Şimdi Ara

Dijital Araçlarda Km Düşürme Meselesi!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
7
Favori
173.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    Arabayı "0" km aldınız... 50.000 km yaptınız ve km'yi düşürtüp 15.000 yapıp yetkili servise bakıma gittiniz, servis kayıtlarına geçirildi, bu arada diğer bakımları özel serviste yaptırdınız. Daha sonra bir 50.000 km daha yaptınız, km'yi bu sefer 65.000'den 30.000'e düşürdünüz, yetkili servise gittiniz, 30.000 bakımını yaptırdınız, tekrar 50.000 km yapıp 80.000'de iken 45.000'e çektirip yetkili servise gittiniz, 45.000 bakımını yaptırdınız...

    150.000 km yapmış araba oldu mu size 45.000 hem de servis kayıtlı... 3 yıllık arabayı da memurdan, yılda 15.000 km yapmış diye, servis kayıtlarında da doğrulanmış şekilde satarsınız...

    Sahtekarlığın ucu açık arkadaşlar, bunu yapan, direksiyonu, döşemeyi vites topuzunu pedalları da değiştirir ne olacak ki...





  • Bence buna kanunen bir yol bulup önüne geçmekten başka çare yok.
  • Evet arkadaşlar bende km sahtekarlığı kurbanıyım. 2009 Model Corsa 165000 km iken 53000 km diye bana yutturdular. Bu duruma karşı yapılması gerekenler şunlar:
    Araç alırken:
    1-Kesinlikle araç yetkili servise götürülerek en son servise hangi tarihte girdiğine bakılmalı.
    2-Özel yetkili servise gitmeyiniz. Size doğru kilometre bilgisini veremezler.
    3-Sahtekar satıcı sizi özel yetkili servise götürmek isteyebilir. (Beni de bu şekilde kandırdılar.) Başka bir şehirden araç alacaksanız kesinlikle acele etmeyin ve aracı sıra da olsa randevu da verseler yetkili servise götürün.
    4-Aracı ekspertize sokun ve ekspertiz raporuna üzerinde yazılı olan km'yi işletin ve ekspertiz raporunu kesinlikle kaybetmeyin.
    5-İkinci el araç satın alırken noter sözleşmesine "Alıcı ve satıcı aracın üzerinde görünen kilometresinin ... km olduğunu gördüklerini ve bu durumu bilerek aracı alıp/sattıklarını" gibi bir ibare koydurun.

    Araç alındıktan sonra km sahtekarlığı ortaya çıkmışsa:
    1-Aracı satın almışsanız 30 günü geçirmeden derhal tüketici mahkemesine dava açınız.
    2-30 Günlük süre geçerse tüketici mahkemesine değil asliye hukuk mahkemesine tazminat davası açabilirsiniz. Bu durumda süreç uzar...
    3-Vergi daireleri bilgisayar sisteminden “PLAKA İLE ARAÇ SAHİPLERİ SORGULAMA” kısmından rapor alın. Bu raporda aracın hangi tarihte kimin üzerine tescil edildiği, yani hangi tarihte aracı kimin satın aldığı yazmakta.
    4-Sonra yetkili servise giderek aracın hangi tarihlerde servise girdiğine dair bilgi edinin. Bu bilgide kesin rakamlar yer alsın. Buna dair rapor isteseniz de servis size rapor vermeyecektir. Resmi raporun mahkeme, savcılık tarafından istenmesi gerekmekte.
    5-Son olarak savcılığa suç duyurusunda bulunun.
    6-Dilekçe örneği isterseniz tepenko@gmail.com adresine mail atın. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla.




