Şimdi Ara

Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (FORUMDA YENİYİM VE ÇOK ANLAMIYORUM. MODLAR RESİMLERİ DÜZELTİRSE SEVİNİRİM.)

    Öncelikle kendimi tanıtayım.Miss fortune ile asıl hesabımda dünya 100.lugune kadar yukselmişliğim var.Aylardır o hesapta mf oynamadığım halde hala 300.yüm.TR serverında 2 dia 3 plat,West serverında 2 dia 1 plat hesabım var.Şimdi rehbere geçelim.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi



    Miss Fortune ve Nişancı rolü:
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Mf diğer adclere göre skillerine çok fazla ihtiyaç duyan bir adc.Surekli q su nu kullanıp w su ile Attack speed kazanması gerekiyor.Eğer w sunu geldikçe aktif etmezse hareket hızını kaybeder ve pozisyon alamaz.Ultisi ise bir adcye göre devasa bir hasar mekanizması.Doğru bir ulti adımıyla tüm takımın görevini tek başıma yaptığımı hatırlıyorum.Mf düz vurmadan sadece doğru ulti atarak bile adc'liğini yerine getirebilir.


    Miss Fortune güçsüz mü?
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Mf yeni youmuu karabalta buildi ile oyunun en güçlü adclerinden biridir şüphesiz.Hantal olduğu,yakalandı mı kaçamadığı söyleniyor.Bunlar tamamiyle pozisyon alamayan davarların yaşadığı sorunlar.O halde ashe,sivir gibi işlevsel adcler de gereksiz.Gidin vayne oynayın muhattabım siz değilsiniz.Her şeyden önce mf nin değişmiş w su ile birlikte hasar yemediği surece kazandığı 60-100 ek hareket hızı var.Bu çok yüksek bir rakam,oynayabilen her türlü şampiyonu kitelayabilir.


    Miss Fortune ve Laning.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi


    Mf lane bully dediğimiz lane içerisinde cezalandıran adc tipindendir.Q sektirmesini beceremeyenlerin aksini söylediğini sıkça görüyorum ve muhattabım olmadıklarını tekrar belirtiyorum.1lv de bir q sektirme karşı adc nin canının %25'ini yok eder.İtem aldıkça bu oran %70'e kadar çıkar.Ama lane dışında sektirme olasılığınız olmadığı için takım savaşlarında ultisi iş görür.Mf nin q su sektirerek hasarı 2ye katlar.Eğer q ile minyona son vuruş yapıp sektirmeye alışırsanız 1lv de karşı adcnin hp sini %75e düşürebilirsiniz.Q yeteneği az mana harcamakla birlikte 3 saniye civarı bir bekleme suresi var.Oynayabilenin elinde bir canavardır mf.Hatırlıyorum tek başıma Zyra ile Lucian ikilisini kule altına kitlemişliğim var.Bu ikilinin lanede nasıl agresif olduğunu biliyorsunuzdur.Minyona yaklaştıkça q yu sektirip kule altına yolladım.Mf yi oynayamayanlar bok atmakta geri kalmasın ve beni eğlendirsinler.


    Miss Fortune ve lane itme.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Mf nin ultisini göz ardı edersek çoklu hasar mekaniği yok, bu yüzden q yu sektirerek ittirmelisiniz.W su ile sürekli pasifini tetikleyerek saldırı hızı kazanın ve lanei ittirmeye çalışın.Bu yönünün biraz zayıf olduğu doğru.Ama yine de bir vayne'den kat kat iyi.


    Miss Fortune ve Teamfight.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Mf teamtigt için yaratılmış,potansiyeli devasa.Ancak bu noktada takımınızın bir avuç davar olmaması gerekiyor.Mf tek ulti ile ne kadar geride olursanız olun 5 kişiyi aynı anda eritebilecek bir hasara sahip. (Nerf yemeden faydalanın.)Fakat takımınızdan en az 2 kişi(Sup ve jung/top) sizi korumak zorunda.Bunları kafalarına soksanız iyi edersiniz.Mf nin zayıflığı hasar aldığında pasifini kaybetmesi.Bu yüzden en baştan doğru pozisyon almazsanız(İlla hata yapacaksınız.) assasinlerden biri sizi tekleyecektir.Takımınıza sizi korumasını söyleyin yoksa kaybedersiniz.


