Şimdi Ara

diboss turkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yeri burası değilse kusura bakmayın
    3 yıl önce diboss marka lcd tv aldım 32", o zamanlar imkan olmadığı için hdmi girişi ile ilgili kontrol yapamadım haliyle, yeni aldığım görüntü oynatıcıyı tv. ye bağladığımda sinyal gelmediğini gördüm, başka tv.lerde görüntü alıyorum hdmi girişinden, neyse işin özü bu tv için servis ihtiyacım var fakat elimdeki servis kataloğındaki firmalar bıraktığını söylüyorlar, diboss tr temsilcisine de tel, fax, email ile ulaşmaya çalıştım ama telefonlar kesik kesik çalıyor, mailime cevap gelmiyor, firma hakkında bilgi bulamıyorum, acaba iflas falan mı ettiler, taşındaılar mı ,
    acaba bu konuda bir bilgisi olan, veya hdmi girişini tamir ettirebileceğim bir yer tavsiye edebilecek olan var mı içinizde,
    Saygılarımla



  • Bunlar DBank esnafıdır!
    Bir zamanlar fason bu paneleri getirip DBank ve çeşitli yerlerden sattılar,işi bırakmaları önemli değil,zaten bu işi Servis v.s
    anlamında yapamayacaklardıki!!

    Panel işi diğer işlere benzemez ve böyle uyduruk markalar alınınca sıkıntısı kullanıcılarına olur tabiki!
    İlerde böyle çok sıkıntılar çıkacaktır,diğer bazı uyduruk markalarda da!

    ---
    Senin sorununa gelirsem;

    -ya HDMI port arızalı(yanmış olabilir)>>en basit sebebi genelde panel ve diğer bağlantı cihazı açık iken yani elektrik varken bu
    bağlantı yapılırsa özellikle HDMI Board hasar görür,buna yanma diyoruz kısaca ve Board değişir olay biter!
    Garanti kapsamında bu iş ücretsizdir,ama Garantisi yoksa ücretlidir+
    Senin işte ise önce uygun Board bulman gerekecektir!veya işten anlayan bir tamirci bunu belki halleder v.s
    HDMI port ların olduğu parça bir Board şeklindedir,bu değiştimi olay biter,ama bütün bunu bulmak için Servisini bulmak!
    yada bir şekilde tamir edilebilirmi,bunuda araştıracaksın++

    Bu DBoss denilen firmanın Sirkeci de yerleri vardı,Satış mağazalarıda DBank Bodrum Katta,Hana ön kapıdan girince alt kata iniyorsun,merdivenlerin
    hemen bitiminde sağdaki dükkan onlarındır,adını unuttum şimdi,oraya git ve onlar sattılar zaten bu malları!derdini anlat,belki özel servis v.s
    bir şeyler biliyorlardır,ama İst.değilsen işin zor+

    Kolay gelsin
    ++
    sanırım Savaş Ticaret olacak mağazanın adı,dediğim adrese git,sana durumu açıklarlar+



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Mart 2009; 13:36:26 >




  • elektronik piyasasında oldukça geniş bir çevrem var,konuyu taşıdım ancak sağlıklı bir cevap olamadı (albani)arkadaşımın dedikleri gibi
  • çok teşekkürler ilginiz için, savaş ticaret evet orası ben daha önceleri kırık sırık malzemeler satın almıştım kendilerinden, benim satın aldığım firma ile bir bağlantıları olduğunu sanmıyorum ama gene de şansımı deneyip iyi bir tv tamircisi bulmaya çalışırım belki yardımcı olurlarsa
    saygılar
  • http://www.descom.com.tr/index.html
    Buraya bir bakın. Distrübütörün sitesi.
  • zaten oradan herhangi kimseye ulaşamadığım için buraya yazmıştım
    sağolun
  • Bende Bundan Aldim İSTİNYE CARREFOUR dan su an sorun yok ama siteyi inceledim.
    Bunlar işte Dandik Ucuz Tv Getiriyorlar Siparişe Gore ..

    Olay Söyle Gelişiyor Bence Tahminimce..

    Şimdi Türkiyede İşte Kanal D Haber Medya Grubu Olabilir veya Elektronik Cihaz Satan Şirket ALİ-SATİM Sorumlusunu Kafalayip Ona Her Ürün Başina Para Teklif Ediyordur Açiktan. Sonrada Bunlari Çinden mi artik Bi Yerden Getirttiriyorlar...

    Olay Bence Boyle Gelişiyor. Benim de Acelem olmasa bunu bu Markayi almazdim Saten. Neyse şimdilik Bende sorun yokk. Saten Olunca Kafamda Çope gidebilir Düşüncesini Bilerek Aldim...
    Saygilar
  • Senin Yukarıda yazdığın gibi >DIBOSS LCD TV"ler Dandik bir marka değil Arkadaşım. Ama Türkiyede satışını yapamadılarsa bu DİBOSS LCD FİRMASININ suçu değıl.

