Şimdi Ara

Digital 8 hakkinda onerilere ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu formda yenilerdenim ama, herhalde kac gundur bakmadigim sayfa kalmadi, asagidaki sorularima cevap bulamadim. "Formu incelemeden, kolaya kaçan kişilerden" sıfatını almamak umuduyla sorularımı cevaplayan olursa sevinecegim.

    Elimde Hi8 formatli analog bir Sony kameram vardı. Vardı diyorum, cunku yaklaşık 6 yıldır kullandığım kameram bir süre önce bozuldu, play ederken goruntude (LCD de, TV de de) uydu yayinlarindaki karlanma gibi beyaz cizgiler olusuyor, onun dışında tüm fonksiyonları sağlam. Çeşitli temizleme kasetleri ile temizleme çalışmalarım işe yaramadı. Bir servise goturdum, kamera kafasinin omrunu tamamladigini soyledi ve yenisi icin 300 YTL civarinda bir fiyat cikardi. Ben de amotorce elektronik ile ugrasiyorum ve asil meslegim o, ben de biraz elektronik piyasasinda kafayı kendim değiştirmek üzere arastirdim, yaklaşık aynı fiyatları buldum.
    Servisdeki arkadaş ve internedeki bazı sitelerde de tamiri yerine bir miktar para daha katıp, hem garantili (tamirinde 3 ay garanti veriliyor) hem digital, son model bir kamera almam önerildi. Ben elimde 6 yıldır çektiğim 30-40 kasetde bulunan görüntülerimin bir kısımını başka bir medyaya aktarmamışdım. Şimdi manevi olarak çok değerli olan bu görüntüleri başka bir medyaya (büyük ihtimalle VCD ya da DVD) aktarmayı planlıyorum. Sorularıma gelince:
    1. Büyük ihtimalle bu durumda öneriniz SONY TRV-480E almam olacak. Bunu almam durumunda, fiziksel büyüklüğü dışında Mini DV olanlara göre ne gibi dezavantajlarım olur? Gerçi eski bir teknoloji olduğu yazılmış bir yerde ama, somut olarak mesala neleri yapamam ?
    2. Doğubank'da bir fiyat araştırmam oldu, bu aşamada TRV-285 i önerdiler, memory kartı olmayışının bir önemi olmadığını, çünkü TRV 480 in çektiği resimlerin işe yaramayacağını söylediler. Bu doğru mudur, yoksa malını satmak için mi böyle söylüyor?
    3. Bir farklı alternatif de şunu düşünüyorum. Bir ara Carrefour da vardı, VHS video ile Hi8 kasetin takılıp seyredilebileceği tek bir video cihazı. Bu türden bir cihaz alıp, kamerayı Mini DV alayım diye düşündüm ama, bu cihaz da piyasada şuan hiç bir yerde rastlamadım. Internetde de bulamadım (Amerika'da var ama uçuk fiyatlı prof. cihazlar) Bu tür bir cihaz bilen var mı ?
    4. Bir Panasonic servisdeki arkadaş, Sony in kafa ömrünün kısa olduğu, bu nedenle artık 3 yıl garantili sloganıyla sattıklarını, Panasonic kameralarda ise kafa ile ilgili bu türden eskime problemi olmadığını söyledi. Bu ne derece doğrudur, doğru ise Sony-TRV 480 in karşıllığı olabilecek başka marka ürün bulunur mu ?

    Benim aklıma gelen son bir alternatif ise kasetleri götürüp bir fotoğrafçıya VCD ye yazdırıp, hiç digital 8 işine girmemek ama, bu hem bana pahalıya malolacak, hem de VCD kalitesinden öteye gidemeyeceğim.







  • Sorduğum sorulara bir türlü cevap bulamadığım için kendime kızmıştım ama galiba gerçekden zor sorular ki, 17 kişi (3 ü kendim olsam en az 14 kişi) okumasına karşın, 1 kişi bile cevap vermedi. Hepsine olmasa da bir ikisine cevap verecek kimse yok mu ?[simage][/simage]
  • mesajını henüz yeni okudum. Soruların biraz araştırma yapmamı gerektiriyor. Az sonra cevaplayacağım.
  • 1- Aslında TRV480 ihtiyacınız için ideal olmakla beraber büyük kasası dijital8 formatı ve fiyatı hiç uygun değil. Dijital8 eski bir format değil ama çok uyumsuz bir format miniDV 10 büyük üreticinin ortak ürünüdür, oysa dijital8 sadece sony'ye özel bir format olup hi8 analog kasetleri de aynı cihazdan okumanızı sağlar. Ayrıca dijital8 kayıt kalitesi bakımından miniDV ile aynı olmasına rağmen edit özellikleri yoktur ve hi8 ile aynı bantı kullanır. Somut olarak dijital8 ile çekmiş olduğunuz kaseti editleyemezsiniz.
    2- TRV285'in memory kartı olmaması gerçekten dezavantaj değil. Video kamera ile çekilen fotoğraflar cep telefonu ile çekilenlerden bile kötüdür. Bir işinize yaramaz; ancak TRV285'in ayrıca CCD çözünürlüğü çok düşük ki bence bu nedenden dolayı 285'i düşünmeyin. Görüntü kalitesi 480'in yarısı eder.
    3- VHS video ile Hi8 i aynı anda oynatan bir cihaz hiç bilmiyorum. Bunlar birbirinin düşmanıdır. Aynı çatı altında geçinemezler. Zaten olsa bile bu tip VCR lar kameradan pahalıdırlar. Boşverin bunu
    4- kafa ömrü tamamen değişken bir şeydir. Kullanıma, kasete, zamana ve markaya göre değişiklik gösterebilir. 3 yıl garantisi olduğunu iddaa eden sony kafası gitmiş kameraya kolay kolay garanti kapsamında kafa değiştirmez onun da bazı şartları vardır mutlak. Mesela kameraya buruşuk ve kirli bant taktım kafası gitti değiştirecek mi kafayı Sony? hiç sanmıyorum. Panasonic kameraların da kafa ömrü vardır.
    5- Son alternatif aslında en mantıklı çözüm. 30-40 kasetin hepsini VCD ye yazdırmak değil tabi. Ama arasından seçerek 10-15 tanesini DVD ye yazdırabilirsiniz. Bu durumda yeni kameranız mini DV olacak. aslında PC niz varsa (bence bu işler için olmalı.) Bir yerden Dijital8 kamera ödünç alıp hi8 kasetlerinizi iee1394 kart ile kendiniz PC'nizde işleyip DVD 'ye arşivleyebilirsiniz.




  • Çok teşekkür ederim, cevaplarınız çok tatmin edici.
    Şimdi "hangi MiniDV'yi almalıyım ? " sorusuna cevap bulmak gerekecek ki, galiba bunda da seçenek çok olduğundan şimdi işim daha da zor... Eski bir Sony kullanıcısı iken, başka bir markaya geçersem, emektar kamerama ihanet gibi olacak. Ama iyi olan kazansın, şimdi araştırma zamanı. Çooook araştırmalıyım, çookkk..
  • Marka değiştirmenin eski markaya ihanetle hiçbir alakası yok. Hangisi iyi ise ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uyuyorsa onu tercih edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.