  • elektronik yaklaşımı yapılmamış yapayım. km sayaçları eprom yani tekrar silinip yazılımı değiştirilebiliniyor ve tekrar yazıldığında hafıza düşük olduğundan üstüne yazılıyor ve eski değer okunamıyor. aslında 40 tane yolu var orjinal değerin değiştirilememesi için. kapalı yaparsın, kod koyarsın, farklı, yazılımı değiştilemeyecek yerlere bağımsız bilgi aktarımı sağlarsın. düşürülemeyecek şekilde yazılımı ayarlarsın. son değer kaydedilir, o kısım ayrı bir belleğe aktarılır altına indiği anda ilk kesme error verecek şekilde ayarlanır. v.b v.b ama hiçbir otomobil firması bununla uğraşmıyor.

    değişen km'yi anlamak mümkün mü aslında belli araçların epromu eminim ki kayıt tutuyordur. yani eproma yapılan müdahaleler tarihlendiriliyordur. belki böylesi varsa anlaşılır onun dışında zor. ışıkla bile silinebilen çok düşük boyutlu bir hafızadan bahsediyoruz.

    bu durumda tek tavsiyem olabilir, aracı yetkili servise götürün ve sıfır araç değerlerini grafiksel olarak kıyaslasınlar, kaç beygir kaybetmiş v.b bu işe yarar. her ikinci el araç alanın yapması gerekende bu zaten.

    birde baz donanımlardan uzak durulmalı filo aracıdır büyük ihtimal.




  • arakdaşlar muayenedende belli oluyor araç kmsi servise hiç girmemiştir araç kmde muayeneden sonra düşürülmüşsse muayenede çıkıyor aracın kaç km de olduğu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doloresxxx

    birde netten bir araba baktım,adam kilometrenin fotosunu çekmiş ama nasıl çekmiş.heralde 50000 e yaklaşınca gözünü kadrandan ayırmadı,50000 olunca da asıldı frene...

     Dijital Araçlarda Km Düşürme Meselesi!!


    ben 200binde çekmiştim bide 199999 da evet bir kaç km km ye bakarak gitmiştim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _imkansız_

    quote:

    Orjinalden alıntı: panisher

    Bi arkadaşa araç arıyoruz.Malum km düşürme artık normal bir durum olmuşBakıyorsun direksiyon kabak olmuş ama km hala 50 binlerde.
    Dijital göstergeli araçlarda daha güvenli gibi geliyor km yönünden.Bilgisayara bağlayınca anlar mı servis?Hangi markaların km sayacıyla oynandığı bilgisayarda anlaşılıyor?Örneğin c4 ün kmsiyle oynanmışsa servis anlayabilir mi teknik olarak?
    Araç uzun yol yapmışsa gözle vs anlamak mümkün olmayabiliyor.Tertemiz duruyo her şey.


    servis size aracın enson kaç km de servise girdiğinden başka bişey söyleyemez zaten aracın km si ile oynayan insanlar(tabiki insan denirse) enson servis km sine uygun şekilde km geri alıyorklarki araştırırsanız sorun çıkmasın tabi bunu böyle yapmayıp enson 80000 km deservise girmiş aracı 60000km ye düşürenlerde olabiliyor. tabi bunu hangi vicdanla yapıyorlar anlamıyorum ha vatandaşın cebinden parasını çalmışsın ha km yi düşürmüşsün bence fark yok ikiside hırsızlık

    DOĞRU:::

    En son mesela 2010 da 4o.ooo km de servise girer, 1 yılda araç olur 70.000 km ama servise sokmadan aracı 45.000 km ye çeker olur sana KAPALI GARAJ ARABASI...




  • Bizim 93 model skoda forman 120 bin kmde. Kime nasıl inandırıcam ki İlk sahibi babam, araba evladiyelik oldu. Artık ben kullanıyorum. Ailenin bi üyesi gibi bakım gördü, en ufacık bi problemde bile servise girdi. Çok şükür satmayı gerektirecek bi durum yok, olmaz da inşallah. O bizi bırakmadan biz onu bırakmayız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana82


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Herkese Selamlar,

    Otomobile ve otomobillerin elektronik ve mekaniğine çok meraklı olan ve dünyanın en prestijli markalarından birinin distribütöründe çalışan biri olarak aşağıdaki açıklamalarımın doğruluğundan emin olabilirsiniz.

