yayıncılar bu tür oyunlara zarar veriyor, en efektif build leri paylaşıp oyuncuların üretkenliğini öldürüp, oyunlardan keyif alma süresini çok ciddi anlamda kisaltiyorlar diye.. çünkü yayıncı günde en az 10 saat online olup bir sonraki oyuna ya da build e geçmek için en efektifi seçmek zorunda kalmalarını öne sürüyorlar. Ve bu da yayıncıyı izleyen oyuncuyu o tip oyun tarzına itip mevcut oynadığı oyunu hızlı tuketmesine sebep oluyor diye tartışma sürüyor.



    Kendi görüşüm ise çok açık ikinci tartışmadaki sava tamamen katılıyorum, diablo özelinde build çeşitliliği olmadığı için hem yayıncılar yüzünden hem de bize çeşitlilik vermediği için geliştiriciler yüzünden hızlı tüketildiğine inanıyorum.


    İlk tartışmayı ise saçma buluyorum her oyun her oyuncuya hitap etmemeli bana kalırsa, oyuncu bir boss u kesemiyorsa gereği ne ise onu yapsın. 25 yıl öncede her türden oyuncu vardı şimdi de var. Kitleyi suçlayıp, oyun yapimcilarindan daha iyisini istememek de bana saçma geliyor. En büyük örnek diablo 4 işte, herkese yönelik oyun yapınca düzeltmek için 1 senedir uğraşıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    İkinci bence de doğru. Ben d4'ü ilk oynadığımda büyücüde ateş üzerinden gidiyordum, sonra buza mı dönsem diyip döndüm ve youtube da buz ile çok başarılı ilerleyen birinin dizilimini yaptım ama bu benim araştırma kısmımı engelledi. Artık yeni sezona kadar eksiklerimi tamamlamakla uğraşıyorum, haritada açılmadık %20'lik kısım kaldı, onu da atla hızla tamamlayacağım, sonra da sunakları bulup yeni sezonda yeni karakter ile kendim yetenek ağacını geliştireceğim. Öylesi daha zevkli oluyor, ilki acemilik, oyunun mekaniğini öğrenme şeklinde oldu aslında.

  • @Brazian

    Harika yazı, eline sağlık. Ancak aynen dediğin gibi, bu değişimi tek taraflı değerlendirerek sadece oyuncu tabanındaki değişim olarak ifade etmek biraz eksik sanki.

    Mmo tabanlı karakter geliştirme ve adventure tabanlı problem çözme oyunlarının son yıllardaki gerilemesinin en büyük nedeni oyuncuların değişiminden ziyade başta twitch olmak üzere bu işi meslek haline getirmiş kişilerin maksimum verimlilik ile ilgili yaptıkları yayınlar. Siz buildi yapmadan simulasyonunu yapan programlar ve binlerce kaynak...

    En yakın örneği wow classic. 20 yıl önce keşfetme ve mücadeleye dayalı bir oyun, birebir aynı şekilde 20 yıl sonra çıkınca tamamen kesin meta çizgileriyle log kasma simulasyonuna dönüştü.

    Yine yakın örnek bg3. Bg1'de dağ bayır dolaşıp detay aradığımız bir oyun, hepimizin sıkışınca hemen google amcaya başvurup problemi çözdüğümüz bir şekle büründü.

    Diablo da farklı değil. 2. katta butcher'ı gördüğümüzde hapis kapılarını kapayıp içerden oklamaya, hızlı kat değiştirip binbir türlü maymunluklar yapmaya çalıştığımız oyun da artık sadece üç beş yayıncıdan kopyala yapıştır ile oynadığımız bir oyuna dönüştü. Hepimiz tornadan çıkmış gibi aynı buildlerle birebir aynı oyunu oynar hale geldik.

    Ha çözüm nedir dersek, bence çözümü yok. Her şeyin en iyisine ulaşım bu kadar kolaylaştıktan sonra hiçbirimiz bundan etkilenmeden duramayız.

