Şimdi Ara

Digiturk Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    1 ay önce LG 42LV3550 Model Led Tv satın aldım. Eski televizyonumda kullandığım 5 TL'ye satın aldığım scart kabloyu kullanarak digiturk gri kutu bağlantısını yaptım. Ancak televizyon sesini açtığım zaman rahatsız edici bir cızırtı geldi. Kablodan kaynaklandığını düşünerek biraz daha kaliteli olduğunu düşündüğüm EyeQ marka scart kablosu satın aldım ancak sorun değişmedi. Televizyonda bulunan ses ayarlarından Otomatik Ses i açınca cızırtı daha da yükseliyor. Eski kablomu takıp yine televizyondaki ses ayarlarından oto sesi kapatıp Net sesi açıp seviyeyi +6 ya getirince cızırtı baya hafifliyor. Yeni kabloyu taktığım zaman net ses seviyesini -6 ya getirmem gerekiyor. Bildiğim kadarıyla tüm scart kabloları standart bir sisteme sahip. İki kablo arasında neden böyle bir fark olduğunu anlayabilmiş değilim. Sonra RCA diye bildiğim bu iki tarafında da kırmızı sarı beyaz 3 adet 1'i video 2'si (Sağ Sol) ses çıkışı ve girişi olan kablo ile denedim yine aynı cızırtı.

    Daha sonra digiturk gri kutudaki AUX/VCR scart çıkışını kullanarak bağlantı sağladım sesteki cızırtı sorunu ortadan kalktı ancak bu sefer de digiturk kumandasından ses ayarı yapamaz oldum. Yanımda iki kumandayla dolaşmak zorunda kaldım. Daha sonra digiturk kumandasına tv kumandası kodu girerek kumanda sayısını 1'e indirmeyi başardım.

    Ortada sorun kalmamış gibi görünse de elimdeki imkanlarla sorunun bana çıkardığı zorluğu minumuma indirdim sadece. Elimde 2 tane scart kablosu olduğunu düşünürsek kabloların ikisinde birden sorun olmuş olma olasılığı azalıyor. Digiturk kutudaki scart girişi arızalanmış desem rca kabloda da aynı sorunu yapıyor. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl bir çözüm üretebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.







  • scart ile hd verimi alınmaz altın uçlu hdmi kablo al abi tvni kurtar yoksa ses problemi gene devam eder.
  • Hd görüntü almaya çalışmıyorum zaten. Bildiğin dijital yayın gri kutu dememin sebebi modem bağlantısı içeren kutulardan olması. belki kutuyla ilgili bir problemdir diye belirtme ihtiyacı duymuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.