    1) Öncelikle araçta kilometrenin düşürülüp, düşürülmediğinin otomobilin yetkili veya özel servislerde bulunan diyagnoz cihazlarına (halk tabiriyle test cihazına) bağlanarak anlaşılması kesinlikle mümkün değildir. Yani araca kilometre düşürme cihazları yada uygun aparatlar bağlanarak bir kilometre düşürme işlemi yapılmışsa herhangi bir arıza tespit yada diyagnoz cihazıyla anlaşılması imkansızdır. Çünkü kilometre düşüm işlemi yapılırken aracın gösterge panelinde kilometre bilgisinin yazıldığı eproma müdahale edilerek eski kilometre cihaz tarafından siliniyor ve istenilen yeni kilometre yazılıyor.

    2) Bazı arkadaşlar yeni nesil araçlarda kilometre bilgisinin birden fazla yerde yazıldığı yada depolandığı için herhangi bir kilometre düşürme işleminin yapılamayacağı yada yapılsa bile bazı cihazlarla tespit edilebileceğini söylemişler. Ne yazık ki tamamen yanlış.
    Kilometre bilgisi birden çok yerde tutuluyor bu doğru. Ancak siz sadece gösterge panelinden düşürürseniz araç zaten yeni kilometreyi yazmaz. Ya kontağı açınca eski kilometreyi tekrar yazar, yada hata vererek hiç kilometre bilgisi göstermez. Fakat piyasada kilometre düşürme işlemi yapanlar hangi arabanın gösterge paneli dışında kilometre bilgisini nerelere kaydettiğini bilir ve bu iş için yapılmış özel cihazlar ve aparatlar ile kilometre bilgisinin depolandığı tüm ünitelere müdahale eder ve kilometreyi düşürür.
    Zaten işin bedelide yapılan işin zorluğuna göre değişiyor. Eski araçlar için işlem zaten çok kolay. Birçoğunda hiçbir yer sökülmüyor. Araç OBDII portundan bir cihaza bağlanıyor, istenen kilometre yazılıyor ve işlem tamam.
    Ancak yukarıda bahsettiğim gibi kilometre bilgisi gösterge paneli dışında başka modüllerdede bulunuyorsa ilgili parçalar sökülüyor ve dışarıda bu iş için uygun aparatlara bağlanarak hepsine yeni kilometre yazılıyor. Bazı arabalarda buna arabanın anahtarlarıda dahil.

    3) Kilometrenin düşürüldüğü ancak ve şanslıysanız arabanın yetkili servis kayıtlarına bakılarak anlaşılabilir. Ancak araç biraz yaşlıysa epey bir süredir servise gitmiyor olabilir ve sizde bir şey öğrenemeyebilirsiniz. Yada araç 4 yaşındadır ilk 2 yıl ilk sahibinde kalmış ve 30.000 km. yapmıştır. Sonra ikinci sahibi aracın bakımlarını özel servislerde yaptırmış ve 1 yıl kullanıp aracı 90.000 km.'ye getirmiştir. Araç galeriye satılmıştır, aracı alan galericide yetkili servis kayıtlarını inceletip kilometreyi ona göre düşürtmüştür. Galericiler kilometre düşürteceği zaman aracın yetkili servisteki kilometre durumunu mutlaka kontrol ettirirler.

    4) Aracın direksiyonundaki yada pedallardaki yada içindeki ve dışındaki yıpranmalara bakarak kilometrenin düşürülüp düşürülmediğini anlamak hem mümkündür hemde değildir. Eğer araba 30.000'den 5.000 yada 10.000'e düşürülürse bu anlaşılabilir. Ancak 70.000'den 40.000'e yada 35.000'e inerse yada 130.000'den 60.000'e inerse bunu aracın direksiyon vs. gibi trim aksamına bakarak anlamak hemen hemen imkansızdır.