    Yeni Miss Fortune Buildi ile Altın Çağ.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Youmuu-Karabalta-Saldırı Hızı Çizmesi-Gecekılıcı-Sterak-Malmortius/Civa Kılıcı

    Youmuu-Karabalta ikilisini aldıktan sonra deşmeye başlayabilirsiniz.Ultiniz hasar vermese bile(Ki vericektir) rakip takımın hepsinin zırhını %30 azaltarak takımınızı şaha kaldırır.Mf nin hareket hızı ve saldırı hızı ihtiyacının hepsi bu buildde toplanmış.Düz vuruşlarınız bile çok yüksek hasar veriyor.Q yu da sürekli kullanarak herhangi bir adcye kıyasla fazladan bir düz vuruş hakkınızın olduğunu söyleyebilirim.Kritik çıkmaya gerek bile duymuyorsunuz.İsterseniz ebedi kılıç işe yarar, çıkabilirsiniz ama gerek duymuyorum ben.Hareket hızı ve işlevsellik daha iyi.


    Youmuu'nun hayalet kılıcı.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Bu eşya son zamanlarda bütün adclerin gözbebeği oldu.Pasifiyle hareket hızı ve saldırı hızı,pasifi olmadan bile verdiği yüksek hasar değeri ve zırh delme.Bu statlar mf nin ihtiyaç duyduğu her şeyi fazlasıyla veriyor.İlk eşya bunun çıkılması hiç şaşırtıcı değil.Ve kesinlikle gerekli.

    Karabalta.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Açıklamama gerek bile yok.Ultisiyle inanılmaz işlevsel hale geliyor.Verdiği hareket hızı ve can ile mf nin sürdürülebilirliğini artırıyor.Bu iki eşya kor item ve çıkılmak zorunda.Bundan sonra istediğiniz itemi çıkın fark etmez.Ben yine de açıklayacağım.

    Savaşçı çizmesi.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Mf çok küçük bir saldırı hızı miktarı ile yetinebilen bir adc.Sadece bu eşyanın verdiği saldırı hızı w'nuzla birlikte sizi saldırı hızı limiti olan 2.50 ye yaklaştırır.Fazlası gerçekten gereksiz.Ancak imkanınız varsa mutlaka çıkın.Bu eşya çok fark yaratıyor.

    Drakthaar'ın gecekılıcı.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Benim tercihimdir.%5 hareket hızı,zırh delmesi,yüksek hasar değeri ve pasifi olsun ultiniz sonrası az canla kaçmaya çalışan birinin kafasında patlar.

    Sterak'ın güvencesi.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Sezon 6 dayız ve adcler hiç olmadığı kadar hasara ihtiyaç duyuyor.Bir top lane main olarak söyleyebilirim ki tank eşyaları çıkmak adclerin hasar potansiyelini çok düşürüyor.Koruyucu melek bile çıkmadan sterak,malmortius gibi eşyalarla surdurulebilirlik sağlamak çoğu adc oyuncusunun ortak kararı.Bu eşya hayatta kalmanız için yeterli.Daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsanız pozisyon almayı deneyin.Aptal gibi ortaya atmayın kendinizi.

    Malmortius'un ağzı/Civa kılıcı.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi Diamond Miss Fortune ADC Rehberi


    Klasik büyü direncine ihtiyacına karşılık itemdir.Rakipte çok cc yetenek varsa Civa Kılıcı,ani hasarı olan ve cc ye gerek duymadan biçen mageler varsa Malmortius çıkın.civa kılıcı can çalma,büyü direnci ve arındırma yeteneği için,Malmortius can simidi pasifiyle ani kalkan koruması,ek can çalma ve hasar artırmasıyla iyidir.Aynı zamanda zırh da deliyor.Sizin seçiminiz.
    Oyun çok uzarsa.
    Ayakkabıyı satıp yerine hareket hızı veren crit itemleri çıkabilirsiniz.Ben Üçlü Kuvvet'i öneririm her zaman.Ancak Statikk,Bombardıman veya Hayalet dansçı da çok iyi gider.