    Her yeni çıkan mmorpg, mmoarpg ve benzeri oyunlardan deli gibi şikayet etmemizin nedeni de bu. Aslında adamların yaptığı bu değişime uygun olarak değişmeye çalışmak. Ne kadar iyi oyun yaparlarsa yapsınlar bundan kurtuluş yok. Bg1'i yıllarca oynayan bizler harika bir oyun olan bg3'ü bile iki ayda tükettik. Demek ki olayın oyunun kalitesiyle de bir ilgisi yok.

    Kısaca artık kabullenmemiz lazım; hem bu tür rpg oyunlarının hem de bizim gibi dinazorların devri geçiyor. Hiçbir mmorpg vanilla, hiçbir arpg d2, hiçbir adnd bg1 gibi olmayacak artık. Çok daha iyilerini yapsalar bile biz kolaya fazla alıştık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombiliya -- 2 Mayıs 2024; 9:30:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok doğru hocam @dombiliya

    Son paragrafınıza örnek olarak, geçtiğimiz günlerde gene burada bir arkadaş, diablo kültürüm az acaba d2 d3 oynasam sonra d4 e başlasam gibi bir soru sormuştu. Biraz düşündükten sonra diablo 4 ün d2 nin mükemmel esya sistemi dışında eksiği olmadığını yazdım. Ki tarafsız bakınca da bana göre öyle (ki bana göre diablo 2 yapılan gelmiş geçmiş en iyi oyun).

    Yani bu bakış açısı ile bakınca diablo 4 kötü oyun olmadığı ortaya çıkıyor. Sadece biz çok hızlı tüketiyoruz, mesajlarda hepimizin yazdığı sebepler yüzünden.

    Kendi adıma sezon 4 te frene basıp sakin sakin oynayacağım (kendi hızıma göre) umarım sıkıcı olmaz sezon 3 gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taskonamco kullanıcısına yanıt

    nightmare zindanlarda sanırım tiere göre bi dungeon havuzu var aynı tierde hep benzer dungeonlar düşüyor. redditte te her seasonda dungeon havuzu değişiyor falan yazmışlar bende aynı problemden müzdaribim.

  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Sezon 4 için patch notları geldi. 3 hafta önce ne yazdıysam hepsi geçerli. Ptr da yaptıkları tüm değişimler aynı kalmış.


    Sezon 4 de barbar oynayacam. Bash + dust devil (darbe + kum iblisi) + hectic aspect i ile, buildi de paylaşmıştım. Paragonu da çoğunlukla aynı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Yeni sezonda en iyi karakter barbar mı olacak yani diyorsunuz.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam öyle bir şey, yani yeni sezonda en iyi karakter barbar olacak, demiyorum.


    Diğer karakterlere mekanik olarak ekstra bir şey verilmediği sürece barbar her sezonda en iyi karakter olacak.


    Mesela, diğer karakterlere tek el silah takma slotu + totem slotu + çift el takma slotu verilmesi gibi.. Ya da buyucuye 3.büyüleme slotu gibi. Ya da necro nun pet lerinin skill barda yer kaplamaması gibi mekanik değişiklikler.


    Yani gelecek ek paket ile eklenebilinecek işler, eğer eklemezlerse her sezon barbar en iyisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Patch notlarını toparlamak için madde madde gideyim musadenizle eski yazdıklarımdan.


    * evet en zayıf karakter yakinci rogue.

    * barbar.. bunu çözmeleri zor gibi.

    * dust devil %70 değilde %40 düşürdüler gibi. Yani çok zevkli.

    * büyücü evet en çok build çeşitliliğine sahip ve eşit güçte build leri.

    * evet druid ve nekro epey hizlilar artık

    * armor değişikliklerinden sonra temetry o kadar da gerekli değil gibi ama pit 150.seviyeden sonra tekrar değerlendiririz.

    * tempering sadece unique leri değil über leri bile değersiz kılıyor neredeyse. Üzerinde uğraşıyorlarmış. Sezon 9 gibi çözerler artık.

    * masterworking daha ulaşılır hale gelmiş.