    5) Kilometreyi genelde galericiler yada ayak üstü araba alım - satımı yapanlar düşürüyor. Kilometresi orjinal bir araba almak için arabayı sahibinden değil, kullanıcı sahibinden alın. Aracın ruhsatında görünen kişi aracı 2 ay yada 2 hafta önce almış bu işin ayaküstü ticaretini yapan biri olabilir. Bu nedenle arabayı kullanıcı sahibinden hatta ilk kullanıcı sahibinden almaya çalışın.

    6) Çok fiyat odaklı olmayın. Aracın piyasası 20.000 ise 19.000'e yada 20.000'e almaya çalışmayın. Arabaya sadece bir yıl binecek olsanız bile 21.000'e alın iyi araba alın. Kafanız rahat eder. Genelde kilometresi düşürülmüş yada masraflı yada kaza geçirmiş araba alanlara bakın ya aracı piyasa değerine yada kendince mükemmel bir pazarlık yaparak yada uyanıklılık göstererek piyasasının altında almıştır, ama tabiri caizse kazığı yemiştir.

    7) Çok kilometre odaklı olmayın. Önce aracın genel durumuna bakın. Hor kullanılmış mı ona bakın. İç aksamı temiz mi? Sigara yanıkları yada sigara kokusu ne alemde? Aracın kıyısına köşesine bakın. Dışında çok taş izi varmı? Jantlara bakın çok sürtme yada eğik var mı? Kilometreyi bunlardan sonra değerlendirin. Devamlı şehiriçi dur kalk trafikte kullanılan ve arabadan hemen hiç anlamayan biri tarafından kullanılmış 30.000 'deki bir arabadansa devamlı uzun yol yapmış ve arabasını severek, anlayarak ve bakımlı olarak kullanmış birinden alıcak 45.000'deki araba daha iyidir.
    Zaten insanlar araba alırken direk kilometreye baktığı için bu kilometre düşürme işi bu kadar yaygınlaştı.
    Eskiden bilgisayar alırken insanlar sadece bilgisayarın işlemcisinin ne olduğunu soruyorlardı. Bilgisayarcılarda iyi bir işlemciyi en kötü kalite markasız boardlara takarak ve markasız ram'ler ve yavaş harddiskler kullanarak markasız ekran kartlarıyla toplayıp satıyorlardı. Ancak artık toplama bilgisayar alanlar içndeki tüm bileşenleri soruyor.
    İnsanlar arabalar konusunda bilinçlendikçe kilometre düşürme işlemide bitecektir.

    8) Filo kiralamadan çıkan arabaların hemen hepsinin kilometresi düşürülüyor. Çünkü bu araçlar kısa zamanda çok kilometre (gerçekten çok) yapıyorlar. Bundan bir ay kadar önce tesadüfen filo kiralama yapan bir şirketin kiradan dönen 2006 model Ford Fiesta TDCI araçlarını incelemiştim (Hepsine tek tek bakmadım tabii listeden inceleyip dikkatimi çekenlere baktım). Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 90 tane araç vardı. Hepsi aynı zamanda plakalanmıştı ve aynı şirkete kiraya verilmişti. Şimdi sıkı durun tam 3 yıl kullanılmış bu araçlardan en düşük kilometrelisi tam 280.000 'deydi. En yüksek kilometrelisi 430.000 'deydi.
    Bunların tamamı en az 5 tane olmak şartıyla galerilere satıldı. Galerilerin bu araçların kilometrelerini 80.000 ile en fazla 150.000 aralığında düşürdüğünden emin olabilirsiniz. Zaten bir çok bireysel kullanıcı binek bir arabanın helede minik bir arabanın 430.000 yazan kilometre sayacını hayal bile edemez. Görse yanlışlık bile olduğunu düşünebilir. :-)


