Şimdi Ara

Digiturk'te bazı kanallarda problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
11.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Digiturk abonesiyim. Yeni evlendim ve kutuyu evime taşıdım. Apartmanda ortak anten var. İlk taktığımızda hiç bir problem yoktu ama son 1 haftadır MovieMax 1'de az, NTV, Kanaltürk, TV8 ve CNN Türk'te izletmeyecek kadar çok takılma var (mpeg glitch).

    Arkadaşın Digikutu'yu aldım getirdim aynı şekilde. Apartmanda bu sorunu yaşayan başka kimse yok, kablolamayı değiştirmedim.

    Sinyal seviyesi "İyi" düzeyinde. Bahsettiklerim hariç diğer kanallar problemsiz izlenebiliyor. Digiturk servisi ortak antene müdahale etmeyi reddediyor.

    Ne yapabilirim? Teşekkürler.



  • Artık takılmayı geçtim göstermiyorlar bile. Show ve Kanal D de çok takılmaya başladı. Of
  • Daireye gelen kablolarda bir sıkıntı olabilir diyeceğim ama belirli kanallarda olduğuna göre, bence müşteri hizmetlerinden yardım talep edin.
  • Evet arayın bir sorun.Büyük ihtimalle onlardan kaynaklanıyordur.Çünkü belirli kanallar hepsi degil.
  • Arkadaşlar ilk mesajda yazmış ortak antene müdahale etmem diyormuş müşteri hizmetleri, bence dostum öncelikle herhangi bir komşundan rica et eğer yeni taşındım komşularımı tanımam diyorsan apartman görevlin yada yöneticinden rica et reciverini onlarda dene sorunun devam ediyorsa digitürkle hallet bir şekilde ama sorun yoksa öneclikle oradayken tekrar bir uydu kurulum ayarlarını yap ve tarat öyle eve dön, halada sürüyorsa herhangi bir servis çağır kablolamanı tekrar yaptır.
  • kablodan kaynaklanan bi olay olabilir.ama digitürk kullanan arkadaşlarımdan sıkça duydugum olay bazı kanal için kötü olsa gerek
  • İşin ilginci bir şey farkettim. Gece olunca (00:30'dan sonra falan) bu durum düzeliyor. Sanırım insanlar Digikutularını kapattıkça bana gelen sinyal iyileşiyor..
  • o zaman disecq i değiştirin.
  • Durum daha iyi anlaşılması için fotoğraflar koyuyorum.

    Kablo TV (ve Internet) ile beraber Digiturk kablosunun eve girişi (Sağa kıvrılan yeni çekilmiş kablo Kablo TV diğeri Digiturk)
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    Burası da yan dairenin tesisat odası. Her katta 4 daire var. Sanırım her kat için bu şekilde paylaştırılmış:
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    Uzaktan çekim..
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    Farklı bir açı..
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    Daha farklı bir açı..
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    Burası da benim tesisat odası.
     Digiturk'te bazı kanallarda problem


    2li splitterda FVS 2 DP yazıyor.
    4lü splitterda INPAX INP X-S4 yazıyor.

    Bu alet de Türk malıymış bilgilerini de buldum:
    http://www.inpax.com.tr/urunler.php?uid=883&kat=UYDU%20S%DDSTEMLER%DD&kat2=Splitter
    5~40Mhz 40~1000Mhz 1000~2400Mhz
    Insertion loss 7.5 8 12.8
    Isolation 22 27 18
    Return loss In 12 12 14
    Return loss Out 12 14 12

    Şimdi gelelim sorularımıza..

    Bu tesisat kaliteli bir tesisat mı? (Pek öyle gözükmüyor da)
    Kablo TV kablom ile Digiturk kablom etkileşim yapar mı? (İki kablo da yalıtılmış zırhlı kablo olduğu için pek olası gözükmese de tartışmaya değer)
    Kablonun su tesisatına sarılı olması statik birikme yapabilir mi? (yine yalıtılmış dış kaplama zırhlı koaksiyel kablo olduğu için pek olası gözükmese de)




  • Babamdan evde kullandığı Next YE-2000 CIS Plus'ı aldım problemsiz gösteriyor. Demek ki sinyal seviyesi Next kutular için yeterli ama Philips kutular için değil..

