Şimdi Ara

Diğer başlıklarda kimse görmüyor diye buraya yazıyorum birisi beni aydınlatabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Olay şu mailde temizlik yaparken spam klasöründe dh profilime giriş olduğuna dair mail gördüm ip adresi yazıyordu bende benim haricimde mi giriş olduğunu anlamak için tekrar giriş yaptım mobil verideydim farklı bir ip den tekrar giriş maili geldi sonra wifi ye bağlanıp tekrar denedim ilk maildeki ip çıktı bir kaç kez daha wifi ile denedim her seferinde aynı ip den giriş olduğuna dair mesaj geliyordu bu ip nedir ve neden mobil veriyi kullanarak girişimde her seferinde farklı bir ip wifi de sabit bir ip olduğunu öğrenmek için yazıyorum bilen biri beni aydınlatabilir mi (ayarlardan wifinin ip sine baktım oradaki ip ile gelen maildeki ip de uyuşmuyor bunuda açıklayabilir misiniz) şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bildiğim kadarıyla:
    İp ler, ağa bağlandığın kanallardır.

    Şöyle örnek verirsek, bir evin prizlerini düşün. Senin evindeki prizlerini kodlayalım. Mesela salondaki priz 1 nolu priz olsun. Mutfaktaki 2 nolu, yatak odasındaki de 3 nolu priz olsun.

    Salondasın ve telefonunu şarj etmek istiyorsun. Salondaki prize şarj cihazını taktın. Bu durumda sana, 1 nolu prize bir cihaz bağlı mesajı gelsin. Sonra yatak odasına geçtin, sana bir mesaj gelsin, 3 nolu prize r cihaz bağlı.
    Yani ip adresleri. Senin evine kadar gelen İnternet kabloları dır.
    Ev wifi leri sizin binaya gelen merkezi bir panoya bağlılar. Bu pano da bir ismi var. Sen wifi ye bağlandığın da bu panonun kodu onun ip adresi oluyor.
    Telefondan farklı olması ise, senin telefonun. Senin en yakınındaki baz istasyonuna bağlanıyor. Bu baz istasyonu da farklı ip lere sahip.
    Genel olarak öyle.
    Anlamadığın bir yer varsa söyle lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel hatlarıyla anladım çok teşekkür ederim 3 nokta var bunları cevaplarsan aklımda hiç bir soru kalmayacak 1. Telefondan bağlım olduğun wifi ağına girip ip ye baktığımda ve gelen maildeki ip ye baktığımda bir uyuşmazlık görüyorum bunun sebebi ne olabilir 2. Şuan sabit ama wifi ağına bağlı olduğum zaman girdiğim zaman gelen maildeki ip ile ilk kez bu mesajla karşılaştığım ve yine wifi ağına bağlıyken gelen ip farklı (kendimi pek ifade edemedim kusura bakma nasıl anlatacağımı bulamadım) kısaca bağlı olduğum wifinin ip si güncellenebilir mi 3. Konumumu hiç değiştirmeden mobil veri ile girdiğimde gelen maillerdeki ip ler farklı bunun nedeni nedir en yakındaki baz istasyonu esas alınıyormuş gibi düşündüm bunlarıda cevaplayabilirsen çok müteşekkir kalırım ve bi önceki cevabın için tekrardan teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.