    çok faydalı teşekkürler

    emeğine sağlık kardeşim çok doğru noktalara değinmişsin....
    Bana göre de bu km çekme olayı bilinçsiz tüketicinin neden olduğu bir olay....
    Ben ve bir tanıdığım 200 Bin km üzerinde araçlarımızı sattık , motoruna kadar kendimiz kontrol ediyorduk ve kendimiz söküp takacak kadar araçlardan iyi anlarız , deyim yerindeyse teknik olarak gözümüz gibi bakıyorduk , hatta satılığa çıkartmadan önce durumları nasıl diye kendimiz ekpertize soktuk , DYNO ya çıkarttık benim aracım %84 çıktı ve 113 HP verdi.... ama satarken beni en üzen nokta piyasada bizim aracımızın eline su bile dökemeyecek araçlara sırf bu kmsi hürmetine 4-5 bin TL fazla para veriliyor adamlara belge ile ispatlıyoruz durumu, araç 2004 yılından beri 5-40w tam sentetik yağ ile kullanıldığı için motoru çok iyi durumda diye ve 6 ayda bir yetkili serviste bakım kaydı olan bir araçtı.... yine gidip şehir içinde hırpalanmış, motor yağının 2 3 yılda bir değiştiği araçlara bakıyorlar, biz ne olursa olsun 6 ayda bir yağ değiştiren sunroofundan fren balatası temizliğine kadar bakımını kendimiz yaparız....ses gelen yeri bile hemen kontrol ettiriyorduk...
    ---------------
    İnsanı üç kağıtçı olmaya itiyorlar , şimdi bir twingomuz var 200 binlerde ama motor 13 bin km önce komple değişti(revizyon değil) , yani bütün aparatları enjektörleri dahil eski motor çıktı yenisi takıldı , 3 yıl garantisi falan var , ama kimse motoru yeniymiş demiyor ne yazıkki 4 Bin TL verilip alınan sıfır motorun insanların gözünde hiçbir değeri yok onlar sayaçtaki veriye bakıp araç alıyorlar.....
    --------
    ----------
    Gelde km-yi çekme araca sen 4 bin TL ver alternatöründen marj dinamosuna kadar hepsi üzerinde sıfır 3 Yıl 100 Bin km garantili motor taktır , ondan sonra aracın kmsi 200 bin diye 7 bin TL ye bile araba satılmasın..... adamlar 300 bindeki özelliklede bu al sat arabaları km yi çekip yağlayıp cilalayıp herkese 100-110 bin km diye yutturuyorlar alan adamda o niyetle biniyor, ondan sonra da yeni araç 150 binde motor istemiş deniyor, ya bizim torosumuz vardı 19 yıl kullandık 300 bini geçti ve motor orjinal motor çok az yağ yakıyordu.... fiii devrinin aracı bile 300 bin giderken nasıl olurda 150 de motor ister , o araçlar aslında 400-500 bin km..... al sat arabası diye tabir edilen focus , megane, fiesta, clio , albea, corolla v.s. gibi araçlar 10. sahibinin elinde ne kadar orjinal ne kadar düşük kmli olabilir....

    DÜRÜST SATICI OLMAK BU PİYASADA EN BÜYÜK SUÇ İNSANIN ARACINI SATARKEN AĞLAYASI GELİYOR ÇOK SEVDİĞİNİZ, HİÇBİR BAKIMINI İHMAL ETMEDİĞİNİZ VE HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMADIĞINIZ BİR ARACI SIRF KM HANESİNDE ÇOK YAZIYOR DİYE 3 KURUŞU VERMEK ÇOK KÖTÜ BİR HİS.....zaten genelde bu tip araçların peşinden çakallar koşup senden 3 kuruşa alıp km ye ayar çekerek bu ojinallik hastası bazı arkadaşlara 21 liraya aldıkları aracı 26 liraya satıyorlar....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tepenko