    Hayret bir şey ya..
  • Benzer bir problemi geçen ay yaşadım. Digiturk servisini çağırdım, geldi ölçüm yaptı prizde. Ben çok kaliteli 30-40 YTL'ye bir uydu prizi almıştım, sinyal seviyesini en az düşüren diye, ama 10 dB gibi büyük bir miktarda sinyali düşürdüğü ölçümlerde ortaya çıktı. Prizi iptal etti, direk receiver'a bağlantı yaptı. Problem çözüldü. Digiturkte servis ücreti alınmıyor.
  • tamamen aynı sorun bende de var bugün servis çağırdım bakalım ne yapacaklar.
  • beyler digiturkte 27 de star yayından kalktı ben de
    uzun bir süre kanal d,show,star yayını yoktu zaten
    siz de de varmı böyle bişey?
    aydın doğan la çekişmeden mi kaynaklanıyor ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yusuf123456

    beyler digiturkte 27 de star yayından kalktı ben de
    uzun bir süre kanal d,show,star yayını yoktu zaten
    siz de de varmı böyle bişey?
    aydın doğan la çekişmeden mi kaynaklanıyor ki


    Demek ki aynı sorun sende de var dostum. O kanalların hepsi var Digiturk'te hala.
  • quote:

    Demek ki aynı sorun sende de var dostum. O kanalların hepsi var Digiturk'te hala.


    dostum teşekkürler
    kurulum yapmam gerekiyormuş,yaptım kolay kurulumu,
    buldu starı da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yusuf123456

    quote:

    Demek ki aynı sorun sende de var dostum. O kanalların hepsi var Digiturk'te hala.


    dostum teşekkürler
    kurulum yapmam gerekiyormuş,yaptım kolay kurulumu,
    buldu starı da

    Valla ben yapıyorum o da yaramıyor. Dizimax falan kayboldu, müşteri hizmetleri de şaşırdı
  • Beyler bende de benzer bir problem var.
    Bende çatıda iki tane çanak var. Birde multiplexer var iki yayını tek kabloya aktarıyor. Alıcı vestel ve mode ile uydu ve digiturk degisimi var. Uydu kanallarını ayarlarken tüm kanalları sil seçeneğine bastım ve görümki digitürk kanallarının da tamamını silmiş. Kolay kurulum yaptığımda kanalların bazılarını buldu ama moviemax1 ligtv gibi bazılarını bulamadı. Servis geldi ama gelen arkadas sorunu çözemeyince hemen LNB ve kabloya suç buldu ve ücretli değiştiririz dedi. Ama ben sorunun bunlardan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü ben kanalları sil işlemini yapmadan önce tüm kanallar çıkıyordu. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

    Herkese iyi günler.
  • Merhaba,

    1 seneden uzun bir süredir Digiturk abonesiyim. Vestel 37'' Wireless özelliği olan LCD TV'im var ve Digitürk'e abone olduğumdan beri bu cihazı yine Vestel'in 5+1 ev sinema sistemi ile birlikte kullanıyorum. Digiturk kutum metalik gri renkli olandan (sanırım OPTV yazıyordu üzerinde). Bağlantı kablosu Scart.

    Benim sorunum şu. Ağustos ortasında apartmanın boyanması sebebiyle çıkartılan çanak anten digitürk servisi tarafından tekrar takıldıktan sonra TV'deki görüntü kalitesi vasata döndü. Vestel LCD'yi aldığımız günden beri özellikle Digiturk'ün kendi kanallarını cam gibi seyrediyorken şu anda vasat bçr görüntüye sahipler. Gözlemleyebildğim problemler şunlar:

    - Kanal logoları üzerinde karlanma veya çizgilerin oluşması
    - Alt yazıların dağılması
    - Özellikle hareketli veya sık desenli görüntülerde renklerin biribiri içine geçmesi
    - Kötü bir LCD televizyonda bariz görünen pikselleşme

    Görüntü kalitesini genel olarak tabir etmek gerekirse tıpkı kaliteli bir fotoğrafın JPG olarak düşük bir çözünürlüğe dönüştüğünde ortaya çıkan renk bozulmaları ve dağılmaları.

    İlk olarak Digiturk servisini çağırdık. Kututu benimki ile aynı büyüklükteki Philipps siyah kutu ile değiştirdi ama görüntü düzelmedi. Scart kabloyu değiştirdi yine bir farklılık yok. Antene hiç dokunmadı, hatta bakmadı bile. Sinyal seviyemiz %57. Yetkili Servis bu sinyal seviyesinin çok çok iyi olduğunu, maksimum seviyenin de %60 seviyelerinde olabileceğini söylemişti. Bu forumda %90 seviyelerinden bahsediliyor, hangisi doğru bilemiyorum.Digiturk bu işi çözemeyince problemin LCD TV'nin Scart sisteminden kaynaklanabileceğini söyledi.

