Şimdi Ara

Dijital Ortamda Çizim Yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bazen, öylesine kağıda bir şeyler karalıyorum ama neredeyse hiç ciddi pratik yapmadım, kendimi bu konuda geliştirmeye uğraşmadım. Yani demek istediğim genel olarak çizimde başlangıç seviyesi bile değilim. Yaşım da küçük. Ama geçen günlerde başlıkta yazdığı gibi dijital ortamda çizim yapmaya heves ettim. Grafik tabletlere bir göz attım. "Dijital çizim için tabletlerden başka elle çizer gibi rahat olan yöntemler var mı?" diye araştırdım ama bir şey bulamadım. Acaba daha önce hiç tecrübesi olmayan biri için bu grafik tabletler uygun mu? Eğer uygunsa bu tabletler bir bilgisayara bağlanıyormuş. Bunun hakkında da sorularım olacak. Yardım ederseniz sevinirim.



  • Selam öncelikle dijital çizim seni daha iyi bir çizer yapmaz. Çizim yapabilmelisin ki dijitalde de başarılı olabilesin. Grafik tabletler pahalı şeyler değiller sadece çizim yaptığın yer ve baktığın yerin farklı olması kafanı karıştırabilir belki alışır belki alışamazsın. 2. el bir Wacom marka tablet alıp deneyebilirsin. Bunlar dışında direkt ekrana çizim yapılan daha üst modeller var. Doğal olarak pahalılar. Onlara da bakabilirsin.BKZ Wacom Cintiq
  • Sadece merak ettiğimden sordum bana uygun mu diye. Satın alma amacım daha iyi olmak değil. Cevabın için teşekkürler.
  • Bence kalem ile kağıda çiz ve onu ai gibi programlar ile dijitale dönüştür.
  • Dijital Çizim, çizimin bir ileri boyutudur, daha kolaydır, daha az uğraşırsın ve imkanların daha fazladır. Grafik tableti ile çizmek alışınca kağıda çizmekten inan hiçbir farkı yok. Hissine kadar aynıdır. Wacom marka tabletleri öneririm. Uygun olanından başlayıp, kendini geliştirdikçe daha üst modeller kullanabilirsin.

    Sormak istediğini çekinmeden sorabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.