    Miss Fortune + ve - ler

    PROS(+)
    -Devasa hasar
    -Lanede baskı
    -Takım savaşı işlevselliği
    -Yüksek hareket hızı
    -Kritik ve saldırı hızına ihtiyaç duymama
    -2 eşyayla powerspike


    CONS(-)
    -1v1 adcsi değil
    -Karabaltaya kadar tanklara hasar veremez
    -Gap closer yeteneği olan assasinlere karşı erir.
    -Cc yeteneği yok.E si o kadar da işlevsel değil
    -Ultisi bozulabiliyor.


    Matchuplar.
    Matchupları tek tek yazmayacağım zira o kadar vaktim yok.Genel olarak q sektirirseniz kazanır.Sektiremezseniz kaybedersiniz.Supunuzla iyi anlaşsanız iyi edersiniz.


    Rünler.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi


    Ben %10 bekleme süresi rününü tercih ediyorum.Bu şekilde youmuu karabalta ile %40 bekleme suresinde azalmaya erişiyorum.Ultim daha çabuk geliyor ve sürekli q atıyorum.

    Masteryler.

    Genel tercihim 18/0/12 veya 18/12/0 dır.

     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi Diamond Miss Fortune ADC Rehberi
    Savaş şevki ya da kumandanın kan hırsı mf için iyi gider.(%90 savaş şevki.)

     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi
    Ayriyeten 0/18/12 veya 12/18/0 kullanılabilir.%5 bekleme suresinde azalma ve yıldırım efendisinin hükmü de lane içerisinde baskı kurmanız için çok faydalıdır.Saldırı hızı çıkmak istemiyorsanız bu şekilde girin.



    Kombolar.
    Klasik lanede hasar verme kombosu.
    1) Düz vuruş > Q > Düz vuruş

    2)Minyondan Q sektirme > Düz vuruş

    Kaçmaya çalışan rakibi avlama kombosu.

    Flash > Düz vuruş > Q > R (Onun Flash atacağı yöne doğru.)

    Klasik hasar kombosu.

    Düz vuruş > Q > W > Düz vuruş > Q (Tekrar...)

    Teamfight kombosu.

    (Rakiplerin toplandığı veya kaçacağı yere) E > R


    Miss Fortune'un Korkulu Rüyaları.


    Braum.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Genel olarak lane içerisinde q su ile kanser eden,pasifi ile savaş dışı bırakan bıyıklı lavuk.Kapı Gibi(E) yeteneği ile Mf ultisinin işlevselliğini yerle bir eder.Sadece E yeteneği için bile nefret edebilirim.


    Yasuo.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Rüzgar Duvarı(W) yeteneği Mf'nin ultisini komple işe yaramaz kılabilir.Öyle ki ultisi olmadan bir Mf çok potansiyel kaybeder.Hatırlıyorum diamond serimde bi Yasuo işsiz gibi ulti atmamı beklemişti ve ölecek olmasına rağmen ultimi counterlamak için W yeteneğini bekletmişti.Gerçek bir Counter.


    Lee Sin.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    InSec ve ölüsünüz.Her Mf aldığımda banlarım.Karşınızda varsa çomar olması için dua edin veya flashınız olana kadar açılmayın.


    Lig Tırmanmak ve LoL'ün Seyri.
     Diamond Miss Fortune ADC Rehberi

    Bazı tipler hala en güçlü şampiyon şu bu diye kafa ütülüyor.Bakın,her şampiyonun güçlü ve zayıf olduğu yerler vardır.Bazı şampiyonların iyi olduğu çok fazla alan vardır.Bu onların yapısından kaynaklanır.(Trundle,Yasuo,Vayne).Her şeyden önce bir şampiyonun her şeyde iyi olamayacağını kabul etmeden bu oyunu oynamayın.Elbette oyunda bazı AŞIRI GÜÇLÜ diyebileceğimiz şampiyonlar da var.Fakat bu tamamiyle RIOT'un kontrolü altında.Oyuna dinamizm getirmesi için belli şampiyonları güçlü bırakıyorlar.O şampiyonlar rankedda banlanıyor,LCS'de oynandıktan sonra zayıflatılıyor ve tarihe gömülüyor.MF de güçlü bırakılan şampiyonlardan birisi.O halde tek bir şampiyona bağlı kalmak ve hastası olmak yerine değişken olmayı tercih edin.Kazanmak için güçlü olan şampiyonları lehinize kullanın ağlamak yerine.Bu şekilde daha hızlı küme tırmanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Consolidation -- 31 Temmuz 2016; 21:19:57 >