    Evet arkadaşlar bende km sahtekarlığı kurbanıyım. 2009 Model Corsa 165000 km iken 53000 km diye bana yutturdular. Bu duruma karşı yapılması gerekenler şunlar:
    Araç alırken:
    1-Kesinlikle araç yetkili servise götürülerek en son servise hangi tarihte girdiğine bakılmalı.
    2-Özel yetkili servise gitmeyiniz. Size doğru kilometre bilgisini veremezler.
    3-Sahtekar satıcı sizi özel yetkili servise götürmek isteyebilir. (Beni de bu şekilde kandırdılar.) Başka bir şehirden araç alacaksanız kesinlikle acele etmeyin ve aracı sıra da olsa randevu da verseler yetkili servise götürün.
    4-Aracı ekspertize sokun ve ekspertiz raporuna üzerinde yazılı olan km'yi işletin ve ekspertiz raporunu kesinlikle kaybetmeyin.
    5-İkinci el araç satın alırken noter sözleşmesine "Alıcı ve satıcı aracın üzerinde görünen kilometresinin ... km olduğunu gördüklerini ve bu durumu bilerek aracı alıp/sattıklarını" gibi bir ibare koydurun.

    Araç alındıktan sonra km sahtekarlığı ortaya çıkmışsa:
    1-Aracı satın almışsanız 30 günü geçirmeden derhal tüketici mahkemesine dava açınız.
    2-30 Günlük süre geçerse tüketici mahkemesine değil asliye hukuk mahkemesine tazminat davası açabilirsiniz. Bu durumda süreç uzar...
    3-Vergi daireleri bilgisayar sisteminden “PLAKA İLE ARAÇ SAHİPLERİ SORGULAMA” kısmından rapor alın. Bu raporda aracın hangi tarihte kimin üzerine tescil edildiği, yani hangi tarihte aracı kimin satın aldığı yazmakta.
    4-Sonra yetkili servise giderek aracın hangi tarihlerde servise girdiğine dair bilgi edinin. Bu bilgide kesin rakamlar yer alsın. Buna dair rapor isteseniz de servis size rapor vermeyecektir. Resmi raporun mahkeme, savcılık tarafından istenmesi gerekmekte.
    5-Son olarak savcılığa suç duyurusunda bulunun.
    6-Dilekçe örneği isterseniz tepenko@gmail.com adresine mail atın. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla.


    Bu durumda iyi niyetli bir arkadaşım mağdur konuma düşmüştü, dijital göstergeli bir aracı vardı , gösterge paneli bozuldu, yetkili serviste değiştirdi araç 0 km den başladı , servis önemli değil burada kayıtlı demişti , neyse aracı sattı , satan kişi ile birlikte yetkili servisten orjinal kmsini aldılar hatta birlikte gittik bunun için , 167800 KM deydi araç, ama göstergede 28 bin falandı.... ve satılmadan da 1 ay önce serviste periyodik bakıma girmişti....
    ------
    arkadaştan sonra 3 el değiştirmiş ve birisi km yi orjinal diye yutturmuş sonraki alıcı da fark etmemiş en son alıcı fark etmiş durumu, dava açmış galiba çocuk en son km kendisinde değiştiği için ben kmyi çekmedim , durumdan bahsederek sattım diye anlatmaya çalışıyordu.... sonucu ne oldu bilmiyorum ama birde böyle insanlar var.... bazı araçlarda bu sorun kronik yani kendisi bozulduğu için 0 dan başlıyor.... 2. olarakta bu şeytanlığı yapan adamlar suçu kendisinden önceki sahiplerine atıp o insanların başını yakıyorlar.... birde önceki sahibi saf bir insansa olay onun başına patlıyor....