    Ve senin DANDİK diye sıfatlandırdığın DİBOSS LCD TV'ler Avrupada yok sattı ve Halen satışta (en ucuz fiyatıda 3-4 milyar dan aşağıya değildir.)

    Bence sen DİBOSS LCD TV'lerin başka hangi LCD TV Markalarında panel,invereter, v.s olarak kullanıldığınıda bilmiyorsundur.

    O zaman bu Markalarda Dandik >(Samsung,Erae,TECO,Humax,Viewsonic v.s) Çünkü bu markalarda DİBOSS LCD'nin panel ve diğer parçalarını kullanıyor.
  • Bazı cihazların HDMI girişleri fazla uzun kablo istemiyorlar. 1 metrelik bir HDMI kablo ile tekrar deneyiniz. Ama zaten kısa kabloysa ilgili evraklarınızdan ithalatçıyı Sanayi Bakanlığı'na şikayet edin, sonuç alırsınız.www.sanayi.gov.tr sitesinden online tüketici şikayet formu ile başvuruluyor.
  • repola;

    TF de bunu yazmışsın>>>>

    LT-40H5LPH DIBOSS LCD TV'nin Aniden görüntüsü gitti, Ses var ama görüntü yok! LCD Ekran lambaları yanıyor ses geliyor ama görüntü yok (sanırım inverterden değil) Bilgisi olan veya yardımcı olabilecek Arkadaşların yardımını bekliyorum. Ayrıca bu Markanın yedek parçasını ve Şemasını nereden bulabilirim?

    +
    Sonrada bunu yazmışsın>>>>>

    Kısaca kendim hakkında biraz bilgi veriyim: Ben Elektronik mezunuyum, ve yine mesleğim Elektronik. Çoğu Marka LCD TV & PLAZMA TV lerin tamirini yaptım.
    Bu konuyu buraya asıl açma sebebim ise DİBOSS LCD TV'ler hakkında Türkiyede fazla bilgi olması ve bilgi paylaşmak için.

    >Evet diğer bağlantıları denedim ama yine görüntü yok! Sorunun, menü resmininde ekrana gelmemesi.

    Bilgim ve Araştırmam sonucu Diboss LCD TV'lerin Panel ve İnverter'lerin Aynısını (Samsung,Erae,TECO,Humax,Viewsonic) LCD TV'lerde de kullanılıyor.

    Benim düşüncem DİBOSS LCD TV'nin Arıza'sının > Aynı Samsung LCD TV'lerde olduğu gibi (LCD LVDS KARTINDAN) olduğu, LVDS kartın şiparişini verdim geldiğinde değiştirip sorunun çözülüp çözülmediği hakkında tekrar sizinle bilgi paylaşımı yaparım.

    DİBOSS LCD TV almak isteyen arkadaşlar korkmadan alın, çünkü Genelde her LCD ve Plazma TV'lerde birbirine benzer panel ve kartlar kullanılıyor Artık Marka fazla önemli değil.

    Forum yetkililerinden isteğim ise Konuyu Önemliler kısmına taşımaları, böylece DİBOSS LCD TV'ler hakkındada forumda konu olmuş olur diye düşünüyorum.


    ???




  • Evet Yazdim. Sonuc Forumlarda bilgi paylasmak bilgilenmek. Ama konuyu o sekil acmam elektronik hakkinda bilgisiz degilim anlamina gelmiyor sanirim. Belki bir baska arkadasin daha degisik dusuncesi olur diye yazdim ama fazlada cevap verilmedi. Sonra tekrar yukaridaki sekilde cevap yazdim.

    Ve siparis verdigim degistirecek oldugum lcd lvds kartinin aynisini Sansung lcd tv"lerde ve diger lcd markalarda kullaniyor. Daha once Ayni sorunlu olan Sansung Lcd Tv"nin tamirini yaptim.

    Sonucta niyetim bilgi paylasmak. TSK
  • Orijinalden alıntı: repola

    Benim düşüncem DİBOSS LCD TV'nin Arıza'sının > Aynı Samsung LCD TV'lerde olduğu gibi (LCD LVDS KARTINDAN) olduğu, LVDS kartın şiparişini verdim geldiğinde değiştirip sorunun çözülüp çözülmediği hakkında tekrar sizinle bilgi paylaşımı yaparım.

    DİBOSS LCD TV almak isteyen arkadaşlar korkmadan alın, çünkü Genelde her LCD ve Plazma TV'lerde birbirine benzer panel ve kartlar kullanılıyor Artık Marka fazla önemli değil.

    Forum yetkililerinden isteğim ise Konuyu Önemliler kısmına taşımaları, böylece DİBOSS LCD TV'ler hakkındada forumda konu olmuş olur diye düşünüyorum.



    DİBOSS LCD TV"nin Sorunu cözülmüştür Arkadaşlar. Yukarıdaki yazdığım gibi (LCD LVDS KARTI) değişip 100% görüntü sağlanmıştır.

    DİBOSS LCD TV'ler Hakkında Yardımcı olmaya çalıştım.
    Saygılarımla > Repola




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.