  • Q sektiremeyenler muhattabın değil. Kaçma konusunda başarılı değil diyenler muhattabın değil. E tutturamayanlar muhattabın değil. W tuşu bozuk olanlar muahttabın değil.
    Peki hocam eline sağlıkta sen bu rehberi Master-Challenger liglerindekiler için mi hazırladın?

    Her şeyden önce üslup. Eğer kendini bir Rehber hazırlayacak seviyede görüyorsan herkese karşı düzgün bir şekilde açıklamalısın.
    Bu da benden nacizane bir tavsiye, emeğine sağlık.
  • Geliştirirsen olur bence
  • Q sektiremeyenler muhattabın değil. Kaçma konusunda başarılı değil diyenler muhattabın değil. E tutturamayanlar muhattabın değil. W tuşu bozuk olanlar muahttabın değil.
    Peki hocam eline sağlıkta sen bu rehberi Master-Challenger liglerindekiler için mi hazırladın?

    Her şeyden önce üslup. Eğer kendini bir Rehber hazırlayacak seviyede görüyorsan herkese karşı düzgün bir şekilde açıklamalısın.
    Bu da benden nacizane bir tavsiye, emeğine sağlık.
  • Anladık mf güzel çar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çipetpet. -- 11 Temmuz 2016; 3:32:44 >
  • Merhaba hocam, rehber genel olarak açıklayıcı ve güzel olmuş ama üslubun cidden hoş değil. Hazırlarken kendinle kavga etmişsin resmen.

    Onun dışında beğendim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber olmuş tebrikler.Mf de bu Lucianın buildinden en fazla yararlanan Adc.Üstelik gücünü çoğu kişi farkına varmamıştır competitive de oynanmadığından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pajirzeal

    Q sektiremeyenler muhattabın değil. Kaçma konusunda başarılı değil diyenler muhattabın değil. E tutturamayanlar muhattabın değil. W tuşu bozuk olanlar muahttabın değil.
    Peki hocam eline sağlıkta sen bu rehberi Master-Challenger liglerindekiler için mi hazırladın?

    Her şeyden önce üslup. Eğer kendini bir Rehber hazırlayacak seviyede görüyorsan herkese karşı düzgün bir şekilde açıklamalısın.
    Bu da benden nacizane bir tavsiye, emeğine sağlık.


    Plat-dia düzeyindekiler için yazdım denebilir evet.Ama senin gibi öğrenmek için çaba sarfedenler için Q sektirme mekaniğini vs. anlatabilirim.Yalnız resim eklemeyi bilmiyorum mesaj atarsan anlatırım ve öğrenmek isteyen oyuncuları kırmamış olurum.




  • Sen de benim muhattabım değilsin. Blok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithrandir.

    Sen de benim muhattabım değilsin. Blok.

    Güle güle moruk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Consolidation kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır MF oynuyorum yani teşekkür ederim fakat bilmeyen arkadaşlar için açıklamalarda bulunabilirsin.
    Resim ekleme konusunda ise kısa bir araştırma ile öğrenebilirsin. Kolay gelsin.
  • sokayim muhattabina. Bu nedir lan?

    Adam gibi anlaticaksaniz anlatin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 3 paragrafı okudum gülmekten yerlere yattım hepsinin sonunda sövmüşsün

    O kadar opsa challengera rushla kanka

    Edit: Hepsini okudum şimdi, mf ile ilgili bilmediğin çok şey var farklı şekillerde de oynanabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 11 Temmuz 2016; 17:36:05 >
  • Elimlen gonuş abahah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka neden bu kadar agresifsin sen.
  • Konuşmayı ve hitap etmeyi öğrenince bir daha açsanız daha iyi olurmuş.

    Vaktiniz de yokmuş , vaktinizi neye harcıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağlamaya gerek yok adam açık açık yazmış elin bacağın yoksa oynama diye güzel rehber
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.