  • Böyle durumlarda ceza davası bile açılabiliyor , aracı alırken eğer kmyi belgelendirmişseniz örneğin ekspertize sokup orada kayıtlı belgede km yazıyorsa ve daha sonra km ile oynandığını öğrenmişseniz , Dolandırıcılık suçu oluşmuş oluyor ve savcılığa bir dilekçe ile başvurup sahtekarlığın cezasının verilmesini sağlayabiliyorsunuz....
    -----
    bunun içinde araç alım-satımı yaparken aslında noterde şu km de alındı diye bir şerh düşülmesi ve 1 ay içinde böyle bir durumun fark edilmesi durumunda hemen C.Savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerekiyor....
    -----
    Galericilerden nitelikli dolandırıcılıktan ceza alanlar biliyorum(farklı bir durum işin içinde change falanda var)..... mahkeme şuna bakacaktır örn. araç 45 binde alınmış olsun siz aracı alırken 45 bin yazıyordu fakat 1 ay içinde aracın 200 bin km olduğunu öğrendiniz , mahkeme bu sürede bu kadar km yapmanın hayatın olağan akışına uygun düşmeyeceği kanaati ile aracı yeniden bilirkişi incelemesine sokacaktır , birde elinizdeki belge sağlam ise size aracı satan kişinin dolandırıcılıktan ceza alması %90 dır....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

    Peki arkadaşlar bende şunu sorayım. 2004 yılında aracımı aldıgımda (2002 model peugeot 206 otomatik) aracım 35000 km deydi. Arac hala bende ve su an tam 68500 km de. Aldıgım tarihten beri yetkili servislerde bakımlarını hiç yaptırmadım ama gittigim her özel serviste verdikleri faturaları , yağ degişim km lerini , triger seti değişim faturalarını km siyle beraber işlettim ve hala saklıyorum. Zaten her 5000 de yağını degiştirdim elimde bircok bakım kartı var. Mesela arabayı satacak olsam bu bakım kartları ve faturalar alıcıda güven olustururmu. Aracım 9 yasında olmasına ragmen hala cok diri ve ne alt takımında ne baska yerinde ses yok denecek kadar az.

    Kesinlik çok doğru bir karar, oluşturur tabiki, ben ikinci el aracı alacağım zaman 1. sahibine kadar ulaşıp (trafik kayıtlarından) aracı kaç km de satmış hangi servise götürmüş, sattığında kaç km imiş, faturalarını da görmek isterim. bu devirde babana bile güvenmeyeceksin arkadaş, eşşeğini sağlam kazığa bağla der atalarımız. km düşürmeyi anlaması çok zor hatta imkansız denecek kadar zor, o sebeplede aracın önceki sahiplerine ve en önemlisi ''usta'' bir ustaya göstermek lazım, bazı ustalar o kadar profesyonel ki gaz pedalının aşınmasında, direksyon üzerindeki aşınmalardan bile aracın km sini tahmin edebliyorlar. Birde hiç bişeyi sormaktan çekinmeyin, polis gibi sorgulayın adamı sonuçta çuvalla para vereceksin adama. garip sorular sorup yalan söyleyip söylemediğini anlamaya çalışın ve konuşurken adamın gözlerine baın , gözlerini yukarı kaçırıyormu cevap veriyorken ııı şey gibi şeyler kullanıyor mu? konuyu değiştirip sizin kafanızı dağıtmak istiyormu? bazıları (galericiler) işin kompetanı olmutur, 2 dakkada sizinle kanka olmaya filan çalışırlar dikkat edin, para verdin iş bitti çünkü, mümkünse tutanakta imzalatın aynen şöyle

    Tutanak başlıklı

    Aracımdaki kilometre fabrika çıkışından beri herhangi bir değişime uğramamış ve uğratılmamıştır, şu şu tarihte kazası vardır - yoktur, (seçenekleri çoğaltabilirsiniz)
    iş bu tutanak birlikte imza altına alınmıştır.

    imza imza
    alıcı satıcı


    daha sonra bir problem çıktığında (bir usta örneğin olmadık bir kazayı tespit ettiğinde adama tazminat davası açabilirsin, ki işin boyutu hapis cezasına kadar gidebilir. (bu tutanağı noterden de tasdik ettirrmelisin.)