    * erken seviyelerde değil üst seviyelerde malzeme sıkıntısı yaşayacağız ama ptr daki gibi değil daha az sıkıntı.

    * codex ten hiç bir yerde bahsedilmiyor, biz codex e kendimiz mi aspect ekleyeceğiz yoksa tüm aspect ler en düşük hali ile bize mi verilecek belli değil. Sanırım kendimiz ekleyeceğiz, tüm sezon boyunca 6-7 kere düşen aspect leri 16.seviye yaparken bol şans şimdiden. Ama codex olayı olması gerekendi oldu. Tüm aspect ler codex te artık.

    * okultis den patch notlarında bahsedilmiyor, siz gene onu 25lvl de açılıyor diye kabul edin bence. 1lvl de açıksa da zaten 25den önce materyal olmayacak ekleyemeyecegiz.

    * sezon mekaniğinden birsey beklemeyin. Çünkü sezon mekaniği yok.

    * ptr ların gerekli olduğunu fark etmişler eğer samimilerse..

    * efsanevi olmayan herseyi toplayacağız kırmak için. Bunun üzerinde çalışıyorlarmış gene sezon 9 da görülecek işler.

    * helltide üzümlü kekten de fazlası. Oyunda artık ya helltide dayız, ya nm zindanda ya da pit deyiz.

    * nm zindanlara oymalar ve pit anahtarı için gireceğiz.

    * tüm yaratıklardan boss çağırma materyali düşüyor, tüm boss lardan da unique item düşme şansı var. Tabi ki duriel ve andariel daha fazla düşürme şansına sahip.

    * armor değişikliğinden sonra oyun ptr daki halinden bile daha basit hale gelecek. Pit zorlaşacak tabi, orası çok basit idi gerekli idi zorlaşması

    * solo oyuncunun şansı az evet. Yapcek birsey yok. Forum dan oradan buradan kaynaşın işte.

    * benim gibiler beklemeye devam.

    * ticarete gerek yok. Itemler değersiz. Siz gelistirdikce değer kazanacaklar. Altininizi harcamayın. Masterworking tüm altininizi alacak. (Eşyayı geliştiricilere soktuğunuz anda esya karakterinize bağlı olacak)

    * diablo 3 referansı olacak, nm zindanlar = nephalem rift... Pit = greater rift


    Bahsetmeye değer başka degisiklik yok. Oyun daha basit daha anlaşılır daha ulaşması kolay bir hale geldi. Ekstra sorularınız varsa konuşalım belki benim önemsemediğim ama oyunda büyük değişiklik yapan bir şeyleri atlamışımdır.


    Tempering ve masterworking detaylarına bilerek girmiyorum. Uber boss detaylarına bilerek girmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Brazian B kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık. Ticaret olacaksa d3 başında olduğu gibi AH da olmalı kesinlikle diye düşünüyorum başından beri ama item upgrade için gelecek güncellemeyle Gold ile tradein de önü kesilmiş oldu. Belki materyal için rare satışı güçlenebilir.

    14 Mayıs'ta online mıyız onu söyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blizzard server ları izin verdiği sürece oyundayız tabi 14 15 mayıs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    bu adama (tekrar) helal olsun üşenmeden acayip zaman harcıyor buraya insanları bilgilendirmek için.


    yeni sezonda class'lar arasındaki uçurum daha az olacak bana göre. yenilikler de cezbedici duruyor eskisinden daha keyifli olur oyun. trade'in asla değersiz olduğunu düşünmüyorum aksine şişman affix'liler çok para edecektir. anladığım kadarıyla düşme olasılıkları düşük. neyse en azından item power'ına göre ayrıştırmak zorunda olmayacağız. gold cap'i 9'dan 99 trilyona yükselttiklerini yazmışlar da daha önce 9 milyar değil miydi onu çözemedim belki yanlış yazmışlardır.