    Bunun üzerine biz de Vestel'i aradık, servis geldi, aynı şekilde onlar da "bu görüntüde bir problem yok, gayet iyi" dedi ve problemin Digiturk'ten kaynaklanabileceğini söylediler. Ancak ısrarlarım üzerine, her ne kadar bir Vestel LCD'nin CAM GİBİ olabileceğine inanmasalar da TV'yi servise aldılar. 1 hafta sonra geri getirdiler görüntüte hiçbir farklılık yok. Aynı görüntü bozuklukları devam ediyor.

    Buradan sonrası benim gözlemlerim. Toshiba Laptop'ımı LCD'nin üzerindeki bildiğimiz bilgisayar monitör girişinden takıyorum, görüntü gayet güzel. TV'imin wireless özelliği var demiştim, bilgisayarımdaki resimleri bu yöntemle LCD'den göstertiyorum görüntü süper. Bunun üzerine "Vestel LCD TV'imin aslında bir problemi yok, problem Digitürk'ten." diye düşünüyorum. Digitruk'e yöneliyorum.

    Digiturk kanalları eskiden normal Star, Atv, Kanal D gibi kanalların görüntü kalitesinden çok çok daha iyi olmasına rağmen şimdi tam tersi olmuş. Örneğin Kanal D çok iyi gösteriyor. Hatta eve gelip de seyredenler "Ben burada senin bahsettiğin gibi bir problem görmüyorum" diyor.

    Gelelim DVD Player'a. Orjinal bir DVD takıyorum. Görüntüye dikkatli bakıyorum, ama tam algılayamıyorum. Psikolojik olarak şartlandığım için bir "iyi" bir de "kötü" diyorum. Ama en azından Digiturk üzerinden seyrettiğim kanallar gibi değil, orası kesin.

    Arkadaşlar bu problemle yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum. Mayıs 2006'da 3500 YTL vererek aldığım bu Vestel 37'' LCD hakikaten mükkemmel bir görüntü kalitesine sahipti, hem de altın scart vs. kullanmadan. Kimseyi inandıramıyorum. Hatta Vestel'in kendi servisi bile (söylemeseler de) inanmıyorlar. Daha önce o kaliteyi görmmeiş olsam anlarım, ama gördüm hem de 1 seneden fazla. Ancak Ağustos ortasında anteni tekrar taktırdıktan sonra her ne olduysa bu problem ortaya çıktı.

    Problem neden kaynaklanmış olabilir? Lütfen yardım ediniz.

    NOT: Bu Ctesi Vestel VIP teknik ekiple birlikte gelecek. Gerekirse cihazı alıp başka bir yerde tekrar test edecekler. Ama içimden bir ses Digiturk diyor, ancak kutu ve kablo değiştiğinde bile görüntü kalitesi değişmedi. Sorun hiç kontrol edilmeyen anten olabilir mi?




  • Digiturk Philips kutu ve altın uçlu scart kablo ile birkez daha görüntü kalitesini inceleyin derim. TV'nin RGB desteği olan scart girişini kullandığınıza emin olun. Genelde ilk giriş sadece RGB'yi destekler. Scart kablosunun iki ucunun da iyi oturduğuna emin olun. TV'nin ayarlarından Scart girişinin RGB'ye ayarlı oldupundan emin olun. Sadece composite video girişini kullanıyorsa görüntüde bulanıklık olacaktır.

    Genel olarak Vestel OPTV 3900 kutuların görüntü kalitesi kötüdür. Bahsettiğiniz pikselleşmeyi yapar. Bizzat yaşadığım için söylüyorum. Pioneer 436-XDE TV'mde Vestel receiver'dan Philips'e geçince görüntü kalitesi inanılmaz arttı. DVD kalitesinde diyebilirim.

    Umarım yardımı olur.
    Selamlar,
  • Ben de ilk digiturk taktırdığımda görüntü kalitesi rezildi.Vestel 9001 siyah kutu var bende.Scart kablosunu altın kaplama kablo ile değiştirince bayağı farketti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.