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    elektronik yaklaşımı yapılmamış yapayım. km sayaçları eprom yani tekrar silinip yazılımı değiştirilebiliniyor ve tekrar yazıldığında hafıza düşük olduğundan üstüne yazılıyor ve eski değer okunamıyor. aslında 40 tane yolu var orjinal değerin değiştirilememesi için. kapalı yaparsın, kod koyarsın, farklı, yazılımı değiştilemeyecek yerlere bağımsız bilgi aktarımı sağlarsın. düşürülemeyecek şekilde yazılımı ayarlarsın. son değer kaydedilir, o kısım ayrı bir belleğe aktarılır altına indiği anda ilk kesme error verecek şekilde ayarlanır. v.b v.b ama hiçbir otomobil firması bununla uğraşmıyor.

    peki bu müdahaleyi biz yapamazmıyız?
  • babam 2005 toyota avensis aracını 524.000km de iken değiştirdi,işi gereği araç yerinde hiç durmaz,günde bir kaç yüz km si kesin vardır,araç sahibinden sitesinde 80.000 km diye sergilendi ,üstelik bunu yapan toyota bursa ,gerisini siz dünün servisten başka bir yere bakıma girmemiş araç bu.
  • Sıfır al en ucuzunu al senin olsun arabanı bil koltuğa oturunca için acaba demesin.Tabi bu bizim gibi binmek için araç alanlara.Adam taksi çıkmasını bile rahat satıyor.Öbür tarafı düşünen yok tabi.
  • arkadaşlar bende geçen yıl peugeot 206 hdı aldım aldığımda araba 89000 km de idi sonra 100000 olunca kendiliğinden sıfırlandı servise gittim aynı araç 2008 de 159000 de servise girmiş geri vermeyi düşündüm dava açıcaktım ama araba bende iken sıfırlandığı için yapmadım motorada 6 bin tl masraf yaptım yeniledim su an her yüzbinde sıfırlayacak sanırırm bunu nasıl yapmışlardır nasıl engeleyebilirim bilen varmı aydınlatırsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emin4865

    arkadaşlar bende geçen yıl peugeot 206 hdı aldım aldığımda araba 89000 km de idi sonra 100000 olunca kendiliğinden sıfırlandı servise gittim aynı araç 2008 de 159000 de servise girmiş geri vermeyi düşündüm dava açıcaktım ama araba bende iken sıfırlandığı için yapmadım motorada 6 bin tl masraf yaptım yeniledim su an her yüzbinde sıfırlayacak sanırırm bunu nasıl yapmışlardır nasıl engeleyebilirim bilen varmı aydınlatırsa sevinirim

    km'yi düşürürken yazılımı da değiştirmişler. normal döngüsü değişmiş. serviste bilgisayara bağlatıp orjinal programı tekrar yazdırmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doloresxxx

    birde netten bir araba baktım,adam kilometrenin fotosunu çekmiş ama nasıl çekmiş.heralde 50000 e yaklaşınca gözünü kadrandan ayırmadı,50000 olunca da asıldı frene...

     Dijital Araçlarda Km Düşürme Meselesi!!


    yok kardeş bende de o hastalık var 10000 20000 30000 40000 ve enson 50000 km durup cep telefonu şle çekiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 25 Haziran 2012; 19:37:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

    quote:

    Orijinalden alıntı: doloresxxx

    birde netten bir araba baktım,adam kilometrenin fotosunu çekmiş ama nasıl çekmiş.heralde 50000 e yaklaşınca gözünü kadrandan ayırmadı,50000 olunca da asıldı frene...

     Dijital Araçlarda Km Düşürme Meselesi!!


    yok kardeş bende de o hastalık var 10000 20000 30000 40000 ve enson 50000 km durup cep telefonu şle çekiyorum

    Bende 2 kez marea varken çekmiştim , en son çektiğim hala bilgisayarımda kayıtlı... 111111 KM de çekmişim...




  • bunu herkes yapmıyor arkadaş, öyle hemen herkes yapıyor diye millete atmayın suçu. sadece şereften yoksun, ahlaktan nasiplenmemiş, kendisinden başkasını düşünmeyen kişiliği 5 para etmeyen kişiler yapıyor.

    evet forum kurallarına uyarak yazdım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.