  • mecekaa kullanıcısına yanıt
    Daha iyi item için sürekli duriel girme içine çok daha güçlü bir alternatif gelmiş, ben de bu yüzden endgame için işlerin daha iyi olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diablo IV [ANA KONU] | 4. SezonMelih Çolakyoutube
    #diablo4 #season4 #diablo Daha Fazlası İçin Canlı Yayınlara Katıl : https://twitch.tv/ultioxs Diablo 4 Sezon 4 için uber eşsiz eşyalar(uber unique eşyalar) nasıl üretilir, göz alıcı kıvılcım(Resplendent Sparks) nasıl elde edilir? Hangi Boss'tan hangi eşsiz(unique) eşya düşer? Bunları anlattım. Umarım faydalı ve öğretici olmuştur. Herkese iyi oyunlar, iyi Seyirler :) Doküman Linki: https://docs.google.com/spreadsheets/d/12ft34uLcG2aUebW3DDCV-BEOn1FVj1N1LwxIFpkwWQY/edit#gid=1399752054 Bütün Eşsiz Eşyaların Düştüğü Yerler: https://d4builds.gg/database/unique-loot-tables/?var=0 00:00-00:53 Göz Alıcı Kıvılcım Nedir? Uber Eşya Nasıl Üretilir? 00:53-01:23 1. Göz Alıcı Kıvılcım Nasıl Bulunur? 01:23-01:45 2. Göz Alıcı Kıvılcım Nasıl Bulunur? 01:45-02:00 3. Göz Alıcı Kıvılcım Nasıl Bulunur? 02:00-02:16 4. Göz Alıcı Kıvılcım Nasıl Elde Edilir? 02:16-02:34 Elde Etme Süreci Hızlı Özet. 02:34-02:48 Materyaller Tekrar Elde Edilebilir Mi? 02:48-03:01 Greate Affix'li Uber Eşya Mümkün Mü? 03:01-03:22 Uber Eşya Düşme Oranı Nedir? Kaç Seviyede Düşer? 03:22-03:58 Eşsiz Eşya Listesi ve Link 03:58-04:10 Hangi Materyal Nereden Bulunur(Doküman) 04:10-05:10 Video Özet ve Kapanış Sezon 4 İle İlgili Videolarım: https://youtu.be/iR0tBwWQ7Jo https://youtu.be/E-o84Y2NEDQ https://youtu.be/HeuXIumVvTE https://youtu.be/DWdZnpxNT_I https://youtu.be/2O1E9bnkYTM Discord linkimiz: https://discord.gg/hDmMEkcJFR Kick Kanalım: https://www.kick.com/ultioxs Twitter: https://twitter.com/ultioxs Instagram: https://www.instagram.com/colakmelihh Tiktok: https://www.tiktok.com/@ultioxs diablo 4 sezon 3 diablo 4 sezon 4 diablo 4 dlc diablo 4 diablo 4 yeni sezon diablo 4 türkçe oynanış diablo 4 druid diablo 4 druid oynanış diablo 4 rogue diablo 4 rogue oynanış diablo 4 sorcerer diablo 4 yama diablo 4 sorcerer oynanış diablo 4 hotA build diablo 4 güncelleme diablo 4 paragon diablo 4 yetenekler diablo 4 ball lightning build diablo 4 mükemmeliyet diablo 4 necromancer build diablo 4 necromancer diablo 4 rehber diablo 4 türkçe diablo 4 nasıl oynanır diablo 4 nedir diablo 4 başlangıç diablo 4 best build diablo 4 builds diablo 4 kolay level kasma diablo 4 öğretici diablo 4 rehber diablo 4 güncelleme diablo 4 sezon 2 diablo 4 gameplay diablo 4 sezon 4 diablo 4 season of loot reborn diablo 4 uber unique items diablo 4 eşsiz eşya diablo 4 resplendent spark diablo 4 göz alıcı kıvılcım. diablo 4 ptr diablo 4 gauntlet diablo 4 top10 diablo 4 druid build diablo 4 Uber boss diablo 4 boss
    https://www.youtube.com/watch?v=RF_DsXxtKyM
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    unique lazımsa çare yine duriel ama bir iki sezon unique’lere çok ihtiyaç durmayacak gibi duruyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.